Küresel ısınma

Konu, 'Makaleler' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. afet

afet

mesaj yazdıktan sonra aşağıda imzamı ve signatürümü göster kutucuğunu işaretle, o zaman her mesajında görünecektir ;)

2. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Dünyayı kurtarmak için son 13 yıl

Dünyayı kurtarmak için son 13 yıl

"Gizli iklim raporu" başlığı ile yayınlanan haberde, "Dünyayı kurtarmak için sadece 13 yılımız kaldı. Gereken önlemler alınmazsa iklim felaketi yaşanacak" denildi. "Torunlarımız değil, bizler mağdur olacağız" yazılı haberde, 2020 yılına kadar iklim felaketinin önlenmesi için 10 acil önlemi açıkladı:
    Yenilenebilir enerji kaynakları yaratılmalı.
    Güneş ve rüzgar santralleri, atom santralleri kurulmalı.
    Otomobiller daha küçük ve hafif yapılmalı.
    Hybrid otolar, benzinli otoların yerini almalı.
    Evler iyi izole edilmeli.
    Uçak seyahatlerine kısıtlama getirilmeli.
    Daha az et tüketilmeli, metan gazı daha az üretilmeli.
    Özel otomobil kullanımından vazgeçilerek, toplu taşım araçlarına yönelmeli.
    Enerji tasarruf lambaları kullanılmalı, stand by’lı elektronik aletler yasaklanmalı.
    Daha az gübre kullanılmalı, gelişmekte olan ülkelerde kuru tarım desteklenmeli.

Geçtiğimiz günlerde Paris’te açıklanan Birleşmiş Milletler Hükümetler Arası İklim Değişikliği Uzmanlar Grubu Raporu’nda, küresel ısınmanın son 50 yılda yüzde 90 oranında insan eliyle yaratıldığı ve asırlarca süreceği belirtilmiş ve 2100 yılına kadar sıcaklığın 1.8 ila 4 derece artacağı, okyanuslardaki su seviyesinin 18 ila 59 santimetre yükseleceği vurgulanmıştı.

3. Ronder

Ronder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    3 kg civarında
    ben bu felaket senaryollarının biraz abartılı olduguna inanıyorum tutki dogru insan oglu 100 yıllarca zaman dogayaya ve dunyaya verdigi zararı 10 senede nasıl eski haline cevirecek tamam dogrudur degişim var olmakta ve bunun önüne gecilememektedir..

4. şanslı_balıkcı

şanslı_balıkcı

Favori Kamış:
    Tıvrı gibi cani olanşeylerden hariç tüm avmalz...
    En İyi Avı:
    çipura 3 kglik ,ortalama 1,4 kglikdee levrek ,750 -500 gr arası kefal
    Küresel ısınmaya Dikkat!

Marmaris'tebalık yok artık öncede ben 10 sn de bir balık tutardm şimdimi gelin marmarise değil büyük küçük gamiti bırak lapa bile yok:( Bu küresel ısınmaya en iyi örnek marmaris'in iç denizi artık yoq gibi bişey :( Böyle giderse artık 5 kg lık balığı bırak , 250 gr lik balığa hasret kalacağız ...Bu gün sinemadan çıktığımda küçük suyun üstünde ölmüş 50 -60 balık gördüm bunun sebebiyse marmarisin Ukala insanları küçük balıklara taş atıp öldürüyorlar sonrada kına yakıyorlar:mad: :mad: TROYMUDUR TROLL müdür nedir bi balıkcılar var suyun altındaki küçük yumurtaları bile alıyorlar
    1 balık 1 milyon yumurta bıraksa dahi nereye kadar?

5. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    şimdiden bu konulara hassiyet göstermen güzel bir şey
    bende balığın azlığını küresel ısınmaya değilde mevsime bağlasan daha iyi olur şimdilik.
    şu taş atıp öldürme olayını pek akıl erdiremedim. neden yapıyorlar bunu keyifmi alıyorlar sordun mu hiç

6. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Deniz, 20:00-20:05 arası değil miydi:confused:

7. mder55

mder55 Eray

Favori Kamış:
    olta
    Katılan arkadaşlara teşekkürler..

8. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    ne olur ne olmaz diye ben 19:55-20:05 arası eylemi sürdürdüm. Ama pencereden baktığımda bütün şişli ışıl ışıldı :(

9. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    düzeltilmeye çalısılmassa çok kötü sonuçlar doğuracak :(

10. elmexicano

elmexicano ahmet can berkyürek

En İyi Avı:
    7 kg GT
    küresel ısınma türkiyede denizleri nasıl etkileyecek?

değerli dostlar,

miliyet gazetesinde okuduğum bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. yazıda küresel ısınmayla beraber denizlerde bulunan türlerin okyanuslarda bulunanlarla yer değiştirebileceğinden bahsediyor. ilk örnekleri de yaşanıyormuş. Aramızdan buna benzer örnekler tecrübe edenler varmıdır acaba? akdenizde, karadanizde okyanus balığı avlayan?.........
    ...........
    bu gidişle halimiz nice,

...................

İSTANBUL AA Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) tarafından hazırlanan "Küresel Isınma ve Türkiye" konulu rapora göre küresel ısınma nedeniyle Batı Akdeniz’de tropikalleşme başladı. Deniz suyunun ısınmasıyla Hint Okyanusu'ndan geldiği tespit edilen 30'un üzerinde yeni tür renkli balıklar tatil köylerinde sofraları süslerken, tadı geleneksel Akdeniz balıklarını aratıyor.
    Raporda, halen 300 civarında Kızıldeniz kökenli denizel türün Akdeniz’de yaşadığı belirtilerek, şu ifadelere yer veriliyor:
    "Ülkemiz sularında tespit edilen Hint Okyanusu kökenli balıkların sayısı şimdiden 30’un üzerindedir ve bunların arasında ticari değere sahip olanlar balıkçılarımızca avlanmaktadır. Sadece İskenderun Körfezi’nde avlanan yabancı türler toplam avın yüzde 20’sini oluştururken, bu oranın yakın zamanda artması bekleniyor. Akdeniz'de av türleri değişmiş, Hint Okyanusu kökenli, çok renkli birçok yabancı tür ticari değerinden dolayı avlanır hale gelmiştir. Bunun nedenlerinden biri Akdeniz’deki su sıcaklığının artışıdır. Daha şimdiden, tropikal türlerden olan ve ’katil yosun’ olarak bilinen ’Caulerpa taxifolia’ türü yosun ile birçok balık havzada başarılı bir şekilde gelişmekte, hatta alan kazanmaktadır. Akdeniz’de bulunduğu bilinen 650 balık türünden 90 tanesi havzanın yeni müdavimleri. Bunlardan 59’u Süveyş Kanalı yoluyla Akdeniz’e girererken, bazıları da Atlantik Okyanusu’ndan gelerek yeni ortama uymaya çalışıyorlar."

Isınma kıyıları vuracak

Rapora göre, küresel ısınmayla yaşanması beklenen değişimler şunlar:
    - Deniz kıyısında bulunan 27 ilde kıyı yapıları, balıkçılık, turizm gibi ticari faaliyetler ciddi zarar görecek. Denizlerimizde daha farklı bir rüzgar ve akıntı sistemi ortaya çıkacak, bazı limanlarımızda ulaşım aksayacak, balıkçı filolarımızın ve her türlü deniz araçlarının seyri zorlaşacak, balık çiftlikleri şiddetli dalgalara maruz kalacak, adalara ulaşım aksayacak, deniz ortamı kara alanından daha riskli bir hal alacaktır.
    - Akdeniz'de son 10 yılda 0.2 derece artan yüzey sıcaklığı daha da yükselirse buna duyarlı türlerin dağılım alanları alt üst olacak. Son yıllarda Orta Akdeniz ve Ege Denizi’nde görülen yumuşak mercanların ölümü de küresel ısınmayla ilintili. Akdeniz’de yaşayan, Karadeniz ve Marmara’da 20 yıl önce nadir görülen sardalya, kupes ve salpa gibi balıklar bu denizlerde sıkça görülmeye başlandı.
    - Küresel ısınma sonucu Karadeniz’de hamsi göçleri azalabilir, hatta durabilir. Soğuk su seven mersin balığı ve alabalık başta olmak üzere birçok türü de olumsuz etkileyecektir.
    - Yılda ortalama 7 milimetrelik deniz seviyesi artışı olduğu görülüyor. Bunun da kıyısal eko-sistemde başta erozyon olmak üzere tuzlanma ve diğer değişim ve tahribatlara yola açacağı aşikardır. Özellikle dalga zonunda yaşayan deniz yosunlarının ve bunlarla birlikte yaşayan omurgalı ve omurgasız canlıların su seviyesi yükselmelerinden etkilenmeleri kesindir.
    - Deniz suyunun ısınması sonucunda yüksek sıcaklıkta yaşayan bakterilerin artması ve bunların hastalık oluşturma kapasiteleri daha da artacaktır.

11. serhatcenk

serhatcenk

Bizim lüferlerin nereye kaybolduğu anlaşıldı ..... :D :D

12. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar,
    Karbon ayak izinizi (carbon footprint) hesaplamak ve bu dünyaya bir yılda ne kadar karbon gazı salımına neden olduğunuzu ölçmek ister misiniz?

http://www.carbonfootprint.com/calculator.html

Adresinde, ilgili yerlere bir yıl içinde tükettiğiniz elektrik, LPG, doğalgaz, kömür vb bilgilerini birim belirterek (kW/saat, m3 gibi) yıllık yaptığınız tatiller, bunun için katettiğiniz yolları girip, hesapla deyin.

Bakalım sonuçlarınız ne çıkacak? :)

Yalnız sayfadaki bilgiler İngilizce, Türkçe olarak hazırlanmışı var mı bilmiyorum.

13. adettir

adettir

doğru

ben bunlara çok önem veririm bence çok önemli birşey

14. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    iyi bir konu giriş de hızlı. ama bırak leblebiyi de kimsin nesin nerden gelirsin nereye gidersin.

15. teklifim gume gitmesin

1. soruya cevap.
    istanbuldan bir amatör arkadasınızım. işim medya danısmanlıgı.
    2. uyarıya cevap. daha önce yazılanları okudum çok daha fazlasınıda pek çok siteden takip ediyorum . o fikirlerden yola çıkarak bunları yazdım
    3. sü gözden kaçan öneri.

sıcak deniz balıklarının karadenize gitmesi ve karadeniz balıklarının hareketi ile ilgili gözlemlerimizi bir forum baslıgı altında toplayalım diye önermiş ve bu konuda hatırı sayılır bir moderatörden yardım talep etmiştim.
    kuresel ısınmayla ilgili pek çok veri paylasabiliriz buradan ancak veri olusturmak daha iyi degil mi?
    İşin bir ucundanda biz tutmus hemde konuda daha fazla ilgi çekmiş oluruz.

16. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    kyotoyuimzala

www.kyotoyuimzala.com
    bir imzadan ne çıkarki üstteki linke tıkla ve sende kyotoyu imzala

Son düzenleme: 13 Nisan 2007
  17. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    benim anlamadığım o kadar duyarlı bir siteyiz fakat yukarıda verdiğim linke kaç kişi tıklayıp ne olduğunu merak etti yukarıda verdiğim link millet meclisine karşı kyotoyu imzalamaları için başlatılan bir kanpanyayla ilgili fakat sitedeki ilgi hiç acaba bu verdiğim link kötü amaçlı bir site linki ben mi bilmiyorum yoksa balık avıyla alakası yok diyemi bu ilgisizlik veya ne desem bilmiyorum benide aydınlatırmısınız

18. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    shakspeare odysse makina,alba lucky kamış, lineaffe oyster 4.20 ve diğerleri..
    En İyi Avı:
    İsrail sazan istavrit izmarit gelincik
    imzami attım koral abi :)

19. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    ne varsa geçlerde var valla:)