Kurtboğazı son durum

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında tyana tarafından paylaşıldı.

1. tyana

tyana serkan

Merhaba değerli dostlar..hepinize saygı ve sevgiler...Ekimden bu yana ilk defa cumartesi(05.05.2012) günü balığa gittim.1 yıldır Ankarada olduğum için tek bildiğim ve gittiğim yer olan Kurtboğazında yaptım açılışımı.Öğlen çıktım yola kurtboğazına vardım.daha önce gittiğim yerden farklı bir yeri denedim.yolun kenarına parkettim arabamı ve aşağıya bir koya indim.eşyalarımı yerleştirdim ve bismillah deyip at çek yapmaya başladım.tabi öğlen saati olduğu için pek umudumda yoktu açıkcası ama özlemişim at çek yapmayı....akşam üstü iyi olur inşallah dedim.Turna olmasa bile birkaç levrek tutarım belki diye düşündüm.saatlerce at çek yaptım ama nafile.Sanki canlı yok suda arkadaşlar.çevremde avlananlar vardı ama hiç kimsede ne bir turna ne bir levrek bir tane bile balık tutan görmedim.gitmeye yakın oltamda bir ağırlık oldu ama ağaç falan dedim hiç hareket yoktu.ama çıkarken baktım küçük bir levrek.ben tutmamaşım, iğne kuyruğuna yakın bir yerden çarpmış.iğne çıkartıp suya iade ederken bir çırpındı,elim kolum bembeyaz oldu.zaten sasilerin zokasınada havyar yapışıp geliyordu.yani levrek hala yumurta döküyor demekki.ben deniz avcılığını daha iyi biliyorum.levrek yumurtadayken asla av vermez.ama tatlısu levreğini fazla bilmiyorum.kısaca değerli dostlar ya ben bu işi bilmiyorum yada kurtboğazında bu ara balık tutmak zor görünüyor.saatlerce at çek yapıp bir tık bile dememesi çok sinir bozucu.paylaşmak istedim siz değerli avcı arkadaşlarımla....herkese selamlar....:(

2. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Abicim öncelikle avın bereketsiz geçsede moral tebriği göndermek isterim. bende Ankaradaki ilk avlarımı kurtboğazında yaptım, 4-5 tane turna ve sayısını bilemeyeceğim kadar çok levrek yakaladım. Levrek konusunda kullandığınız yem bana göre çok önemli. bu konuda bilgi almak isterseniz daha önceki raporlarıma bakabilirsiniz, yahut isteğinize göre dire bilgi verebilirim.
    orda levrekler genelde sürü halinde geziyor, böyle bi sürüye denk geldiğinizde avınız muhteşem olur.
    turna genel olarak çok az, ben yakaladığım 4-5 turnayı beyaz tonlardaki sasi yemlerle ve barajı turlayarak yakaladım, yani sürekli aynı yerden at çek yapmadım, at çek yaparak baraj kıyısında sürekli yer değiştirdim...
    umarım bir sonraki avlarınız daha iyi olur. rastgele :)

3. sefa4134

sefa4134 sefa

En İyi Avı:
    2,45 Gr Sazan , 56 cm Turna

Harika bı değerlendirme yazısı olmuş söylendıgınıze harfıyen katılıyorum , özellıklle levrek yakalamak yöntemını bılen için kaçınılmaz oluyor

4. tyana

tyana serkan

Çok teşekkür ederim değerlendirmeleriniz için....sanırım zamanla öğreneceğim.....reeling

5. tyana

tyana serkan

Teşekkürler doğru yem ve yöntemleri bulup avlamak için sabırsızlanıyorum....reeling

6. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    3kg Bıyıklı- 4 KG TURNA 10+kg-Aynalıı
    bende gittim yakın zamanda yağmurlardan önce. sanırım henüz turnanın zamanı gelmemiş ya da dediğiniz koya bende indim herhalde orada balık pek yok. turna derinde ve daha ileriki yerlerde olabilir. dikilitaşa da dün gittim oradan da 25 cm lik sassyi ısırıp ilk çırpınışta kaçırdığım turnayı saymaz isek balık yok. önceki hafta baya kişi avlanıp talan etmişler duyumlarıma göre.
    bir yere gidince milletmizin adetidir orayı kurutmadan bırakmıyorlar (özellikle küçük göletlerde malesef bu durum oluyor) (bilinçli sportif avcılar için sözüm meclisten dışarı)

7. tyana

tyana serkan

maalesef dediğinizde haklısınız.nasıl ki limit altı balıkları bırakıyoruz, ihtiyacımızdan fazla balığı da tutmamak gerekir.nihayetinde bizler sportif avcılarız ve bu işin ticaretini yapmıyoruz.balıklar azalırsa biz nasıl balığa gideceğiz.cumartesi günü tuttuğum bir tek levreğide geri bıraktım çünkü havyarlı diye. ama 20 metre ilerde adamlar tırıvırı atıyordubanghead .o tırıvırı suda takılıp kaldığı zaman olacakları hiç hesaplamıyorlar.tabi bu yzdıklarımız meclisten dışarı.burda bulunan arkadaşlarımızın hepsi bilinçli.herkese selamlar..