Ledli şamandıra yapımı fikir paylaşımı.

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında durangunay tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..

Havyası varsa yapar. Yada gider bir havya alır, gene yapar.

Yada olmuyorsa, ben yapar yollarım, monte eder. Demokrasilerde çare tükenmez.

Aslında o adamların bulduğu bu değil, yani o kibrit çöpü gibi olanlar. Tonla böyle pilli şamandıra çeşidi var piyasada.

Burada asıl mesele, yapıp kullanmanın zevki. Halden aldığın balık mı, yoksa gidip nedne tutuyorsun balığı?

Ha, benim yaptığım mı? Genelde benimkiler balık vurunca yanıyor, rengi kırmızı oluyor falan, daha acayip uçuk şeyler. Onları yapmak zor nispeten.

2. DuDiaY

DuDiaY Demir

Serdar abi siyasete girmeyi düşündün mü ?

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Serdar abin balık işine girmeyi düşünüyor.;)

Şuan muhtemelen yoldadır, ALİCO'ya da "balık nasıl yakalanmaz"ın dersini vermek üzere.

:D :laughing:

4. DuDiaY

DuDiaY Demir

Valla Nuri Abi
    Siyasete lazım bir figür bence.. Bilgi var, hırs var, ego var..
    Serdar Abi gibi 5 tane siyasetçimiz olsa uçardık ülkece..
    Başım dönüyor onu takip ederken. Baş dönmesinin yanındasevgi ve saygı da var elbette ..

5. DuDiaY

DuDiaY Demir

Açıkçası bazen Serdar Abi nin bir sanal robot olduğunu düşünüyorum. Bil gates programlamış, balık avı sitesinde her soruya cevap versin diye. Gören bilen tanıyan var mı bu adamı :D

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Etten- kemikten senin benim gibi bir beni ademdir kendisi. Cismen, resmen ve de kendi deyimiyle "teknik olarak" sorun yok, bu haliyle O'nu tanımayan yok yani.

De; ruhen, fikren, tavren dersen, işte orası biraz şüpheli.:p

7. DuDiaY

DuDiaY Demir

Özel insanlarsınız vesselam.. Bize de feyz almak düşer.. Var olun :)

8. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    :laughing:

9. durangunay

durangunay Duran Adam

Favori Kamış:
    270 D.A.M QUICK STICK TELE 40, 15 - 40G
    Favori Makine:
    DAM QUICK HPN 300 FD 3 BB 0,50 MM
    En İyi Avı:
    Sudak 1.8 kg
    Yaptım

Abi şemayı aynen uyguladım. Şimdilik herşey yolunda. Yardımların ve ileride yapacağın yardımlar için çoook teşekkür ederim. Sayende elektroniğe de giriş yapmış oldum. :thumb: :thumb: :thumb:

Bu da videosu:
    http://www.youtube.com/watch?v=rUgPbbaIRjM&feature=youtu.be

10. durangunay

durangunay Duran Adam

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 1.8 kg
    Bıktım sanmayın işte prototip !!!

Sonunda istediğim ürünün prototipini geliştirdim. Suya girince aktif oluyor. Tamamen otomatik. Su dışında asla led yanmıyor. Mantar yüzerken yada yatık konumdayken isteğe bağlı olarak ledi yakıp söndürebilirsiniz. Led'e dirençte takılı olduğu için pil tasarrufu yapıldı. Şimdilik mantarın tipi kayık ve çirkin. Anlık müdahaleler gerektirdi. O yüzden düzensiz. ama zamanla istediğim formu elde ederim diye düşünüyorum. Serdar abi olmasaydı yapamazdım. Öncelikle cesaret verdiği için teşekkür ederim. Ufkumu açtığı için Allah Serdar Abiden razı olsun. ...

Görüntü kötü. Kusura bakmayın...

https://www.youtube.com/watch?v=EepuBGFLNIo&feature=youtu.be

11. durangunay

durangunay Duran Adam

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 1.8 kg
    Bu da 2. prototip

Soldaki (2. Prototip) Mantarın üstündeki siyah kırmızı kısım, bütün devreyi içinde barındıran kısım. Pil+direnç vs hepsi orada. Pillerin ağırlığı nedeniyle mantarın arkası suya batıyor, bunu engellemek için oraya da mantar koydum. Denge sorununu çözmek için 3. prototipte pil vs olan kısmı mantarın içine koyacağım. Yukardan oyarak sığacak şekilde açıp içine koyacağım. Böylelikle ağırlığı mantar taşıyacak ve geriye batma olayı azalacak. İkinci(küçük) mantara gerek kalmayacak.

Hayat paylaştıkça güzel...

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..

Şimdi bir de bu mantarı atabilmek var idk

Önce şöyle bir kural var, onu bilmek lazım. Bir şeyi atarsan, en önde en ağır yeri (ağırlık merkezi) gider. Eğer ağırlık merkezi, yani en ağır noktası ucunda değilse, giderken takla atar, döner. Ve gene eğer bu bir şamandıra ise, takla atarsa, dönerse vs. takımı karıştırır, mesafe almaz vs. vs.

Bu nedenle, şamandıranın ağırlık merkezi önde olmalı. O zaman hem atmak sorun olmaz, hem takımı karıştırmaz.

Peki bunu nasıl sağlarsın? Piller en ağır malzeme. Onları şamandıranın ucuna yakın koy, ön ucuna. LED'i kablo ile öbür uca götürürsün.

İyide, şamandıranın ön ucu suya batacak :( Piller vs. zor görünüyor o iş. Ama unutma, elindeki bir şamandıra.

Öncelikle şamandıranın borusunu biraz daha kalın biri ile değiştir.

Şamandıranın ön kısmından, piller gani gani sığacak kadar kısmı kesip ayır. Uç tarafı oy, içine pilleri vs. koy. Peki suyu nasıl sızdırmayacak?

Başka bir şamandıradan vs., EVA yani o tip köpükten, küçük bir silindir kes. Çap 1 cm, boy 1 cm gibi bir şey. İnce bir iğne ile delerek ortasından telleri geçir. Her tel ayrı bir delikten geçsin. Devreyi, pilleri filan iyice mantara yaklaştır. Her iki yandan kabloların çıktığı yerlere biraz mum damlat. Sonra devre kısmını ince poşetle iyice sar, bir tür kes gibi. Kesenin ağzı tellerin geçtiği yerde toplansın. Sonra orayı iyice sıkıp, ambalaj lastiği ile sımsıkı bağla.

Biraz daha kirli ama iş yapacak basit bir çözümde, pilleri vs. şamandıraya gömüp, tellerin çıktığı yerlere sıcak silikonu basmak olabilir.

13. durangunay

durangunay Duran Adam

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 1.8 kg
    Daha çok işimiz var Serkan Abi. Boş vakit buldukça denemeye devam edeceğim tabi ki. 3. prototipte pilleri mümkün olduğunca mantarın önüne yaklaştırmaya çalışacağım. Su almaması için çok uğraşmak gerekecek. Aslında piller için hazır duy bulabilirsem çok iyi olacak. İnan üçünü birara da tutmak işin en zor yanı :) Sızdırmazlık konusuna gelince mantarlar şu haliyle su almıyor. Gayet iyi durumdalar. ilkbahara kadar baya yaparım bunlardan. Özellikle sudak tutarken çok işime yarayacak. Aklına düşen fikirleri benden esirgeme abi. Yaparız elhamdülillah... :)Saygılar

14. durangunay

durangunay Duran Adam

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 1.8 kg
    Son hal.

Son hali böyle.3. çalışmam.

15. By_saglik66

By_saglik66 mehmet emin aslan

valla bende araştırdım ama ne bulabildim nede yapabildim banada yapabilecek olan varmı

16. By_saglik66

By_saglik66 mehmet emin aslan

valla bende araştırdım ama ne bulabildim nede yapabildim banada yapabilecek olan varmı