Kurtboğazı Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında -selim- tarafından paylaşıldı.

1. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    02.06.2012'de saat 6:15 gibi yola çıktık,annem ve onun arkadaşının ailesi olmak üzere 7 kişiydik, 2. defa gittiğim için nerede balık tutabiliceğimi pek bilmiyordum bazı kişilerin tavsiyesiyle arabayla barajın etrafında yavaş yavaş baraja inen bir yol bulmaya çalıştık ve 5-6 tane arabanın oluğu bir yere indik,daha sonra o insanlardan biraz uzak bir yere kurulduk.önce diğer ailedeki çocuklara nasıl at çek yapılacağını gösterdim fakat aldıkları oltanın atarı yüksekti ve çok zor at çek yaptılar,daha sonra yandaki kişilerden solucan almamızla onlar dip oltası attı,ben ve kardeşim de çamların altından at çek yapmaya başladık,At-çek yaparak dolaşırken pet şişeden yapılmış 2 tane gümüş düzeneği bulduk ve içine ekmek koyarak onları kıyının kenarına attık, saat 12 ye kadar hiç bir vuruş alamadık ve odun toplayıp ateşimizi yaktıktan sonra yemeğimizi yedik ve at-çek e devam ettik,o sırada evde yaptığım şamandıralı düzeneği attım.kardeşim şamandıralı oltayı kontrol ederken balığın vurduğunu söyledi,tatlısu levreği olabileceğini düşündüm ama çekerken yosun da takılmış olabilirdi,gümüşlüklerde de balık yoktu.yanımazdaki adam 5-6 tane olta atmıştı fakat ona da bir vuruş olmadığını söyledi.Biraz uzağımızdaki(çamlık ormanlık bölge) adamlar canlı gümüşle 1 tane turna yakalamışlar.saat 2 gibi erken bir saate avlaktan ayrıldık ve balıksız eve döndük.Rapor yazarken yaptığım kusur ve eksikleri de yazarsanız sonradan daha iyi raporlar yazabilirim.
    Not:Avlağın olduğu yerde 2 tane tırıvırı gördüm,ayrıca annemler bi kaç tane kene görmüşler ve bayaa telaşlandılar bu yüzden avlaktan erken ayrıldık.Bu hafta babamla gitmeyi düşünüyorum aslında çanıllıyı düşünmüştüm ama kurtbağazında piknik daha zavkli oluyor,yani ormanlık alan daha çok ve biraz daha nezih(içkici ve sarhoş bakımından)bana verebileceğiniz tavsiyeler ve öneriler nelerdir yazarsanız sevinirim
    Soru:Kişi başı olta kısıtlaması var mı?Çünkü yanımızdaki adamda 5-6 tane olta vardı ve başka birisi bana bunun yasak olduğunu söyledi hatta aralarında kısa bir tartışma çıktı.
    [​IMG][/url][/IMG]

[​IMG][/url][/IMG]

[​IMG][/url][/IMG]

[​IMG][/url][/IMG]

[​IMG][/url][/IMG]

[​IMG][/url][/IMG]

2. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Yanlış bilmiyorsam olta sayısı kişi başına 2 adet olması lazım, bu sene kurt boğazında birinci ağızdan turna tutan hiç duymadım. (Şehir efsaneleri dışında :) ) Daha erken olduğunu düşünüyorum. Su ısınmadı daha 15-20 gün sabredersen turna için uygun olabilir. Çanıllı'ya gidecekseniz hafta içi gidin derim, ben gitmedim ama çok kalabalık olduğunu duydum.

3. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    teşekkürler.Su sıcaklığı konusunda pek bi bilgim yok ama kıyıdaki suya baktım bana göre sıcak geldi yani yüzülebilicek sıcaklıkta ama gölün ortalarını bilemiyorum.

4. sefa4134

sefa4134 sefa

En İyi Avı:
    2,45 Gr Sazan , 56 cm Turna
    selim kardei raporun için eline sağlık bıde balık tutsaydın tam keyfını alıcakmışın ama olsun bidahakine , bende inşllh 15 20 gune gelıcem oraya ta istanbuldan önce dayımlara çayyoluna sonrada ılk iş kurt bogazına bıdaha nezaman gıtmeyı dşnuyorsun ve gıdersen mutlaka raporlarını beklıyorum

5. atçekgökhan

atçekgökhan GOKHAN

kurt bogazında turna ve levrek kalmadı dınamıt ve elektrıkle hepsını kazıdılar gecen gun bır yazımda yazmısdım.varsada tek tük bohçacılardan kalanlar kalmışdır

6. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    valla ben aileme baglıyım onlar ne zaman uygun oluyorsa gitmeye calısıyorum soyle balıga gidecek bir abi bir arkadaş bulamadım,jbi abiyle konusuyoruz ama o da ankara dısında yanı benım balık işi biraz zor :(

7. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    gercekten yazık olmuş ama benim duydugum bayaa bi levrek varmış oyle dıyorlar

8. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    bende bu hafta sonu bu fotograflardan alttan ıkıncısınde gorunen karsı kıyıdaydım tık yok ama az daha ılerde bır ıhtıyar vardı tavırları hıc hos eghıldı ama lıvarında en az 15 tane levrek vardı anladıgım kadarı ıle levrek bolgecı ve yem secen bır balık :)

9. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    levrek sürüler halinde geziyormuş ben de gördüm bi ara 15-20 cm lik balıklar suyun üzerinden hoplayark gidiyordu acaba bunlar levrek midir?

10. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Arkadaşım 2 tane 45 cm. lik turna aldı kurtboğazından, Çanıllıya sakın gitmeyin bence 19 mayısta oradaydım bir daha asla gitmem.

11. ray

ray Suat

Favori Kamış:
    CORMORAN BULL FIGHTER SPINNING LIGHT 185cm
    Favori Makine:
    SHIMANO CATANA 2500 RA
    En İyi Avı:
    48 cm turna şimdilik
    Çanıllı göletinde dünkü turna yakalama yarışmasına gittim yaklaşık 170 kişi katıldı ve sadece 4 turna avlandı. Gerisini siz düşünün

12. simendifer

simendifer Sennur

Balık olmasa da, ailenizle birlikte güzel bir gün geçirmişsiniz, önemli olan da bu. Bugün olmazsa başka bir gün, sizin de oltanız nasiplenecektir nasılsa. Bir dahaki ava rast gelsin. :)

Bu arada, olta sayısı ile ilgili tebliğ maddesini de aşağıya ekliyorum.

(4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.

13. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    iğne sayısı 3 adedi geçmez yazıyor ama ben dün gümüş yakalamk için 10 iğneli çapari atmıştım yasak mı?

14. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    bu turnayı göletin karşısından mı yoksa yol tarafından mı aldı?

15. okyanusyalı

okyanusyalı AYHAN

Favori Kamış:
    tırıvırı ağ ve serpme hariç tüm takımlar
    Favori Makine:
    OKUMA-trio30s
    En İyi Avı:
    103cm--6 kg turna kesikköprü-camili

gölün su kalitesi çok bozuktu sanırım 2 haftadır çok yağmur yağdı ayaş,a.

16. okyanusyalı

okyanusyalı AYHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA-trio30s
    En İyi Avı:
    selim arkadaşım dün sizin olduğunuz bölgede bizde botla avlandık.çocuk ağlama sesleri falan gelmişti burundan,sanırım sizdiniz.100 meter önünüzde avlandık.bir miktar oradada tuttuk.başka bölgelerde balık verdi

17. okyanusyalı

okyanusyalı AYHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA-trio30s
    En İyi Avı:
    E-5 tarafında turna çıkmıyor

18. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    cocuk ağlaması yoktu bilemiyorum ama biz e-5 ın o taraftan tuttuk,benim gordugum bi bot vardı kırmızı golun bi ucundan bi ucuna hızlıca gitti başka bot gormedım,veya biz kalktıktan sonra siz gelmiş olabilirsiniz biz saat 14:00 da ayrıldık

19. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Güzel kardeşim öncelikle avın ve pikniğin güzel olmuş. Yer olarak hemen hemen dediğim bilgelere yaklaşmışsın, at-çek yönteminde hangi yemleri kullandın bvu çok önemli bence benim raporlarımda bununla ilgili bilgiler var inceleyebilirsin. Birde levrek genelde akşamüstü saatlerinde kendini belli ediyor. Zaten o saatlerde suyun üzerinde balık vuruşlarını görebilirsin, bir sonraki avında başarılar dilerim rastgele :)

20. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Geçen haftalarda memlekette benim pantolonun üzerinde kene vardı. %90 zehirli olan kenedendi. Kırmızı renkte...

Aman dikkat edin, trofe tutacağımı bilsem bile bu zamanlarda ava, özellikle Kurtboğazı'na gitmem.