Lazer sardalya / El yapımı ( 2010' a merhaba dedi)

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkürler kardeşim. Ben henüz işin başındayım ve bir heves gidiyor, bakalım nereye kadar? Özellikle seçtim bu modeli çünkü daha önce kullanmış ve oldukça başarılı sonuçlar almıştım, iri bir levreğe kaptırmadan önce. Yurtdışında el yapımı sahtelerle ilgili çalışmalara forumlarda geniş bir yer ayrılmış. Ticari amaçlı olarak da kendi sahte markasını yaratıp, ticaretini hem kendi yaptığı siteden yürüten hem de büyük online alışveriş sitelerinde pazarlayan şahıslar var. Yani bu işe kafa yoranlar işi ilerletmişler. Tabi bunda sahte ile avcılığın yurtdışındaki amatörler arasında yaygın olmasının da çok büyük payı var. Özellikle iç sularda yapılan avcılığın neredeyse tamamen sahte kullanılarak yapılıyor. Bizde de son zamanlarda yaygınlaşmaya başladı takip ettiğim kadarıyla. Yurtiçinde de sahte üretimi yapan yerli firmalar var. Ancak gördüğüm kadarı ile işin ticari yönü daha ağır bastığından çok kaliteli ürünler bulunamıyor maalesef ve çoğu da belli markaların taklitleri. Hadi taklit olmalarını bir yana bıraktım, en azından o kaliteyi yakalamaya çalışsalar da 3-5 lira fazla satsalardı. Emeğe verilen değer ve bizlerden gelen talep arttıkça insanlara da daha fazla cesaret gelip yaratıcılıklarını ve el becerilerini maddi kazanca dönüştürmek isteyecekler ve kendi markalarını yaratacaklardır. Çok uzak değil bence, insanlar bu stili benimsedikçe ve talepleri arttıkça mevcut firmalar kalitelerini yükselltecekleri gibi yeni yerli markalar da piyasaya girecektir. Eğer bizler bilinçli tüketiciler olarak ne kullanmak istediğimizi bilir ve bunu doğru biçimde karşımızdakine aktarabilirsek, daha kaliteli ürünleri karşımızda bulabiliriz.
    Yani benim yaptığım sunulanla yetinmeyip, kendi el becerimi devreye sokmaktı ki, bunda da kendi kanımca başarılı bir yolda ilerliyorum. Tecrübe arttıkça kendi markamı yaratmak isterim tabii ki. Zaman gösterecek.
    Sağlıcakla kal.

2. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim. Tavsiyenize uyup, bundan sonrakilerde deneyeceğim. Sağlıcakla kalın.

Teşekkür ederim arkadaşım.

:) Teşekkür ederim, kesinlikle katılıyorum çünkü uğraştırıyor. İyi günler.

3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Özcan abi yine muhteşem bir çalışma ortaya koymuşsun ve açıkçası bu bir adım daha öne geçiyor yaptıklarına göre.

Telin gövde içinde birbirine bağlanması tavsiyesine ben de katılıyorum. Bir hususta gaga için kullanmış olduğun kaset kapağının yeterince mukavemet sağlayamabileceğini düşünmem.. İlk yaptıklarım arasında ben de denemiştim. Açıkçası düz sarışlarda suyun kuvveti çok binmemişti ama bir kaç sert hareketten sonra kırıldığını görmüştüm.

Selamlar..

4. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkürler Rıfat kardeş. Çelik tel konusunda genel olarak haklısın. Lakin benim kullandığım 1,2 mm kalınlığındaki çelik paslanmaz teli ben bile bükmekte oldukça zorlandım. Gelecek balık 10 kg. üzeri olmalı ki ancak açabilsin, o da zor. İlk sahtede yaptığım gaga plastik kaşığın sap kısmıydı ve çok sağlamdı. Bu seferkini de kaset kabından denedim. Ancak dediğin gibi mukavemeti çok fazla değil. Yine plastik kaşık sapı ile değiştireceğim. Asıl malzemesi policarbon denilen şeffaf 1-2 mm kalınlığındaki malzeme ama onu da buralarda bulmak çok zor. Eğer senin bildiğin yer varsa bana da söylersen sevinirim. Selamlar.

5. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Abi ellerine sağlık gerçekten mükemmel ötesi olmuş hayran kaldım çalışmana:)

6. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim

Teşekkür ederim övgü dolu sözlerin için Murat kardeşim. Sağlıcakla kal.

7. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Dam Sumo Royal 240 Tele 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    63.700 gr Yayın - Hasanuğurlu
    Görüntü ve derinlerdeki ayrıntı emeklerin boşa gitmediğini gösteriyor.
    Elinize sağlık.

8. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim arkadaşım. Uğraştırdı biraz ama değdi sonunda. Yaptıkça pratik kazanıyor insan. Farklı malzemeler ile yeni yapım teknikleri geliştirmek de çok zevk veriyor. Tavsiye ediyorum el becerisi olanlara. Sağlıcakla kal.

9. RAPÇİ

RAPÇİ yagmur

Favori Kamış:
    alberto sea wave 360
    Favori Makine:
    alba star pion 50
    En İyi Avı:
    m olduğu zaman yazıcam
    çok güzel olmuş başarılar.

10. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Gerçeğine çok çok yakın bir üretim gerçekleştirmişsiniz tebrikler,hünerinize hayran kalmamak elde değil.Bunları yapabilmek sadece yetenek değil aynı zamanda gerçek bir balıkçılık motivasyonu gerektiriyor sanırım.Bizleri de üretmeye heveslendiriyorsunuz,tekrar tebrik ederim:)

11. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Çok teşekkür ederim güzel kardeşim, sağlıcakla kal.

Teşekürler Aslıhan bey. Amatör balıkçılıkta senelerin vermiş olduğu tecrübemi iyi bir gözlemci olmam sıfatıyla bu hobimde birleştirince ortaya güzel sonuçlar çıkartabiliyorum. Yine uzun yıllar sualtı avcılığı sporu ile uğraştığım için de balıkların sualtındaki hareketlerini, yaptığım sahtelerin aksiyonlarına da yansıtmaya çalışıyorum. El becerinize güveniyorsanız hiç durmayın başların derim. :) Selamlar.