Bugün ani bir karar ile Kurtboğazı'na balık tutmaya gittim. Aslında hedef balığım turna olsa da artık balık tutayım da gümüş olsa razıyım düşüncesindeydim ve saat 14:00 civarı Kurtboğazı'nda olta sallamaya başladım. Yeni oltamla balık tutmam gerekiyordu. Saat 19:00'a yaklaşıyordu ve ne bende ne de etrafımdaki avcılarda tık yoktu. Son bir defa daha olta atayım da toparlanıp gideyim dedim, bir yandan da aklımdan ''şimdi bir balık vursa da çekiştirse ne keyifli olurdu'' diye düşünüyordum ki kaşıkla aramda 2 metre kala birden olta hareketlendi. Oltama küçük de olsa bir turna takılmıştı. Balığı kenara çekmem 5 saniye bile sürmedi ama balığı kepçesiz kıyıya almaya çalıştığımdan dolayı balık zıpladı ve kancadan kurtularak kaçtı. Sonraki denemelerde boşa gitti. 30-40 cm arası bir turnaydı, zaten geri bırakacaktım ama keşke fotoğraf çekmeme izin verseydi . Balık çok fazlaydı. Sürüler halindeki levrekler yüzlerce gümüşü kıyıya kadar kovalıyordu ama benim sahte balıklara denk gelmediler. Turna aşağıdaki kaşığa geldi. Kaşığı çok yavaş çektim, dibi taradım. İlk turna maceram böyleydi. Benim oltama da turna gelebildiğini görmüş oldum hiç değilse .
MSN'deki "Benim bir raporum yok!" isyanının üzerine güzel bir rapor yazmışsın Furkan Abi, tebrik ederim. Ah o turnalar ne yaramaz oluyor, bir fotoğraf bile çektirmiyorlar dediğin gibi. Daha irilerine rastgelsin.
Sağolasın Boran, sana da irileri rastgelsin. Evet isyanım vardı, hala da var . ''Ben nasıl kaçırdım o balığı'' diye kendime kızıyorum . Kurtboğazı'nın ne tarafına gideyim bir deyiver hele, sen keşfetmişsindir her tarafını . Biz barajın sonuna doğru gittik ilk başta ama güvenlik orada avlanmanın yasak olduğunu, biraz daha ileride avlanabileceğimizi söyledi. Kırmızı kulübe gibi bir şey var, oraya arabayı park edip aşağıya indik. Suyun kenarına tahta masa koymuşlar ya da atmışlar bilemiyorum. Tam karşımızda dağın içinden su akıyordu, beton boru içerisinde; onun hizasındaydık.
Valla ne desem boş. Bir gün sayısız balık alıp, sayısız balık bıraktığım yerden ikinci gün tık olmuyor. Fakat Kurtboğazı'nda şu an iyi turna akını var sanırım, ben de bu aralar denemeyi planlıyorum. Bir de, Kurtboğazı'nda at-çekle ben bir kere aldım, o da tesadüf oldu. Yani kısacası, at-çek yerine bırakmalı av yaparsan çok daha verimli olur abi. En kısa sürede deneyip olanları bildiririm.
Sağol Boran, raporlarını bekliyorum.. MSN'de söylediğim gibi beklemeli avlar yapamıyorum, çabuk sıkılıyorum. Bugün 4 saat boyunca aralıksız olta atıp çektim ve çok keyifliydi, ama beklemeli yapsam kesin sıkıntıdan 2 saat sonra eve dönerdim. Ama bir dahaki gidişime 1 tane de dip oltası hazırlayacağım unutmazsam. Solucan takar atarım.
Levrek için solucan / gümüş fark etmez. Fakat turna için gümüş daha verimli olur, solucana atladığı çok sık görülmez. Sıkılıyorsanız, beklemeli av yaparken yanında at-çek yapmak da gayet keyifli olur, ben yapıyorum, denemenizi öneririm. Zilin sesini duyduğunuz an spin oltasını nasıl bıraktığınızı bilemiyorsunuz.
Furkan kardeşim avlandığın yer normalde yasak bir bölgedir.Bente 300 mt.yaklaşmak kanunen yasaktır ve özel güvenlikteki arkadaşlarımız bu konuya çok dikkat etmiyorlar.Sen barajın aşağı tarafına inmelisin.Fakat bu aralar turna yada levrek yağlandığı için yani kışa hazırlık yaptıkları için yemlere pek rağbet etmezler bilgin olsun.
Erhan Abi, güvenliğin tarif ettiği yere indim. Bırakın yasak bölgeyi adamlar tırıvırı atıyordu yan tarafta, hatta yüzüyorlardı. Bir dahaki gidişime zaten barajın başlangıç yerine doğru gideceğim, orada balık daha fazladır. Boran, oltaya gümüş takamam ben .
merhaba arkadaşlar.mersinden ankaraya geleli 8 ay oldu ve balık hastası biriyim.denizde levrek ve turna çok tuttum ama barajda sadece sudak avladım.oda adana barajında.açıkcası at çek olayını çok seviyorum.bendeki rapalalar daha çok deniz için.levrek ve turna için bana takım önerirseniz ve de kurtboğazı barajının neresinden avlanacığımı söylerseniz çok memnun olurum.
serkan aramıza hoşgeldin bende mersinliyim. derdini iyi anlıyorum. özelden numaranı yolla görüşelim .