Kutboğazi Baraji 15.04.2009... TIRIVIRI

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında unalankara tarafından paylaşıldı.

1. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Yine can dostum Behçet ile beraber Ankara'dan İstanbul yolu doğrultusundaki barajları gözlemek ve Turna aramak üzere sabah saatlerinde yola çıktık önce yaklaşık 100 Km uzaklıktaki AKYAR barajına gittik uzun çabalarımıza rağmen maalesef hiçbir vuruş alamadık. Buraya gidecek arkadaşlara uyarı olarak baraj tamamen dolu ve savaklardan boşaltılıyor. Bu sebeple kenar duvarları dik ve çok tehlilkeli baraj kenarına inip çıkarken dikkat etmelerini salık veririm.

SULAR ÇATIYI KAPATMIŞ

.

Daha sonra tekrar Ankara'ya doğru Kızılcahamam'ın meşhur Eğrekkaya Barajına geldik. Eğrekkaya'da da henüz turna oynanmamış.Tabii ki yemek zamanı. Behçet dostum yemek hazırlıyor.

EĞREKKAYADA YEMEK KEYFİ

Eğrekkaya'da yemli ve yemsiz balık avlamaya çalışan avcı arkadaşlarla sohbet ettik onlarda hemen hemen hiç av yapmamışlar. Eğrekkaya'da turnanın fazla rastlanmadığı biliniyor ama ne yapalım umut avcının ekmeği.

Yemek sonrası Ankara'nın meşhur Kurtboğazı barajının beslendiği bölgeye geliyoruz. İşte arkadaşlar burada maalesef sizinle çok üzücü bir fotoyu paylaşacağım. Bu göreceğiniz foto TIRIVIRI'nın kopup suda kalmışı ve bir oltaya takılmış ve tesadüfen karaya çekilmiş. Bize de üzülerek söyleyeyim dört beş kişilik tırıvırı atan bir gurup söyledi ve bizde görüntüledik. Grup son derece alkollü idi ve saat geçti. Toplanıyorlardı Jandarma yetişemezdi. Üzülerek birşey yapamadan ayrıldık.

İŞTE TIRIVIRI FELAKETİ ;;;

Bu gördüğünüz balıklar Eğrekkaya'ya devşirme olarak gelmiş ve tüm diğer balıklara baskın gelen Pörş dedikleri (amerikan levreğinin küçüğü 20 - 25 cm.) balık. Diğer tüm türlerin yumurtalarıyla besleniyor ve dolayısıyla diğer türlerin popülasyonu azaltıyor.

Tabii ki bu son manzara güzel av günümüzü ve moralimizi bozdu. Fakat sevindiğimiz bir konu ile günü sonladık şöyle ki; Sohbete yanaştığımız iki balıkçı arkadaş tüm israrlı aramalarına rağmen Kızılcahamam av bayilerinde Tırıvırı bulamamışlar . Bize üzülerek anlattılar !!!!!!!! Kızılcahamam Bayilerini buradan kutluyorum. RASTGELSİN..

2. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Unal agbi gecen sene balikavi.net sitesi dahil bir kac siteninde katildigi tiriviri ile mucadele kampanyasina, rast gele der baskani Tarik ERSAL beyin onderliginde ulke genelinde tum av bayilerine tiriviri satilmamasi icin afis, brosur, bilgilendirme ve bunu satmanin yasak oldugu anlatilmis. Muhtemelen bunun etkisi coktur, yani o balikci arkadaslar tiriviri bulamamislar ya :)

Tiriviri kampanyasinin linki: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=18061

Mevcut kullanan arkadaslarda kanimca kendileri imal edip kullaniyordur, acaba onlar nerden almislar? keske bir sorabilme sansiniz olsaydi.. hani bende almak istiyorum gibi yaklassaydiniz, bayiinin adini ogrenip biz gerekli sikayetleri yapardik.

3. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bu nasıl bir katliamdır nasıl bir vijdan buna izin verir anlayamıyorum.:(

4. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Terbiyesizlikten başka birşey değil...Bunu yapan insanlarımızın bir an önce bilinçlenmesi dileğiyle:(

5. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    çok yazık yaa. lanet olsun böyle zihniyete.

6. enginem

enginem engin

Böyle insanların tükettiği oksijene bile acıyorum ki bir de böyle ağır zararlar veriyorlar doğaya.

7. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Iste sözun bittigi yer:(keske daha cok resim cekseymissiniz bu lanet sey uzerine.Daha cok yol katetmemiz gerek cok:(

8. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    İŞTE TIRIVIRI FELAKETİ ;;;

ben anlamıyorum arkadaş:( kendimi onların yerine koymaya çalışıyorum,ne düşünürek bunu yapıyorlar diye,yok.. olmuyor,mantıgım almıyor bir türlü:( yazıklar olsun...

bu gün spot balıkcılıkta sohbet ediyorduk,bir adam geldi tırıvırı istedi,afişi görmüyormusun dedik,özrü kabahatinden beter,burda kullanmıcam abi köye götürecegim,çocuklar istedi demezmi.

bir taraftan suat reis,bir tarafdan ben,sorduguna pişman oldu bir gidişi vardı görmeliydiniz.bu adamın çocuklarına tırıvırı götüren bir baba oldugunu düşünürsek,imam böyleyse cemaat ne yapsın:(
    egitim,bilinçlendirme şart arkadaşlar:(

buyurun bu da bu gün çektigim yasal katliam:mad:

yer.ahırkapı sahili,utanmasa karaya atacak agı:mad:

9. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Olmuyor sevgili kardeşim olmuyor, maalesef tiriviri denen naleti halen satanlar var neredemi galata köprüsünün üzerinde malzeme satan karektersizin biri,tiriviri satmanın ve almanın suç olduğunu hatırlattığımda bana dönüp PARASINI SANAMI VERECEM dedi daha ne diyeyim siz söyleyin

10. simendifer

simendifer Sennur

Sinirlerim öyle bozuldu ki ne yazacağımı bilemedim. Yine de diyorum, bugün bir önceki günden daha iyi, yarın daha iyi olacak ve öbür gün daha iyi. Hiçbirimiz bundan bir kaç sene öncesine kadar bu illeti bilmiyor ve tanımıyorduk bile. En azından şimdi bir malzemecide tırıvırının zararlarını anlatabilecek insanların varlığına sevinebiliyoruz. Etrafındakilere bu illeti anlatabilecek arkadaşlarımız var. Evet bu süreç malesef çok yavaş ilerliyor, devlet elini atmıyor ama yine de düzelecek diyorum. İnşallah düzelene dek kaynaklarımızı tüketmeyiz, tek temennim bu.

Ünal bey, bu arada balık olmasa da güzel bir gün geçirmişsiniz. Eminim daha sonra bereketli ve daha güzel günleriniz olacaktır. Tırıvırı meselesi ve o içler acısı görüntüye odaklanınca sizin raporunuzu unutuverdim kusura bakmayın lütfen.

11. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    ertyu

kurtboğazında balık durumu nasıl acaba? turna veya levrek yakalaya bildiniz mi? bu bölge hakkında özel bir yer veya av metodu var mı bildiğiniz

12. necocan

necocan Necdet

Favori Kamış:
    favorim yok
    Favori Makine:
    Cormoran Balzer
    En İyi Avı:
    sazan 13 kg
    Arkadaşlar tırıvırı felaketini birde Doğu Anadulda görün sözüm ona malzemecilerde yok çünkü denetleniyor fakat yan gelir olarak balık malzemesi satan küçük dükkanlarda, bütün köy kahvehanelerinde ve bakallarında denetlenmeyen yerlerin sayısı o kadar çok ki hepsinde de var 1,5-2 TL ye istemediğiniz kadar bulabilirsiniz. Millet tırıvırı ve misina harici bir şey kullanmıyor. El altından tırıvırının balık malzemesi pazarlayan toptancı arabalarındaki şahıslar tarafından parekendecilere olta veya ağ adı altında fatura kesilipte satıldığını duydum. İğne ve şamandıra alanlarda o da bulursanız salak gözüyle bakılıyor ve hemen balık tutmanın tek şartının tırıvırı olduğu anlatılaraktan satışa başlıyorlar. Geçen sene dükkanın birine iğne bakmak için girdim bana tırıvırı satmaya çalıştı zararlarını anlattım yanıt olarak "ben satıp para kazanıyorum yakalamıyorumki" diye cevap verdi bende ona "uyuşturucu satsan fakat kullanmasan günah olurmu" diye soru sordum sustu. Resimlerde görülen vahşeti her balığa gittiğimde karşılaştığım manzara bela okumaktan ve tırıvırının zararını millete anlatmaktan başka birşey yapamıyorum ne yazıkki .
    Sağlıcakla kalın avınız bereketli geçsin.

13. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    Şimdi bir gölette balık tutarken,birilerinin tırıvırı kullandığını görsem,Jandarmaya telefon açsam,Jandarma gelecekmi??,gelsede ne yapacak??

Merak ettiğim için soruyorum.Eğer bir sonuç alınacaksa elimden geleni yaparım.Gerçi kullanan gördüğümde mutlaka yanına yanaşıp,bir kaç laf söylemeden yapamıyorum ama dinleyen yok ki!

14. mc_avci

mc_avci MuraT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan
    yha ben bir olayla karsılasdım küçük bi golette kayıkla acılmıslar balık tutmaya calısıyorlar bu suc cunkuu kayıkla acılıcak kadar buyuk bır golet deyıl yanımdaki bi abi benn şimdii buNları sıkayet ederimm falan deDikden sora bana balıkcı belgesını ve ruhsatını gösterdii.biraz geçdi bakdım adam yanımda tırıvırıyı cıkarttı golete sallamaya başladıı.ben şimdi o adama ne söyleyebilirimKi adamın beLgesı ve ruhsatıı var.işde ßole insanlar oldugu surece bu işin de bi bereketii kalmıyoor dilegimm inş herkez daha cok bilinçlenirr ..

15. simendifer

simendifer Sennur

Bakın birbirine karıştırmayalım. Size gösterdiği belge her ne ise, ruhsat, avlanma belgesi, ticari balıkçı olduğuna dair v.s. her ne ise işte, isterse kral olsun tırıvırı kullanımı yasaktır. Herşeyden önce tırıvırı her şekilde yasaklanmıştır. Üretimi, satışı, kullanımı, depolanması, istihsal yerlerinde bulundurulması her şekilde yasaklanmıştır, sadece denetim yapılmamaktadır ve bizim yakındığımız konu da budur. Ancak bildirdiğiniz takdirde cezai işlem uygulanır. Tırıvırı kullananları gördüğünüzde, özellikle de tatlı sularda, Lütfen jandarmaya mutlaka haber verin.

16. isyankar2009

isyankar2009 ali

Favori Kamış:
    sadece olta(gırgır-anten)
    En İyi Avı:
    aynalı sazan(8,75 kg)
    bunu yapanlar insan olamaz
    bu insanlık diğil bunu yapanları ne yapmalı? o tırıvırıyla birlikte göle geri atmalı
    atmalıki anlasınlar nasıl bi cahillik ettiklerini:(:(:(:(

17. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Kurtboğazı jandarmanın dibinde ancak duyarlı amatör balıkçıların ihbarı olmazsa bırakın tırıvırıyı çok rahat ağ atıyorlar.Geçen yıl biz atılıp bırakılmış yaklaşık 200 mt ağ topladık,tabii ki içinde bir sürü ölmüş ve kokmuş balıkla .Bunu önlemek için herkes gittiği avlaklarda duyarlı olmak zorunda..

18. enginem

enginem engin

Öğrenmek için soruyorum,
    burada ki ihlal nedir? Kıyıdan belli bir uzaklıkta mı olması gerekli teknenin?

19. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    merhaba engin,normal şartlarda av yasagı başlaması lazımdı biliyorsun.

1 mayısa uzatıldıgı için devam ediyorlar,son vurgunlar yani.

sence o koca gırgır, bu kadar kıyıdan,bu mevsimde ne avlaya bilir ?

20. mesulid

mesulid MESUT BALDIK

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    En İyi Avı:
    TURNA 9 KİLO KIRMIZI BENEKLİ ALABALIK
    yazıklar olsun

sadece yazıklar olsun onlara