Levreğe niyet Kefale kısmet :)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    sen antalya da oturuyorsun sanırım,ordaki meraları bilmiyorum,kopak çayı mı vardı orda denize dökülen,orda levrek arıyabilirsin,limanların içini dışını boydan boya kenar kısımlarını tarıyabilirsin

ooo bu başlık kokalı epey oldu kardeşim:D o zamanlar atçek de çömez idim:)
    aradan 8 ay geçmiş,ama bu zaman sürecinde çok sık aralıklarla hemen hergün atçeke gittiğim gün çok oldu,yani eskiden olduğu gibi artık sahtemi olmadık yerlere atıp kendimi yormuyorum:) merayı çok sık ziyeret edersen olup bitenleri daha ayrıntılı görebiliyorsun:)

2. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Ahh şu riverlar.... ilk göz ağrısı :D

3. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    TROFE SAZAN 39.50 :) nasipse
    ooo bu başlık kokalı epey oldu kardeşim:D o zamanlar atçek de çömez idim:)
    aradan 8 ay geçmiş,ama bu zaman sürecinde çok sık aralıklarla hemen hergün atçeke gittiğim gün çok oldu,yani eskiden olduğu gibi artık sahtemi olmadık yerlere atıp kendimi yormuyorum:) merayı çok sık ziyeret edersen olup bitenleri daha ayrıntılı görebiliyorsun:)[/QUOTE]

bilmem artık kadir abi temmuzdan sonra gelicem yanına bana bi güzel levrek yakalatmassan ozaman halin yaman :)) avların daim olsun abim o tarafa yolum bi düşse direkt yakandayım :)

saygılar.

4. cemadisen

cemadisen Cem Adışen

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Curve Boy:2,10 10-30 atar 167 gr Lineaeffe Oyster Cast Boy:4,20 250 gr atar 540 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40S, Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    Sinarit 2,6 Kg
    Selam herkese,aranıza yeni katıldım. Kadir, bir pazar Antalya'lılar olarak buluşsakda bir av yapsak. Ben 20 Mart pazar günü Mardan Palace arkasındaki yere gittim levrek aşkına ama oraya fazla kum birikmesin diye mendirek yapmaya başlamışlar.Kıyıdan 100 - 150 metre uzatmışlar. 10 - 15 gün içerisinde biter dediler sonra karşı tarafa geçip oraya da mendirek yapacaklarmış. Şöyle bir taradım denizi. Mendireği yapmaları çok iyi olmuş. Kefaller mendireğin ucuna kadar gelmişler zıplayıp duruyorlar, dedim tam at çek zamanı. Çıkardım malzemeleri. Mendireğin ucunda benden başka kimse yok. Tam atmaya hazırlanıyordum kamyonlar gelmeye başladı. Kaya ve toprak getiriyorlar. Kayalar zaten yeri oynatıyor, levrek nasıl yakalayacaksın :( .Nehirin karşı tarafına geçeyim dedim. Nehir ağzı 20 metre var yok ama arabayla karşı tarafa geçmek için yaklaşık 20 - 25 km gidip Kumköy tarafından geçmek gerekiyor. Ben gidene kadar yağmur başladı, rüzgar sertleşti. Bir de dolunayın olduğunu unutmuştum. Av yapamadan döndüm.

5. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    onunla levrek siftahımı yaptım ben:D

Uploaded with ImageShack.us

bilmem artık kadir abi temmuzdan sonra gelicem yanına bana bi güzel levrek yakalatmassan ozaman halin yaman :)) avların daim olsun abim o tarafa yolum bi düşse direkt yakandayım :)

saygılar.[/QUOTE]

beklerim kardeşim sen takımını hazırla şimdi den:)

bu mardan palace nerde tam olarak:confused: araya kumköy karışmış ama çıkaramadım:D evrenseki barınağındanmı söz ediyorsunuz diyeceğim ama bu kezde 20 25km lik bir fark var:) ?merak ettim şimdi yeni bir mekanmı çıkıyor ortaya:)

öncelik ile ben artık gündüzleri takılamıyacağım,şu aralar akşam 8 den sonra takılabilirim:) yada sabah erken ama bu aralar sabahları pek tadı tuzu yok:) şu küçük balıklar ortalığa bir çıksın açıklardaki haramiler yakında damlar nisan ortalarına doğru,o zaman biraz daha canlı olur ortam,gece taakılabilirseniz ben her zaman varım:)

6. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    topkapı place varya kunduda orası arkadaşın dediği yer kadir google eart dan bak hatda yan yatmış bir tekne resmi felan olması lazım eartda bakınca sen topkapı place yaz gelir.
    yani bahsi konu geçen yer kundu:)

7. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

-Abi gördün mü?
    -Neyi?
    -Forumdan biri sahteyle kefal yakalamış.
    -hmm...Kadir abidir o kadir.
    -Bakayım valla o :D :D

Tebrikler Kadir abim yine şaşırttın beni gerçi şaşırmıyorum artık da neyse.:)

Ayrıca diğer balık akya türünden bildiğimiz Liça aynı türdür bi değişiklik yok fakat yüzgeç özellikleri ve derisi itibariyle bildiğimiz akyadan farklı özellikler gösterir geçen sene akya avına merak salıp marmarise kadar gitmiştim güzel bi hafta geçirdim orada bolca yakalamıştık bunlardan limit altı olduğu için iade edildi.Geri kalanlarda 1 haftalık mangallığı çıkardı. :)

8. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tamam abi şimdi çözdüm olayı:)

o gün balık yapacaktık bunları alı koymuştum:) hep geri salıyordum,hatta orda her sabah daim nöbetçi 4lü ihtiyar heyeti vardı,salma bize ver dedikleri çok olmuştu,arada bir veriyordum,baktım her kefal tutuşumda adamlar beni yan yan kesip bana verse diye bekliyorlardı:D fazla dikkat çekmeden,balığa çırpınma fırsatı vermeden alıp yavaşcana çaktırmadan suya geri salıyordum:D

arada bir tane olan o çıplak limit dışı olduğunu sonradan gördüm,zaten bu boydaki çıplak ın tadı pek iyi olmuyor,etsiz balık,pişince kuruyor,daha irilerini tutmak lazım,tadı fena deyil,en azından turna ve tral balığın dan iyi bana göre,

canlı perfonmans çekiminde bu sezon kefal avı yapacağım farklı takımla atçek dalında:)

9. VaRnA

VaRnA Atilla

kefaller de süper levrekte

helal olsun
    başından beri okuyorum kefalden sonunda levreğe ulaşılmış.
    rapala adı modeli nedir?

10. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    river98 adı,yanlız bu kadar kefal tamamı ile tesadüf eseri yakalandı,o dönem kefal bolluğu vardı,çekerken takılıyordu panik yapan kefal sahtenin önünden geçerken takılıyordu,su üstüne yakın grup kefal görürseniz atın deneyin:)
    o dönem her yer kefal olunca atacak yer kalmıyordu sahteyi yani o denli kefal vardı:)

11. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    ama aynı yerde şimdi kuş uçmuyor:confused: :confused:

12. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi başkan ın dere içini temizletmesi lazım,yazınki teknelerin çoğu giremez oraya,kum yığılmış,kepçe ile yahut DSİ den kanal temizleyici çağırtıp bir güzel içini temizletmesi lazım,ki derin olsun balıklar kendilerini gizleye bilsin,böyle bırakırlarsa geçen seneki kefal sürüleri mazide yerini alır

13. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    evet aslında temizlense fena olmaz hem ağır koku olayıda ortadan kalkar en azından.
    bu arada limanda kefal tık demiyor gerçekten.
    aslında sadece orda deyil boğazda ve side'de de kefal yemiyor anlayamadım
    geçen yıl onuncu aydan sonra ben o bölgeye takılmaya başladım acayip kefal vardı hayırlısı bakalım inşaallah düzelir.

14. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi oteller gecenin sakinliğin den faydalanıp arıtmanın suyunu bırakıyorlar o meraya,bir seferinde denk geldim,bir koku sardı ortalığı 2saat sonra koku dan eser kalmadı,arıtma sistemleri düzgün çalışmıyor yada arıtma dan geçirmeyip direk salıyorlar,yazın bunu zor yaparlar şikayet artarsa,otellere baskı ceza vs uyarılar yaparlar,ki zaten oteller müşteri kaybetmeyi pek göze alamazlar,yazın millet orda sabahlıyacak balkonlarda,hayli ile müşterilerde şikayetçi olacak,adam tatile geliyor laham kokusu içine çekmek istemez,gelecek olanada,o otelin reklamının geçtiği yabancı web sitelerde,tatilciler dönüşlerinde görüşlerini de bildiriyor

15. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    aslında kanalizasyon şebekesi var zannedersem kadir tamam eskiden denize salıyorlardı ama şimdi öyle yapıyorlarmı bilemeyeceğim hani nasretdin hoca misali bindiğin dalı kesmek gibi birşey.
    neyse sana bugün yaşadığım ve utandığım bir olayı anlatayım:eek: yine limandaydım 11:00 den yaklaşık 16:00'ya kadar limanın kısa olan kısmının ucunda idim yanımda kayın birader var saldık suya oltaları bekliyoruz kafasında kulaklık yaklaşık 17 veya 20 yaşları arası genç bir turist yanımıza geldi :eek: hello mello :eek: derken baktık birşeyler arıyor oralardan kayaların arasından orta boylu bir eski poşet aldı hadi başladı etrafta ne kadar çer çöp varsa doldurdu baya 15 dakka kadar.
    poşeti doldurdu valla hani bunu buraya yazmak belki doğru deyil ama ben genelde etrafımı temizleyip ve getirdiğim çöpleri toplayıp olduğum yeri terk ederim ama bu olay karşısında inan acayip utandım :eek: yanımızdan geçerkende çocuğa teşekkür etdim.
    hani demem çevremizi temiz tutmamız ve korumamız lazım ama değerini hakikaten bilmiyoruz bahsetdiğin gibi eğer o otel sahibleri atıkları denize salıyorlarsa yazıklar olsun...

16. VaRnA

VaRnA Atilla

bilgi verdiğin için sağol.Kazasız belasız hayırlı avlar dilerim.Tecrübenden sayende yararlanıyoruz.

17. Astalavista

Astalavista Furkan

Tebrikler... Güzel bir av olmuş.