]Geçen hafta içi ,içinde balık sevdası olan herkez gibi bende hafta sonu hava durumunu merakla takip ettim. Pazar günü havanın güzel olacağını öğrendikten sonra hafta başındaki kıpırtılar artık dayanılmaz bir isteğe dönüşmüştü ve artık yapacak bir şey yoktu ; balığa gidilecekti. Cumartesi takımlar hazırlandı. Ev halkı, eve balıkla dönüleceği konusunda ikna edilerek razı edildi ve Pazar sabahı sabah yola çıktım. Kuşadasından hiçbir hayat belirtisi olmayan mamunları mecburen aldıktan sonra saat 09.00 gibi misinamı bıraktım. Hasılat fena değildi. 7-8 parca mercan ve 2 uskumru. Artık dönmeme yakın resimdeki mercan beni sevindirdi.Eve boş dönmemenin ve içimdeki balık sevdasını bir haftalığına dindirmiş olmanın mutluluğu ile eve döndüm. Herkeze rastgele !
Tebrikler Haldun ,Güzel bir gün olmuş,Bülent abimin dediği gibi Mercan yeter valla,hemde vernikli vernikli
...eline sağlık çok iyi av....kaç saatte tuttun onları hocam mercan avı yapmayı bende çok isterim hiç tutmadım daha
Haldun mercanlar güzel kutlarım seni. Ama bunları Marina'dan kalkan tur teknelerinden mi yoksa kendi teknen ile mi tuttun? Mamunlar ölüymüş, başka ne yem kullandın yoksa ölü mamunlar iş mi yaptı? Oltan nasıldı? vs.. Yani bizler için faydalı olacak biraz daha bilgi aktarabilirsen seviniriz.
güzel mercanmış gerçektende ,geçtiğimiz hafta sonu işim çıkmasaydı eğer bende kuşadasından tekne ile açılacaktım bu haftada gidemiyorum ama içim içimi kemiriyor sizlerin tuttuklarını gördükce ama 2 hafta sonra mutlaka kuşadası limandayım beklesin bizi mercanlar kupezler olursa arada çupralar
av hakkında detay verebilir misiniz.. mercanlar çok yakışıklı çıkmışlar bir de uskumrular nerde ? onları ne ile aldınız?
Teşekkür ederim arkadaşlar ! Balığa geçen ay aldığım 2.el teknem ile çıktım. Tekneye daha yeni yeni alışıyorum. Tekne 4.20 metre, üzerinde 15 lik motor var ,bana yetiyor. Ama tekneyle avlanmak ,hele insanın kendi teknesiyle avlanması inanılmaz güzel. İnşallah herkeze nasip olur. Ava gelince, dediğim gibi mamunlar ölüydü ,hatta avın sonlarına doğru iğneye takarken bile dağılanlar oluyordu. Bu yemle bu balığı almam gerçekten iyi şans. Ben Kuşadasına, Ödemişten geçtiğim için İzmir'e uğramıyorum.Dolayısıyla yem olarak sadece Kuşadasındaki yemcilerden yem alıyorum. Burada, mamun, kurutulmuş sülünez.yine ilaçlanıp kurutulmuş boru kurdu ve tuzlanmış sardalya satıyorlar. En azından benim aldığım yemci de bunlar var. Bunların içinde mamundan başkası iş yapmıyor. Zaten bence doğallığını kaybetmiş yem iyi yem değildir. Diğer balıklar ise eve girmeden komşumuza yalandım ve tabiki bir kısım balığa el kondu ! Uskumru ise oltayı indirirken kendi atladı. Bu arada resimler cep telefonu ile çekildiği için pek net değil ama digital fotoğraf makinesi aldım. Sanırım artık yakaladıklarımı bununla çekip , paylaşmaya çalışacağım.