Merhaba, Arkadaşlar hafta sonundan itibaren Kuşadası'nda tatilde olacağım bir süre. Sitede araştırdım ama pek kayda değer bir şey bulamadım. Kuşadası'nda, kıyıdan neresinden, ne avlayabilirim? Bir spin kamışla bir kaç sahte balık (yo-zuri , pelican) ve 10 cm boyunda silikon balıklar aldım. İstanbul'da genelde istavrit tuttuğumdan özellikle levrek tutmak istiyorum. Olmazsa başka balık da olur tabi Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler, Faysal
İnanki kıyıda balık yok ,ama şansını dene marinadan tekne ayarlamaya çalış derinde balık var sahte balıklada sansın pek az olur balık halinden yem bulabilirsin taze günlük yem geliyor oraya.
Evet pazar akşam üstü Güzelçamlı limanı denedik abimle malesef hiç birşey vurmadı gerçi gözlükle dalan bir arkadaş vardı taşların yanında lidakiler görmüş oraya atın dedi ama 3 saat birşey yakalayamadık gerçi yemi de oradan almıştık donmuş mamun pek iş yapacak halleri yoktu başkada yem bulamadık. Bu arada Mehmet abi geçen hafta tarif ettiğin yemciye uğradım canlı mamun aldım. Hepside canlı ve tazeydi fiyat da iyi teşekkür ederim gerçi tekneyle çıktık ama o gösterdiğim ot balıkları lapin ve sivri burun karagöz küçük 3-5 tane yakaladım birşey yok ama en azından yemlerin tırtıklanıp yenmesi bile güzeldi oltalarımız çalıştı biraz olsun. Lapinler hariç diğer sivri burun karagözleri saldık .Lapinlerde kediye yem oldu.
sağol arkadaşım, ama canlı yemle aram yok pek ancak tavuk takabilirim, mevki olarak söyleyebilceğin yer var mı?????
Olmaz diye bir şey yok aslında Kuşadasının sağında solunda her yerden balık çıkar ama dediğim gibi durum şu anda eylül ekimden önce kıyıda balık az ve ufak oluyor birde yem işide önemli tabikide
Faysal abi siz yer olarak nerede olacaksınız acaba ona göre bir yardım yapmaya çalışalım ayrıca canlı yem olmazsa işiniz zor tekneyle bile tavuk pek iş yapmıyor. Sülünez, mamun, teke, çim çim karides tavsiye ederim en azından oltanız hareketli olur.
Faysal abi öncelikle size iyi tatiller bereketli avlar dilerim. Ben 1997,2000 yıllarında yaz aylarında kuşadası davutlardan (ki oldukça uzun bir kumsalı vardır) çok güzel mırmırlar aldım. Yem olarak mutlak boru kurdu tavsiye ederim tavuk göğsüyle şansınız çok az, ayrıca verimli bir av için havanın dalgalı olması gerekli, ama düz havada da olmaz diye bir şey yok. Av gece yapılmalı, bir kafa lambası şart, eğer 2,3 kamış birden belli aralıklarla atarsanız şansınız iyice artar, ama çok uzağa değil dalgaların kırıldığı yerin 2 metre kadar arkasına. AKmışın ucuna zil, ve fosfor ışık gerekir. Gerisi sabırla beklemek Levrek için ise bir derenin denize döküldüğü yeri bulursanız ki yer yer böyle dereağızları var buradan levrek avlayabilirsiniz. Ama bu avda güneşin batmasıyla başlar taki gün doğana kadar devam eder, yem olarak ise canlı ilerya, gamit, gümüş, ısparoz, karagöz yavruları ve mamun idealdir. Atçek için bir yorum yapamayacağım ancak kuşadası merkez de liman için de kürekle silikon gezdiren çocuk yaştakı birinin oldukça iri bir levrek aldığına şahiti olmuştum. Saygılarımla umarım hayal ettiğiniz tatile ve balıklara kavuşursunuz
kardeşim ben arapderesi denen mevki var yanlış hatırlamıyorsam oraya yakında olacağım, söke yolunda zannederim. canlı yemden tiksiniyorum yani bana çok uzak ama cansız olup da iş görecek mamun mu var? Tşk...