Level 3 (Göl Kamışıyla Levrek Avı)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Volkancım tebrik ederim..
    Herzmanki keyifli anlatımının içinde saol:)
    nice avlara inşallahçç

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Sayende günü birebir yaşadık Volkan :)
    Tebrik ederim :clap2:

3. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    volkan maşallah allah nazardan saklasın

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok teşekkür ederim, beğenmene sevindim. Allah daha güzellerini sana nasip etsin. :D

Teşekkür ederim, sizlere daha güzelleri rastgelsin. :)

Tahtaya vur Gültekin. :D:D:D:D:D Bende çok korkuyorum nazarlara gelecem diye. Dolu dizgin gidiyorum bakalım. Gerçi mevsim geçmek üzere ama arap atı gibi sonradan açıldım. Nisan ortalarına kadar zorlarım şartları bakalım devamını getirebilecekmiyim. Sana çok daha güzelleri nasip olsun. :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Havyar Durumu

Aklıma şimdi geldi, levreklerdeki havyar durumundan bahsedeyim. 2 haftadır bizim yörede yakalanan balıklar şarkıcı Gülşen formunda. (bir deri bir kemik :D)

Havyar namına birşey kalmamış olup, bu balık afrikadan geldi deseniz herkes inanır. 70 cm gelen bir balık 2,5 kilo civarı gelmiştir mesela. Normalde 4 kilo civarları gelirdi, mevsiminde.

6. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    tebrikler Volkan göl kamışıyla muradına ermişsin :)

7. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Tebrikler volkan yine kandirmişsin paşayi :)
    Başarilarinin devamini dilerim.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Göl kamışından önce atçekle de muradıma ermiştim Seçkin. ;)
    Teşekkürler, sana da rastgelsin. :)

Teşekkürler Emre, paşa demek pek sağlıklı olmasa da avlaması zor bir balık yakalamak keyifli. :) Sana da nasip olsun. :)

9. 4443

4443

Tebrikler Volkan abi keyfle okudum yine :p:p

Halay çektiğiniz yerde Karşılıklı Efe oynuyacak adam yok heee hihi hihi hihi

Güzel deneyim olmuş sonuçta alman ayrı keyf tabi :)

Mamun 2 bardak tuhaf geliyor kulağa bizim buralarda çekirdek veriyorlar bardakla izmir'de farklı demekki ( şaka bi yana daha öncede duymuştum ) hihi hihi

Bardağı kaç kuruş abi bu arada ? :D

10. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Nerdeeeee o günler :) bakalim belki haftasonu bir saroz çikarmasi yapabilirsek bişiler aliriz bakarsin.
    Küçük paşa dielim o vakit :D

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Beğendiğine sevindim Hüseyin.
    Aynı yerde inanırmısın insan yok. Atacak yer zor buluyorduk 1, 2 ay önce.
    Sular çekik, artı berrak. Balık olsa da kandırmak çok zor. Demek uzun zaman balık çıkmadıysa ondan kimse yoktur. Dönüşte pazar akşamı da uğradım (grupça uğradık 3 kişiydik) gene kimseler yoktu. Bizde grup olarak balık alamadık. Bari çay içelim dedik, sevgili Cüneyt çay malzemeleri de getiriyor. Tüp var, çaydanlık var, bardaklar var, şeker var, çay var, su yok :eek: :rolleyes: :pout:
    Su almamış arkadaş. :D Bi de bergamadan çıkışta o varmı? bu varmı diye sordum su sormak aklıma gelmedi. :) Çay yapmak için temelde iki element lazım biri çay, diğeri su. :p Şekeri unut, bardağı unut ta suyu nasıl unuttun be arkadaş. :( :eek: :p Geçen avda da çayı unutmuştu, şehir içine gidip eşkıya gibi çay aramıştık kar maskeleriyle. :D:D:D
    Bi de bırak size kızdığım gibi kızamıyorum da :D :p Arkadaş 110 kilo. :D Benim gibi yarısı göbek zannetme, sırf kas. :D Sineye çektik artık. :D

Mamun fiyatları tanıdık yer olunca genelde bardağı 3 tl. Plastik bardaklardan varya, adam onu daldırıyor mamunların içine mamun büyükse 6 tane de tepeleme doluyo zaten. :D Tanıdık değilse insafına kalmış. 5 tl'ye de aldığım oldu vakti zamanında. :D Hem safi zarar, hem karaborsa. :) Buna da şükür, hiç bulamayan da var. :)

Havasını suyunu denk getirirsen ve bildik avlak olursa daha şanslısın tabi.
    Ben yakalayabildiğime göre sende yakalarsın. Denk gelme meselesi. :)

12. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Arkadaşım sen kaptın bu işi :) Raporlarını her hafta okuruz İnşallah, rastgele :)

13. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Tebrik ederim güzel av olmuş ama detaylı raporun daha da güzel olmuş levrek şu an av listemde yok ama ileride levrek avlarına başlamayı düşünüyorum, bu kıymetli raporlarından çok şey öğreneceğim kesin :)

Ellerine sağlık, daha güzel avlar rastgelsin:thumb:

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bir avlaktaki hareket tarzını bayağı kaptım diyebilirim. Birkaç avlak daha var onlarda çok cahil sayılırım. Avlak okumak, hangi avlakta levreğin hangi bölgede bulunduğunu tahmin etmek çok önemli sanırım.
    Senin raporlarının da devamını dilerim Önder. Öyle sezonluk değil, tek tek. :D :laughing: (kolayına kaçma:D)
    Bende gidebildiğim ölçüde foruma yansıtırım avlarımı. Sana da rastgelsin. :)

Levreği listene aldığın gün, bol sabırı da listene al. Kolay bir balık değil.
    Umarım ayrıntılı raporlar işine yarar. Rastgelsin gönlünce. :)

15. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Tebrikler sevgili Volkan.
    Av yapamadığım şu günlerde, seninle avlanmış kadar oldum.
    Yeni yöntemlerde başarılı olmak ayrı bir keyif.
    Sevgi ve selamlarımla...

Kanını akıttıktan sonra lezzet fikrin nedir? Yakışıklı ufaklıktan kalanları tadabildiysen tabi.;):D

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Bahadır abi. Denizden ve hak ettiğin levreklerinden daha fazla ayrı kalmamanı dilerim. Bana tatmak nasip olmadı abi, ben oğluma götürdüm. Balık ölmüştü zaten, biraz oynamasına müsaade ettim. Balıkları sevsin diye. İşe yarar mı bilmiyorum ama denedim. Sabah uyanınca balık nerde dedi. Akşam sana pişirecez dedik, unutturduk. :D

Sanırım oğluma kızartmışlardır.

Balık hemen sonlandırıldığında tadı daha bir güzel oluyor abi. Daha önce denemiştim sayende. Serhat abinin yakaladığı bir balıktı. İlk raporlarımdan biri. Balığı ben sonlandırmıştım. Balığın eti yavan olmuyor o zaman sanki. Bana öyle gelmişti ama balıkta 2 kiloluk, en lezzetli boydakilerdendi zaten.

Aynı boy, aynı gün yakalanıp, yapılan balıklardan test yapmalı aslında. Gerçi hemen sonlandırılmayana eziyet etmiş oluruz. :(

Şöyle diyebilirim. Şu güne kadar hemen sonlandırdığım balıklardan hiç biri için evdekiler saman gibiymiş yorumu yapmadılar.

Gerçi lezzet açısından çok kıstas var ama ben hem eziyet olmasın diye hem tadı bozulmasın diye av heyecanına kapılıp unutmazsam sonlandırmaya gayret ediyorum. Birde hemen sonlandırılmadığı halde çok lezzetli olan balıklarda yok değil. 600 gr - 1,5 kilo arası levrekler hemen sonlandırılmasa da gayet güzeller bence. :)

Bu yöntem çok sık başvuracağım bir yöntem değil ama stepne gibi en son vaziyette, duruma göre deneyeceğim bir yöntem.
    Yazın kefal avında kullanmak asıl amacım olacak.

Hasret kaldığın o av ortamını en yakın zamanda solumanı dilerim abi, gönlünce rastgelsin. :)

17. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Yine klasik bir Volex21 raporu olmuş.:thumb:
    Varan 3 oldu sanırım, tebrikler kardeş eline sağlık, tüm imkanları zorlayarak emeğinin karşılığını almışsın yine, bundan sonra boş yok inşallah.hooked

Son olarak sana nacizane abi tavsiyem, her ne kadar tanımasanda avlakta gördüğün insanlara elinden geldiğince yardımcı olmaya çalış, birgün aynı durumda seninde olabileceğini unutma veya iyilik yap at denize misali:D Bunu senin altın gibi bir kalbin olduğunu düşündüğümden yazıyorum, nice trofe levrekleride yakalaman dileğiyle, rastgele kardeşim:)

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler abi, beğendiğine sevindim. :)
    Dediğin gibi varan 3 oldu. :):):)
    Levrek için değil boş yok, %20 başarıyla avlanmak bile gayet iyi aslında abi :p

Nacizane tavsiyeni önceleri çokça yapmaya çalıştım ama mutlu ve huzurlu olamadım. Şimdi daha bir seçici davranıyorum, daha huzurluyum.

Sana çok daha güzelleri rastgelsin abi. :)

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrik ederim gözüm, güzel gönlünün dengi güzelliklerle hemhal ol diyecektim ki vazgeçtim. Bulmuşsun en tatlısını, gönüller sulltanı o minikkuşu ki gözlerinin ışıltısı ömre bedel. Allah bağışlasın, en büyük servet.

Teşekkür istemiyorum: Ellerini ellerine alıp, üstüne birer öpücük kondur benim için.;)

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Gözümde tütüyo Nuri abi. Bu hafta gene bekar hayatım devam ediyor. Oğlan ve eşim Bergamadalar, ben İzmirdeyim. Cuma günü gidince inşaallah hasret gidereceğim. :)

Sevgilerimle...