Kütahya ve Çevresi Organizasyon ve Tartışma Platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında mehteran tarafından paylaşıldı.

1. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    kütahyam günaydınlar hayırlı işler;)

2. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    dünkü günaydından beri tek kelime yazmamışsınız kütahya öldünüz mü:confused: cümleten günaydın

3. hesmus

hesmus

Favori Kamış:
    olta
    Günaydın arkadaşlar

4. kartal 0943

kartal 0943

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan, 6,5 kg.
    Selamın Aleyküm kütahya uyuyor heralde hiçkimseden ses çıkmıyor yada bizden habersiz balığa gittiler

5. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    iyi günler arkadaşlar hayırlı işler bol kazançlar herkeze

6. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    var bu aralar bi durgunluk;)

7. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    cümleten iyi akşamlar ;)

8. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Günaydın dan başka şey yokki, siteye girip bizim odaya gelen günaydın deyip gidiyor. Kütahya günaydınlar memleketimi ???? Bir Kütahya lı olarak kendimden utanmaya başladım artık. Tamam hal hatırı sormak mutlak güzel şeyler, fakat daha önceki yazılarımdada belirtmiştim. Hernekadar balık sezonu kapansada, günlük olaylarımızı başımızdan geçen ilginç olayları, o gün yaşadığımız sitresi veya sevinci paylaşacak insanlar var burada, ya ben anlatamadım, yada sizler anlayamadınız, bu oda günaydınla nereye kadar gider soruyorum sizlere ???? Kütahya nın sanayi ortamında geri kaldığı gibi bizde sitede geri kalıp böyle günaydınla ömrümüz geçer, içimden gelenleri yazdım. Sayfayı geri çevirip bir bakınız, kim nerde ne yazmış, odanın % 85 i günaydınla dolu yakışmıyor bize.

9. esk balık timi

esk balık timi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    haftanın en iyisi
    doğru sdöylüyorsun gürkan bizdede kimse kalmadı,aynı devam günaydın arkadaşlar hayırlı işler

10. kartal 0943

kartal 0943

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan, 6,5 kg.
    Selamın Aleyküm Arkadaşlar Evet gürkan Kardeş Çok Haklısın Ama bizim Millete Önce Bir Konu lazım Bizkonu bulamıyoruz İnsanın FITRATINDA var ama konu oldumu anlayalım yada anlamayalım iki gün aynı muhabbeti yaparız ben Allah nasip ederse Bayramda Foçaya gideceğim Bakalım orada neler Olacak Balık vardır İnşallah gelince sizinle Paylaşacagım Görüntü ve sohbetlerim olacaktır mutlaka Bende Sabırsızlıkla Bayramı Bekliyorum Hem Yeni Arabayı deneyeceğim hem Balık tutacağım o yüzden biraz sabırsızım bana rastgele deyin oltanın birini bizim form için atacağım denize çıkan balık benim ama

11. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    selamunaleyküm gürkan abi hızlandır o zaman küthahyayı;)

12. hesmus

hesmus

Favori Kamış:
    olta
    Günaydın arkadaşlar
    Dip not bir alıntıdır. Malum balık maceraları yok şu sıralar yeni sezona hazırık pratik bilgiler paylaşalım.

BOİLİMANTIĞI:
    Sazan balığının yüksek proteine alıştırılmasına dayanır. Hazırladığımız boililerin yüksek protein içermesi nedeniyle, bunları yiyen sazanlar kendini güçlü ve sağlıklı hissetmektedir. Bu nedenle boiliye alıştırılmış sazanlar, artık boili yemezse kendini
    zayıf hissedecek, sürekli boili arayacaktır.

HAZIRLANIŞI:
    Boilini mantığında anlatıldığı gibi, hazırlayacağımız yemler yüksek oranda protein içermelidir. Ayrıca sazanın yemi daha rahat bulabilmesi için, kokulandırmalı ve renk verilmelidir. Bu maksatla çeşitli malzemeler kullanılabilir. Yerli ve yabancı sitelerde araştırma yapılırsa çok çeşitli malzemelere ulaşılabilir. Sn. Bay Ümit MERT’ in Av Ve Doğa dergisinin Mayıs ve Haziran aylarında boili hakkında teferruatlı bir yazı dizisi vardır. Aşağıda benim hazırladığım boili lerin malzemeleri örnek olarak görülebilir:
    İrmik
    Soya unu
    Mısır unu
    Glikoz
    Yumurta
    Meyve esansı Kırmızı gıda boyası Yukarıdaki ve bunun benzeri malzemelerle hazırlanan boili hamuru iyice yoğrulur. Daha sonra düz bir zeminde dolmakalem
    kalınlığında yuvarlatılır. Bir bıçakla 1 cm.lik uzunluklarda kesilir. Avuç içiyle haşlanmış nohut büyüklüğünde yuvarlatılır. Önceden iyice kaynatılmış suda 3-4 dk. pişirilir.Bir gün boyunca bir bezin üzerinde kurumaya bırakılır. İyice sertleşen boililer buzdolabı poşeti
    ile buzluğa kaldırılır. Kullanılacağı zaman ihtiyaç miktarı kadar alınıp, tekrar buzlukta muhafaza edilebilir.

13. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    siteye giriş sayfam zaten bu oda. Öncelikle kütahya ve cevresinde ne olmuş diye göz atıyorum sonra da yeni mesajlara bakıyorum. Son 2 aydır 3 konu yazdım apbullahtan başka kimsenin dikkatini çekmemiş. Herneyse Kütahya veya cevresine bakıldığında artık balık sezonu bitti diyebiliriz. Yeni sezonda elbette avlarımız olacak yayınlayacağız. Bende bayramı bekleyenlerdenim ama havalar böyle soğuk giderse sanırım bendende rapor çıkmaz. Gürkan abi güzel söylemişsin günlük olayları yazalım diye. İşte kafama takılanlar. Kütahya sanayide geri kalmış İlimizse Kalkınmada öncelikli illerden olmasına rağmen neden yatırımcı gelmiyor. ? Son bir soru daha bu mevsimde akardan balık tutmak için yem ne kullanmak lazım yada hangi saatlerde çıkar (gece gidenler iri kefal ve dargın tuttuklarını söylediler) olta mantarlımı yoksa ağır bir kurşunla dip atıp bekleyecekmiyiz . Bakalım bu sorular kaç kişinin ilgisini çekecek

14. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    Mustafa abi saolasın ok güzel anlatılmış boili yapımı. Ama bu boliye ekmek takar gibi kancaya direkmi takıcaz. Yoksa belgesellerde adamların yaptığı gibi kancadan sonra bir miktar misina bırakıp bolinin içinden geçirerek takıcaz. Onuda yazarsan çok iyi olacak.

15. kartal 0943

kartal 0943

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan, 6,5 kg.
    Selamın Aleyküm Akar Benimde ilgimi çekiyor ama ya ben yerini bilmiyorum yada Brceremiyorum gece iyi Balıkverdiğini söylüyorlar tavuk ciyeri yada sülük öneriyorlar Oltaya gelince mantarsız ağır kurşun kullanılıyormuş Kaçkere gittiysem tutamadım Çocukken çokgüzel tutuyordum Ama artık tutamıyorum

16. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    arkadaşlar akarda porsukta duyduğum kadarı ile ciğer ve solucanla kepenez ve dargın yapıyomuş;)

17. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

boılı

boılı ığneye direkt olarak takılamaz boılı haır ag denen bır yöntemle kullanılıyor bu sistemi forumdada kolaylıkla bulunabilir bu sistemi ben şahsen mısır takmaktada kullanıyorum gayet etkılı olarak iş görüyor ancak konserve mısır kullanmıyorum kendi kaynattığım mısırları kullanıyorum daha sert oluyor onun için randumanlı oluyor küçük balık kavramı kalmıyıor bu yöntemde ancak yurdumuz göllerinde boılıden randuman alabılmek için ilk etapta yanı boılıyle balık yakalamaya başlayana kadar boılının çapı en azla 17-18 mılım olmalı 12-14 milim başlangıç olmalı çünkü boılı suda biraz daha şişiyor ve malum cisimler suda olduğundan daha büyük gözüküyor balık da ağzının çapını bılen bir balık kı her yeme gelmez

18. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    arkadaşlarım iyi günler hayırlı işler

19. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    saolasın orhan açıklamandan dolayı bolinin nasıl takıldığını internette önceden araştırdığımda şematik olarak nasıl takıldığını görmüştüm. Ama kendimiz boili yaptığımızda bunun capını yada büyüklüğünü kendimizde ayarlarsak kancaya takılıp takılamayacağını merak etmiştim. Malum cevre avlaklarda tvden izlediklerimiz kadar büyük balık yakalamak zor.Boilide nerdeyse bir misket büyüklüğünde var.. Demekki mısıra devam. Benim favorim buralarda satılan şeker mısırı denen kuru buruşuk şekilde bir mısır. Bunu bir şişenin içersine su ile doldurarak güneş gören bir yere bıraktığımızda kendi kendine çok güzel bir kıvama geliyor. Bu dardanel mısırlar zaten sudaki ufak balıklar tarafından ya parçalanıyor yada çok ufak kalıyor normal mısır kaynattığımda ise sert olduğundan kancaya takılırken dağılabiliyo.Favorim şeker mısırı :)

20. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    mehmet bu kepenez balığı nedir ? dargını biliyorumda kepenez hiç duymadım. Akarda hatta en çok tutmaktan zevk aldığım balık dargın en büyük 700 gr lığını ciğer takıp öylesine oltayı bıraktığımda yakalamıştım. Akşam üzeri oltaları toplarken sanki 3-4 kiloluk balık gibi cekmişti oltayı.Çok kılçıklı olsada o balığı tutmanın keyfi başka. Mustafa abininde dediği gibi son 2 yıldır hiç porsuk tan gümüşten başka balık çıkmaz oldu. Sanırım bu senede zehirlenme olayı olmuş tamamen balık kalmamış gibi söylentiler vardı. Ama porsuğun eskişehir kolunda durum nasıl bilemem..