Söylediğim yanlış anlaşılmasın kesinlikle polimik olsun diye uzatmıyorum konuyu. Televizyon alıyorsam yaktığı elektrikten önce görüntü kalitesini başa koyarım, bununla birlikte hiç 60 tl. nin üzerinde elektrik faturası ödemedim benim standartlarımda yani akşamdan akşama ve haftasonları full tv izleyen biri için aradaki fark 10 tl etmez bence. ya da etse bile tercih ederim çünkü dediğim gibi tv alırken öncelikli olan görüntü kalitesidir. Araba almıyorumki ne kadar yaktığı tercih sebebi olsun Birde ömür konusu neo pdp lerde kesinlikle 50000 saatin falan çok üzerinde bu da standart bir kullanımda herhalde 15-20 sene eder. bence yeterli bir süre. Arkadaşımız tavsiye istemiş ben fikrimi söyledim. Dediğim gibi illa ki bu olsun demiyorum. Önceliği benim gibi görüntü kalitesiyse tercihi plazma olmalı.
Bu işte bir iki ufak tefek olay var, birçoğu belirtilmiş. Eğer toplarsam; - Plazma size en kaliteli değil, "EN DOĞAL" renk kalitesini sunar. - Plazma fazla elektrik yakar. - Plazmada SD yayın LED'den daha başarılıdır. - Plazmanın ilk kullanımı zordur. Sıfır araba gibidir - Plasma'da en son Panasonic çok başarılıydı. Samsung tatminkardır. LG 2D olarak uzak durun 3D güzeldir. - LED'ler çok daha ince, dekoratiftir ve elektrik tasarrufludur. Ama yüksek "hz" almanız gerekir ve pahalıya patlar. Ben Samsung PS51 aldım çok memnunum. Bugun yeni TV alsam yine plazma bakarım. Ama 3-5 yıl sonra ne olur bilinmez. TV alırken 5 yıldan fazla ömür biçmeyin. Teknoloji çok hızlı değişiyor. Sizin bugun 1080p tatmin eder ama 4KP ne olacak ? 5 Yıl sonra evlere girecek.
Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Uzun, huzurlu ve mutlu bir ömür dilerim; yeni yaşamınızda. Bu tür seçim ve tercihlerde son söz hakkı kime ait, onu bilmek gerekir önce.hihi hihi Teknoloji bu, yetişmek ve takip edebilmek ne mümkün ? Almışken, tercihlerin son teknoloji olması her zaman avantajdır. Samsung 40ES7000 veya 40ES8000 Donanım aynı gibi olsada, panel farkı, elektrik tüketimi gibi küçük nüans farklılıkları vardır. http://www.teknosa.com/kategori/ses-ve-goruntu/led-tv/1053?q=[ekran-boyutu:40102-cm,][marka:samsung,] http://www.teknosa.com/urunler/110012284/samsung-40es7000-fhd-3d-dvb-s-led-lcd-tv-2-gozluk http://www.teknosa.com/urunler/110012285/samsung-40es8000-fhd-3d-dvb-s-led-lcd-tv-2-gozluk
Yazmak istemiyordum ama dayanamadim Kardes bir de su yönünü düsün madem ev dösüyorsun. Evde ne masraf biter ne eksik biter. Kafandaki rakamin 3de 2sine bitirmeye bak gerisi cebinde kalsin. Bu dönem su gibi gider para farkina bile varmazsin. Hep en iyisi olsun istersin çorba olur
Bu konu benimde çokkafamı yordu özellikle 3 marka arasında kaldım LG,SAMSUNG,PHİLİPS, aslında hepsi güzel ama sonunda araştırmalarım beni samsunga çıkardı Çünkü görüntü kalitesi en iyi veren tv...Tv ekranlarında firmalar parlak ekran ,mat ekran olayı var .Bu yüzden ben samsung yani parlak ekranı seçtim.. selamlar
bende LG 3D led akıllı TV denenden var gayet memnunun. görüntü noktasında sıkıntı zaten yok. hepsi iyi
"lg 42lm640s veya lg 42lm660s" eğer yer sorunu yoksa "lg 47lm640s veya lg 47lm640s" kesinlikle pişman olmazsın evinde kablosuz internet kullanıyorsan ek aparata ihtiyacın yok tv doğrudan internete bağlanıyor. bir hafta önce arkadaşıma "lg 42lm640s" aldık çok memnun. Ayrıca tv nin yanında 4 adette 3D gözlük hediye ediyorlar.
Aklına ne gelirse, bağlanıyor alet. Kablosuz fare bile. Öyleki uzaktan kumandaya ihtiyaç kalmıyor. Uyduda kanal geçişleri biraz yavaş ama, idare eder. Dahaıs şu ara fiyatları ciddi şekilde düştü, kaçırmamak lazım bence. Ha, aslen ben kendi adıma plazma hayranıyımdır. LED'lerin en babası bile plazmanın görüntü kalitesine, doğallığına ve 3D başarısına yetişemiyor. Fakat, fiyat vs. olarak bakınca, bu LG'ler gayet tatminkar görünüyor.
Ben de nacizane kendi tavsiyemi yazayım, öncelikle her ne alırsanız alın 2 ay sonra pişman olacaksınız, çünkü her gün yeni modeller ve yeni teknolojiler çıkmakta, televizyonlara her geçen gün yeni özellikler yüklenmekte. Öncelikle kendine şunu sormanız lazım; Televizyona ne kadar vakit ayırıyorsunuz ve bir televizyondan beklentiniz nedir? Şahsen ben sadece izlemek için kullanıyorum günde en fazla yarım saat televizyona vakit bulabiliyorum onun için internete girmesi falan benim için önemli değil, bu sebeple de yeni bir teknoloji çıktığında vah tüh etmiyorum Plazmalardansa led tv almanızı tavsiye ederim gözleri daha az yoruyor, marka olarak Samsung bazı modelleri hariç ledde bayağı iyi. Lg son zamanlarda çok güzel atılımlar yaptı ve hemen hemen samsunglar ile aynı (bazı modelleri için daha iyi) görüntü kalitesini daha ucuza sunuyor. Eğer 3D alacaksanız mutlaka bir teknoloji markete gidip gözlüklerini en az 15 dakika deneyin, Çünkü ilk taktığınızda hemen hepsi aynı görünse de özellikle kendinden motorlu olan gözlükler 15-20 dk sonra hafif baş ağrısı yapabiliyor. Ayrıca aldığınız marka/model hediye olarak kaç tane gözlük veriyor ona da bakın. LGlerin gözlükleri daha ucuz olduğu için çok fazla hediye vermeseler de sorun olmuyor ancak bazı markaların gözlükleri 50-75 tl gibi rakamlarda, 3 tane falan hediye ediyorlar, yani arkadaşlarınızla ya da ailenizle evinizde sinema keyfi yapmak için 3-4 tane daha gözlük almanız geekebiliyor bu da ekstra masraf demek Bi de şuna dikkatinizi çekmek isterim; Sadece televizyonunuzun hd olması yetmiyor bildiğiniz gibi, televizyonu aldığınızda eğer kendinden uydu alıcısı olan bir televizyon değil ise uydu alıcınızı ve abonesi olduğunuz platformun (d smart/digiturk gibi) özelliklerini de yükseltmeniz gerekiyor, yoksa standart tüplü televizyondaki görüntüden çok fazla bir fark göremezsiniz. Başta söylediğim gibi teknoloji çağında artık ne alırsanız alın 2 ay sonra pişmanlık garantidir
Ben sadece ilk sayfayı okumuşum meğer konu 4. sayfaya uzamış, şimdi fark ettim zaten yazdıklarım diğer sayfalarda yazılıymış
LED TV'ler, aslında LCD TV'dir. Yani, arakdan bir aydınlatma olur. LCD panel ışığı engeller veya geçirir. Böylece resimin farklı renk ve tonları belirlenir. Ekranın parlaklığını bu arka aydınlatma belirler. Tipik LCD TV'lerde, bir tür floresant lamba ile, ekranın kenarlarından aydınlatma yapılır. O nedenle de ekranın her yeri aynı parlaklıkta olmaz. Lambalar sürekli yanar, çok enerji harcar. LED TV'de ise, ekranın arkasına bir sürü LED yerleştirilir. Böylece ekranın her yerinde parlaklık aynı olur. Yeni model LED'lerde, ekrandaki resme uygun olarak ekranın bazı bölgelerindeki LED'ler söner. Böylece daha iyi resim elde edilir. LCD, ki LED TV aslen bunlardandandır, hiç bir zaman ışığı %100 kesemez, %100'de geçiremez. Açık durumunda %80 ışık geçirir, kapalı durumunda %15 ışık geçirir. tonlar, süratle LCD'yi açıp kapatarak sağlanır. Her durumda bu, siyahlar ve renk tonlarının kaymasına sebep olur. Bu yüzden tüm LED TV'ler, sanki böyle yanıyorumş gibi, bazen çok daha parlak ama göze sert gelen bir görüntü verir. Plazma'da ise, ekranın her noktası teker teker yanar veya tam söner. Parlaklık her nokta için istendiği gibi ayarlanabilir. Bu yüzden de plazmalar daha doğal, daha kaliteli renk ve görüntü sağlarlar. Şimdi, OLED gibi yeni tip TV'ler çıkacak. Çözünürlük, 4 kat artıyor, yani 1080 satır olan HD yerine 4,000 satırlık QHD olayı çıkacak. Dahası, tıpkı plazma gibi ama her noktası LED'ler ile yapılmış TV'ler gelecek. Bu LCD olmayan, arka ışığı olmayan, plazma gibi her noktası teker teker yakılıp söndürülebilen LED'ler, klasik LED TV'lere göre çok daha iyi, daha güzel, canlı resimler gösterebiliyor olacak. Plasma ile kapışabilir kalitede resim gösterirken, hem çok uzun ömürlü, hemde çok az elektrik harcıyor olacaklar. İşte bu "cak" dediğimiz yeni nesil TV'ler çabucak piyasaya çıkacak, çıkınca da elde kalan LED TV'leri kimse alıp satmayacağı için, bugünlerde LED TV'lerin fiyatlarında ciddi düşüşler oluyor. Fakat, zaten şu anda ülkemizde HD yayın bulmak bile mesele. QHD yayın çok uzak bir ihtimal. O nedenle, iyisinden bir LED TV veya plasma almak gayet iyi bir yatırım olacaktır. İlla güzel göstersin, camdan bakıyor gibi seyredelim diyorsanız, Full HD bir Plasma. Az yaksın, iyi kötü seyrettirsin yeter diyorsanız da, LED TV işinizi hayli hayli görür. Bu arada, evet, Plasma çok yakıyor. LED TV 90W civarında çeker. Plasma ise en parlak modunda 300W civarında. Bu aradaki 210W size 5 saatte 28 kuruş olarak yansır, güncel fiyatlara göre. Yani, günde 10 saat izlerseniz, fazladan 50 kuruş, iki günde 1 TL, 30 günde 15 TL fazla elektrik gelecektir. Bu sanırım daha elle tutulur bir değerlendirme. Ayda 15 TL fazla ödüyorsunuz, günde 10 saat izlemekle. Fakat, Plasma TV'nin enerji modları var. Tam parlak değil, standart ayarlarda kullanırsanız, bu rakam 5 TL'ye kadar düşer. Ben kendi adıma, bu fazlayı ödeyip, daha iyi göstereni tercih ediyorum. Yani, bu fazladan verilen paranın karşılığını verecek kadar resimde kalite farkı var. Fakat herkes bunu beklemeyebilir. Birde, böyle bir aleti (LED veya Plasma) alıp, gidip bir kaç HD paketi için para vermiyorsanız, zaten kalite farkı filan pek anlam ifade etmiyor. HD görüntü, bilhassa 3D görüntüde, kalite farkı size harcadığınızın karşılığı olabiliyor. Buna göre tercihinizi yapmakta biraz daha bilinçli olursunuz sanıyorum.
Şaşılacak bir şey yok. Aslen en net görüntüyü bunlar verir. Ama ağır oluşları, çok yer kaplamaları ve bu yüzden pahalıya mal olmaları bir handikap. Birde içlerinde çokca zehirli madde var, geri dönüşümleri de çok zor.
1-odanın büyüklüğüne bağlı olarak alınmalı.Genel kullanım için mi? Daha çok film seyretmek için mi,psp için mi? Genel kullanım ise 42-46 inç ideal olur.3D film seyretmek ise 50 inç ve üstü idealdir. 2- led alınacaksa diğer firmalara da panel sağlayan LG tercih edilmeli 3- plazma alınacaksa da kesinlikle PANASONİC alınmalı özellikle gt serisi tercih edilebilir.