31.05.2009 pazar günü amcam ben ve amca cocukları ile kurtboğazının yolunu tuttuk. saat 15:00 gibi baraja geldik ve 15:30 gibi at çeke başladık ama malesef tek bi turna vurmadı. daha sonra yemeğe geçtik ve yemekten sonra levrek avına başladık limit üstü 10-15 levrek alıp bir çoğunuda geri birakarak eve döndük. resimler aşağıda (bol manzaralı)... Yerimiz olarak burayı seçtik ve döküldük arabadan bölgenin diğer sakinleri... amcamın sandalye keyfi balık olmayınca tavuğa talim manzaraya devam ve levreğin sudaki hali... levreğin sudan çıkışı... buda levreğin son hali... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VE HEPİMİZİN ÜZÜLECEĞİ BİR VAHŞETLE KARŞILAŞIYORUZ GÜNÜN SONUNA DOĞRU... EN AZ 15-20 ADET LEVREK ÇİMENLERİN İÇİNE BİRAKILMIŞ BOŞU BOŞUNA KATLEDİLMİŞ... ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN... AYNI RAPORDA İKİ BÖLÜM SUNUYORUM bugünde amcamın cocukları ile bir abimizin raporunu görüp imrahor göletine gittik, uzun bir at-çek'ten sonra oltama bir turna atıldı ama malesef kenara çıkartmak nasip olmadı. yine elimizde manzara ve maceralı bir gün kar kaldı
merhaba levrekleri resimde görünen sahte yemlerin özellikle kahverengi ve açık yeşil ile koyu yeşil olan renkleri ile aliyoruz, bunun dışında solucanda işe yarıyor. bi ayrıntı var ne kadar uzağa atarsanız o kadar büyük gelme şanşınsı. zira kenarlarda küçükler dolaşıyor. birde aceleci olmayın yani tüm gün boyu vurmayabilir daha çok 18:00den sonra neredeyse her attığınıza geliyorlar. ve yine kurtboğazına gittiğinizde mümkün olduğunca levreklerin göründüğü kısımlarda atın. kandilerini belli ediyorlar zaten sürekli suyun üzerinde vurduklarını gördüğünüz yerlerde olunki şansınız artsın... benim bilgim bu kadar rastgele size
çok teşekkür ederim .ben de çanıllıda turna denedi 3 tane aldık .turna ve levrek için önereceğin yerler var mı
valla usta bizde turna ve hatta ankaradaki balıkçılık konusunda yeniyiz aslen trabzonluyum burda okuyorum ve 2008 ekim ayından beridir burda av yapıyorum eminim daha iyi bilen ustalar cevap verir size. ben şimdiye dek kurtboğazına gittim ve bir iki turna ile levrek aldım bunun dışında dikilitaş var oraya gittim ama malesef bişey almadım. buaralar çanıllıyı düşünüyordum siz nasıl aldınız, at çek ile kıyıdanmı? aynı gün üç turna almak daha nasip olmadı bana
o levrekleri tutup atanada kızmamak lazım.bence iyi bile yapmışlar. kurtboğazında balık keyfimizi bitiren tür bu türdür. bu lşevrekleri baraja atanların tersten ağzına sokacaksın o levrekleri.
Levrek avınız iyiymiş. Kurtboğazı'nda artık iş yok zannediyordum, demekki varmış . Levreklere yazık olmuş. Tuttunuz bari eve götür de yiyiver, almış atmışlar . Bende bugün saat 6'da Çanıllı'da turna avındaydım ama tık yok. Sabah sabah barajın çevresi tıklım tıklımdı. Barajda en az 10-15 bot vardı. Resmen gölü kurutmuşlar. Koca barajda yer bulamadık. Oltama 1 tane tırıvırı takıldı. Yazık, günah, Allah'tan balık filan takılmamıştı. ''Balık tutamadım bari balıklara yararım olsun değil mi?'' diyerek tırıvırıyı çıkarttım . Turnaya elim deymedi daha. Bugünden umutluydum ama nasip değilmiş. Artık turnayı kafaya taktım, gölde balina bile tutsam bu hevesimi kıramaz . Her tutamayışımda bu hevesim iki kat artıyor. İnşallah bir dahaki sefere iyi bir turna ile karşınızda olacağım . Saygılar...
en çok çimenlere atılan levreklere üzüldüm. ama bir açıdan da sazanlar için iyi oldu. çünkü levrek küçük balık yemeye bayılır ve sazan sayılarının ciddi miktarda azalmasına neden olur. bence kurtboğazına levrek salınmamalıydı. zaten onun hemen yakınında eğrekkaya da bolca levrek var. insanlar doğayı değiştirirken biraz araştırarak yapsalar ne güzel olurdu
eğrekkaya barajında sahte balık at ama sahte balık büyük olmasın. bak kaç tane levrek tutarsın o zaman
Selam davut abicim balıklarda resimlerde tavuklarda güzelmiş balık bahane manzara şahane kurtboğazına giden arkadaşlarım oldu orada çapariyele çok güzel levrek alıyorlarmış bilmem denedin mi çapariyle