Levreğe cazip gelen bir renk varmıdır?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Aytech48 tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    o halde ucundan kısalım biraz:D

FAYU KODLU:

FG
    FHB
    FS

bana müsade at çek e gidiyorum,şansımı birde akşam zorluyayım:) gerçi rüzgar biraz ters yönden esiyor ve soğuk,ben şansımı denemeye gidiyorum:rolleyes:
    rasgele:)

2. Aytech48

Aytech48 Engin Aytekin

Favori Kamış:
    Cormoran profiline spin 2.10
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    Kendi akvaryumumdan yakaladağım 4 cm Sarı Prenses :D
    hadi rastgele :D

3. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    dün akşam pek de işim rasgelmedi:rolleyes: söylediğim gibi rüzgar ters yönden esiyordu,avlak yerim çok bulanık imiş,moralim bozuldu ilk saniyelerde:rolleyes:

sonra maria slalom sahteyi taşa taktım hemen kıyıda ama biraz derin di,koparttım çıkaramadım:rolleyes: hani belki kepçe ile çıkarırım dedim kancasına takarsam:)
    hiç bir şey görmiyorum öyle sallıyorum kepçeyi,bu ara kepçe bağlı olduğu ek yerinden çıkmasınmı haydaaa:rolleyes: kepçenin sapının yarısı elimde kaldı,iyice sinirlendim sen ne aran dedim elimde yarım kalan sopaya:D onuda fırlattım:rolleyes:

dün gece çeşitli sahteler denememe rağmen günün en başarılı,tek balık tutabilen sahtesi yine favorim yozurim beneklim oldu:D ne varsa yine eskilerde var:D
    dün gece yaklaşık 15 adet ispendek yakaladım,boyları küçük idi hepsini iade ettim,5 saatlik atçek sonucunda tek bir sert vuruş aldım vurması ile kurtulması bir oldu,tasmalamaya bile fırsat tanımadı:)
    2 kayıp vermeme rağmen zevkimi aldım:) hem o kepçe beni uyuz etmiye başlamıştı aldığım ilk gün den beri oda kurtuldu bende:D
    bu kez side liman içini denedim,gece uzak yol gitmeyeyim dedim,avlak yerim bana 3dk motorla:) evime yakın olan bölgeyi seçtim

Uploaded with ImageShack.us

4. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    kadir abi sahteleri kullandıktan sonra tekrar ambalajınama sokuyorsunuz yoksa?? cunku iğneler islak kalınca pas yapmiyormu??

5. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pas tutduğunu gördüğün zamanlarda,pas sökücü ile iğneleri yağlayıp,bir müddet bekletip,detarjanlı su içinde bekletip tekrar dan yağ dan arındırıyorum:),, av dönüşü mutfağın lavobosunu suyla doldurup hangi sahteleri kullandıysam onları orda temiz su ile yüzdürüyorum,bir müddet bekletip,.çamaşır teline asıyorum:)

aynı şekilde kamışın halkalarını pas sökücü ile yağlıyorum av dönüşü,öylece bırakıyorum,böylelik ile pas ve kireçlenme oluşmuyor halkalarda,
    ben sahtelerimi kendi yaptığım ambalajda saklıyorum,1 parmak plastik boruyu yaklaşık 20cm parçalara ayırıp,sonra bunları yapıştırıcı ile birleştirip sabitliyorum,sahtelerimide içine yerleştiriyorum,bir sahte diğer sahtem ile sürtüşme yapmıyor,ve hangi sahte nerde kolayca ulaşıyorum,kutusunda saklamak ve onun o an nerde olduğunu aramak can sıkıyor :)

Son düzenleme: 8 Ocak 2011
  6. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Kadir abi avını tebrik ederim. Heleki kepçeyle olan mizansen aklıma geldiğinde gülüyorum. Böyle şeyler hem traji komik hemde güzel anılar. Dediğin gibi sende kurtuldun oda :D Yo-Zuri konusunda kesinlikle sana katılıyorum. Bu modelin değişik renk kodlarıda çok iş yapar, tavsiye ederim.

7. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    kadir abi halkaraı pas sökücü ile yağliyorsun sora tekrar siliyormusun yoksa ole mi birakiyorsun??

8. Aytech48

Aytech48 Engin Aytekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    Bizde yarın marmarise gidiyoruz sabah 4-5 gibi çıkıcaz inşallah bende bişeyler yakalarım :D

9. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Sana zahmet Sakardan geçerken Gökovaya selamımı iletiver.

Birde çam kokusunu benim yerime de içine çekermisin.:eek: :(

10. Aytech48

Aytech48 Engin Aytekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    İletirim abi.Bol bolda çam kokusu çekicem :)

11. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 adet daha ekledim bu gün çantaya:D aynı seri nin 2 farklı rengi,

bu var şuan kullandığın aynı seri den

öncesinde azıcık püskürtüp bekletiyorum,sonra temizliyorum son bir kez daha çok az püskürtüp çantasına koyuyorum,öyle bırakıyorum çünkü merada hayli ile tuzlu su halkalara bulaşıyor,kalan esinti yağ bunu birazcık olsun içeri salmıyor

12. Aytech48

Aytech48 Engin Aytekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    Abi olan var olmayan var ekleyip canımızı çektiriyosun :D

13. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    Kadir abi birşey sorucam. 11-12-13 cm'lik sahtelerle at çek yapıyor musun? Dikkatimi çektide sürekli ispendek yakalıyorum diyorsun :), tecrübe konusunda sizlerle boy ölçüşemem ama acaba sahte boylarını biraz büyütmen daha mı iyi olur?

14. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    var olmazmı hiç:) ama onlar ile henüz başarı sağlıyamadım,en büyüğü 10cm lik sahte ile alabildim levrekleri,:) onuda alancıya kadar akla karayı seçtim:) şahsi görüşüm 10cm üzeri kıyıdan atçek için bana göre büyük,hep hüsranla döndüm 10cm üzeri sahteleri denediğimde,
    en büyük trofe mi yine küçük sahtem ile kaçırdım,3,5 kiloluğunu yine küçük sahte ile çektik,

örnek:
    dün merada 13cm sahte ler ile denemeler yaptım,balık canlı yeme atlıyor,ama 13cm lik olana rağbet yok,sahtenin biraz daha boyunu küçültüm yine rağbet yok,
    levrekler birşeylere atlıyor ama neye atladıklarını göremiyorum yakın mesafede bile,
    haa demekki şuan burda daha küçük boy balıklar var ve onlara atlıyorlar,sahteyi değiştirince çorap söküğü gibi gelmeye başladılar:)
    dün sadece 1 kez sert vuruş alabildim,diğerleri küçük boylarda idi,
    su altında cisimler normal boyutların dan biraz daha büyük gözüküyorlar !!

diğer bir husus,avcı balıklar için küçük balığın avı daha kolay oluyor daha irilerine göre !!

şimdi 3 yaşındaki bir çocuk ile 13yaşındaki bir çocuğu yan yana koy:D hangisi köpeği gördüğünde önce kaçar:D tabiki aklı yetkin 13 yaşındaki çocuk kaçacaktır:)

şimdi trofe bir boyuttaki levrek çift gezerler genelinde,hal böyle iken bu balıklar gezici dir,her zaman bu balığı denk getiremezsin,oysa merada ondan daha küçük boylardaki levrekler meradaki küçük minik balıklar ile beslenmek de,

diğer bir husus mera nın anatomik yapısı ile içinde barındırdıkları balıkların boyları at çek işinde 1 numaralı ana faktör dür,

diğer bir husus,7cm lik bir sahteye fazla efor sarf ettirmeden daha güzel aksiyonlar verdirebiliyorum,hemde hiç yormuyacak kamış ucu hareketi ile:)
    ağır bir taşı yerinden oynatabilmen için daha fazla yük bindinmen lazım:)
    bu sezon en az 500tl harcadım yeni sahtelere,hemen hergün at çek yaptım ve yapıyorum,7cm üzeri sahtelerim ile çok az belki 5 parmağı geçmez avlarım oldu levrek bakımın dan,peki ne zaman dan beri böyle,tam 6 ay dır.7cm üzeri dediysem bu sahteler 10cm üzeri sahteler,yani 6 ayda tutabildiğim levreğin adet sayısı 5 parmağı geçmedi 10cm üzeri sahteler ile,

7cm lik bir sahte nin boyutunda hem fikirim artık,en çok bu boyda balık tutdum,büyüklerini tutup kaçırdığımda oldu,13cm lik bir sahte ile her gün ama hergün gidip boşa sallayıp gelmek den usandım artık:)
    böyle söyleyince vaz geçmişliğim yok,hepsine fırsat tanıyorum meraya gittiğim de,bir nokta dan başlıyorum,tekrar aynı noktaya gelinceye kadar sürekli aynı sahteyi kullanıyorum,sonra diğer sahteleri denemeye başlıyorum:)

Son düzenleme: 9 Ocak 2011
  15. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    Bu lafın bana çok koydu be Kadir abi :) Hep gidip boş geliyorum diye böyle söylüyosun di mi :D:D:D

Diğer konularda haklısın abi, büyük sahteye rağbet olmayınca mutlaka boyutları küçültmek lazım, bende at çek yaparken bir sürü farklı boy ve şekil deniyorum. Şöylede birşey var, avlanan avcının avı ile boyunun doğru orantılı olduğunu düşünüyorum, ama balık sonuçta bu 3-5 kg'lık balık 7cm'lik sahteye gelmez diye birşeyde yok. Ama ya 13'lüğe kofana gelirse :cool:

16. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu dönemlerde denizlerimizde gümüş balığı çok,bunların boyu 7 8cm anca,şuan da kefal sürülerin den çok gümüş balığını gruplar halin toplu gezdiklerini sabah suyunda izleyebilirsin,avcı balıklar özellikle levrek gümüş balığı ile midesini dolduruyor,son 2 aydır ,dün liman dışında oltamıza takıldı geldi gümüş balığı,bu dönem gümüş balığı var,avcı balıklarda şuan onlara atlıyor,benim tercihim gümüş balığın kopyaları olacak elbet:)