Küspe aldım hazırlamayı bilmiyorum :D (FOTOĞRAFLI)

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında apple08 tarafından paylaşıldı.

1. apple08

apple08 Ümit Çelik

En İyi Avı:
    2.250 Gram Rus Kefali :)
    Öncelikle selamın aleyküm abilerim , hepinize rasgele , bu haftasonu istanbul büyükçekmecede göl'e gitmek istiyorum mezarlığın oraya ..

Küspe aldım fakat bunu nasıl yapcam kurşunu nasıl takcam anlamıyorum bi zahmet iyi anlayan biri tarif ederse iyi olur ,
    ŞİMDİDEN HERKES'E RASTGELE :)

2. bd2002tr

bd2002tr

Favori Kamış:
    3 adet makaralı olta takımı
    En İyi Avı:
    sazan= 0, turna=1, yayın vs=0, 10 çuval yosun, ahh
    küspe bu haliyle ilgili sirkülere göre yasaktır. Küspe üzerinde iğne olmaması gerekir. Küspe sadece yemleme amaçlı kullanıla bilir. İlgili sirküleri okumanızı tavsiye ederim.

3. angler06

angler06 Ümit

Küspeli olta (küspenin içinden geçen mavi plastikli iğneli sistem) kullanmak tebliğe göre yasak, tebliğe bir göz atarsan kurallara uygun avlanabilirsin.
    Ama bildiğim kadarıyla küspenin kendisini yemleme için kullanabiliyorsun.

4. apple08

apple08 Ümit Çelik

En İyi Avı:
    2.250 Gram Rus Kefali :)
    2-3 kişiye sordum oltacıya falan yasak olduğunu fakat rahatça tutabileceğimi söylemişti abi , bu takımı verdi bende kullanmak istiyorum nasıl kullanabilirim ?

5. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Sevgili Ümit,
    buradaki insanların büyük çoğunluğu kurallara tahmin edilenden daha da fazla bağlıdır. Yasak olduğu bilinen bir yöntem için de sana yardımcı olacaklarını zannetmiyorum açıkçası.
    Sana avlanabileceğini söyleyen oltacının amacı balık populasyonunun değil cüzdanının korunmasıdır bence.

6. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    BU SİTEDE ,DOĞAYA ZARARLI,SPORTMENCE OLMAYAN HERTÜRLÜ AVLANMA YÖNTEMİ(TIRIVIRI,KÜSPELİ OLTA,DİNAMİT,ELEKTRİK,AĞ VS.) ŞİDDETLE KINANIR.Bence şansını fazla zorlama,Küspeli olta yasak diyorlar SEN HALA nasıl kullanayım diyorsun.
    Git o üç kişiye sor,sana satana sor,burdan sana bi fayda olmaz.
    c.TESİ- PAZAR B .Çekmecede sıkı bir denetleme yapılacak oltacılara,küspeli oltanı elinde bulurlarsa,siftahı sende yaparlar,hediyesi 700 küsur cezası var haberin ola.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    O plastikleri makasla kes, küspeyi içinden çıkar. Sonra taşla ezip, suya serp.

Başka türlü kullanacak kadar topluma saygısız olmadığını düşünüyorum şahsen.

8. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    eğer amatör balıkçıyım diyorsan küspeyi bırak, yasakla uğraşmamak lazım.
    amatör avcılık kurarlara uyarak olur, bence yemli olta kullanın.

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    der, gözlerinden öperim.:)

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Makas da nerden çıktı şimdi. Somun/vida tertibatı o abim, çevirince açılır.mrsparkle

"Başka türlü kullanım"a da açıklık getirmek lazım::)

Yukarıda da ifade ettiğim gibi, küspe kullanımında çoklu iğne ifadesi değiştirildi. Tek iğne/kanca küspeli takım kullanımı yasaldır. Alıntı yaptığım tebliğ maddesi bu duruma işaret içindir.

Ancak görünen o ki bazılarımız yeni durumdan haberdar değiller ve eski biligiler ışığında konu sahibini eleştirip aynı zamanda yanlış bilgilendirme yapıyorlar.

11. onur bozkurt

onur bozkurt onur bozkurt

abı en ıyısı sen kuspeyı bırak 2 veya 3 iğneli dip oltaları kullan abı.

12. hakan_hatay

hakan_hatay hakan

Favori Makine:
    Shimano 4000 FB
    En İyi Avı:
    4 kg Sazan
    amacın balık tutmaksa küspesiz dene, solucanla dene, hamurla dene, küspeyi ez unla karıştır öyle dene. ama amacın balık yemekse o küstenin tahmini fiyatı 1,5 TL ve ondan en az 5-6 tane almıssındır. o paraya da iyi bi blık alır yersin....

13. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    canım kardeşim alemin af buyur akıllısı senmisin ? yasak böyle avlanmak yemlemek için bende kullandım bır ara ama ? gidip , iğne takarak tuzak hazırlamadım .

ava gittiğinde kısmetinde balık varsa geliyor zaten kuyrugundan orkinos yakaladım kayaya aldım balığı oltadan kurtuldu ? samandralı takım yapmıştım ucundada balık vardı kuyrugundan yakalanmış geldi ? bu nasib değilde ne küspe sokar melanur sarpa kefal vs balıkları bir arada kıyıda tutmak koku yag salgılamasını saglamak buda cesitli taktikleri var onlarda , senin araştırmana kalıyor , biraz araştırmacı olursanız herşeyi bulabilirsiniz örnek benim gibi .

14. acapella_oo

acapella_oo Özkan

Favori Makine:
    Remixon King50
    En İyi Avı:
    Turna-8 kg
    sances kullanıcı isimli bi üyemizin 08-06-2010 tarihinde paylaştığı mesaj;
    Selamlar, aşağıdaki yazıyı net'de dolaşırken buldum, bilginize.
    Küspeli olta üzerine donatılan iğnelerle birlikte suya atılırken veya atıldıktan sonra dipteki ilişkenlere takılması nedeniyle kopmakta ve koptuğu yerde kalmaktadır. Bu olay çoğu kez kıyıya oldukça yakın bir mesafede gerçekleşmektedir. Aşırı ısınma, sulama ve diğer amaçlı su alımlarının etkisi ile göllerimizdeki su çekilmeleri sonucu kopan iğne ile donatılmış olan küspeli takımlar ortaya çıktığında küspe kokusuna gelen büyük baş hayvanlar tarafından yenmektedir. Bir çok büyük baş hayvanın telef olduğu şikayetlerinin KKGM tarafından değerlendirilmesi sonucu küspeli olta takımı ile avcılık yasaklanmış olup, avlanılacak balığı yemlemek maksadı ile presli küspe veya küspe tozunun olta iğnesi ile ilişkilendirmeden kullanımında bir sakınca ve yasaklama yoktur.

sizde adamı yok küspe kullanma yok solucan kullan amatör ol diyip sıkıştırmışsınız adam zaten ilk kez aldım diyo aldığı satıcıda satmaya çalışmış mevzuyu büyütüyosunuz abiler :D

15. rmznaydgn

rmznaydgn Ramazan

En İyi Avı:
    70 cm TURNA
    aldıgın yere de ki sen nasıl balıkcısın senin Allah belanı versin ben oltadan anlamıyorum dıyede yasak olan kural dısı olan oltayı bana satmaya utanmıyomusun diyecen şikayet edecen ilk başlayan kişilere yardımcı olmuyolar yanlıs ögretiyolar diye. sen bu oltayı götür ver ben sana nasıl bı olta takımı ile sazan tutabilecegini söyleyim hatta resimlerini atıyım olta takımlarının aynen oldugu gibi oltacıya götür resmi bana bundan ver de anlastık iyi günler kardes :)))

16. kasım yavuzkurt

kasım yavuzkurt kasım yavuzkurt

Favori Makine:
    banax-sx4000
    En İyi Avı:
    yayın 34.400
  17. toprakzemin

toprakzemin Barış

Favori Kamış:
    Daha o kadar tecrübeli deilim
    Favori Makine:
    Daha o kadar tecrübeli deilim
    banada aynen küspeli bir takım sattı geçenlerde bir av bayii . al bunu yakalarsın dedi :D Bende aldım ama daha hiç kullanamadım şansa ogün hava kötüydü varmış demek bir hayrı . herneyse ben şimdi bu adamı şikayet edeyim mi :D Ve kime edilecek bu şikayet ?