Lagosçulaaaarr.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Wetblue tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Merhaba dostlar. 25 kulaçtan sardalya seven 3 yeşil gözlüm. Rasgele.;)

[​IMG][/URL][/IMG]
    :rolleyes:
    [​IMG][/URL][/IMG]

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Maşallah Cumhur abi.Olay budur.

3. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    Maşallah Cumhur Abicim 10 Numero Olmuş Inan Kii. Devamini Dilerim. Tabi Kendimizede Hehehhe. Paylaşim Için Teşekkürler

4. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Cumhur abi tebrikler maşallah bereketli bir av olmuş darısı bizim başımıza.

5. sinansarma

sinansarma

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kg Halili+2850 gr kofana
    müthişsin abi. nerde yakaladın erdemli galiba.

6. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Evet dostlar Erdemli açıkları buralardaysanız elinizi çabuk tutun 50 kulaçtada karadis seven porsiyonluk mercan var. Gidemedim elim kaşınıyor. İlk fırsatta gideceğim.

Dostlar balığın hikayesi bekle bekle bekle ya sabır ya selamet. Yem Sardalye hırsızlı takım. Derinlik 25-30 kulaç. Bu arada denecek tek şey vatos var çok fazla miktarda hemde öyle böyle değil üreme zamanı sanırım oltaya da heliyor yedek takımların tamamı bu nedenle bitti niyetiniz varsa bir düzüne takım almadan yola çıkmayın.Dostlukla.

Son düzenleme: 11 Ağustos 2007
  7. Oztemiz80

Oztemiz80

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Abi ellerinize sağlık çok güzeller. Hatta fazla güzel kıskandım şimdi :D :D :D

8. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cumhur Bey bu kadar guzel baliklari gosterip, av hikayesini vermemenize cok uzuldum. Her balikcinin duslerini susleyen boyle bir avin hikayesi olmaz mi? Nasil gittiniz, kullandiginiz olta duzenegi nasildi, igne boylariniz? Yemi nasil taktiniz?Baliklar gelirken duygulariniz? Yani bir ton sey var...

Tebrik ediyor, biraz daha bilgi vermenizi rica ediyorum.

Dahasina rastgele...

Saygilar.

9. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    cumhur amca ellerinize sağlık

10. denizcem

denizcem

Favori Kamış:
    zıpkın,olta
    En İyi Avı:
    2 kg levrek
    ...Cumhur Bey harika balıklar yakalmışsınız ,ellerinize sağlık....

11. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000fd, Okuma safina pro 2500
    Keşke lahos olmasaydı...

Mustafa arkadaşımızdan alıntıdır...

orfoz ve lahoz
    arkadaslar ulkemiz sularinda bulunan orfoz ve lahoz baliklarinin nesli tukenmekte...sirkulerde de avlanmasi yasak olan turler arasinda..bir gun oltaniza veya zipkiniza gelen bir orfozu oldurmemek icin bu yaziyi okuyalim...o zaman eminimki bir kez daha dusuneceksiniz...
    saygilarimla

Vefakar Orfoz
    Av sırasında balıkçı ve dalgıçların başına gelen çoğu olay bilim adamlarına ışık tutacak cinsten. Son derece ilginç bir balık çeşidi olan orfoz hakkında çeşitli duygusal hikayeler anlatılıyor. Lohos her sene bir kilo alarak büyürmüş. Yani üç kilo ağırlığındaki bir lahos 3 yaşında demek miş. 100 yıl kadar yaşayabilen orfoz'u avlamaya kıyamayan balıkçı ve dalgıçların sayısı ise gün geçtikçe artıyor, neden mi?. Tuzağa kolay düştüğü için saf balık olarak bilinen orfoz yaşadığı süre boyunca yuvasını hiç terketmezmiş. Zıpkından kaçabilirse kayaların arasına girip yanaklarını balon gibi şişirir beklermiş. Merakına yenilip tekrar dışarı çıktığında da kendisini bekleyen avcının zıpkını ucunda ölürmüş. Uzun süre can çekişerek öldüğü için dalgıç ve balıkçılar ortak bir karar alarak orfoz avlamamaya yemin etmişler. Hatta "Hepimizin bir Orfozu vardır" diyen dalgıç ve balıkçılar onların yerini kimseye söylemez, köfteden böreğe kadar balığın sevdiği herşeyi ayaklarına götürerek onları beslermiş. Ege ve Akdeniz'de yakalanan küçük orfozların tekrar denize bırakılmalarının bir nedeni de buymuş.
    Fethiye Dalış Okulu öğrencilerine balık gösterebilmek için hiç avlamadıkları bir orfoz varmış. Bu amaçla balığa doğal ortamında 7-8 yıl yem götürüp beslemişler. Hatta orfoza isimde takmışlar Yaşar diyorlarmış. Ne var ki yaşar son yıllarda hiç görülmemiş. Tecrübeli balıkçıların anlattıklarına göre orfozların ilginç bir hayat hikayesi var. Balık erkek doğmuyor fakat belirli bir yaşa gelince erkek oluyor ve bir seferliğine dişiyi dölleyip sonra da ölüyor. Bu güne dek orfozun erkeğini gören yada yakalayan balıkçı olmadığı söyleniyor.

12. svr0607

svr0607

Favori Kamış:
    Şu sıralar sadece zıpkın
    En İyi Avı:
    71cm 1.6kg denizturnası,1.2 kg levrek 10 kg civarı bir akya gözlerimin önündeydi....
    valla süper:) banada tanıdık geldi diyorum bir yerden ama:D sanırım buralardada bollaşıyor lagos...

13. gözde86

gözde86

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaya balığı 500gr
    tebrikler cumhur abi çok güzel bi av olmuş:)

14. suates

suates suat ateş

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    abi süper
    ellerine sağlık

15. balikkrali

balikkrali

Favori Kamış:
    olta...gerisi meslek sirri...
    En İyi Avı:
    alabalik 51 cm...
    ellerinize saglik...güzel av olmus...rastgele

16. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    :)

Sayın arkadaşım. Çevrecilik ve nesilleri tükenen hayvanlara bilesinizki en az sizin kadar saygılı bir kişiyim. Genelde masa başı çevrecileri olan milletiz nedense. "Sözüm meclisten dışarı" İlk dalış hayatıma başladığımda BODRUM da 1. Reef te RIFKI isimli bir ORFOZ vardı . Bunu görme şansı olan son bir kaç kişiden biriyim çünki bu yaklaşık 50 kg gelecek kadar büyümüş bir balıktı ve orada yaşayanlar RIFKI yı katletti, ne için tabiki para için. Bulunduğum lokasyon MERSİN. Acaba bu şehri kaç kez ziyaret ettiniz kaç yıl yaşadınız? Ben 1985 ten beri mersinle ilgili çok şeyi bilen bir İstanbulluyum. O dönemdede Hürriyet Gazetesi Hamer A.Ş nin trol teknesinin durumlarını çok yakından izleme imkanım vardı . Bu ülkenin kanunları doğayı bizim olta ile tuttuğumuz balıkla koruyacaksa ben severek oltamı duvara asarım. Bu şehirde bir trol FİLOSU var. Bu tekneler ne kanun dinliyor nede insaf . Kaç yıldan beri bilmem ama benim bildiğim 1985 ten bu yana av yasağı kalkınca onlarcası Mersin-Silifke rotasını tarla gibi sürmekte. Bu yasal olarak yapılanı. Ben çok gece lambaları sönük sadece sesi gelen ve kıyıdan 500m yanlış okumadınız sadece 500 m uzakta çok trol teknesi yakaladım. Sahil güvenliğe telefon açtım o beni Jandarmaya jandarmada Sahil Güvenliğe yönlendirdi. Ne demek istediğimi anladınız sanırım :) Geçen hafta Erdemli balık pazarında satış yapan bir tezgahta sadece 20cm boyunda bir düzüne lagos vardı adamın benden yediği lafıu sen işitseydin bilmem ne olurdu. Bana söylediği tek savunma ben satmasam başkası satacak. İşte bunun içindirki satan ve avlayan değil bunu talep edip satın alanlar suçlu. İktisat kanunu dur" Talep varsa muhakkak arz da vardır"
    Bu nedenle ben ayda bir Lagos yakaladımsa gelde bunu çok görme çünki malı götüren ben değil başkaları bu zevkime limon sıkma canım kardeşim. Ayrıca gel üyelik aidatını öde burada kurduğum TÖMBALDER- Tömük Balık ve Balıkçılığı Sevdirme,Çevre Koruma Derneği ne üye yapalım. Sizin gibi çevrecilere ihtiyacımız var. DOSTLUKLA KALIN.:)

17. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sevgili sertaç kardeş istersen sirkülere iyice bak lagos ve orfoz boy 30cm ve
    3 adet avlanma limiti vardır ben mersin silifkeliyim bizim memleketimizde lagos nesli tükenen balıklar arasında değildir bolca mevcuttur yeterki boy limitlerine uyalım.;)

cumhur abi sizi bu güzel avınızdan dolayı canı gönülden kutluyorum afiyet olsun memlekete selamlar:)

18. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000fd, Okuma safina pro 2500
    Sevgili Cumhur amca öncelikle şunu belirtmek isterimki amacım size karşı ne saygısızlık etmek nede balıkçılık zevkinizin tadını kaçırmak.sadece mustafa arkadaşımızın yayınlamış olduğu alıntı makaleden yola çıkarak naçizane fikirlerimi beyan ettim.ne mersinde bu türün çokluğu nede orada trollerle yapılan balık katliamı hakkında bilgim var.sadece forumda paylaşılan bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.insan bu türlere yapılan haksızlıkları okuyup öğrendikçe (şahsen ben) daha hassas oluyor.benki amatör balıkçılığa başlayalı daha bir sene bile olmamış taş ile kefal avlama gaflatinde bulunmuş bi insan olarak sizin gibi bi büyüğüme kesinle saygısızlık ve çok bilmişlik taslamak istemem.
    hassasiyetiniz ve ilginiz için çok ama çok teşekkür ediyorum...
    saygılar...:)

19. svr0607

svr0607

Favori Kamış:
    Şu sıralar sadece zıpkın
    En İyi Avı:
    71cm 1.6kg denizturnası,1.2 kg levrek 10 kg civarı bir akya gözlerimin önündeydi....
    Ne alaka demeyin lagosçular burda madem:D:D nerde çekilmiş ne zman çekilmiş bilmiyorum birşeyden eminim kızın vurmadığından:D[​IMG]

dediği gibi mersinde lagos çok..Ama alçak troller bakın Cumhur amca madem bi dernek başkanısınız ben sizden birşey isteyeceğim..İtalya'da İspanya'da Yunanistanda trollerin avlanma limitinden beri yani kıyıya doğru yer yer otobüs hurdalrı arabalar vesaire atılıyor..Bu sayede hem troller ağları parçalandığı için bu bölgelere giremiyor hemde..Büyük balıklar için yaşam alanı ve bizler içinde oltada tadacağımız o müthiş zevk oluyor..Yani istediğim böyle birşey için oraya buraya başvuralım...Kaale alınırmıyız??İmkan var mı buna??

20. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Arkadaşlar hurda atma konusu gerçekten faydalı ama bunu yaparken çevreyi rezil etmemekte lazım. Akdenizin bu kıyısı çok feci sömürülüyor. Akşam 25 kulaçta bir tekne tahminimizce trol çekiyordu o sırada Erdemliden SG botu geldi meğerse bir boğulma var demişler adamlar gelmiş bizde tam sırası dedik SG aradım aynen anlattım aldığım cevap şu oldu "ADAM TROL ÇEKİYORMU?- CEVAP TAHMİN EDİYORUZ - KESİN DEĞİLSE BİZİ NİYE ARIYORSUNUZ?" Şimdi bu konuşmanın nasıl kapandığını soracaksanız ben KUSURA BAKMAYIN RAHATSIZ ETTİM şeklinde oldu. Tahmin edeceğiniz gibi bu iş bukadarda kalmayacak :)
    Burada bu ara tekir türü balığın kilosu 25 tl. iş böyle olunca arz hemen yapılıyor. Aslında kabahatli olan balıkçı camiası hepsi kimin yaptığını biiyor ama sesini çıkarmıyor aslındada SG uzaktan göründüğünde trolün iplerini kesip açılıyorlar. "çelik halat yerine ip halat kullanıyorlarmış" Ferdi olarak 4 senedir çok debelendim ama bir yerden öte işe yaramadı bu sene derneği kurdum ve 10 gün sonra bayrak direğe toka olacak. Belki kalabalık olursak işe yarar. Mersin Adana çevresindeki arkadaşlarıda derneğe katılmalarını arzu ederiz çünki yazın Adana bizim buraya akmakta ve balık tutamamak onlarında sorunu olmakta :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.