Levreğin Hayır Demediği Slikonun Testi :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Aslında zoru başarmışsın Volkan. Balık tutmaktan zordur silikonun üstündeki tek iğneyle kalamar tutmak :D

Ben bu nedenle sahte çantamda bir tane kamışıma uygun bir kalamar zokası bulundururum. Baktın böyle bir iki defa kalamar binip bıraktı, demek ki o bölgede o sırada avlanıyorlar ve senin balığı beğenip yapışıyorlar, ama sahtedeki tek iğne kollarına denk gelmediği için senin asılmanla vazgeçip bırakıyorlar. Böyle durumda hemen çekip kalamar zokasını takıp atarsan alabilirsin birkaç tane. Her zaman kıyıdan denk gelmez kalamar, yani zamanını takip edip kovalarsan illaki bulursun ama böyle rastgele denk gelmesi biraz zordur. Bulundumu değerlendirmek lazım. ;)

Ama bundan sonra inşallah hedef avın nasip olur. :)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sorma, bu ava kadar çantamda kalamar zokası vardı. (2 adet, biri yeşil biri kavuniçi tonlu) Aldığım sahte ve slikonlardan sonra çantada yer olmayınca onları evde bıraktım. :) Nasip olmayacak ya, mutlaka bişey oluyor. :)

Tek iğneyle kalamar yakaladığıma Serhat abi de çok şaşırdı.

3 - 4 tane yakalasaydım güzel olurdu. Şimdi bi tane, ne yaptığına değer, ne uğraşıp temizlediğine.

Hedef av zor bir balık. Havası, suyu, saati var kaçağın. :) Şubatta 5 günlük bir izin alırsam şansımı katlarım diye düşünüyorum. Böyle 2 hafta da bir kez avlanmakla zor.

3. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Senin bu bahtsızlığı napıcaz onu bilmiyorum hakkaten. :eek: :D

Bence sen yine pek şans vermediğin bir sahte yerine o zokalardan turuncu olanı koy çantaya. Zaten büyük ihtimal onların yarısını atmadan götürüp getiriyosun, biraz da zokayı götür getir. :D Bakarsın yine denk gelir. ;)

İzin alıp da haftaiçi gitme şansı yakalarsan sessiz sakin merada şansını katlayabilirsin.
    İnşallah istediğin gibi olur.

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing:

Doğru ya, sahtelerin %70 ini denemeden götürüp getiriyom. :D

Koyayım yeşil tonluyu çantaya. Onunla daha önce 2 tane yakalamıştım. :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Geçmiş olsun, pek bişey kaçırmadın. Bu hafta sonu buralarda pek çıkmadı balık. :) Ben haftaya yine gidiyom, nasipse. :D

Kolay gelsin...

6. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

abi yine harika rapor balık olmasada senin raporlarını okumak benim için ayrı bir keyif çok güzel anlatıyorsun ...
    ben silikonları Worm ofset diye bir iğne var onlarla yaptım güzel oldu.
    Dikiliye gelince seninle mutlaka tanışmak isterim abi :)

7. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Kalamar varsa pek zoka seçmez gerçi, ama skoru olan sahte her zaman tercih sebebidir. ;)

Bir de olur da yine denk gelirse bir tüyo vereyim. Eskiden verim aldığımız bir yöntemdi, gerçi tekneyle levrek sırtısında yapıyorduk ama atçekte de işe yarayacaktır.

Önceden evde bir takım hazırla. 1 metrelik sağlam bir misina kes. Ucuna kaliteli küçük bir klips bağla sağlamca (klips yerine genelde jiglerde kullanılan kapalı halka, yahut küçük ama güçlü bir fırdöndü de kullanabilirsin), hemen ardından 10-15 grlık bir zeytin kurşun geçir. Kurşunun hemen dibine uygun bir iğne bağla, tercihen beyaz, düz, canlı bırakma için kullanılan iğnelerden, ama kısa pala olmasında fayda var. Kurşunun iğne düğümüne baskı yapmaması için araya bir stoper de koyabilirsin, ama bunlar birbirine yapışık sıralı olmalı, boşluk bırakmamaya çalış, hepsi dipdibe, stoperin hemen bitiminde de iğnenin palası başlamalı. İlk iğnenin boynundan bir 4-5 cm ilerisine ikinci bir iğne bağla, hırsızlı takım yapar gibi, bu ikinci iğnenin palası uzun da olabilir. Misinanın fazlasını kes, bu takımı çantaya koy.

Kalamar alırsan hemen bacaklardan birini keseceksin dibinden, 10 cm kadar olacak. Bu takımın klipsini (halkayı/fırdöndüyü) ana misinanın klipsine takacaksın. Kalamarın kolunun kestiğin tarafını ilk iğneye, orta kısmını da ikinci iğneye takacaksın. İncelen uç kısmı serbest kalacak. Bununla atçek yapacaksın. :)

Biz sırtı yaptığımız için sorun olmuyordu, belki atçekte bir süre sonra biraz deforme olup gevşeyebilir kalamar. Ama nispeten sağlam olduğu için baya gidecektir. Etkili bir yöntemdir. En azından bizim kıyılarda öyleydi. :)

8. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Balık olmasada rapor iyi olmuş tebrikler :)

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Raporumu beğenmene sevindim, teşekkür ederim Mehmet.
    Bende de var ofset iğne ancak küçük almışım. Bu silikonlara uymaz sanırım ama akşam evde bi deneyeyim. :)
    Belki tanışabiliriz, bende seninle tanışmayı çok isterim. :) Bende şubatta izne çıkmayı düşünüyorum. :)

İlginç bir yöntem ilk defa gördüm böyle bir yöntemi. Anladığım kadarıyla lüfer takımı gibi bir takım yapıyoruz.
    Bi daha kalamar denk gelirse denemek lazım. Gerçi ben sert sahte atıp çekmek istiyorum. Özellikle sabah suyunda wtd aksiyonu yapmak ve yakalamak daha çok istiyorum. Dün öğlen 3:00 civarı İzmir'e dönerken wtd çalıştım gündüz gözüyle çok keyif aldım. :)

Bu arada shimano joyspin kamış biraz esnek, okuma x spinle daha kolay wtd yapılıyordu. Wtd yapacaklar okumadan şaşmasın bence. :)

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Durumu dengelemeye çalışıyoruz. :D

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Evet iğne sistemi lüfer takımı gibi, hırsızlı. Ama bu takım toplamda 6-7 cm olacak. :)

Bu aslında eskiden kullandığımız bir takım. Sadece biraz spin avına göre revize ettim. Ama kendim de takımlar yaratmayı seviyorum. Hayırlısıyla bir dönsem memlekete, aklımda daha ne takımlar var, zihni sinir projeler çok! :D Kendim yapacağım sahteyle de levrek alacağım. :thumb:

Tabii suüstü sahteyle wtd yaparak levrek alabilirsen bu takımdan çook daha zevkli olur. :)

12. FLATRON BJK

FLATRON BJK Mehmet

Favori Kamış:
    Carmoron
    Favori Makine:
    Ryobi

Teşekkür ederim Volkan. Tamam Cuma günü slm işi benden hiç merak etme:laughing: Bende hafta sonu gitmeyi düşünüyorum ama sağlık durumum izin verirse. Sanada kolay gelsin iyi çalışmalar...:thumb:

13. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    güzel paylaşım.teşekkürler ve tebrikler.ayrıca bohçacıları bugibi sitelerle tanıştırmakta yarar var diye düşünüyorum arkadaşlar...

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, bohçacıların bu gibi sitelerle tanışması elbet güzel ama genelde tanıştıktan sonra daha yetenekli daha avcı bohçacılar oluyorlar.

Çoğu zaten biliyo ama sadece balık takip etmekte kullanıyorlar foruma genelde.

Bazıları üzerinde olumlu etkisi de oluyordur forumun ama düzelme geç ve yavaş oluyor.