Kurşun Balığı

Konu, 'Tatlısudaki Canlılar' kısmında estergon_44 tarafından paylaşıldı.

1. ragga44

ragga44 hüseyin

En İyi Avı:
    36kg sazan 5 kğ alabalık 20 kğ kursun caner balıgı
    slm herkese

kursun balıgı fırat barajında zor avı olan bir balıktır .burda ismini kursun balıgı diye bilinir bilmiyorum okudunuzmu 15 mart 2010 tarihinde milliyet gazetesinde yazılıydı başlık 100 kg kursun balıgı malatya da balıkcı agına takıldı 1 günde balıkcılar pazarında sergiye konuldu ne kral bir balık biz bu balıkları olta ile yakalayanı duymadım sadece televole yada ag düsüyor ama eger yem olayına farklı bir yontemi varsa bilen paylaşmasını isterim cok ta sevinirim balıkcı arkadaşlarım hepinizi saygılarımı sunuyorun hadi rast geleee ::)))

2. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    sazan 8 kg alabalık 3.50 kg
    benim bildigim kursun balıgı sazanın degişik bi cinsi kars ıgdır van tarafında caner deniliyo..

3. konevii

konevii veysel

paylaşımınıza teşekkürler yakup abi.

bundan 15 yıl kadar önce konya da bir av bayiinde tatlısu balıkları ile ilgili büyük bi afiş-katalog vardı. o zaman çok dikkatli incelemiştim. ilk kez duyduğum turnasazanı ifadesi yer alıyordu. ve ismin üstündeki resim bu balığın aynısıydı. Av bayii sahibi hüseyin abiye (Allah rahmet eylesin) sorduğumda sazan ve turnanın karışımı demişti. zaten resimdeki balığa dikkat edilirse kafası sazana, vücudu turnaya benziyor. bir zamanlar çavuşçu gölünde insanlar turna diye tutuyordu. artık görülmüyor maalesef.
    Acaba kurşun balığı, yada caner denilen balık benim anlattığım ile aynı olabilirmi? ne dersiniz?
    selam ve saygılarımla...