Eveeet dün yazmak isteyip bu güne aktardığım Kurtboğazı raporunu sunarım. Sevgili dostlar bu hafta havaların güzel geçeceği müjdesini aldığımızdan beri ekip arkadaşlarım ve ben "Gıpraşım" veriyorduk.İşleri bir kenara öteleyip dün sabah dokuz buçuk gibi hareket edip Kurtboğazına vardık.Hemen ekipmanı hazırlayıp suya girdik.Bir de bot vardı yakınımızda,köpük şamandıra'ya hamsi yapmışlar,üç tane çapraz bırakmış at-çek yapıyorlardı.Biz de hemen başladık gayretle.Hava geceleri soğuk olduğunda erken gelmeye gerek yoktu zaten.Atarak ilerlerken Bilge abim Mustafa bana seslendi; -Köpük şamandıralar arasında barikat var mı ortaya bir at bakalım da varsa girip de dolaşmayalım. Asıldım kamışın ucundaki cleo uzadı gitti tam ortalarına düştü.Yavaş yavaş çekerken zınk diye vurdu balık. -"Abiler gelüüür gelür ama Hem Turna hem de ufak bu balık" deyip yavaş yavaş aldım onu.Ama boy 40 cm. devam ettik atmaya ilerledik ağaçların arasına,balık olabilecek her yere atarak gezdik.İlerlerde bir tane de Mehmet abi aldı ama aynı boy sanki tornadan çıkmış gibi. Yakınımızdaki botla avlanan arkadaşlar gözümüzün önünde bir tane çekti inanın boy 25 cm ancak gelirdi ve alıkoydular o balığı. Akşama kadar barajın her yerini gezdik,yine Pörç alma umuduyla ona da çalıştık.Ancak bir daha bizi ziyaret edip halımız hatırımızı soran olmadı.Diğer arkadaşlar da balık tutamamışlar.Biz de dönüşe geçtik SONUÇ:Kurtboğazında balık bitmiş Geriye dostlarla geçen güzel bir gün ve aşağıdaki manzaralar kaldı Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Sanırım havalarla ilgili, bayramdan beri bizde dahil, kayda değer av raporu yayınlayan bir arkadaşımız olmadı. Bu hafta sonu hava bozmazsa Ankara'da ikamet eden ne kadar tanıdığım varsa herkes ekipleri ile balıkta olacak. Kısmet diyelim Mustafa abi, darısı bir daha ki avında nasip olsun ama Kurtboğazı uzun zamandır bitmiş durumda...
Balıksız dönmenize üzüldüm, ama temiz hava her şeye değer, dediğin gibi balık biraz zor, zaten gümüş de yok olunca balık beslenemiyor kendi yavrularını yiyor, bu hafta sonu bende gideciğim, bakalım kısmet.
Teşekkürler Mustafa abi. Güzel karler yakalamışsın. Kurtboğazı garip bir avlak. Günü gününü tutmaz. Bi bakarsın peşpeşe gelir levrekler, bi bakarsın hiç olmaz. Ama yağmurla alakalı olabilir, havanın soğuması falan. Yine de keyiflidir orası maşallah diyelim. Bu arada gittiğiniz mekan çayın akarın olduğu yerlermi barajda?
Ahmetciğim doğru bildin,suya giriş noktamız çayın akar yeri.oradan başlayarak barajın tamamını dolaştık ama yok.ANFA Güvanlikteki arkadaşlar yanımıza geldi,son iki aydan beri balık yakalayan yokmuş.Sebep olarak da kum balığı denen hayvan öyle çoğalmış ki bütün yumurtaları yiyormuş,bazen kum balığı suyun üzerini bulut gibi kapatıyor dediler.hayırlısı bakalım Rasgele kardeşim
Durum vahim abi o zaman. Bu kum balığıda neyin nesi acaba? Bıyıklı bekirede kum balığı derler ama. Hayırlısı bakalım abi.
Mustafa Abi, Raporundan anlaşıldığı kadar Kurtboğazı da artık "gidilmemesi gereken avlaklar" listesine katılmış durumda Birer birer nefes alabileceğimiz yerler tükeniyor ya hakkımızda hayırlısı....
mustafa abi bizde geçen gittik hiç birşey alamadık atlayan balık vardı yanlız oltaya gelen giden olmadı ...manzara süper...rastgelsin..
bu hafta sonu planlar suya düştü hafta sonu bende kurtboğazı için plan yapıyordum. sizin raporunuzu okuyunca üzüldüm. demekki başka avlak yeri bulmamız gerekiyormuş. hepimizin işi giderek zorlaşıyor. acaba diyorum deniz kenarında mı yaşasak ne hiç değilse orda balık bitti demeyiz. neyse hepimize rasgelsn. haaa unutmadan fotoğraflarda çok güzel olmuş elinize sağlık.........reeling
Mustafa abi, Güzel bir gün geçirmişsiniz. Allah muhabbetinizi artırsın, sağlık versin. Sağlık ve muhabbetle kalın. Rastgele.
kardeşim teşekkür ederim,gerçekten güzel bir gündü, Senin de avlarının bereketli olması dileklerimle rasgele
sonbahar genelde her yer aynı durumda oluyor, balık olmasa da olur güzel olan muhabbet ve o güzelliklerle başbaşa olmak paylaşım için teşekkürler mustafa bey.
Kesinlikle katılıyorum Atila kardeş,sabah gün doğumunda çay yudumlarken muhabbetin tadı da bambaşka...Şimdiden özledik,Bahar gelse de bi gitsek değil mi.Rasgele kardeşim
mustafa bey belki bazılarına gülünç yada garip gelebilir ama şu yasak dönemi kadar zor geçen zaman yoktur sanırım İnş. en kısa zamanda hasrete kavuşmak dileklerimle saygılar hürmetler. Rast Gelsin. reeling