Bugün Altınapa barajına balığa gitmiştim.Canlı yem takmiştım.Bir levrek aldım.Oltaya yemi takıp geri attım.Oltalara uzunca bir süre balık vurmadı.Canım sıkıldı kenarda geziyorum.O da ne taşların arasında bir sazan.Şaşırdım.Sonra düşününce levrek sazanı kenara kadar kovalamıştı sazanda yem olmayacağım diye zıplayınca taşların arasına düşmüştü.Balık her zaman suda yakalanmıyor anlayacağınız.
Kol kadar mı .Bacak kadarmı onu bilemem ama balık içgüdüsel olarak olarak kaçıyor.Arkadaşın birisi altınapada 8-10kglik levreği kenara kadar getirip misinayı kopartmıştı.Avrupada yalan var bizde yok.
========== Sazanlar yüksek yerlere atlamak için kuyruklarını başlarına kadar çeker birden bırakırlar ve aynı yumurta bırakmaya tatlı ya giren somonlar gibi küçük şelaleri atlayabilirler.
2 kiloluk bir sazanı değil levrek baba turnalar bile zor kovalar..O işte bi saçmalık var ama anlamadım...
Numan sen taktın kanadı . Nevzat kardeş uçuruyor. benmi??? sadece .. Yetişkin 1 kg ve üzeri bir sazanın çok iri yayın , yada azman tabir ettiğimiz turnalar dışında tek ölümcül düşmanı insanlardır.
arkadaşlar sazan balığından bahsediyoruz karetta karetta'lardan değil lütfen. karnıma ağrı girdi gülmekten. tamam bir istisna olmuş sazan uçmuş diyelim olsun bitsin. sazan hakkında yeni arkadaşları yanıltmayalım