şu anda aydın kuş adasında çalışıyorum.İşim gereği 3 günde bir iznim oluyor. bu izinlerimide sahilde balık avlayarak geçiryorum.geçtimiz sezon kıyıdan bir lambuka ve 3 akya aldım resimlerini en kısa zamanda eklerim.
sirkülere göre lambuka avı yasak.Yapmayın etmeyin.... Koruma altındaki türler MADDE 9- (1) Denizlerde ve içsularda avlanması yasak olan türlere ilişkin bilgiler aşağıdaki çizelgede yer almaktadır: Çizelge-7 Avlanması Yasak Olan Türler Türler Latince adı Türler Latince adı Beni balığı Cyprinion macrostamus Mersin balıkları Acipenser sturio Büyük camgöz köpek balığı Carcharhinus plumbeus Acipenser ruthenus Acipenser nudiventris Deniz alası Salmo trutta labrax Acipenser güldenstaedti Deniz atı Hippocampus hippocampus Minare - Deniz kaplumbağaları Caretta caretta, Misk ahtapotu Elodone moschata Dolium galea Mühreler Lamellaridae Chelonia mydas Ot sazanı Ctenopharyngodon idella Deniz kulağı Haliotis lamellosa Pervane balığı Mola mola Deniz çayırları Posidonia oceanica Pina Pinna nobilis Zostera nolti Şeytan minaresi Gourmya yulgata Gümüş sazanı Hypophthalmichtys molitriks Siyah mercan Gerardia savaglia Fil kulağı Spongia agaricina Triton Charonia lampas Fok Monachus monachus Ticari deniz süngerleri Spongia officinalis Güneşlenen köpek balığı Cetorhimus maximus Spongia agaricina Hippospongia communis Kancalı ahtapot Elodone cirrhosa Yağlı balık Garra rufa Kırmızı mercan Corallium rubrum Yunus Delphinus delphis Kırmızı yıldız Asterina pancerii Phocoena phocoena Lambuka Corypahaena hippurus Tursiops truncatus Maya Maia squinado
Erkan bey, bunlar 37/2 sirkülerde yayınlananlardı. Ki o sirküler de değişikliğe uğrayıp, lambuka avı serbest bırakılmıştı. Sirküler maziye karışalı 4 yıl oldu, artık sirküler falan yok, 2/2 nolu tebliğe göre hareket ediyoruz. Bu sene ise yeni tebliğ yayınlanacak. Ne acıdır ki, lambuka avı şu anda boy limiti olmaksızın 5 kg.'a kadar avlanabilmektedir. Bu durum 2008 yılından beri devam ediyor.