KÜSPELİ OLTA

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında fatih tarafından paylaşıldı.

?

küspe yasağı hk.

1. küspe nin yasaklanmasını doğru buluyorum

39,1%
  2. tamemen yanlış olduğunu düşünüyorum.

32,6%
  3. kısmen doğru buluyorum avlak avlak farklı olmalı.

30,4%
  4. yasaklandığını bilmiyordum.

2,2%
Birden fazla oy kullanılabilir.
  1. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Fatih abim, sana saygım sonsuzdur. Yazdıklarımda yanlış anlaşılmak istemem fakat bir sorum olacak. Madem bu sistem çevreye ve hayvanlara zararlı o zaman iki iğneli bir takımda zararlıdır ? Kopma ihtimali vardır. Diyelim ki at çek yaparken kaşığı suda bıraktık. Buda bir zarar unsurudur. Ne yapmalıyız ? Hayvanları öldürmemek için ağ mı atalım ?

2. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Yok,dinamit atalım:) .Tamamen zararsız bir avlanma yöntemi daha keşfedilmedi kardeşim.Alınan ,yada alınacak önlemler,en az zararla hobinin sürdürülebilmesi amacı gütmektedir. Ağ zaten yasak,küspelide verdiği zararlar yadsınamayacak kadar fazla olduğundan yasaklandı.İleride her türlü dip oltasıyla avlanmak ta yasaklanabilir.Olmadı göletler avcıya kapatılır,huzura kavuşuruz hepberaber....

3. alidag

alidag alişan

Bende Yavuz abiye katılarak kendi düşüncemi söyliğim , madem olta atabiliceğimiz seviyede su olan bir yerde suların o seviyeden , su olmayan seviyeye çekilmesi küspenin erimesinden kısa sürüyor aynı şekilde kullandığınız karışıma göre yayda kullanılan hamurda suda erimeden kalabilir ve küspe ile aynın zrara yol açabilir.Sizinde dediğiniz gibi ' Sular çekilince açıkta kalacak her türlü olta takımı hayvanlar için tehlike zaten...'

4. alidag

alidag alişan

2.sayfayı görmeden cevap attım o yüzden karışıklığa veya cevap bulmuş birşeye cevap yazdıysam kusura bakmayın lütfen şimdi inceliyorum yazılanları:)

5. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    :D

Yassak olsun...

Yok olmasın...

Kurşun daha zararlı (Doğru)

Küspeyi hayvanlar yiyomuş ondan yasaklanmış. (Eksik)

E yaylı olta serbest küspeli neden yasak (haklı)

.....

Küspe : sıkıştırılmış bitki,meyveposası vs vs...

Küspeli olta: Küspeyle kullanılan olta...

Buna göre tartışılırsa bir de tevetürlere göre...

Yassak olsun...Yok olmasın...Küspe lezzetli...Yok kurşun sert diş kırıyor:D

Peki, yasaklayan tebliğde ne diyor?

f) Küspeli olta: Ayçiçeği, mısır gibi bitkilerin posalarının preslenip kurutulması sonucu elde edilen küspenin çok sayıda iğne ile donatılması ile elde edilen av aracını,

Yani, çok sayıda iğne ile donatılan kğspeli olta yasak...

Burada ÇOK kavramı neye göre, çok nedir , az nedir? bunu belirleyecek ksıtas nedir? eksik bir tanımlama...

1den fazlaya çok dersek, 3,ğne serbest, yani tebliğde normal olan 3 iğne,

Ama üç iğneyle kullanılan küspeli olta da yasaklama amacına ters...

Her zamanki işlerden ama bir adaım işte...

Kıyasla, yaylı olta da yasaklanmalı. Çok sayıda iğne ile donatılan kıbrıs ta,vs de vs de...

Yasak sebeplerinden: Erimeyen küspenin hayvanlara zararı.
    Şimdi bu nasıl oluyor?

Görmedim demeyin,

Karışan küspeli oltayı çektikten sonra, alıp bir kenara üzerinde iğneyle vs ile fırlatıp atabiliyoruz...Ayrıca, ayçiçek küspesi çok zor erir. (en azından bizim memlekette öyle...)

Hayalet avcılık: Takılıp kaldı...Büssürü iğne...Kopardık suda...hala avlanıyor bizim küspeli olta...

Zararlı avlanma yöntemi: Balık emerken takılıyor...Kimi kulağından, kimi gözünden, enseden, anüsten bile takılıyor...Boy ayrımı da yok...

DAha?

Neyse,
    Ben yazayım bildiklerimi de...Hoş br yazı kalsın sanalda...

Devam şimdi: Yasaklansın...
    Yok yasaklanmasın...

Sular çekilmiyor bizim barajda...

Hayvanlar yiyormuş boğazında kalıyor muş...

Yasaklansın...
    Yok yasaklanmasın...

(Okuyanın gözlerine sağlık)

6. bitirim034

bitirim034 BİLAL

Favori Makine:
    shımano
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 30kg yayın 25 kg turna 5 kg
    öncelikle ***lar.tamamen saçma bir yasak bence yok küspe suda kalıyormuş ve sular çekilince hayvanlar yiyormuş ya zaten küspe 4 veya bilemedin 5 ssat sonra suda eriyip gidiyor.bence küspeyi bıraksınlarda tırıvırı ve aglarla mücadele etsinler edelim hep beraber.şahsen ben küspeli olta kullanıyorum ama tek igne hadi bilemedin en fazla 2 igne oda yemlemek amacıyla malum uzaklara yemlemek için ya bot olacak yada yemlemek için bazı yemleme aletleri bunun yerine ben küspe kullanıyorum.he bu benim fikrim sadece şimdiden herkese rastgele.saygılar