Kurboğazı Turna avı ve Kamp

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında cakir61 tarafından paylaşıldı.

1. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Saygıdeğer balıkavı.net sakinleri, uzun bir aradan sonradan tekrar merhaba...

Ne zamandır balık avı ile ilgili hiç bir şey yapamıyorum, yine yapabilecek durumda değildim ama bir arkadaşım ısrarlı davetini geri çevirmeyere, düzenlenen etkinliğe katıldım.

Sevgili arkadaşım Ahmet bir gece kalınacak şekilde toplamda 4 kişi olarak kampa gidecekti ve bende bu ekibe dahil oldum. mekan olarak Kurtboğazı seçildi, hedefteki, balık turna ve levrekti. 28 Ağustos salı günü saat 4 te buluşulup yola çıkıldı, fakat bir durum vardı, diğer 3 arkadaş bizi ekmişti dolayısıyla 2 kişi olarak yola devam ettik :)
    Saat 17:30 gibi kampı kuracağımız mevkiye vardık. yarım saat içerisinde çadırımızı kurup, ortamı ayarlayıp akşam avı için balığa başladık. yanımızda küçük bir bot vardı, amaç bot ile tutmaktı ama malesef hem bota iki kişi sığmıyor olmamız hemde rüzgar olması nedeniyle 1 saatimiz boşa gitti. kalan bir saatte de bir şey vurmadı. kampa dönüp gece için yeterli odunu tedarik ettik ve mükemmel ay ışığında kurmaları suya indirip çayımızı yudumlayarak ve yaklaşık 2 3 saatlik uyku uyuyarak saati 04:00 ettik, gün ışımadan güzel bir menemen ve çay ziyafeti yaptıktan sonra, yaniden at-çeke başladık. bu defa kısmetimizde iki balık vardı. ortalama 50 cm üzerinde olan bu iki balığın birini ben birini Ahmet arkadaşım yakaladı. Ahmet'in yakaladığı balık bize bayağı bir adrenalin yaşattı, balığı tam kıyıya çekeceği sırada balık kurtuldu, yaklaşık 50 cm suyun içerisine doğu olduğu bir sırada hiç tereddüt etmeden iki elimle balığı kuyruğu ve kafasından yakalayıp geriye doğru fırlattım, bir kaç saniye geç kalmış olsaydım çoktan kaçmış olacaktı :D

Öğlen üzeri yukarıdan güneşin kızdırması suda ise fazla dalga olması ve midelerin guruldaması nedeniyle hem yemek yeme işine hemde biraz kestirmeye vakit ayırdık. :)

Akşam balığı için çadır vb malzemeleri toparlayıp arabamızı dizdikten sonra mekan değiştirdik ve yaklaşık 3 saatlik akşam oltasından da iki balık alıp, iki adette kaçırdık, kaçırdığım balığın biri yine 50 cm kadardı, beni üzen kaçması değil, yemin ağzında kalması oldu, misinanın kesilmesi nedeniyle kaçırdım, dolayısı ile en son sasiyi ağzında gördüm, umarım en kısa zamanda ondan kurtulabilir. :( böylece avımızı ve kampımızı sonlandırıp Ankara'ya dönüş yaptık. :)

Resimlerdeki balıklar sabah yakaladıklarımızdır.

Akşam yakalanan balıkları karanlık nedeniyle çekme fırsatımız olmadı. Çekebildiğimiz fotolar aşağıda. umarım çok fazla uzatıp başınızı şişirmemişimdir. Ani bir şekilde olmuş olsada çok güzel bir kamp oldu, Ahmet arkadaşıma teşekkür ederim.. sağlıcakla kalın, cümleten rastgele... :)

Kamp ortamından kareler :)

Çay keyfi... :)

Ay ışığı...

Menemen keyfi... :)

Turnalar... :)

2. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrik ederim Davut. Çok güzel bir av olmuş. Daha irilerine rasgele...

3. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    Teşekkür ederim sizlere de inşallah...

4. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tebrikler davut, epeydir forumdada görünmüyordun :) Telefondan fotoğrafları göremiyorum ama belli ki güzel 2 gün geçirmişsiniz. Devamını dilerim...

5. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, aynen çok zamandır av falan yapamıyordum. güzel bir av oldu tahmin ettiğin üzere, sizlere de nasip olması dileğilye :)

6. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    abi bu yeri bana mesaj olarrak atar mısın güzel av olmuş keyif sizde:D

7. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    çok güzel bir av olmuş kurtboğazından turna raporu neredeyse hiç yoktu hemde kıyıdan tutmuşsunuz tebrikler.bu raporu görür görmez benim de gidesim geldi kurtboğazına.

8. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    Kardeşim balık deyince aklıma ilk gelen sen oluyorsun. davetli olmasam senide çağıracaktım, iki kişi kalacağımızı daha erken bilseydim yine çağırırdım, inşallah bir sonraki sefere senide götürebilirim... teşekkür ederim :)

9. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Davut tebrik ederim , at-çekle hiç levrek gelmedi mi? O avlakta turna tutmak çok iyi şans levrekten artık turna zor geliyor.

10. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    Valla bende bu kadar umutlu değildim turnadan, biraz turna deneriz olmazsa levreğe devam diyordum ama görebildiğim tek levrek kıyıda ölü olan bir levrekti. biraz rüzgar vardı dolayısıyla su dalgalıydı sanırım bu nedenle levrek yoktu, turnalarda tamamen nasip işi, dediğim gibi kıyıdan bu şekilde bu boyutta turna beklemiyordum... :)

11. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    yok abi onemli değil, düşünmem yeterli.Bi de turnaları neyle tutunuz, sahtenin resmi varsa koyabilir misin?

12. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Tebrikler...

Kurtboğazı'nda o boyutlarda ben de turna aldım. Çok ileriye atış yapmıştım.

13. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    http://www.oltacilar.com/104-cm-6-470-turna-avimiz-kurtbogazi-baraji-t10849.html?t=10849

davut bir bakarsan linke oranın her an büyük süprizlerle dolu olduğunu anlarsın.

14. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    tebrikler güzel balıklar süper vakit geçirmişsiniz imrendim doğrusu acaba bende böyle kamp kurupta balık tutmaya gidebilirmiyim diye ama hayır gidem çocuklarım ve izin vermeyen sorumluluklarım var sizi tekrar tebrik ediyorum :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2:

15. ahmetntn

ahmetntn ahmet

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    banax / daiwa regal 5000brı
    En İyi Avı:
    2,5kg aynalı
    tebrik ederim görüntü ve doğa çok güzel resim ve paylaşım için çok teşekkür

16. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler , güzel av ve kamp yapmışsınız :)

17. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    guzel kamp ve av olmus tebrık ederım

18. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    Tebrikleriniz için teşekkür ederim :)

Selim kardeşim düz beyaz sasi ile aldık balıkları.

19. FatihCanerÖzcan

FatihCanerÖzcan Fatih Caner Özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SPIN KAMIŞ 3.20 Bi abimin hediyesi :)
    Favori Makine:
    Balzer EH35 / Okuma ARGO SLL500
    En İyi Avı:
    KöpekBalığı 1metre 78cm | 56cm Sudak | 3 Kilo Yerli sazan |
    Çok güzel bir av olmuş ya imrendim gerçekten balıklara tebrikler

20. excellentace

excellentace Mehmet

Favori Kamış:
    Procatch carbospin ultra-240 15-40gr, DAM Spezi composite telesurf 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma trio 30s, Okuma raw II 65
    En İyi Avı:
    Çupra, ağırlığını tartma imkanım yoktu.Kuyruğu orta parmağımdayken ağzı dirseğimi geçiyordu.
    Tebrik ederim Davut kardeşim. Uzun süredir takip ettiğim Kurtboğazından turna çıkması çok sevindirici :) oraya gidiyosun sağında solunda tanımadıgın dengesiz arkadaslar "yok yok kurtboğazında turna kalmadı.hiç ugrasma bosuna" derken at-çektende geri kalmıyolar :D
    yaklaşık 1 ay kadar önce bir tane tutmuştum ancak oda gece bıraktığım kösteklere takılan ufak balıklara saldıran ufaklıgın birisiydi :D gözümü açar açmaz bana günaydın demiştide öyle yırtmıştı :D yoksa oltalar orada kalıyodu