KUZEY ANADOLU ALA KARAVAN MACERAMIZ

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mhakanbasar tarafından paylaşıldı.

1. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili dostlar 1 Nisan'dan bu yana hayalini kurduğum sezonun ilk alabalık macerasını geçte olsa gerçekleştirdik.Farklı meralara farklı planlar yapsak ta hava ve yol durumlarının istediğimiz olgunluğa ulaşmaması bu macerayı biraz geciktirdi.Hele ki planın son anda şekillenmesi ve hızlı bir şekilde organize olma ve bu süreçte yaşanan bazı aksilikler moralimizi bozsa da sonuçta macera çok keyifli ve harikaydı.

3 Haftadır semih kardeşimden beklediğim haber nihayet cumartesi sabah saatlerinde gelmişti alınan istihbaratlar değerlendirilmiş ve olumlu haber gelmişti yağacak uzun süreçli ve sert yağmur haricinde bütün şartlar olgunlaşmıştı ne olursa olsun bu hafta sonu gitmeliydik zira ilerleyen günlerde gideceğimiz bölgeyi ziyaret edecek sözüm ona avcılar bohçacılar avlağı haşat edeceklerdi nitekim her sene bu kesintisiz böyle oluyordu herkesten önce gidersen layıkıyla iri bir alabalık yakalama şansımız vardı.Hava şartlarını ikinci plana atarak sevgili Tuncer ve Hasan abi ile öğlenden sonra buluşarak,Karabük'ten tam teşkilat karavanlı Lada Niva ile yola çıkan Semih ve akrabası Nuri ile ortak noktada buluşmak üzere yola koyulduk.

Avlağa giden yol ayrımında buluştuktan sonra sık ormanlarla kaplı dağ yoluna giriş yaptık ve 3 km içeride semihin kullandığı Lada niva arıza yaptı aracın defransiyeli iptal olmuştu Semih tamirci arayarak bir çekici çağırdı ve lada nica tamirhaneye geri döndü.
    Karavanı Honda'ya yedekleyerek kaldığımız yerden yola devam ederek kamp alanımıza ulaşmıştık.

Kamp alanında hızlı bir şekilde hazırlanarak avlağa dağıldık zira vaktimiz sınırlıydı gün ışığından 3 saatlik bir süre için yararlanabilecektik.Nuri ile ben avlağın aşağı en aşağı kısımlarına indik Hasan abi ve Tuncer kamp alanının hemen alt kısmına indi Semihte üst kısımlara çıkarak avlanmaya başladık.Yağmur yavaş yavaş şiddetini artırıyordu parkur bir hayli zorlu idi ve her yer kaygan ve ıslaktı ilk balık haberi telsizden Anons edildi Tuncer ilk 3-4 çağlayanda peş peşe 3-4 tane yakalamıştı 2 tanesi kırmızı benek diğerleri avlağa nereden geldiği belli olmayan lakin orada artık üreyerek varlığını sürdüren gökkuşağı idi.Bu haber bizi dahada şevklendirdi ve kısa sürede Nuri ile bende sonuca ulaşarak 1 er tane 20-30 cm arası iki kırmızı benekli alayı kandırmayı başararak avı sonlandırarak dönüş yoluna geçtik.Tuncer'in geri dönmesi gerektiği için Ankara'ya geri döndü.Gece kampımızı ateş suyu eşliğinde yaparak karavanda uyutarak sabahı ettik.Sabah tekrar avlağa dağıldık ve herkes bir kaç tane daha alabalık yakalayarak avı sonlandırdık ve dönüş yoluna koyulduk ve hala son alabalık maceramızın tatlı yorgunluğunu yaşamaktayım.Bundan sonra fotoğraflar konuşsun değilmi :))

2. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg

3. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg

4. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Hakan abi. Oldum olası şu kırmızı benekliye bitmişimdir. Fakat bir türlü avı nasip olmadı. Şanslı insanlarsınız vesselam...

5. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg

6. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Şansınıza biraz aksilikler olmuş ama harika bir av gerçekleştirmişsiniz.
    Cam ormanlarının arasında mis gibi hava, pırıl pırıl akan bir dere, doğanın bütün güzel sesleri eşliğinde sabahı yapmak kadar keyiflisi yoktur.
    Bu güzel rapor ve görüntüler için tebrik ediyorum teşekkürler abicim.. :)

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Hakan kardeşim,;

Konularda çok fazla karşılaşmasakda, değerlendirme ve önerilerinizde ki yorum ve bakış açılarınızı ilgiyle takip ederim.

Geçmiş zamanın bir beherinde, değişik zamanlarda, Boyabat, Ayancık, Sinop taraflarında, bir vesile ziyaret amaçlı bulundum. Hani derler ya, yeşilin tüm tonları, Karadenizin azgın hırçınlığı, hepsini gördüm, yaşadım. Hele ki, o yaylaları, köy yerleşim yerlerinde ki mistiklik, naturellik, hala damağımda, hafızalarımda o lezzet var.

Av raporlarına fazla girip, 2-3 balık görmekten değilde, doğayla bütünleşik, maceralı organizasyonlardan çok daha fazla zevk alan, acemi bir kardeşiniz olarak görüşlerimi, duygularımı yazmak istedim.

Süreklilik arz etmesi dileklerimle sevgiler iletirim.

8. kengin75

kengin75 kamil engin

tebrik ederim.:)
    kareler çok güzel,kamp,ortam güzel.o kadar para harcamış,masraf etmiş,bi dünya yol gitmişsiniz.keşke o henüz 20 cm ulaşmış doğa harikalarını geri bırakıp videoya çekseydiniz.çok daha mükemmel bir sonuç olurdu.
    3 balık kimseyi doyurmaz,3 balık = 3000 yavru ( hayali yazdım )
    ala avcısı diğerlerinden daha duyarlı olmalı.bence.
    devamı rastgelsin.:)

9. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Öyle bir orman içindeki bir Karadeniz köyünde, öyle bir derenin kenarındaki okulda 2 yıl görev yaptığım için kendimi çok şanslı hissetmeli miyim? Sanırım oralara gitmek için çekilen sıkıntıları görünce epey şanslı olmalıyım.

Kırmızı benekli dağ alası dünyanın gelmiş geçmiş en lezzetli balığıdır. Yerel Halk yeteri kadar kıymetini bilmiyor ve korumuyor. Çevre ve Orman Bakanlığı Acil olarak halkı bilinçlendirmeli. Bu balığı sadece Ansiklopedilerde görmek istemiyoruz.

Nice avlara Hakan Kardeş

10. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    tebrikler,avlandığınız ortam da çok güzel keşke sizin yerinizde olsam diye düşündüm bı fotoları görünce,gerçekten çok şanslısınız

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim, çok güzel bir paylaşım olmuş. Harika bir doğa ve macera. :) Tek olumsuzluk arabanın arıza çıkarması olmuş.

Güzel avlarınızın devamını dilerim... :)

12. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hakan

Yaptığınız alabalık safarisini geçmişte çokca yapmış olsamda şimdilerde sadece eyleme geçemeyen plan ve istek halinde kalıyor.

Oysa böylesine bir avı sair alternatif balık avlarının hiçbirisine değişmem.
    Aldığınız keyfi tamamıyle hissedebiliyorum.

Gereçek olan şudur.Bir alabalık deresi,nekadar yıpratılırsa yıpratılsın,o derede en azından beslenme ve hayatını idame güdüsündeki anaç veya semiz balıklardan herşartta illaki bulunur.

Bu akıllılar esasen bir türlü usta avcı pozisyonuna eremeyen,serpmecilerdende sair avcılardanda kendilerini koruyabilirler.

Dolayıısıyla bir alabalık deresinin grafiksel olaral inişli çıkışlı bir seyri vardır.

Balık avlamaya gitmeye değmez hale gelebilir bu şekilde tanınabilir ve gittikce daha az avcı tarafından ziyaret edilirler.İşte bu durum hemen biriki sene içinde değişebilir ve alabalık artar.

Sadece aşırı sellerin tahribatı beni çok üzer.Yoksa bir dereden muhakkak bir,iki güzel ala yakalamak mümkün olur.

Ekibi ve seni tebrik ediyorum.

Sevgiler

13. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Gerçelten çok güzel bir av doğayla içiçe muhteşem bir avlak..
    Fotoğraflar , anlatım herşey çok güzel.. Ellerinize emeğinize sağlık..
    Umarım bende birgün Kırmızı benekli Alabalık yakalarım. Eğlencesinden ziyade tadınıda merak etmekteyim yiyenler yedikten sonra kemiklerinin kütürdediğini falan anlattılar merak ettim doğrusu:)
    Daha nice güzel avlarda bulunmanız dileğiyle.. Saygılar.

14. BURSADAN

BURSADAN HASAN

süpermiş oh..
    ne güzel tam benlikmiş ya
    tebrik ederim, resimlere bakınca
    iştahımız daha da kabardı
    darısı bizim başımıza inşallah

15. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Mert bey teşekkürler.Bu keyfi her zaman yapmak malisef nasip olmuyor senede ikinci kez gidebildiysem ne mutlu bana dolayısı ile bu cennet misali yerlerde her saniye benim için çok kıymetli yaşanam her andan aldığım keyf ise bambaşka darısı tüm amatör dostlarıma

16. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Mustafa bey umarım bir gün nasip olur kırmızı benekli olmasada yaşanan macera her şeye bedel Konya'da ise keşfetmek için bakmalısın yakınlarında bir yerlerde olabilirler..;)

17. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Tevfik abi bil mukabil sizde benim yakınen takip ettiğim ve paylaşımlarından feyz aldığın kişilerdensiniz.Boyabat memleketimdir Ayancık ormanları hemen yanıbaşımızdadır.17 li yaşlara kadar kaldığım memleketime her yıl giderim ve gizli cennetimin yakışıklılarını buluşurum bu güzelliklleri sizde gördüyseniz ne mutlu size..
    Gönül dostlarım ekip arkadaşlarımla birlikte yaptığımız av maceralarının büyük bir bölümü doğayla iç içe bol adrenalin içeren maceralardır.
    Bir gün bir yerlerde böyle bir ortamda karşılaşmak dileğiyle selamlar saygılar..

18. SNRBOZOK

SNRBOZOK Soner BOZOK

Favori Kamış:
    FENWİCK
    Favori Makine:
    SHİMANO STRADİC
    En İyi Avı:
    TURNA 5.25 KG 85CM
    Tebrikler tüm ekibe, Hakan çam kokulu, renk cümbüşlü,şırıl sırıl akarcasına bir macera olmuş,biraz sorunlar çıksada oda tuzu biberi süpersiniz.Rastgele.

19. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Abicim ne yaptınız siz, bize de yazık...:eek:

Alabalık avcısı öylesine ayrıcalıklı ve şanslı ki ve doğa onların önüne en nadide güzelliklerini öylesine cömerçe sunuyor ki, insan büyüleniyor. Amacınızı bile an gelip unuttura bilecek güzellikler bunlar. Bir de işin sonunda böylesine muhteşem bir canlıyı elinize alıyorsanız, insan daha ne ister ki?

Avınız aksiliklerle başlasa da harika bitmiş ama aksilikler de nazar boncuğu olsun. Bu harika av ve paylaşım için en başta seni ve nezdinde tüm ekibi gönülden kutlarım. Daha güzel günlerde, kazasız, belasız nice avlar yapmanız dileklerimle.

Selam ve sevgiler.

Not: Bu arada, karavan işi de on numara olmuş. Hep bir karavanım olsun ve ordan oraya karavanla gideyim, av yapayım istemişimdir. Kısacası, hayalimdeki avı yapmışsınız da diyebilirim.:thumb:

20. simendifer

simendifer Sennur

Ooooy oyyy güveçe bakınız. :p:p (Dervişin fikri ne ise zikri de odur):)

Yine doğa ile başbaşa harika bir av gerçekleştirmişsiniz arkadaşlar, tebrik ederim. Balıklar bir yana, doğa kendini en güzel halleriyle sunmuş yine, imrenmemek elde değil. :)

Avınız aksilikle başlasa da, orada her şeyi unutur insan. Ne aksilik kalır ne başka bir şey. Hakikaten harika. :)

İrtibatlarımız dolayısı ile sen de biliyorsun Hakan, sırf bu yüzden artık biz de o diyar senin, bu diyar benim dolaşıyoruz. Elbette her türlü balık avını seviyoruz ama bizi doğaya en çok yakınlaştıran alabalık avları olmuştur. Bu yüzden, hem alabalıkların, hem de alabalık avcılığının, nazarımızda farklı bir yeri var. "Alabalık avcılığına başlarsanız, diğer avlarınızdan o kadar keyif almayabilirsiniz" derlerdi ama o kadar da aldırmazdım. Şimdi biliyorum ki bu söylem gerçekten doğru. Büyük sözü (büyük derken aynı zamanda tecrübe etmiş kişiler anlamını da taşıyor) dinlemek gerekiyormuş. Şimdi ne yaparsak yapalım, aklımız yine alabalık planlarına kayıyor. Sizleri ve diğer alabalık avcılarını sitede gördükçe insan yerinde duramıyor. :)

En çok da Yasin'in "dur, beni bekle, oraya tırmanma, düşeceksin, heeey, ne işin var senin o kayanın tepesinde" şeklindeki bağırışları aklıma geliyor bu raporları görünce, sanki ben de sizinle yaşıyormuşum gibi geliyor. :)

Küçük kampınıza bizi de misafir ettiğiniz için teşekkürler ve tüm ekibe selamlar. Sayenizde bir kez daha gözümüz gönlümüz açıldı. Dahasına rast gelsin. :)