Arkadaşlar bu Lapinler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum bir kaç sefer yedim ama bir tat alamadım İstanbul Tuzla da müthiş Lapin çıkıyor bu balıkları bu Lapin i derisini soyduktan sonra kızartıyorum biraz yavan gibi geldi ya ben yapmayı bilmiyorum yada yapılış şekli farklı bilgisi olanı bilgisine ihtiyacım var şimdiden teşekkürler...
Lapini ve çırçırı 300 gram dan küçükse yemeseniz daha iyi. Onu lezzetlendirmek ve kılçıklarından ayıklamak için sarfedeceğin malzeme ve emeği bir dilim ekmek üzerine harcasak sanırım daha lezzetli ve hiç olmassa kılçıksız bir yemek elde etmiş oluruz.
lapinlerin derisini yüzdükten sonra filato cıkar,filatoları mikserden geçir.Ayrı bir yerde hazırladıgın un,kırmızı toz biber (istersen az kimyon) karışımına bir kaşık mikserdeki karışımdan dök,kızgın yağda pişir.Afiyet olsun. www.igdeliioo.okulotomasyon.com
kefalleri terbiye ettin sıra lapinlere mi geldi ya recep nerde ne zamandır gelmiyor o kaçak bak tekne organizasyonu var haber ver ona da
Bırakın yaşasın lapincikler,bende kediye verirdim eskiden,şimdi yapmıyorum. Sakatatçıdaki ciğer o kadar ucuzki,garip lapinide aramayalım.
Bu lapinin garip bir anısı vardır bende Bir keresinde yalovada balığa çıkmıştık arkadaşla, aşağı yukarı tüm yaz tatilleri yaptığımız gibi. O günde her zaman olduğu gibi, bir yandan el büyüklüğündeki mezgit istavritleri tutup bir yandan da eskiden tutmuş olduğumuz!!! 50cm lik kefaller hakkında muhabbet ediyorduk. Hemen yanımızda ilkokul çağında bir çocuk vardı yanındada babası. Çocuğun eline 8-10m misina ve ucunada bir iğne vermiş babası. Hem oynasın çocuk hemde onu rahatsız etmesin diyerekten. Oltanın ucunda yem falanda yok tabii... Neyse tam muhabbetin en aynalı yeri... 50cmlik kefal, çupra,lüfer, kılıçbalığı kaptırmış gidiyorum....... Tam o esnada gelen bağrışmalar ve küçük çocuğun daha önce yalovada hiç görmediğimiz en irisinden bir lapini çekmesi ile aniden sessizliğe bürünen 5-6 balıkçı ve ben... O gün anladımki balıkçılıkta iyi olmak tuttuğun balıkla değil , gösterdiğin tevazuyla ölçülüyor.
lapin hk Lapin ve Çırçır hatta Horoz Bina türü balıkların ufaklarını yemenize gerek yok tat alamazsınız ama güzel yem olabilir..fakat büyük Lapin lerin çorbası çok güzel oluyor aynı iskorpitte oldugu gibi o balıkları kızartırsanız bi tat vermez çorbaya katın o zaman güzel olur.Bende istanbul kartallıyım tuzlada cok balık tuttum geceleri çok güzel eşkina yapar gündüzleride zargana aksam üstü güzel kıraça yapar