Küre dağları Mücevherleri

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler.
    Cocuktuk,rahmetli annemi bile kıracak kadar alabalık avına düşkündüm.Gidemezsem bunalıma girerdim.Durumun farkında olan annem,benden 1,5 yaş kücük olan kardeşimi illaki yanıma verirdi.Sonrası kolaydı,mesafe tanımazdım.Meşakketten zevk alabilmesini becerirdim.
    İş hayatım boyunca birileri azıcık balığa ilgi duysa onu esas balıkcı yapabilmek icin elimden geleni yapardım.Kendi atölyemi kurduğumda yanımda calışanları zorla balıkcı yaptım.Daha iyi olanına ilave zamda yaptım.
    Sonra işte Sivrice.Denizlerin son zamanındaki inişli,cıkışlı grafiği,troller,ırgıplar,dev ışıklı tekneler,gaddar gırgırlar,yılın 12 ayı durmaksızın denizi tarayan mahalli tekneler,ikide bir calınan teknelerimiz.Sonunda ve herhalde tekrar tam manasiyle tatlısu avcısı olacağım.Şöyle trofe 10 Kg'lık bir sazanı devirmeyi,su üstünde kuyruk üstü yürüyüşü yapan timsah suratlı bir turnayı alabilmeyi düşler oldum.
    Helede alabalık,neyse arslan Partnerim,gecmişte ne ettiysem bulamadığım kadar balığa,doğaya,meraklı Muharrem Kürümoğlu kardeşim sayesinde bu sene icersinde Istrancalarda,Kaz dağlarında avlanabildim.
    BU genc adam bu sene icersinde fly fishing dersi almak icin Avusturyaya gitti oradada avlandı.
    Ama şimdilerde anlaşılıyorki,oralardaki kolay av ona göre değil.O zorlukları aşarak biryerlere gitmeli,saatlerce dere icerlerinde dolaşarak avlanmalıki,tuttuğundan azami zevki alsın.Adeta otomatikleşen,nerdeyse insana alışmış alabalıkları avlamak ona göre değil.
    Ah kardeşlerim bu denli doğa ve alabalığa düşkün olabilmek o kadar önemli bir ayrıcalıktırki.Ömrümün kaldıysa nerdeyse 10 senesini,sadece gecinecek kadar olanın haricindeki bütün maddi birikimimi,sair zevklerimin hepsini,uğrunda hemen vermeye amade olabileceğim kadar düşkünlüğüm vardır.
    Hani beni alsanız bir vadiye oltalarımla koysanız ve desenizki seni bir ay sonra buradan alacağız.Yeterki alabalık olsun,sadece avlanarak mutlu bir şekilde o bir ayı geciririm ıssızda.
    Bakın zaten göreceksiniz.Zamanını tam söyleyemeyeceğim ama birgün bunu gercekleştireceğim.Gönlüm hep Ovacıktan(Tunceli) yana ama oralardada anarşi bire türlü bitmediki.Adamlar balığımı bozarlar.
    Neyse arslan Partnerim Muharrem bu işe bir care buluyor arada.Türkiye dahilindeki bayilerini gezerken onları adeta sorguya cekerek hemen her bölgede,önemli alabalık derelerini öğreniyor,son durumlarını belirliyor.
    İşte son marifeti İsfendiyar(Küre) dağları.
    Önemli kareleri paylaşıyorum
    Sevgiyle kalınız

Sevgili Muharrem tuttuğu bütün alabalıkları,boyları ne olursa olsun salmaktadır.

2. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Sabah sabah uyku tutmadığında varmış bişeyler. Demekki kalkıp bu güzel resimleri ve yazıyı okumam gerekiyormuş :)

Yukarıdaki sözlerinize ise tamamen katılmaktayım. Tek hayalim; Şöyle medeniyetin(!) olmadığı balta girmemiş ormanlarda, suyun üzerinde sazdan bir evim olsa ve orada balık avlayarak yaşasam:p

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İnşallah dediklerini gercekleştirirsin sevgili Yakup Kardeşim.
    Ben bu hafta Cuma günü o daağların hemen her vadisine erişmeye calişacağım.
    Sevgilerimle

4. cbalci85

cbalci85 Qazsdaasddsa

:)

Anlatım Ve Resimler Gerçekten Çok Güzel Orda Ufak Bir Klübe Olta Takımları Sanırsam Hepimizin Gelecekteki Hayali Bu Rastgelsin.

5. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    güzel kareler daha nice nicelerinmiz bekleriz....

Yanlız dikkat et oralarda trout baba kayalıklar yalçın ve bir okadarda sarp yere benziyor artık yaş kemale ermek üzere kendine çok dikkatli ol oralarda sen bizler gibi değilsin daha geç iyileşirsin buda bizleri çok üzer çok dikkatli ol trout baba neme lazım ayagın falan kırılır çok üzülürüz...

6. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Vedat abi ölüyordum alabalıkla ilgili ne olur birşeyler daha yazsan diye. Aslan Partneriniz Muharrem abinin ve sizin ellerinize sağlık. Umarım Küre Dağların'ndaki avınızda istediğiniz mücevherleri bulursunuz. Lütfen raporunuzu en kısa zamanda o mücevherlerle adeta bir kuyumcunun vitrinini ışıldatır gibi süsleyiniz ki gücü yetmesede o vitrine bakmaktan, hayal etmekten, ummaktan, belki bir gün bende demekten geri durmayan ben gibi fukaraların gözü de ışıldasın, yüreği de şenlensin. Dualarım sizinledir.

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Fatih haklısın,ancak icin ferah olsun bu konuda hayli dikkatliyimdir.
    Uyarına teşekkür ediyorum.
    Sevgiyle kal

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Rıfat
    Bu partnerim varya beni uçuruyor.Ne olurdu hayatımın evvelki devrelerinde böylesine gözüpek bir partnerim oluvereydi.
    Ben genelde yanlızdım.Sadece yanımda annemin peşime taktığı kardeşim olurdu.Oda balık avını pek sevmezdi.
    Şimdilerde Muharremle planlar yapıp duruyoruz.Yakında Kayseri Pınarbaşınıda icine alan bir alabalık turu yaparsak hic şaşırma.
    Sevgiyle kal

9. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık çok güzel bir anlatım ve av olmuş

10. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Vedat abi eğer buraya gelirseniz lütfen haberim olsun. Sizinle tanışmayı hatta yanınızda olta bile atmadan sadece yapacağınız avı izlemeyi bile ne kadar istediğimi tahmin bile edemezsiniz. Bu gerçekleşirse artık hiçbirşeye şaşırmayacağıma söz veriririm :D (İhtimal dahilinde numaram 05377120444)

Selamlar..

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İnşallah gercekleştiririz sevgili Rıfat.Zira Muharrem cok kararlı.Anarşiyi bile gözardı edebilecek kadar kararlı
    Sevgiyle kal Geleceksek seni ziyaret ederiz elbette.

12. KEYF&KEDER

KEYF&KEDER ORHAN AYDAR

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ÇARŞI EKİBİ.
    vedat baba herzamanki gibi sürükleyici anlatımınız ve geleceğe dair planlaınızla bizi bu alemden alıp başka alemlere götürdünüz elinize yüreğinize sağlık inşallah geleceğe dair tüm planlarınız ve düşünceleriniz gerçekleşir

tabi bizim de planlarımız ve düşüncelerimiz sizinkilerden eksik kalan yanı yok

paylaşımınızdan dolayı teşekkür eder arzularınızın biran evel gerçekleşmesini temenni ederim

13. Atto

Atto Atto

Favori Kamış:
    D.A.M Allround Tele Spin 240
    En İyi Avı:
    Levrek (800gr),Çupra (550gr)
    Selamlar

Güzel bir doğa harikası ve bir okadar da güzel anlatım. Yazılanları okuyunca insan o mis gibi su kokusunu hissetmemesi elde değil.

Allah nasip ederse bu hafta sonu Çankırı' nın Atkaracalar belediyesinin yakından geçen Melen Çayı'nın bir bölümünde, böyle güzel bir ambiyansı yaşama şansım olacak. Aynalı Sazan, Çay Balığı, Sarı bıyıklı Apachi türleri epey bir bolmuş.

İzlenimlerimi sizlere ayrı bir konuda paylaşmak nasip olur umarım.

Saygılarımla

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Orhan
    Sene zannederim1968 falandı.Onca balığı İstanbulda bırakıp,anneciğimin yanıma herzaman taktığı kardeşim,Erzincandan arkadaşımız Dörtcihar Ahmetle beraber Doğu Ekpresinin koridorlarında yatarak taa Doğu Anadolunun Munzur yaylalarına doğru yola cıkmıştık.İkinci el ancak edindiğimiz cantalarımızın üzerinde,kim anlayacaksa TROUT TRİP yazmıştım.
    Kim anlamış,kim anlamamış umurumdada pek değildi.Devamlı okuyarak adeta Kuzey Amerikanın önemli alabalık derelerini meraklı bir Amerikalıdan cok daha iyi bellediğimden,hedef yayla derelerine vardığımda kendimi oralarda hissedeceğim kesindi.Öyleyse bal gibi İngilizce yazabilirdim cantama,bana ne anlamayanlardan.
    Muharrem kardeşimki tamda benim kızım yaşındadır,iste nerdeyse yarım asra yaklaşmış eski aşkımı,sevdamı tekrar yaşayabilme umudunu icime salmış bulunmaktadır.Bu cengaver ruhlu genci asla yanlız bırakmayacağım.Elim,ayağım halende tutar iken peşinden gideceğim.Nerelere varırız bilinmez ama birgün yola cıkacağımız kesindir.
    Sevgiyle kal

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Atıf
    Deniz balıkcısı olupta,tatlısuyunda keyfini ıskalamayanlara hayranım.Görülüyorki sende böylesin.
    Tatlısuyun ruhu ayrıdır,huzuru ayrıdır,avı ayrıdır,balığı ayrıdır,zevkide ayrıdır.Ama bence asla Denizden aşağı kalmaz,kalmamalıdır.
    İnşallah amacladığın balıkları yakalar bizlerle paylaşırsın
    Sevgiyle kal

16. poyraz54

poyraz54

Favori Kamış:
    hepsi
    En İyi Avı:
    Çok var
    tunceli

Geçen yıl Tunceli merkezdeydim.Merkezde bir restaurantta yemek yerken.Çocukların Munzur çayına olta atarak hakiki kırmızı benekli alabalıklar yakaladıklarını gördüm.Terör olmasa gerçekten harika yerler.Pırıl pırıl akan ve çok soğuk bir su.

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Bİrol
    Munzur ırmağı Literatüre gecmiş,dünyanın sayılı alabalık barındıran ve bu hüviyetini cok uzun bir parkurda sürdürebilen ırmaklarından birisidir.Yeni adı Yeşilyazı zannederim eski adı Hovacor olan beldenin az ilerisinde 7 gözeler mevkiinden doğar.
    Ben buralara normal yollardan gitmedim.ERzincan güneyindeki Mercan Dağlarından ayrıca Kemah Boğazında Alp tren istasyonu karşısındaki vadiden cıkarak ulaştım.
    Elbette oralarda şimdilerde anarşi ve teror kol gezmektedir.Ancak biz bu işe o kadar tutkunizki göze alabileceğimiz riskler hayli fazladır.
    Sevgiyle kal

18. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Kareler çok güzel Vedat abi,böyle harika yerlerde balık avlamanın keyfi bir başkadır .paylaştığın için teşekkürler..

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bende ilgine tesekkür ediyorum sevgili Murat

20. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Vedat abi bu kadar değerli bir yorum ve resimleri bizlerden esirgemeden paylaştığın ve emeğin için teşekkürler