Eline saglık Üstat eline saglık.Deniz balıgı bir başka oluyor..Levrek kıyıdamı yoksa derinlerde mi çıkıyor.. Saygılar
Marmarada 20 nisan-10 Haziran 10 eylül -5 kasım arası Levrek kıyıya yanaşıyor. Gündüz açıkta gece kıyıya yanaşır hatta 1 karış suya girip avlandığı oluyor.
armağan abi bende hafta sonu gümüşyaka'dan avlanacağım. bana bu konuda bilgi verirsen sevinirim. gerçi ben zaten levrek ile ilgili bir konu açmıştım.ve arkadaşlar yardımcı olmuştu ama bende marmarada avlanacağım için senin tecrubelerinden yararlanabilirim diye düşünüyorum.
Hamdi ve İst.Balıkçısı kardeşler Bu balığı alacalı kolyoz desenli açık renk kayabalıklarıyla yakaladım. Kaya balığının boyu 12-13 cm. Büyüklük fazla farketmiyor çünkü levrek hepsini yutabilecek kapasitede ama horozbina,gelincik,ispari,kıraça(istavrit yavrusu),ilerya(kefal yavrusu) gibi balıklarda marmarada iş yapar levreğin içinden ot zarganası denilen iğne balığıda çıktığı oluyor.Levreğin yemi çok ama hangisine vuracağını o bölgede tecrübeyle belirlemeniz lazım. birkaçınıda yiyebilir. Olta düzeneği ip misina(0,24mm)-gezer kurşun(20 gr.)- 2/0 no iğne kullanıyorum fırdöndü asla kullanmıyorum.Eğer ip misina değilde monofilament misina kullanıyorsanız en az 0,40 mm olsun çekeri 13-14 kg. olsun 10,5 kg. levrek yakalayan oldu canlı balığa inanılmaz balıklar gelebilir allah korusun camgöz köpekbalığı bile gelebilir.(Marmara için) Canlı yemlerin oltayatakılışı kesinlikle kuyruğundan takın hem daha fazla canlı kalır hemde rahatlıkla gezebilir kuyruğu sağlam olduğu için daha uzağa atabilirsin. Benim avlandığım yer bir iskele 5-6 mt. derinlik zemin kısa otlarla kaplı özellikle iskelenin ışık atlarından ileriye doğru 30-40 mt ileri atın Levrek yemi aldığı zaman canlı yemi ağzında sıkarak öldürür bu aşamada sakın oltayı çekmeyin yutmadığı için heran yemi kusabilir zaten bu aşamada levrek fazla ilerlemez yemi öldürdüğü zaman ilerlemeye başlar işte tasmalama zamanı gelmiştir.
Tebrik ederim üstad... Birisi bir zahmet canlı yemin kuyruğundan iğneyitakmayı net birşekilde anlatırsa çok sevinirim.Ben levreğin genelde avına baş kısımından saldırdığını biliyordum.Onun için hep sırttan takardım.Kuyruktan takmayı bir öğretirseniz çok makbule geçer..Bekle beni levrek )
xmrx kardeş Eskiden bende senin gibi sırtından takıyordum ama atmak çok zor oluyordu %50 ihtimal düşüyordu. Canlı yemin ağzından hiç takmadım . Bana göre en iyi yöntem kuyruğundan takmak kesinlikle çok zor düşüyor ve canlı yem doğal hareketlerini rahat yapıp Levreği veya diğer predatör balıkları cezbediyor. En kısa zamanda hem olta hemde canlı yem takılışına ait resim koyacağım. Tabiki kuyruktan takma kıyı bırakmlarında geçerli sürütme ve seyirtme tekniğinde canlı yemi farklı takmalı.
Vallahi, helal olsun. İmrendirdin bizi. Bir dostum, bir kardeşim balık tutunca kendim tutmuş gibi seviniyorum inanın. Galiba bu sevincin içinde, -Oh be! denizlerimizde hala balık var.bütün gayretlerine rağmen bitirememişler. demenin hazzı da gizli. Hepinize daha güzel balıklar rastgelsin.
Mahir abi bundan sonrada inşallah bitiremeyecekler inan durum hersene daha iyiye gitmeye başladı. Bu yağmadan,deniz pisliğinden balıklar kendini korudu ya artık balıklara birşey olmaz, sahil Güvenlik bütün gücüyle çalışıyor İnsanlar artık daha bilinçli , denizi kirletmemeye çalışıyor. Bu tür forumlarda hepimizi bilinçlendiriyor İnşallah bizim çoçuklarda balık tutabilecek.
tşk armağan abi paylaşım için teşekkürler . balık ta çok güzel eline sağlık. lakin benim balık tutacağım yerde malasef büyük bir mendirek veya iskele yok . daha önce yazılanlarda okuduğuma göre zaten akaşamları sığ yerlere giriyormuş balık en azından bir deneyeceğim.