Kütük gibi kamış arıyorum

Konu, 'Kamışlar' kısmında Çim adam tarafından paylaşıldı.

1. Çim adam

Çim adam Aydın

Sırtı/Troling avında kullanılmak üzere minimum 40 lb çekerli, normal makina ve ip misina ile kullanılacak, iki ayaklı halkalardan oluşan, mümkünse silindir yataklı uç halkası olan, 1,50-1,90 boyutlarında, aksiyonu mümkün olduğu kadar az olan, kütük gibi bir kamışa ihtiyacım var.
    Nette aradım ama karşıma çıkmadı. Eğer bulamazsam eski surf kamışlarımdan birini kesip kütük olarak kullanacağım. No action hihi
    Birde inliner kamışlar Tica Talisman TG8000 gibi büyük makineler ile kullanılabilir mi? Yoksa çıkrık ve fly makinelerle mi uyumludur. Bilgi ve tecrübesi olanlar varsa paylaşımlarını rica ederim.
    Herkese rastgele...

2. sorsana

sorsana Tolga ER

Favori Kamış:
    Mayasıllı kamış
    En İyi Avı:
    600 gr-Çipura
  3. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    shimano force master 2.70
    Favori Makine:
    shimano exage 4000,peen battle 3000
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Ben sırtıda DAM ın 150 steelpower red kamışını kullanıyorum.4 büyük halkası var.Oldukça sağlam,gayet memnunum.

4. Çim adam

Çim adam Aydın

5. Çim adam

Çim adam Aydın

Hamdi abi, öncelikle ilgin için teşekkür ederim,

http://www.incecizgi.net/Dam-Steelpower-Red-Sea-Shot-Jig-180cm-30-50lbs-Jigging-Kamisi.html#0 linkinde bahsettiğin kamışın 30 -50 lb değeri var. Ancak Didim de yaşıyorum ve kamışı görerek alma imkanım olmayacak, bu nedenle yardımcı olursan sevinirim.

Bu konuyu açmamın nedeni, genelde istediğim 40lb üstü kamışların, ya çıkrık makinalar için yada jig kamışları için imal edilmiş olması ve dolayısı ile jig kamışları aksiyon alabilmeleri için uçları ince yapıda olduğundan 30lb ve üstü ağırlıklarda balık avlarında oldukça yüksek açılarda uçları esnemektedir. Sırtı avında ise bu esnekliğin yüksek olması bazı balıklarda dezavantaj olmaktadır.

Bu nedenle senden kullandığın DAM SteelPower için fikir almak istiyorum. Sence 15 Kg ağırlık altında elindeki ürün kamış 90 derece yere paralel olarak kullanıldığında gözkararı kaç derece eğim gösterir. Bilgi verebilirsen memnun olurum.

Son olarak çıkrık kullanılmayan makineler için üretilmiş, yani halka aşağıya bakacak şekilde http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=25756 linkinde resmi bulunan silindir yataklı uç halkası nı nerde bulabilirim. Belki motifiye ile daha sağlıklı olabilir diye düşünüyorum.

6. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    shimano force master 2.70
    Favori Makine:
    shimano exage 4000,peen battle 3000
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Bahsettiğim kamış,ilk verdiğin linkteki kamış değil.
    http://www.balikmarketim.com/2706-150-d-a-m-steelpower-red-boat-stick-150
    bahsettiğim kamış yukarıdaki linkteki kamıştır.
    15 kg.balık yakalamadığım için,söylediğin ağırlıklarda denemem olmadı.Ancak 15 kg.ciddi bir ağarlık.Aynı kamışla arkadaşım sırtıda 4 kg.lık sinarit çekti ve zorlanmadı.Gerçi büyük balıkları ilk yakalandığı anda,tenenin motor gücü ile 50-60 metre çekip yormak gerekiyor.Daha sora mücadele gücü azalan balığı çekmek daha kolay oluyor.
    Halka konusuna gelince,ben kamışı ters kullanarak çıkrık makineyi takıyordum.Ancak yüksek ağırlıkta ilk halka ne olur bilemem.
    Silindir yataklı uç halkasının satıldığını hiç görmedim.Ancak çarşıya indiğimde senin için bir araştırayım.

7. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Kütük gibi :) iki kamış önereyim; ancak silindir uçlu bulmak biraz zor, rulmanlı (kaliteli rulmanlar içeren) kamış epey maliyetli olabilir.

Olympus Majestyk 1.65 30-50 lbs
    Awa Shima Airaki Limited 20-50 lb 1.95 m

kamışlar gayet sert, dolgun kamışlar. Hem çıkrıkla hem spin makinayla kullanılabiliyorlar. İncelemenizi tavsiye edebilirim.

8. Çim adam

Çim adam Aydın

Tavsiyelerin için teşekkür ederim Olympus nette gördüğüm kadarı ile ve boy/çeker ilişkisi olarak daha iyi gözüküyor, bu kamışları kullanma imkanın oldu mu?
    Eğer silindir uçlu rulman( en uç için) bulabilirsem, en uç halkayı değiştirirsem, aşırı yük aldığı zamanlarda örgünün porselenlerdeki baskıyı hafifleteceğini ve daha sağlıklı bir çekiş olacağını düşünüyorum. Fikrini öğrenebilirmiyim?

9. Çim adam

Çim adam Aydın

Evet bir yanlışlık yapmışım :) Silindirik uç halkasını çarşıya gittiğinizde araştırırsanız çok makbule geçer, burası küçük bir ege kasabası ve alternatifler çok kısıtlı. Teşekkür ederim.

10. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aşırı yük derken, ne kadarlık bir yük? Orkinos falan dışında rulmana pek gerek yok. Misal, jig kamışları da rulmansızdır ama 40-50 kiloluk balıklarla mücadele edilebiliyor. Çok aşırı boyutta balık hedeflemiyorsanız bence gereksiz. Kamışları kullanmadım, Olympus u edindim ama balığa gitme imkanım henüz olmadı. Fiyatına göre oldukça mukavim ve iyi yapılmış bir kamış. Aksini düşünsem edinmezdim.

11. Çim adam

Çim adam Aydın

Aslına bakarsanız kıyı ve at-çek balıkçılığı hariç kamış ve makineler hakkında bilgilerim nette ve forumlarda edindiklerim kadar. Bugüne kadar sırtı avlarımın tamamını kasnak ile yaptım. El ile kalama vermek, balığı yönetmek bilirsinizki oldukça zor, üstelik 100 lük misinadan sonra kullandığım 0,45 beden iri balıklarda parmakları lime lime ediyor. Son zamanlarda 10 kilo üstü bazı balıklarda misina patlattığım ve kalama veremediğim için kamışlı sisteme yönelmek ihtiyacı hissettim.
    Bu nedenle Tica Talisman GT 8000 makine aldım, elimde hediye gelen Laserfish Murex 1,65 cm 30-50 Lb. kamışta kullanmak istiyordum, fakat dediğim gibi trolling kamışlarında tecrübesiz olduğumdan elimdeki kamışın çıkrık makineler için uygun olduğunu makineyi taktıktan sonra anladım.
    Bütçemi makineye ve sarf malzemelerine yatırdığımdan, elimde bulunan kamışta atıl durumda olduğundan ya kamışı satıp yeni bir ürün alacağım yada en uç halkasınındaki rulmanı, spin makinada kullanabilir şekilde değiştireceğim.
    Bu noktada araştırmalarımda jig kamışlarının dediğiniz gibi 40-50 Kg balıklarla mücadele edebildiğini biliyorum, ancak bazıları 90 derecelik esnemeler de gösterebiliyor. Jig katagorisinde aksiyon, doğası gereği olmazsa olmazlar içinde olduğundan, bende tereddütler yaratıyor. Birde klavyeden yazıp ekrandan görmekle kamış seçimi zor. Bu nedenle yardımlarınız ve deneyimleriniz benim için çok önemli.
    Bir de örgülerin porselenleri dahi kestiğini, zedelediğini ve zaman içinde bu deformasyonun örgüyü zayıflattığını okuyorum. Rulman isteme nedenim için en geçerli sebeplerden biri de budur.

12. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Jig kamışlarını örnek olarak verdim, tabi ki aksiyonları farklı. Rulman gerek şart değil aşırı yük veren balıklar hariç. 10 kilo, 20 kilo balıklarda kritik öneme sahip bir şey değil. Tüm kamışlar zaten kendi çeker değerinde esneyen kamışlar. esnemeyen kamış ya kırılır ya da balığı kullanırken iğneyi, takımı kaybettirir. En önemli husus, kamışta yazan çeker değerine (libre) uygun makina, ip kullanmaktır. Tabi ki doğru düzgün üretilmiş trolling kamışlar, mevcut çeker değerlerinde kullanılırken aşırı esnek, aşırı sert olmaz, aralarında karakter farkları olsa da, nihayetinde iş görürler.

Mevzu, hedef balığa uygun takım kullanmaktır yani özünde.

13. Çim adam

Çim adam Aydın

Pekala Kaan, şu ana kadar yazdıklarım doğrultusunda daha önce tavsiye ettiğin Olympus Majestyk 1.65 30-50 lbs kamışı eğer uç bulamazsam alternatif olarak bir kenara yazdım... Teşekkür ederim.

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Rica ederim, rastgele abi.

15. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    aydın bey merhaba,

aradığınız ekipmanlar hakkında hiç bilgim yok fakat tica talisman tg8000 modeini boğazda 175/225 gram kurşunlarla kullandık çok verim alamadık.

16. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Kütük istiyorsan BAwra markasının kamışlarını öneririm sana abim geçen sene incir topladım 3.kattan aşagıya attım araba geçti üstünden banamısın demedi balık tuttunmu diye sorarsan büyük balık haricinde hiç bir balıgı hisstemek nasip olmadı o kadar kütük yani :D
    http://www.balikmarketim.com/bawra-800-210cm-iki-parcali-jig-olta-kamisi

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Gözümde canlandırınca koptum gülmekten :laughing: :laughing: :laughing:

Kamışın incir performansı güzelse, neden attın 3. kattan aşağı Akın? :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

18. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Bugün okuduğum ikinci üzerinden araba geçen kamış vakası,bundan sonra arabanın yanına yönüne kamış yaslamayacağım,direk bagaja.Ama incir olayı gerçekten ilginçmiş Yusuf kardeşim :thumb: mrsparkle :laughing:

(bu arada konu kirliliği nedeniyle konu sahibi arkadaşımız kusura bakmaz umarım)

19. balikcigenc18

balikcigenc18 Emrah Gül

Favori Kamış:
    browning 3900 300 gr
    Favori Makine:
    ryobi naxo
    En İyi Avı:
    1 kg palamut
    videodaki kamış rüyama girdi kaldıramıyodum rüyamda :D

20. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    aşağıya attım çünkü inciri düşürme hedefimdi :) araba üstünden geçti çünkü yumurtalıkta gece avında tüm malzemeleri bagaja yüklerken bu kamışı unutmuşum bir de tut ağacı çırpması vardı da çüşş diyeceginiz için yazmadım :) anlayacagınız kamuş aşırı sağlam kütük gibi 7 metre üzeri teknede çok güzel jig de yapılıyor işin garip kısmı bu kamışı tesadüf eseri aldım resmini yollarım en kısa zamanda