vallahi inanc olayında diilim. ama çok gezdim gördum. urfadakiler bir yerde. tamam havuz buyuk balılıp besleniyo iriceler.Ancak çankırıdan erzuruma bir suru kucuk köy göletinde aynı balıkları gördum. Siyaha yakın koyu orta irilikte pullu ön taraf genis arka konik. harbici balık diye çizsen odur yani.tam tatlı su balıgı. agır kanlı hafiften. sakin bir tür. az oksijen az su az besin banamısın demiyolar. boyları Urfa balıklı göldekiler bir yana bahsettigim digerleri 20-25 cm maksimum. her gördugum yerde bir sekilde kutsallık atfedilmiş kendilerine. yok onlardan birini pişiren yüzbasının cipi devrildi de balık koşa koşa göle geldi atladı tekrar yüzdü diye "karşı devrimci köy imamı" hikayeleri mi istersiniz. Sakarya savaşına katılanını mı sorarsınız. " köylüler bu durumda askerlikten yırtmış zaar tum sakalı agaran herkes o gunleri hatırladıgına göre hepsi firariymiş:=) " Genelde de dar mekanda aralarında bol kavga oldugundan çogu da gaziler gibi yaralı.Yabancı ziyaretçi olmadıgı gunler kimse pek ilgilenilmediginden çocukların oyun kaynagı ve anadolu çocugunun " taşlama merakı" nın kurbanıbalıklar harbiden çanakkale gazisi gibi ama dirayetli 20 santimlik suya düşen üç bei kırıntıyla yaşamaya çalısır durular. Bu gariban balıkları ünlü gezgin Şehabettin Keksoydan, TGRT tv sine yok efendim bilmem nesine kadar bir sürü yerde gördum. Farklı farklı iller köyler ama balıklar hep aynı tür. Bu gariban ve dahi kutsal ama karnı aç, rengi esmer, kara kuru anadolu delikanlısı balıklar ne türdür. acep bileniniz bulunur mu?