Dün akşam deneme maksatlı 21:00 ile 23:00 arası Boğazda daha önce arkadaşların aldığı 2 yerde denedim, bırak eşkinayı hiç bir vuruş bile alamadım. Artık ya teke yada canlı kurt ile deneyecez...
Eşkinanın günü gününe uymaz, tek denemede yılmayın, canlı bütün boru kurdu ve teke birlikte deneyin, o avlakta hangisinin iş yaptığını 2 balıkta anlarsınız...
mamun ile deneyeniz oldu mu? veya tekenin diğer adı mamun mu? Canlı boru kurtu ve mamun ile mercan, karagöz gibi balıkların en sevdikleri..
cvp. gecen haftaki denemelerimizde spot balıkcılıktan aldıgım kurutlumus boru kurdu ile havamızı aldık iş yapmıyor....
Tekenin diğer adı mamun değil, mamun çokdaha farklı bir yaratık, bizim burada daha çok kaçamarmara diye bilinir, mamun, danaburnuna benzeyen bir hayvan, mırmırında sevdiği bir yem türüdür.... Googla ' mamun yazıp tıklarsanız resminide göreblirsiniz, resim koymayı beceremediğimden koyamadım.
Canlı boru kurdu ile kurutulmuş boru kurdu kıyaslanamayacak kadar birbirinden uzak verimlilikte iki yemdir. Hatta kurutulmuş kurt kullanmayın diyebilirim. Ha oldu ya eşkina sülalesinin dibine attınız oltanızı ve balıklar aç. O zman haspel kader alırsınız kısmetinizi. Ama canlı hatta capcanlı ve hareketli kurdun verdiği verim bambaşka birşeydir. Çok kesin ve net bir yanıt gibi oldu ama bu iş böyle....
Lastik boru kurtları görmüştüm istoç alba shopta yani yapay boru kurdu ama 10 kat daha fazla kokulu vakumlu paket içinde idi ve yağlı bi sıvı içinde duruyodu bunlar hakkında bilgisi kullannan var mı...?
Boru kurdu pahalı birşeymi acaba ? Geçen hafta arkadaşlar 1 paket aldık 45 lira verdik diyince çok şaşırdım, gerçi aklıma gelmedi 1 paket ne kadar vardı diye..
Merhaba Sayın GÜNDOĞDU.Ben yıllardır eşkina avlarım ve yem olarak %90 canlı boru kurdu kullanırım.Bırakın kurutulmuş boru kurdunu ölmüş olanı bile çoğu zaman iş yapmıyor.Boru kurdu kullanacaksan dirisinden başkasına zahmet etme. Bol balıklı avlar...