Lapor : Biz bunu hep yapıyoruz. 05/06 Aralık 2009 Gece ve 06 Aralık Pazar Buluşması

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında eskina_man tarafından paylaşıldı.

1. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    o zaman bi daha sabahlayıp tekne avı yapamazsınız :p teknenin ilk resminde millet tam bakamamış bile :eek: :eek: :eek:

SAYGILAR :D

2. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    hadi be? bende tevekkeli bu kadar fazla tutmadım diyordum , Allah Allahhhh:D

Ne yani hastaları ben mi yedim :eek: :eek: :eek:

3. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND CARBON
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    Murat abi tebrikler geceden sabaha kadar balık sabahtan sonra yine devam bu bir mavi aşkı olsa gerek..Grup olarak gerçekten çok eğlenmişe benziyorsunuz raporda açıklayıcı olmuş..

Siz bunu hep yapıyorsunuz..
    Bereketiniz daim olsun.

4. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    millet harbi dökülürken bizim murat abi sabah 5 te kalkıp 3 km koştuktan sonra coking yapıyormuş onun üstüne 3 km yolu tekrar koşup eve gelip balkonda 150 civarı mekik çektikten sonra yarım çay bardağı halis zeytinyağı içiyormuş. bu sebeple 7 gün uykusuz balık tutulabilie bir enerjisi olduğu söyleniyor...

5. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Harika bir gündü katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bunlarda benim çektiğim fotoğraflar.

6. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Murat abi gerek anlatım gerek fotoğraflama yönünden harika bir lapor.Seni ve tüm ekibi kutluyorum.Bu uykusuzluğa eşkina yakalamamanıza üzüldüm.Ama gerek istavrit gerekte karagöz olarak ve iyi çeşit yaparak org. sonlandırmışsınız.Herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum.

7. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    İbrahim hamsili ekmekte süpermiş ama.:) Yapanın ellerine sağlık.

8. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

SAol abi ama herkes geceden yiyceğini yemiş yarısını anca bitirebildik. Gerisinide kaptana verdik. Bir dahakine ufak tepside yaptırcağım.:)

9. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    İnsan insana bu kadar iftira etmezki,Yasinin oltasıyla yakaladığım bir çok balığı senin livarına koyan ben, hatta Yasinin yakaladıklarındanda senin livarına koyan ben, bunlara rağmen hala iftiraya uğrayan ben , Murat seni Nuri abime havale edeceğim , o senin hakkından nasıl gelineceğini iyi biliyor. Bu arada balıkavı net ailesi ile katıldığım ilk organizasyon olmasına rağmen sabahın ilk ışıklarıyla beni arabasına alıp tekneye kadar getiren Umut kardeşime , teknede , sanki yıllardır birlikte olta atıyormuşcasına sıcak davranan Yücel usta , Ergir abi ve Ahmet arkadaşıma ,kendi küçük fakat gönlü büyük Menopiko, yani ibrahim kardeşime daha sonra Anadolu yakasından bizlere katılan sayın büyüğüm Süheyl abim, Hakan bey ,Kadri , Murat, Özgür, Ercan kardeşim ve şimdi isminihatırlayamadığım sevgili dostlar sizlerle birlikte geçen o güzel zaman için ayrı ayrı teşekkürler ederim.

10. cetinsoft

cetinsoft Osman

En İyi Avı:
    1200 gr levrek (46 cm)
    Güzel bir av geçirmişsiniz. Tebrik ediyorum. Anlatım da güzeldi. Zevkle okudum.

Bu arada fotoğrafların boyutları çok yüksek olduğu için zor açıldı. (3072x2304) fotoğrafları upload etmeden küçültmeniz mümkünse bizim için müthiş olur. :) yok yapamam diyorsanız fotoğraf makinesinin çekim kalitesini düşürebilirsiniz. ( pixel ayarını düşürün )
    Paylaşım için teşekkürler.

Son düzenleme: 7 Aralık 2009
  11. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Kardeşlerim,
    Bu organizasyona katılan tüm arkadaşlara ve banada haber vererek çok güzel bir pazar sabahı geçirmeme vesile olan yöneticilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bol sohbetli, bol balıklı bir gün geçirdik. Hele tek iğnede iki çinekop tutan arkadaşımızın doğrusu bir mucizeye imza atmış olduğunu düşünmekteyim. Eve dönüşte yakaladığımız balıkları hemen pişirerek eşimle birlikte yedik ve çok zevkli idi. Ava katılan herkes bol balık tuttu benimde tuttuğum balıklar kafi idi ancak gördümki daha ince takım yaparsam çok daha fazla balık tutmam mümkün olacaktır. Bir dahaki sefere daha ince takımlar yapma kararı aldım. Benim yakımlarda 0,30 beden; 0,25 köstek kullanıyordum. Yeni yapacağım takımlarda ise 0,25
    beden ve 0,18-0,20 köstek kullanmaya karar verdim. Ancak tek endişem 250 gr kurşun kullandığımız için kurşunu çabuk kaybetmektir.
    Balık avı sitesinin bir ferdi olmaktan çok mutluyum ve böyle güzel toplantılarda hep birlikte olmak temennisi ile tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ederim.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

12. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik

bunlarda bizden :)

13. fish founder

fish founder Özgür

aklım,cumartesi akşamı katılamadığım eşkina organizasyonunda olarak pazar sabahı,geceleyen ekiple buluştuğumuzda av hikayelerini en sıcak dinleyen ve mahsülü gören bir insan olarak aynı keyifle bir kere daha okudum,
    pazar günkü organizasyonları artık o kadar gelenekselleşti alınan zevk ve keyifi anlatmak mümkün değil.
    Adnan 'adnan91' 'in yokluğunda Ercan 'balık kurdu' yine şov yaptı.
    yok arkadaşlar her ne renk yapsamda,gidip binbir çeşitini satın da alsam,
    Ercan'da her zaman balığın o günü hangi rengi seveceğine dair bir tüyo oluyor ve olduda,
    birazdan birazdan diyerek denediği çino atışlarından sonra,
    birazdan bölümü geldi ve rengini söylemeyeceğim 'ama teknede hiçbirimizde o renk yoktu :)' istavrit çaparisini takıp her zaman ki ritüel başladı,
    İbo ise güne çapari altı yemli ile aldığı balıkla farklı bir boyut getirdi,
    teknede bir hummalı çalışma yemli için anlatılmaz yaşanır,
    hakan abi 'snowman' tek yem üzerinde çift çinoyu sudan çıkarttığında muhteşem bir görüntü oluştu,
    bu arada ismail abi 'kılıçbey' her ne kadar suya takım indirmese bile muhteşem bir lojistik ve tedarik desteği verdi,

yağmur bastırana kadar limitler dahilinde,hepimiz evde misafir ağırlayacak kadar balığı livara koyduk,
    sağnak yağmurla beraber hem balık kesti ve bir güzel organizasyon daha sona erdi,

katılmış,katılamamış ama her daim bizimle onlan herkese canı gönülden teşekkürler,

nice nice aynı keyifte güzel buluşmalara,

iyi ki varsınız arkadaşlar,

Son düzenleme: 7 Aralık 2009
  14. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Yine güzel bir hafta sonu yaşamısınız tebrik ederim. Yalnız sizin raporlarda bir şey dikkatimi çekti balıkları yemeden fırsat bulupta hangi ara tuyorsunuz :eek: :D

15. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Yakaladığım balıkları götürmesem de benim için oldukça öğretici ve keyifliydi.:) Sazan avında uyduladığım taktiği Karagözde de başarıyla gerçekleştirdim.;) 125 gram kurşun takılı takıma yakalanan Karagöz prangaya vurulmuş gibi kalmıştı.:p 1- 1,5 saat süren teke süzme operasyonu sonunda tekrar oltamın yanına gelip çektiğimde balık tamamen teslim olmuştu.:p Ben sadece gece bölümünde olabildim.Önümüzdeki pazar da maalesef aynı mazeretim nedeniyle tekneye gitmem mümkün görünmüyor.:( Kardeşlerimin keyfini görmek de oradaymış gibi mutlu ediyor beni.Süheyl abi de sonunda kırmızının cazibesine kapılanlar arasında yerini almış.:D Sanırım önümüzdeki organizasyonlara kırmızı giysisi olmayanları almayacaklar.:eek: :D

Sevgili Murat kardeşim, o resmi silmeni rica etmiştim ama sen sergilemeyi seçmişsin.:cool: :eek: Bu seçim senin için pek hayırlı olmayacak. :cool: :cool: Nuri kardeşimin de rapora koyduğun resimlere bakıp yazması oldukça uzun bir zaman alacaktır.:( Bence bu rapora, öncekinde yaptığı gibi bakmadan yazmasında sakınca yoktur.Söz tek kelime etmeyeceğim. :rolleyes:

16. LapinCash

LapinCash

Bu laporu çok büyük bir keyifle okudum gerçekten sohbet çok hoşmuş çok güzel.

17. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Anektodlarım

Akşam Buluşma Noktasında Kefal Avı :)

Nejat Abiyi buluşma noktasında beklerken; sağolsun, Ercanın aceleciliği yüzünden 1-2 saat beklemek zorunda kalacağımız meydana çıkınca; Nejat Abi bizi kefal tutmakla görevlendirdi :D

Çıkardım takım çantasını, bir şeytan olta bağlayacağız, hemen önümüze atacağız. Adamın biri yanaştı, omuzuma dayandı:
    - Bana da bir üçlü dip olta, 50 gram kurşun bağlar mısın? diye.

Kala kaldım, ne yapsam ne desem ki? Ercana bakıyorum, onda da çıt yok. Adama baktım,
    - Ben malzemeci değilim, dedim.
    - Öyle mi? pardon çok özür dilerim dedi ve gitti :D :D

Sabah Buluşma Noktasında Gene Kefal :p

Sabah, 5 kamışlı, uykusuz, hele birinin gözünü kan bürümüş (ben :D) adam, buluşma noktasında bir iskeleye dinelmiş kefal avlayan genç bir arkadaşın yanına doğru seyirttik. O çocuğun o an ne hissedebileceğini düşünün artık :D :D
    Hemen kefal yok, küçük zaten filan demeye başladı. Yok biz kefale atmayacağız deyince biraz rahatladı. Ercanla ben geri geldik, Murat biraz daha kaldı orada. Sonra bir baktık ki; Muratın etrafını kocaman lağım fareleri sarmış :D :D Pantalonun dikişleri orada sökülmese de bence önemli ölçüde o anda yıpranmıştı :D :D :D

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Git-gide klasikleşen bir lapor daha. Ancak, artık balığa olta atılmıyor. Dostluğa, kardeşliğe, sevgiye, saygıya, neş’eye olta atılıyor. Amatör balıkçılık alemi böylesi birlikteliklerin hazzını sizlerin engin/sıcak gönüllerinizden tattı. Gülen gözlerinizden gördü. Bütün dostlarda aynı heyecan, aynı güzellik, aynı göz, aynı yürek; hepsi bir. Böyle huzur, böyle paylaşma, bu hoşluk katılımcı tüm dostlarıma ne de yakışmış.:)

Sabırsızlıkla beklediğimiz tadından yenmez dostlukların, bizleri de böylesi güzel birlikteliklere özlem duyar hale getirmesi, bu eşsiz ortamın havasını bizlere de duyumsatması nasıl tebrik edilir, nasıl taktir edilir ki? Toplanmış dörtbir yandan, ayrı-ayrı mekanlardan tek vücut olmuş. Gönüller bir, neşe bir, amaç bir. :)

Söylenecek çok söz var ancak, tek kelimeyle; kıskanılası. Orada olmak vardı dedirten enfes kareler. Güzel insanlar, can insanlar, canan insanlar. Her birinizi ayrı-ayrı tebrik ederim.:)

Teşekkürler dostlar. Ellerinize sağlık. Teşekkürler dostlar, gönlünüze sağlık. Nice dost birlikteliklerine…;)

Selam ve sevgilerimle.:) ;) :)

Özel not: Kadrican, kucak dolusu sevgiler. Çuval işi tebrik ederim abicim. Sen ki Boğaz’ın serin sularında yayın tutmayı -hemi de 3 tane- başardın ya, görsün bakalım millet bu iş nasıl oluyormuş. “Orada aynalının ne işi var, sen aklını mı yedin birader?” diye bilgiç-bilgiç konuşanlara en güzel cevabı vermiş oldun. Yayın olan yerde, aynalı haydi-haydi olur, sen bunu ispatladın. Helal olsun sana güzel kardeşim.:p :D :D

Güzel gözlerin için de şifalar dilerim. Çok sağolasın canım benim. :) ;)

19. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    İşte keyif budur. Allah muhabbetinizi daim etsin inşallah.. :)

20. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Nuri Abi, ben de sana çok teşekkür ederim. İnşallah bir gün hepberaber yapacağız bu organizasyonu Tortumda. :)

Bu arada senin madden olmasa da manevi olarak tüm buluşmalarımızda yerin var. Bu kez de semaver aracılığıyla hep yanımızdaydın. :)