Merhaba. Akvaryum balıkları için kullandığım yemi balık avında kullanabilir miyim? Tubifex worms adıyla geçiyor. Protein değeri yüksek bir yem. Şekli sayesinde oltaya kolay takılabilir. Su içinde de hemen dağılmıyor. Ayrıca hafif bir kokusu var, bu sayede balıkları kendine çekebilir. Dip oltasında kullanmayı planlıyorum. Sazan ve siraz'da kullanmak istiyorum. Resmini de ekliyorum; Resimler bana ait değildir. dyna-pet.com ve hikariusa.com adreslerinden alıntıdır. Saygılar...
selam bu yemlerin büyüklüğü ne kadar...ve bıçak ile kesilebilirmi. çünkü bir önerim olacak yemin iğnede durması ile ilgili
ama iyisimi sen köpeğin yemine hiç musallat olma.. anlar yarın birgün mamasının azaldığını onun yerine benim kullandığım bir yem var... hayvan yemi satan yerlerde kuzu palet yem olur.küspeden yaparlar onu. bisiklet sibob lastiğini incecik kes ve bu palet yeme geçir.daha sonra:lastikli yemi iğneye tuttur... kanımca sazan gelir
abi büyüklüğü 2cm. küp süper bunlar akvaryumda cama yapıştırıyosun bastırınca yapışıyor tüm balıklar saldırıyor. Ama oltaya takarken kırılmaz inşallah.
Yumuşak süngerimsi yapısı vardır. Kendiğinden kokusuda var. Ölçü olarak 1cm*1cm civarındadır. Kuruyken kolay dağılmaz ıslak hatırlamıyorum ama evde var denerim. yukarıdakilere ek olarak bilgi verilmiştir.
Bana mantıksız gelmedi.Yanlız tuzlu suda bunlar dağılır gibime geliyor.Belki kıbrıs oltasında ekmekle sarılarak kullanılabilir.
Kenarı 1 cm civarı. Hemen dağılmıyorlar, dakikaları buluyor. Bıçak ile kesilebilir sanıyorum. Yalnız bölündüğünde dağılma hızı artıyor. Köşeler kolay, hallederiz . Teşekkürler. Yemin büyüklüğü üretici firmaya göre değişebiliyor. Bendekilerin kenar uzunluğu 1 cm civarı. Oltaya yemi biraz nemlendirip takınca sorun olmaz sanırım. Olta malzemelerim depoda olduğu ve depo anahtarı kayıp olduğu için kancaya takmayı deneyemedim. Aynen katılıyorum. Teşekkürler.. Yemi deneme fırsatı bulan arkadaşlar -bu konu üzerinden- bizi haberdar ederlerse sevinirim. Saygılar...
Bu yemi yazın sonlarına doğru deneme fırsatı bulmuştum, ama ne hikmetse burada yazmamışım. Yemi Balıkesir Akçay'da denedim, bir dere var denizle birleşen.. Yem sandığımdan daha iyi performans gerçekleştirdi ve dağılmadı. Balıklardan 2-3 defa yeme karşı tepkiler aldım, ama yakalama fırsatım olmadı (geçen balıkçı tekneleri sağolsun). Akçay'da balık avı pek hoşuma gitmedi açıkcası; olta atasım bile gelmedi geçen yaz (yemi sadece derede denememin sebebi de bu). Bu sene nasip olursa yeniden deyeceğim; hem tatlısu hem de denizde..