baligi goruyorsaniz balik da sizi goruyordur... gordugun baligi alamazsin diye bir altin kural hatirliyorum![]()
Selçuk hocam selam, iki senelik konuyu güncelleştirmişsin. öncelikle teşekkür ederim. çok faydalı bilgileri sindire sindire okudum. tüm levrek avcılarının özellikle okumaları lazım.
saygılar.
Arkadaşlar levrek gerçekten çok kurnaz bir balık değildir.aslına bakarsanız sahte balığın renk faktörleride çok önemli değildir. gece veya gündüz görünebilirliği sağlayacı renklerin kullanılması kafidir.Şimdi gelelim esas meseleye neden sahteyi takip eder ama atlamaz;
Levreğin canlı bir balığa saldırışını gördünüz mü? sorumun cevabı evetse yanıtını anlamış olursunuz. biz genelde sahteleri düz bir şekilde çekiyoruz. levreğin atladığı canlı balıksa sağ sol yapar,aşağı yukarı yaparak levrekten kurtulmaya çalışır.işte bu levreği cezbeder. bunu yapabilecek sahte yada aksiyon yok. levrek sahtenin 1-2cm gerisinden geliyor ama canlı balığın yaptığı aksiyonu yapamadığımızdan levreği cezbedemiyoruz.
eğer böyle bir sahte üretilirse ilk alan ben olmak isterim.saygılarımla
aksiyonu sen verdireceksin ona o şekilhihi rapala ve yozuri nin var öyle..minnow modelleri ve x rap..ve ağır batan tip model sahteler,yani askıda kalabilen sahteler senin mekana uyar..
tek elle bu kadar oldu![]()
http://www.youtube.com/watch?v=ZzuNq==3W5k