küsbe neden yasak

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında betaserc0101 tarafından paylaşıldı.

1. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    arkadaşlar küspeli olltanın yasak olduğunu yeni öğrendim ama sebebi nedir bir türlü bulamadım bilgilendirirseniz sevinirim

2. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

3. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    yardımın için teşekkür ederim dediğin yere baktım ama tatmin edici bir açıklama henüz bulamadım

4. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

3. ve 4. sayfayı tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum

5. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    evet şimdi oldu ama biraz saçma buluyorum 4 olta attıktan sonra bir problem olmaz gibi geliyor bana ama yasak koyulmuşsa yapacak birşey yok yasaklara saygılıyız

6. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Ana düşüncede o şekilde zaten,aşağıda Sennur ablanın konu ile ilgili güzel bir açıklaması var zaten

Alıntı:
    sazan_ustası´isimli üyeden Alıntı
    Küspeli olta niye yasak ?
    Bekçi amca ne der : " yassah hemşerim"
    Sirkü çıkarıyor adam , sirküyü uygulayacak amatör neyin niye yasaklandığını bilmiyor , çünkü ağalar tenezzül etmiyor sebeb göstermeye yasakla gitsin en kısa yol..ne yasak küspemi küspeli oltamı belli değil ? koptuğunda kancasıya beraber kalacak küspeli oltamı yasak ? hazır plastik takımlarmı yasak ? 60 lık bedene küspe takıp fırdöndü altına 40 lık 2 köstek taksam olurmu ? bu olta takımıdamı yasak ? koptuğunda matamatiksel olarak küspe geri gelecek kancalar suda kalacak..küspenin özel bir sucumu vardırda yasak ? yoksa niye yasak , 2 satırla bunun açıklamasını yapmak bu kadarmı zor..çiftçiler şikayet etmiş ! bir kaç dernekte müracatta bulunmuş yasaklansın diye..başka bir inek unutulmuş boilili olta yese boilili oltadamı yasaklanacak ? mısırı yiyeceğim diye kancasıyla yutsa tavuk mısırdamı yasaklanacak ?
    6-7 satte eriyor küspe suda..7 saatte çekilen suların tespitimi yapıldı Türkiyede , debisimi ölçüldü kaç saatte kaç metre hangi kıyıda çekildiğinin..
    kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde neden yasak ? oradada kurtları düşündükleri içinmi yasakladılar yemesinler diye..
    Ne demiş bekçi amca "yassah hemşerim"..

Ne güzel yazmışsın.

Aslına bakarsanız arkadaşlar, sadece küspe için değil, konulan diğer yasakların da neden konulduğu açıklanmıyor. Herhangi bir zarar gördüklerinde, bu zarara neden olan şeyi ayrıntısı ile belirtip yasaklamak yerine, genelleyerek yasaklıyorlar, uğraşmak zor geliyor. Aslında yasaklamak istedikleri şey küspe değil, küspeli olta. Ve bunu KKGM ile bağlantısı olup da sorgulayan hadi diyeyim 50 kişi dışında kimse bilmiyor. Yurt dışında yayınlanan sirkülere bakıyorsunuz, insanların ne ile avlanacaklarının ayrıntılı olarak belirtilmesi dışında, avlanacakları materyalin çizimine kadar herşeyi görmek mümkün. Pinter, sepet v.s. av araçları ile avlanmak serbest. Çünkü çok iyi bir denetim var. Bizim ülkemizde ne yazık ki denetim konusu çok zayıf. Hatta zayıf demek bile yanlış, denetim yok demek daha doğru. Denetçi olarak atanan pek çok merci henüz denetçi olduğunu bile bilmiyor. Bilenler yasayı bilmiyor, kafasına göre cezalandırıyor ya da cezalandırması gereken durumlarda cezalandırmayıp, cezalandırılmaması gereken durumlarda cezalandırabiliyor. Böyle bir sistemde, ister istemez yasaklar genelleniyor. Genellemezlerse, denetçiler kafasına göre zaten genelliyor. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık durumu anlayacağınız. Esasen tebliğ konusunda pek çok şey de birbirine bağıntılı ama buraya yazamayacak kadar uzun. Gönül ister ki baştan sona şu tebliğin konu halinde bir incelemesini yapabilelim ama çok zaman alır. Yasak dönemler, yasak avlaklar, türler, kg. ya da boy limitleri, kullanılan materyaller... Kısacası neresinden bakarsanız bakın, tebliğ her yönünden irdelenmeli, baştan sona aksaklıklarla dolu. Ama tabii her zamanki gibi ne diyoruz, "en kötü kural, kuralsızlıktan iyidir". Bizler aksaklıklar olduğu gerekçesi ile yasaları yok saymak yerine, düzeltilmesi için çabalamak yoluna gitmeliyiz. Kuralları yok saydığımızda da, kuralların düzeltilmesi için çabalamadığımızda da geleceğimize ve bizden sonra gelecek olan neslin geleceğine bir çelme de biz takıyor oluruz sadece.

7. sinekci-fly

sinekci-fly kasım tazegüney

Arkadaşlar yasak olan çok iğneli küspeli olta .
    amatör balıkcılık kurallarının.2/2 tebliğin de bulunduğu bir kaç derneğimizin bastırıp değişik av bayileri ve istanbulda bazı toptancılar aracılığı ile dağittığı kitapcıkları alırsanız onun içinde(aklınıza yatarmı bilmem)açıklayıcı bigiler var.

8. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    umut bey teşekkür ederim bu yorumda söylemek istediğim ve duymak istediğim her şey var.

9. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    Bu işler emek vermeden zaman harcamadan balık avınızdan feragat etmeden olmuyor. Bu yorumlarınız isterseniz burda kalmasın sizde kendinize en yakın veya sevdiğiniz bir derneğe üye olun, ve çalışmalara katılarak yanlış olduğunu eksik olduğunu düşündüğünüz şeylerin giderilmesine hız kazandırın veya dalgasız deniz misali buralardan boşuna uğraşmayın. Yani klasik türk mantığını benimsemeyin hakkınızı aramak için işin içine dahil olunki kimse kayıtsız kalmasın.

Küspe yasak, iyikide yasak= küspe ile yakalanmmış sazanların kaçı, çekilirken küspenin diğer inğnelerinden nasibini almadan gelebiliyorki.

Vücudundaki yaralanmalar hep bu yüzden değilmi. Sizce bu etikmi. Bunu kullanan adam et yemekden başka bir şey düşünmediğini % 100 ortaya koymuyormu. Bu zihniyetle şiimdiye kadar ne iyi gitti.

Yani nerde sportif balıkçılık, nerde bu işin balığı çekerken alınan zevki? Sizler burada ne amaç uğruna avrsınız? Bu işin güzelliğini paylaşmak için değilmi? utanılacak şeyler, etik olmayan şeyleri paylaşmak mı?

Son düzenleme: 9 Aralık 2009
  10. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    kerem kardeş yorumun için teşekkür ederim ama burda bir nevi istişare.yapılıyor sayabilirsin insan bu forumlarda doğrusunu yanlışını çok kolay bulabiliyor ve birbirlerine yarcımcı oluyor

11. yesilkartal_42

yesilkartal_42 abdullah

En İyi Avı:
    7kg lık bi kara sazan
    bencede umut keskin arkadaşımız çok haklı.neyi neden yasakladıklarını herkezi bilmeye hakkı var.paylaşımların için teşekkuler umut keskin.

12. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Abdullah bey,bir düzetme yapmam gerekiyor,oradaki yazılanlara katılmakla beraber düşünceler benim değildir.Daha eski bir konudan,Sennur hn.'ın bir yazısını kopyaladım.Teşekkürü hakeden düşüncenin sahibi Sennur hn.'dır,ben sadece yardımcı olmak amaçlı konuyu paylaştım...

13. yesilkartal_42

yesilkartal_42 abdullah

En İyi Avı:
    7kg lık bi kara sazan
    eyvallah.yazanın ellerine sağlık,alıntı yapıp paylaşanında:)

14. _ZeRoX_

_ZeRoX_ SELİM

Favori Kamış:
    D.A.M.4.20cm steel power kamış
    Favori Makine:
    yukarıdaki kamışa uygun bi makine alıcam
    En İyi Avı:
    alabalık ve somon 2 kilo civarıydı
    kendimi çok kötü hissettim şimdi ben bunda bi kere kullanmıştım bu küsbeden

kare bi şeydi 4 tarafında 2şer tane iğne vardı solucan takıp atmıştık bi daha kullanmam ben bu şeyi bilseydim balıklara zarar verdiğini kullanmazdım

15. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Yanlış anlamışsın.. Yasaklanma sebebi balıklara zarar vermesi değil. Suyu çekilen bir gölde erimeyen bir küspeyi yiyen ineğin beraberindeki iğneleri de yutması sonunda ölmesi ve ineğin sahibinin şikayetçi olması sonucu yasaklanmış.

16. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Evet doğru bilgi geldi sevgili nejat ustamızdan :)