Kurdele Balığı - Cepola rubescens Kurdele Balığı Takım: Percomorphi Familya: Cepolidae Cins: Cepola Tür: C. rubescens Binominal adı: Cepola rubescens Türkçedeki adı: Kurdele balığı İngilizcedeki adı: Red bandfish Bu balık zaman zaman çapariye atlar(saroz'da).Ancak yukarı çıkana kadar vurgun yediği için denize bıraksanızda dibe inemez ve martılara yem olur. 80cm büyür, 15 ile 400 metre derinlikte bulunur.
Mığrının pembesine benziyor. Bence bununda bir çizgifilmi olmalı pembe panter gibi. Pembe mığrı...Valla ben hiçbir bölümünü kaçırmam
Kurdelami ? Benim bildigim Kurdela baligi koyu gri gümüs renk olurdu. Arkadaslar bu baligin gercek ismini bilen varmi? Rasgele
KORDELA BALIĞI =(CEPOLA RUBESCENS) Ort. boyları 30-35 cm,marmara ,ege ve akdenizde bulunur.Dibe yakın taşlık ve kayalık bölg. yaşar.Açık kırmızı veya turuncu pembedir.çenede sivri ve batıcı dişler bulunur.olta ile öz. avı yapılmadığı halde kolyoz ve uskumru çaparisine takılır.başlıca besini balık larvalarıdır.(Cepolidae fam.)......Alıntı Ali PASİNER( BALIK VE OLTA KİTABI)
Gecensene Buyukcekmece'de de cikmisti bunlardan. bu sene denk gelmedi. Zaten balik her sene daha da azaliyor.
gercektende deşik bir balık ...senenin yakışıklı balıklarında seçilmemeli tebrikle ne dileyelim av va dır...
fotoğraf iyi çıkmamış ama canlısının renkleri muhteşemdir. istavrit çaparisine de sıklıkla takıldığı olur. bazen çifterli geldiğine şahit olmuşumdur. açıklandığı üzere yüzeye kadar çıkıp ta sağlıklı olarak geri dönenine ben de rastlamadım. üzücü bir durum. hem besin olarak bir işe yaramıyor, hem kasıtlı olarak yakalamıyorsunuz, hem de yukarı geldiğinde artık yapacak bir şey kalmamış, hem de öylesine müthiş bir renk güzelliği ki... üzülmemek elde değil....