Sevgili hemşerilerim Aramıza hoşgeldiniz. Bizler balığı bu seteden tutuyoruz. Malumunuz bizim memleket kuruluktan takar takır oldu sayılır, ammaaa bazı yerlerimiz var tabiki, yolu uzun demezseniz. bi kaç yere götürebilirim sizleri, emet ve tavşanlı civarlarında balık yerleri var, Bu hafta doluyum. Diğer haftalarda buluşmak dileği ile güzel bir organize yapalım inşallah. Saygı ve sevgilerimle. Beni tanımayanlar mutlak görmüşsünüzdür, Akdemir özel eğitim yazan münibüsü kullanıyorum. Yerim karayolları kenarı akdemir özel eğit.merkezi tel. 05058295193 şu an izindeyim, nasıpse pazartesi başlayacağım. Görüşmek dileğimle.
Kütahya lı arkadaşlar, hepbirlikte toplanıp güzel bir orga ne dersiniz. Eh artık sazan zamanı gelmeye başladı. Şu an henüz havyar çıkan balıklarımız var. Bu yüzden daha sezonu açmadım. Sezon açacak balık tutkunu doğayı ve semaverde çayı seven, üç saat sonra hadi artık gidelim burdan balık çıkmıyor, diye homurdanmayacak arkadaşlar arıyorum.
Yazıyı iki ay önce yazmışım benden başkada karıştıran olmamış. Bayramda yaptım semaveri, üçbeş arkadaşla, artık sizlerlede yaza yaparız, tabiii gönlünüz olursa.
Gürkan merhabalar, Balıkların içerisinde bulunduğu alet livar mı, pinter mi, yahut başka bir şey mi ne olduğunu çıkaramadım, bilgi verebilir misiniz? Selamlar.
Balıklar olta ile yakalandıktan sonra suda canlı durmaları için içine konan kafes diyelim.... Biz livar diyoruz... Bölge bölge bu takımların isimleri değişebiliyor. Tahmin ettiğiniz gibi yanlış malzeme ile yakalanmamıştır. Oltadan başka takım kullanmam, elime verseler kullanmasını bilmem zaten. Ağcıları ve trıvırıcıları çok severim. Ne hikmetse hemen kardeş oluyoruz onlarla. Sizin bölgenizdede bu tür sazanlardan çok olması lazım. Olta zevki bambaşkadır, oltanın verdiği zevki hiçbir malzemeden almam. Kütahya dan kucak dolusu selam olsun.
Gürkan kardeşim bilgilendirme için ben teşekkür ederim. Balıkların nasıl, hangi yöntemle yakalandığı yönünde bir tahminde bulunmamıştım. Sorumun amacı; sizin kafes/livar diye isimlendirdiğiniz aleti sayenizde ilk defa görmüş olmamdır. Aleyküm selam, sevgilerimle.
Sevgili nuri abicim.. Sorunuzu yanlış anlayaşımdan dolayı sizden özür diliyorum. Bizim buralarda pinter denilen bir düzeneklede av yapan bohçacılar var. Bu düzenek birazda onlara benzediği için acaba bu malzeme pintermi diye soruyorsunuz diye düşündüm... Pinter dediğimiz düzenek dere ve akar sulara bırıkılan ve suyun geliş kısmını ağ ile kapatan bir kafes türüdür.. Bohçacılar bunu suya bırakarak iki üçgün yanına uğramazlar. Balık içine girdiğinde birdaha dışarı çıkması hemen hemen imkansızdır... Bu düzenek ondan değildir.. Biz amatör balıkçıyız... Derdimiz balık değil, doğa ve çevreyi korumaktır.. Balık olsada olur olmasada. illada balık istersek bohçacılık yapmak yerine pazardan sallama olta ile balık almayı terçih ederim. Merakınızı umarım gidermişimdir.. Kütahya dan kucak dolusu selamlar..
Özür yok, özürlük bir durum da yok Gürkan kardeşim. Önceki cevabın yeterliydi, yine de teşekkür ederim bilgilendirme için. Lütfen müsterih olun. Selam ve sevgilerimle, kendine iyi bak.