Kütahya ve Çevresi Organizasyon ve Tartışma Platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında mehteran tarafından paylaşıldı.

1. ukafkas

ukafkas

Günaydın arkadaşlar. Gürkan Abi çok geçmiş olsun valla üzüldüm. Kendine dikkat et bakalım. Herkese hayırlı işler.

2. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cenaballah beraberliğimizi ve dostluğumuz bozmasın, dost ve arkadaş böyle günlerde lazım. Aman sağlıklara dikkat, valla ben gitmiştim ama toprak kabul etmedi geri geldim. :p :p Hadi bu tarafta neysede öbür taraftanda kabul etmediler ne olur halimiz bilmiyorum.

3. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    günaydın arkadaşlar

4. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    günaydın kütahyam hayırlı işler;)

5. kartal 0943

kartal 0943

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan, 6,5 kg.
    Selamın aleyküm kütahya Herkese Hayırlı işler Arkadaşlar gürkan kardeş aramıza hoşgeldin tekrar geçmiş olsun

6. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Yavvvv hep günaydın hep günaydın. Başka birşey yokmu anlatacak. Millet biraz bişeyler anlatın bari, Mesela günün ilginç olaylarını, başınızdan geçen günlük maceraları......... Tamam anladık balığa giden yok mevsim bitti, ama bu form bitmemeli bu sayfa kapanmamalı diye düşünüyorum. Gününüz neşeli ve bol kazançlı olsun inşallah.

7. esk balık timi

esk balık timi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    haftanın en iyisi
    günaydın arkadaşlar.

8. hesmus

hesmus

Favori Kamış:
    olta
    Günaydın hayırlı işler arkadaşlar

9. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    kütahyam günaydınlar ;)

10. kartal 0943

kartal 0943

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan, 6,5 kg.
    Selamın Aleyküm Arkadaşlar Bende Gürkan a Katılıyorum Bütün Kışı günaydın lamı geçirecez bişeyler anlatın arkadaşlar mesela fıkra anlatın başınızdan gecen hikayeler falan ben bi fıkra anlatayım bari
    Bir işadamı ve sekreteri iş görüşmesi için başka bir şehre gitmek için yola çıkarlar uzunbi yolculuk gece olur araba arıza yapar yaya olarak yola devam ederler
    bir avcı kulubesi ne raslarlar bari geceyi burada geçirelim deyip içeri girerler içeride bir uyku tulumu ve çoksayıda battaniye bulurlar işadamı centilmenlikyapar ben tulum la yerde yatayım sende sedirde yat der sekreterin üzerine battaniye örter
    bir müddet sonra sekreter ben üşüyorum der adam bir tene daha örter bir zaman sonra yine üşüdüm der bir tane daha örter hala üşüyor yine örter yine üşüyorum der
    adam bu böyle olmaz eniyisi biz evli gibi yapalım bizi burada kimse duymaz sekreter kikirdeyerek olur der adam KAHROLASI BATTANİYENİ KENDİN AL DİYE BAĞIRIR

11. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    3 makaralı-2 fiber-10 sallama
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    valla güzelmiş ben sonunda biraz farklı şeyler bekliyodum ama baya iyi fıkra:D

12. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Kütahya da oturupta yaşı bana yakın olanlar bilirler, 80 li yıllarda, bir yedi göllerimiz vardı, o yıllarda üç beştane kiremit fabrikalarının topraklarını almış olduğu çukurlar bunlar. İşte bu göllerin arkası çoğalmaya başladı sonra, 95 e kadar devam etti çukur açma işlemi, bizde o zamanlar yeni yeni balık hevesi başlamış ve en yakın yer göller olduğu için burdan ayrılmazdık, inköye ters giriş yolunda bir kuyu vardı, ve kuyunun hemen dibinde eski bir gölet vardı ve bayada büyüktü, tahminime göre ilk açılan göletlerden olması lazımki biz burdan çok yayın yakalardık, daha sonraları bu göletleri kütahya nın çöpleri ile doldurmaya başladılar ve şu an 4 te 3 ü kapanmış durumda, 97 yılında askerden geldiğimde, hemen ertesi günü tası tarağı toplayıp bizim bu meşhur göle gittim.Yayın takımlarını ve sülükleri bolca doldurup düştüm yola, geldim mekana ANAM birde ne göreyim bizim gölet yok yerinde, ağzım açık kaldı, resmen doldurmuşlar ve üzerine ekin ekmişlerdi, YAZIK diye bir bağırış koptu bende, öğlesine üzülmüştümki anlatamam. Daha sonraları kendimize başka göletler bularak burlarda avlanmaya başlamıştık ve çok güzel sazanlar alıyorduk, zamanla çöp bizim göletede gelmeye başladı ve balık tutmak bir yana göletlerin kenarına varmak cesaret isterdi. Malumunuz geçtiğimiz günlerde hasteneden taburcu olduğumda sitres atmak için aldım oltalarımı ve bir tur atayım bizim eski mekanları diye çıktım yola, Önceki hüsrana gene uğradım benim bildiğim balık veren bütün göller kapanmış ve o mevkide gezinmek mümkün değildi, inanın yazık ettiler güzelim göllerimize, Sevgili belediye başkanımız İÇA acaba bu kunuda birşeyler düşünüyormu bilemiyorum. Fakat buralar belediye tarafından bir düzenleme ile çok güzel park ve mesire yeri olarak değerlendirelebilir. Üç beş ağaçla ve çevre düzenlemesi ile harika bir yer olabilir, varsın girişide ücretli olsun. Şuna eminimki güzelleştikten sonra şu anki mevcut üç beş gölet çok harika bir avlak yeri olabilir Çamlıca, yoncalı , ılıca, ya rağbet varda bizim güzel cennet gibi yerlerimize neden rağbet yok anlamış değilim. Kalın sağlıcakla.

13. esk balık timi

esk balık timi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    haftanın en iyisi
    günaydın kütahya hayırlı işler.

14. nertikus1

nertikus1 Naci ERTİK

Favori Kamış:
    şamandıralı,makaralı
    En İyi Avı:
    9 kg yayın
    selamün aleyküm hayırlı işler hayırlı sabahlar

15. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    kütahyam günaydınlar hayırlı işler;)

16. hesmus

hesmus

Favori Kamış:
    olta
    Günaydın arkadaşlar
    Gürkan beye katılmamak mümkün değil. Şehre bu kadar yakın ve güzelleştirmeye çok müsait bir yerdi. Biz ise bunu geliştirmek yerine çöplük yapmayı tercih ettik. Çöplük için yapılan masrafla güzel bir mesire alanıda yapılabilirdi bence. Ücretli giriş konusunda da ben biraz daha ileri bir düşünceye sahibim. Tüm balık avlaklarında belirli kriterlerle ücrete bağlanması ve gerçek amatörlerle bohçacıların ayrılması gerekmekte. Balığa gidiyorsun tek bir tane adam 40-50 adet olta dizmiş ve o kadarlık alanı kapatmış. Bu amatörlük ruhuna aykırı bir davranış. Aynı alanda en az 4-5 kişi balık tutabilecekken tek kişi paşa yaylası gibi yayılıyor. Bunların önüne geçmek içinde olta başı ücretlendirilmesi iyi olacaktır bence.

17. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Günaydın....

18. kartal 0943

kartal 0943

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan, 6,5 kg.
    GÜNAYDIN Arkadaşlar HerkesDoğru söylüyor olta sayısı zaten kanunla belirtilmiş 4 olta makaralı veya düz hepsi 4 olta ama dediğin gibi bohçacılık ruhumuzda var sanki çok balık varda 40-50 çomak ediniyorlar ama bunun önüne biz geçeriz insanlara anlatarak adam balığa deyil sanki düğüne geliyor anlamıyorum yabancı bir kanal var fıransız kanalı (şifreyi açmışlar) dumayanlar duysun işte orada bakıyorum içim eriyor resmen harika bir olay adam tutuyor öylenazik davranıyor o hayvana biyerine bişey olcak diye aklıçıkıyor adamın bakıyor inceliyor seviyor belgeliyor ve bırakıyor bin sene geçsede orada balık tutarlar adamlar avcı katil deyil bunların okulu falan var heralde bizimkiler 10cm lik balığı alıyor kara avı gibi ruhsatı tezgeresi pulu olsa görürüz o balıkçıları ama dediğiniz gibi bu bir ruh işi görgü işi arkadaşlar işiniz gücünüz ras gelsin herkese iyi günler diliyorum

19. hesmus

hesmus

Favori Kamış:
    olta
    günaydın hayırlı işler arkadaşlar

20. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Bugün icraat yapan yokmu beyler. yani akşama yada yarın balığa gidecek arkadaş varmı.