küspe ile sazan avı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında tatar doğan tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. tatar doğan

tatar doğan dogan aldemir

yıllar yılı küspe kullandım. hala da kullanıyorum. balıkçı arkadaşlarıma tavsiye ediyorum

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    değerli üstadım amatör balık avlama ile ilgili tebliğleri okumanızı öneririm.
    Küspeli olta kullanmak yasak diyor tebliğler
    yasaklanmış av modelleriyle balık avlamak ne kadar uygundur bilemiyorum ama siz avlanma sistemlerinizi bir daha gözden geçiriniz. presli küspe ve küspe tozunun olta ile ilişkili olmadığı sürece sadece yemleme yapmak amacıyla kullanılması dıyor. tatlı sudan anlayan arkadaşlarımız zannederim daha net cevap vereceklerdir.

Sevgiler...

Son düzenleme: 21 Ağustos 2010
  3. Kirve

Kirve Caner

Favori Kamış:
    Alba Star Member 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Atomic 65
    En İyi Avı:
    Belone belone 60 cm
  4. korayp

korayp T. Koray Peksayar

Favori Kamış:
    Shakespeare Telebeach Xcede 3.60
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Mırmır ~ 2 x 1 kg. (=2 kg. - kısmetime çift gelmişti en olmayacak yerden)
    Küspe yerine tırıvırı kullanmak çevreyi daha iyi tahrip eder...

Ben de tebliğleri okumanızı ve azıcık yorulup bu forumdaki konuları takip etmenizi tavsiye ediyorum...

5. albatros4174

albatros4174 Kamil

Favori Kamış:
    abu garcia blac arrow 420
    Favori Makine:
    shımano titanos 4500
    En İyi Avı:
    sazan 3750
    Küspeyi yemleme amacıyla her hangi bir aparatla üzerine iğne bağlamadan kullanıyorsanız sorun yok fakat herhabgi bir aparatla o küspeye iğne bağlıyorsanız balikavinet ailesinden çok tepki alırsınız hazırlıklı olun.

6. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    bu sitede henüz 2. mesajında böyle bir konu açıyorsa birisi sadece espirili bir giriş yapayım demiştir diye düşünüyorum, hayra yormak lazım

7. fish founder

fish founder Özgür

Doğan Bey merhaba,

Bizler 2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'e bağlı olarak avlanmakta ve dolayısı ile bu çerçevelere sonuna sahip çıkmaktayız,

Bu Tebliğ; 1/9/2008 - 31/8/2012 tarihleri arasında amatör (sportif) amaçlı su ürünleri avcılığında uygulanacak yasak, sınırlama ve yükümlülükleri düzenler.

Açmış olduğunuz konu ve dahilinde verdiğiniz tavsiye ilgili tebliğin f bendine göre,

f) Küspeli olta: Ayçiçeği, mısır gibi bitkilerin posalarının preslenip kurutulması sonucu elde edilen küspenin çok sayıda iğne ile donatılması ile elde edilen av aracını,

yasaklanmış bir av aracıdır.

Bu tebliğ ve ilgili avlanma kurallarını geçmişte bilmiyor ve veya uygulamıyor olmuş olsanız bile,bugun itibarı ile,gelecekte sürdürülebilinir avcılık için lütfen ilgili kurallara uyunuz ve uymayanları uyarınız,

Unutmamalıyız ki,yapılan her bilinçsiz av,geleceğimizden bir parça eksiltmekte,

Hatırlatmak maksatlı olarak tebliğin tamamını içeren link,

http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html

Yapılmış bu uyarı ve hatırlatma ile konuyu kilitliyorum arkadaşlar,

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.