Lapor: 23 Ocak 2010 Hayal Ülke Tortumda Bir İstanbullu Çaparici

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kadrikalemci tarafından paylaşıldı.

1. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Erzurumda kisa bir kis tatili ve Nuri Abimizi (BALLI) ziyaret etmek düsünceleriyle 22 Ocak 2010 Cuma günü Istanbuldan yola çiktik.

Havaalaninda bizi karsilayan Nuri ve kardesi Murat(Stres_Yapma) ile merhabalasmanin ardindan, Nuri abim ünlü Tortum Cag Kebabi ziyafeti çekti bize ve ardindan dinlenmemiz için konaklayacagimiz yere birakti.

Istanbuldan sonra birden kendinizi 2000'li metrelerde bulunca tüm sisteminiz alt üst oluyor. O günümüz sabah için sözlestigimiz saate kadar dinlenerek geçti.

Sürekli yazismamiza ragmen, Nuri Abinin yaninda olmak; sesini bir cihazdan degil de canli canli duymak, Stresi, Erdemi görmek; birlikte olta atmak.. Tarifi çok zor bu bulusmanin bende biraktigi mutlulugu, bu arkadaslarimizin gösterdikleri misafirperverligi, dostlugu nasil anlatabilecegimi bilmiyorum.

Iste Nuri Abi(Balli) ve ben :

Ve sürekli aynali sazan ve eger yoksa aynali; bilcümle duru dal, ot, çiçek, agaç, kar, kardanadam resimleriyle rapor yayinlayan ünlü Tortum ekibimiz :

Ve ekibin olmaz sa olmazi, cin gibi kardesimiz Erdem:

Tortuma yola çikis videomuzu izleyin.

2. kadrikalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Tortum Gölüne giderken içinden çektigimiz yerleri de biraz görüntüledim.
    Tortum Karadenize çok yakin. Aslinda Artvine sadece 120 KM kaliyor gölün oradan. Tortumdan sonra ulasilan Uludere ise oksijen açisindan Türkiyenin en zengin yerlerinden biri. Tahmin edersiniz ki pek bir daglik.

Ama, gene de tüm bu parametreler bir araya gelipte, uçurumun knarina ilistirilmis bir dükkan olarak tezahür edince sasmamak elde degil! Dükkanin altina bakin : :D

Ayni dükkanda küçük semaverler satiliyor. Bu semaverlere biz Balli diyoruz ve bizim ekip ne zaman toplansa; Nuri abimizin Nejat Vardar Abimize yolladigi Ballide demledigimiz çayi içiyoruz. Iste küçük Ballilar :D :D

Tortuma yolundaki gözlemlerimiz ve sohbetlerimizi izleyin :D Daha önceden Ballinin bize sincap resmi çektigi agaci ben de görüntüledim :D:D.

Son düzenleme: 25 Ocak 2010
  3. kadrikalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Hala Tortum gölüne ulasamadik :D Ama hiç degilse artik tepeden görüyoruz. Muhtelif açiklamalar, kus bakisi olarak mera tarifleri yapiliyor.

Hava degisimi kizimi da etkilemis, ateslenmesine neden olmustu. Bir gün önce; Nuri abi Tortumun çok soguk olacagini söylemis ve esimle kizimi birakarak yanliz gelmemin daha dogru olacagini belirtmisti. Gerçekte de iyi ki demis, kizim bademcik iltihaplanmasi yüzünden yatak dösek oldu biz avdayken. Ama Tortum da soguk degil, çok güzel bir sonbahar havasi vardi. Nuri abinin videoda bunnla ilgili olarak esime açiklama yapisini izlerken çok güleceksiniz :D

Video : Tortuma kus bakisi ve Ballinin Filize çevir kazi yanmasin durumu :D :D :D

4. kadrikalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Tortuma ulasmis ve avlagimizi çoktan geçmistik. Ama buraya kadar gelip te selaleyi görmemek olmazdi.

Ancak, selale akmiyordu :eek: Sular yetersiz oldugunda, meger selale akmaz, ama baharla birlikte o muhtesem görüntüsüne kavusurmus.

Selaleyi o mahsun haliyle lapora resim olarak koymayacagim, ama videoda var.

Burada; Nuri abinin o dal resimlerini çekerkenki halini gösterecegim. Ciddiyetine dikkatinizi çekerim :D :D

Yerinde incelemek istedigim bir mesele de bizim su ünlü gölün ayaga gelme hikayesiydi. Meger bir dayanagi varmis: Nuri abi Tortumun jeolojik olusumunu anlattiginda iliskiyi hemen kuruverdim; Nuri abiye gülmekten kilitlenmek kaldi :D :D :D

Bunlar disinda artik kameraya biraz daha alismis Erdem'in de rehberlik performansi görmeye deger.
    Videoyu mutlaka izleyin: Dal resmi çekerken, Rehber Erdem, Gölün ayaga gelmesindeki gizemli sir :p

5. kadrikalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Nihayet oltalari atiyoruz!!

Kullanilan takimlar: Gezer samandirali tek igneli olta, 2 köstekli dip oltasi
    Yemler: Hamur
    Hedef Baliklar: Aynali sazan, Siraz

Ne yazik ki aynali yüzünü bize göstermedi. Ama geri biraktigimiz onlarcasina ragmen av sonunda elimizde kalan 17 parça Siraz bizi mutlu etmeye yetip artti bile :D

Aksam olup ta görüntüledigimizde baliklar çok güzel gözüküyorlardi :

Sabah kahvaltisi ve öglen yemegi molalarimizdaki küflü peynir, menemen ... mmmm... unutamiyorum hala tatlarini :)

Menemen yeyip te Balli çayindan içince Nuri abinin keyfi çatti :D

Çaylar için seker kasigi yapmak sa Selimin görevi oldu. Olsun, balik tutamadi ya, mesgale etti kendine iste :p :p

Son olarak ta sunu eklemek istiyorum: Aynaliyi gölün içinde görmedik ama, karsiki dagi sudaki yansisiyla görünce onu bir sazana benzetmekten kendimi alamadim :

Avın videosu: Iyi seyirler ve eglenceler

6. kadrikalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Sonsöz yok!!

Evet, raporu bağlayacak bir son söz etmek istemiyorum.

Birkaç güne buradan gideceğim. Biliyorum ki Nurinin bir parçası benim yüreğimde kalacak, benim ise kalbim burada..

Çok teşekkür ederim Balli. :eek:

7. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Aslında benim için söylenecek(yazacak) pek fazla birşey yok, bu güzeliği, içtenliği ve samimi dostluğu Erzurum'un güzellikleri ile birlikte bize yansıtan tüm ekibe gönülden bir teşekkür etmekten başka ne söylenebilir ki?

Başlık aslında bir çok şeyi ifade ediyor zaten, İstanbul’lu bir çaparicinin Tortum’da ne işi olabilir? Şöyle bir düşünün arkadaşlar, İstanbul-Erzurum arası 1200 küsür km, belki de hayatında Erzurum'a gitmeyen bir kişi bu site sayesinde tanıştığı ve sadece sanal ortamdan tanıdığı ama gönül birliği oluşturduğu insanların yanına gitmek için tatil planını buraya yapıyor ve ailesinide yanına alarak oralara gidiyor.

Orada sanki yıllardır şahsen tanıyormuşçasına ona gönül kapılarını açarak sıcak davranan, karşılayıp konuk eden ve ona dostlukların en saf ve güzel halini sunan insanlarla bir arada olup, hep birlikte belki de yapmaktan en çok hoşlandıkları şeyi yapıyorlar, balık avlıyorlar.

Şimdi böylesine bir güzellik üzerine daha fazla ne söylene bilir ki?

Başta Kadri(kadrikalemci) ve Nuri(balli) abi olmak üzere, Murat(stres_yapma) abiye, Selim’e ve sevgili kardeşim Erdem’e gönülden teşekkürlerimi ve selamlarımı iletiyorum.

Dip not 1: Yine de söylemeden geçmiyeyim, orada olup o menemenin bir tarafından götürmeyi çok isterdim harika görünüyor.:) Nuri abi, Kadri abinin kalbine giden yolu bulmuşsun tebrikler.:D Balıklar içinde ayrıca kutlarım.;)

Dip not 2; Bir teşekkür de bu siteye emeği geçen herkese, bizelere kattıklarının yanı sıra böylesi dostlukların oluşmasına yaptıkları katkıdan dolayı sonsuz teşekkürler.:)

Son düzenleme: 25 Ocak 2010
  8. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Yok kıskanmadım, inanın doğru söylüyorum...
    Niye mi tek ayağımın üzerinde duruyor ve parmaklarımı çapraz yaptım?
    E, ıııı, kem küm... :)

Burada bir karış kar varken Tortumda nasıl etraf kupkuru olur?
    Cevabını biliyorum, gönüllerinizin ve yüreklerinizin sıcaklığı çevreye yansımış.

Hürmetler ve gönlünüze sağlık...

9. experienced

experienced Mert

Harikasınız, fiziken beraber olamasakta, ruhen beraberdik, :)

10. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Laporda lapor olmuş maşallah. Oraları balli ile gezip görmek şansına erişmişsiniz ne güzel valla, ben de kıskanmayanlardanım..

11. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    vallahi ne denir bu buluşmaya bilmiyorum..gülen yüzünüz hiç gülüşünü kaybetmesin dostluğunuz baki avınızda bereketli olsun..:)

12. fish founder

fish founder Özgür

lapor,rapor ve veya mapor,

adı ve başlığı ne olursa olsun,bir hobi etrafına toplanan can insanların buluşması,

en içten samimiyetlerin en ufak bir menfaat beklenmeden ortaya konması,

doğusundan batısına,kuzeyinden güneyine bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin birbiri ile aslında yürekten ne kadar beraber olduğunun en güzel sunumu,

ortamı sanal olda olsa yarattığı dostlukların en üst düzeyde gerçek olduğu balıkavi.net ailesinin gücü ve samimiyeti

iyiki varsın balıkavi.net,

iyiki varsınız arkadaşlar,

13. modena

modena

harikasınız...tebrikler...her daim beraber olun...olalım...

14. FlyinEagle

FlyinEagle Fatih Güngör

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 420Cm
    Favori Makine:
    Remixon Ultra Surf 6500 Surf Makine
    En İyi Avı:
    Hayal - Tartamadım
    Balık merakı başlarken yaptığım internet araştırmalarında bir çok site-foruma ulaştım , fakat şimdi bu sitenin beni neden cezbettiğini daha iyi anlıyorum.

Yasin bu durumun sebebini zaten açıklamış mesajında. Bu siteye emeği geçen herkese ben de şahsım adına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum...

Bilgi , paylaşım , dostluk , muhabbet ne ararsan en samimisiyle , en içteniyle bu sitede var. Aranızda olmaktan gurur duyuyorum...

Lapor'a gelince...Bu aralar burnumun direkleri sık sık sızlamaya başladı. Yaşlandıkça memleket sevdası da artıyor insanın içinde sanırım. Nuri abi ile benzer bir seyahate çıkacak olmanın heyecanı da var tabi içimde...

Videolar, fotoğraflar harika :) Temiz hava , güzel manzara , balıkta cabası.

Bu güzel günü bizzat yaşamış hissettim kendimi.

Eline sağlık Kadri abi.

Erzurum'a selamlar.

15. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Muhtesem bir rapor... Kelimelerin kifayetsiz kaldigi bir rapor...

Hep merak ederdim Nuri Abi'mi... Yuzu, cehresi elbette gelemezdi gozlerimin onune ancak gulumsemesi, inceligi, o duygu dolu, insanlik dolu kalbi yani basimdaydi.

Bu paylasim vasitasiyla fotograflarla da olsa bu muhtesem nazik ve dokunakli ruhla et kemik olarak tanisma onuruna erismek nasil bir mutluluk...

Boylesine samimi bir paylasimda anlasiliyor... Su muhabbetimizin mucizesi... Istanbul'dan Kadri Bey kalkiyor, Tortumun masalsi karinda, ayazinda basta Nuri Abim , ardindan diger Tortumlu site dostlarimizla bulusuyor, simsicak bir muhabbet, goz yasartici bir dostluk silsilesi, ta Yeni Zelanda da , Dunyanin ucunda bir yalniz gocmenin dukkanindaki, kucuk calisma odasindaki komputerin ekranindan, onun kalbine doluyor.

Ahh neler vermezdim... O karli yollarda yolculuk yapip, o semaverlerden muhabbet caylari yudumlayip, bu muhtesem dostlara hasretle bir kez sarilmak icin ahh neler vermezdim...

Her zamanki gibi hafif bir melankoli, ve oldukca buyuk bir hasretle , bana kalan sadece, kelimelere siginmak oluyor...

Hepinizi gozlerinizden opuyor, hasretle kucakliyorum.

Boylesi muhtesem bir paylasim acarak, bu dostlugun, inceligin, samimiyetin sicakligini en ince ayrintisina kadar bizleri de ortak ettigi icin, Kadri Bey'e, cok cok tesekkur ediyorum...

Bu paylasimin benim icin hic unutulmayacak karesi o karli dali fotograflarken sevgili Nuri Abimin cehresinde ki ciddiyettir. Her karade o simsicak gulumseyen adam gitmis, doganin guzelligine sahedet getirebilmek icin elinden gelenin en iyisini yapmaya calisan, bunun icin bir asker disiplini giyinmis adam gelmis sanki...

Kelimeler kifayetsiz dostlarim. Her sey icin cok ama cok tesekkur ederim. Hasretle bir kez daha gozlerinizden oper, sizleri ve sicak yureklerinizi kucaklarim...

Allah'a emanet olunuz... Daima gonlunuzdekine rast gelir insaallah...:)

16. MALAKES

MALAKES selim

Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 2.80 kg
    Canım abilerim ve dostlar öncelikle bize deyer verdiğiniz için size canı gönülden teşekkür ederim Ama şuna inanın balli ve ekibi sabah saat 7 den dönüşe kadar kulaklarınızı cınlattı her birinizi anlattılar bizde dinledim bu değer ve paylaşılamaz sizlere karşı olan sevgi anlatılamaz bu sevginize layıksak nemutlu bizesizi seven balli ve ekibinden kuçak dulusu selamlar

17. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    kadri abi harika bir gezi olmuş nediyeyim ah ah bi fırsatta bize çıksaya şöyle
    bi kaçamakta biz yapsak hani :rolleyes: ne olurdu sanki bi şans yaa:eek: :eek:
    kıskanmadım diyen yalan söyler abi ellerine sağlık bizide oralara götürmüş kadar oldun kadri abi saygılarımla nuri abiye ve tüm ekibe selamlar .

18. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

:) Bizleri biraraya toplayan balık tutma aşkı ve doğa sevgisinin yarattığı dostluk, kardeşlik ve misafirperverlik sanımıyorum başka bir ülkede bu kadar güzel, samimi ve canlı yaşanabilsin. İçimdeki kıskançlık mı yoksa yıllardır hayalini kurduğum ''Tortum'da aynalı sazan avı'' tablosunu yaşayan sevgili kardeşlerimin arasında olamamanın burukluğu mu? Ne olursa olsun bu güzelliğin yaşanabilirliğini kanıtlayan ve bir gün bizlerin de o tablonun birer parçası olabileceğimizi gösteren sizleri kucaklıyor gözlerinizden öpüyorum.Sağolun varolun.:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

19. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    1 haftadır nerdeydin diye sorsanız Antalyadaydım derdim , peki günlerimin nasıl geçtiğini sorsaydınız , Kadri ağam ve Erzurumdaki dostlarımızın yaşadıklarının hiç birisini yaşamadım derdim , ben akdeniz ikliminde üşürken dostlar Erzurumun kara kışını sımsıcak yaza çevirmişler. Kıskandım arkadaş , hiç kimse kusuruma bakmasın:):):):):):):):):)

20. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    Dostlar ırmak gibidir
    Kiminin suyu az, kiminin çok
    Kiminde elleriniz ıslanır yalnızca
    Kiminde ruhunuz yıkanır boydan boya
    İnsanlar vardır; üstü nilüferlerle kaplı,
    Bulanık bir göl gibi...
    Ne kadar uğraşsanız görünmez dibi.
    Uzaktan görünüşü çekici, aldatıcı
    İçine daldığınızda ne kadar yanıltıcı....
    Ne zaman ne geleceğini bilemezsiniz;
    Sokulmaktan korkarsınız, güvenemezsiniz!
    İnsanlar vardır; derin bir okyanus...
    İlk anda ürkütür, korkutur sizi.
    Derinliklerinde saklıdır gizi,
    Daldıkça anlarsınız, daldıkça tanırsınız;
    Yanında kendinizi içi boş sanırsınız.
    İnsanlar vardır, coşkun bir akarsu...
    Yaklaşmaya gelmez, alır sürükler.
    Tutunacak yer göstermez beyaz köpükler!
    Ne zaman nerede bırakacağı belli olmaz.
    Bu tip insanla bir ömür dolmaz.
    İnsanlar vardır; sakin akan bir dere...
    İnsanı rahatlatır, huzur verir gönüllere.
    Yanında olmak başlı başına bir mutluluk.
    Sesinde, görüntüsünde tatlı bir durgunluk.
    İnsanlar vardır; çeşit çeşit, tip tip.
    Her biri başka bir karaktere sahip.
    Görmeli, incelemeli, doğruyu bulmalı.
    Her şeyden önemlisi insan, insan olmalı...

İnsanlar vardır; berrak, pırıl pırıl bir deniz.
    Boşa gitmez ne kadar güvenseniz.
    Dibini görürsünüz her şey meydanda.
    Korkmadan dalarsınız, sizi sarar bir anda.
    İçi dışı birdir çekinme ondan.
    Her sözü içtendir, her davranışı candan...

Can Yücel

berrak, pırıl pırıl, kocaman yürekli dostlar....... iyiki varsınız :)