abilerim amcalarım yabancı kanallarda hep izlemişimdir. yemlemede herzaman kurtçuk kullanıyorlar . bakıyorum kova kova kurtçuk. bunlar bu kadar kurtçuğu nerden buluyor anlamıyorum büyük ihtimal satılıyor heralde. acaba hiç siz bu kurtçuklarla yemleme falan yaptınız mı?? verim nasıl?? birde bu kurtçukları ben temin edebilirmiyim?? kendim evimde yetiştirebilirmiyim acaba bu kurtları???
Bülbül denen kurtları evlerinde yetiştirenler tanıyorum. Dana akciğeri falan kullanıyorlardı ama sen hangi balığı avlamak istiyorsun, eğer onu söylersen biz de yemleme de kullanabileceğin maddeleri daha rahat söyleyebiliriz. Mesela sazan için mısırla yemleme yapsan daha çok verim alırsın gibi..
ömer ben denemedim bir arkadaşın tarifini yazıyorum sana ,bir tepsinin üzerine toz küspeyi bolca koy onun üzerine 2 tane ölü balık koyup sıcakta 1 hafta bekletince kurtlar ortaya çıkıyormuş (ama çok pis kokuyormuş)bunları elinle temizleyip kullan,bir kavanoza toz küspe doldur bu kurtcukları içine koyup buz dolabında istediğin kadar saklayabiliyormuşsun.sana kolay gelsin
Abi bu benim kafama bayağı bir yattıda bu hayvanlar dolayta ölmüyorlarmı yoksa donup tekrar diriliyorlarmı ? Yani dolapta canlı muhafaza edebiliyormuyuz ?
ölmüyorlarMIŞ küspe tozunun içinde uyuyorlarmış 1 yıla kadar yaşıyorlar dedi işin bitince tekrar dolapta saklanıyor dedi ama ben denemedim
Müthişmiş ya..Peki şöyle diyeyim.Şimdi topladım küspenin içinde kapalı kaanozda buz dolabındamı saklıcam buzluktamı ? Bunun açtıp kullandıktan sonra tekrar kaldırabiliyormuyuz ? Kaç saat sonra hayata dönüyorlar ?
normalde bende kuzu yemi ve mısırla yemleme yapardım ama hep yabancı kanallarda bu şekilde yapıyorlardı. bence çok ii bir yöntem. arada bir kaç tane kurdu ezcen l<koku olsun diye. böylece daha büyüklerinde dikkatini çekçen. bunlar tabi benim fikrim. ustaları dinlemek lazım