Levrek avı için yeni makina almak istiyorum

Çok güzel konulara değiniyorsunuz arkadaşlar eğlenerek merekla okuyorum yorumları ama sanırım Shimano Sedona 4000 FD siparişi vericem şimdilik e bide yeni kamış da alıcam artık yem olarak da çok araştırdım Rapala Original Floater dan çok memnun herkes tutan arkadaşlarımda bakalım ilerde neler gösterecek ama sorun hiç bir yerde kalmamış bu makine en son bi yeri aradım getirecekler mart ayı içinde elimizde olacak size haber vericem dedi adam. Bi sitede hatta en çok satılan ürün olmuş umarım pişman olmam.
 
Mantıklı düşünmüşsün aslında.

Biz çok kötü şartlarda atçek yapıyoruz genelde. Benim makinaların üstünden bir kova su geçiyor eğer sette avlanmıyorsak.
Sette avlanıyorsak hiç suya temas etmiyor.
Aslında benim şartlara göre düşünüp, tuzlu su koruması olan bir makina almam lazımmış ;) :o :p Neyse elimdekiler ne zaman yeter gari dedi o zaman alacaz tuzlu su korumalı bir makine.

Shimano yağı kaça, nerden aldın? Lazım olursa bigün aklımızda bulunsun.
Şimdilik gres iş gördü ama belli mi olur?

Abi ben Exsence'i sipariş verdikten sonra aradım rica ettim:) Sağolsunlar kırmamış göndermişler bir miktar:D
 
Shimano sahara modelini önerebilirim. Kafa olarakta 2500-4000 arasında kararsız kalmışsın. 3000fd modeli elimde var. Incelemek istersen muğla merkezdeyim bende. Kamış olarakta okuma v system 2.40 düşünebilirsin. 2.10-2.40 hem tekne hem kıyı avı için uygun olabilir.
 
Abi ben 2,70 kullanıyorum. Kamıştan çok memnunum ama 3,20 ye geçiş yapma gibi düşüncem var:) Sanki atış gücümü tam verimli veremiyorum gibi hissttiriyor 2,70 bana:)

Deniz levreği için demişsiniz ama bütçe belirtmemişsiniz ama ben bu makineyi kullanıyorum:p ;

http://fishing.shimano.co.jp/product/series/salt/seabass/index.html

Çok iyi yapmışlar reklamı yahu:D

Aslında bakarsak,kamışın uzunluğu kulanılacak sahteylede ilgili,bir kaç arkadaş değinmiş uzun kamışla aksion vermek zor diye.

Doğrudur uzun kamışla yüzeyde yüzen sahteye aksion vermek zor olabilir.

Ama her sahtede yüzeyde yüzdürülmez mesela,ben olsam kulanacağım sahteye,avlanacağım yere göre,kamışın boyunu tayin ederdim.

Kamış boylarında,çeşitli aksionda olan kamışlarda var mesela,buda önemli bir veri,aksionada bakmak lazım,sert yapıdaki bir kamışla,esnek yapıdaki kamış aynı değildir mesela.

Sonuç olarak,kulanılacak mevki,sahte,atış stili ve sahteye aksion vermek önemlidir,her insana 2,40 lık kamış uymayabilir,aynı 3,20metrelik kamışın,her kişiye uymayacağı gibi...
 
arkadaşlar son soru acil cevap verirseniz sevinirim. Okuma Trio 40S Makine 9+1BB makine mi yoksa başından beri savunduğum Shimano Sedona 4000 FD mi ? En çok hangisi tavsiye alırsa onu alıcam artık yoksa forum okumakla kafayı oynatıcam
 
arkadaşlar son soru acil cevap verirseniz sevinirim. Okuma Trio 40S Makine 9+1BB makine mi yoksa başından beri savunduğum Shimano Sedona 4000 FD mi ? En çok hangisi tavsiye alırsa onu alıcam artık yoksa forum okumakla kafayı oynatıcam


Almayı düşündüğün makinalar bulunduğun yerdeyse, bire bir test eder farkı kendin yaşar, görür ve en sağlıklı kararını verirsin..:confused: :confused: Fazla rulman sayısı sizi yanıltmasın.
 
Benim gönlüm Sedona da yana zaten bugün görüşme yaptım haftaya artık dağıtımı başlıyormuş gümrükten. Sadece çek at yapacaksan sedona 4000 lik yerine 2500 lük öneririm dedi. ben belki dib için de kullanırım dedim sonuçta izmirde kıyıdan da tutyorum söyledim adama o zaman gönül rahatlığıyla sedona 4000 FD alabilirsin dedi. Pazartesiden itibaren de stoklarımızda olacak dedi
 
Sonunda kararımı verdim ve sipraişlerim hazır umarım haftaya makinem de gelecek ve bana gönderecekler. Aşağıdakileri alıyorum bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Elime geçtikten sonra deneyimlerimi sizinle paylaşıcam.

Makine olarak Shimano Sedona 4000 FD
OKUMA SPECİALİST BLUEFISH MİSİNA 300mt 30mm
ASPIRE FLUOROCARBON MİSİNA 50mt 30mm
Rapala Max Rap 11 cm Sahte Yem
Rapala Original Floater 11cm
GES ( Geliobolu Sahtesi )
 
Özel mesaj atamıyorum daha yeni üye olduğum için

Shimano sahara modelini önerebilirim. Kafa olarakta 2500-4000 arasında kararsız kalmışsın. 3000fd modeli elimde var. Incelemek istersen muğla merkezdeyim bende. Kamış olarakta okuma v system 2.40 düşünebilirsin. 2.10-2.40 hem tekne hem kıyı avı için uygun olabilir.

Çok teşekkür ederim ve ayrıca özür dilerim dönüşüm geç oldu biraz. Tabi ki görmek isterim uygun bir zamanda hatta ve hatta makinamı alınca birlikte ava gidebiliriz. Sahara yı da inceledim biraz sanırım 200 tl civarı. Başlangıç için biraz daha uygun olabileceğini düşündüm sedona nın ayrıca izmirde çağlar av diye bi yer var onlarla görüştüm derdimi anlattım. Adam önce 2500 lük al dedi daha rahat olur dedi spin avcılık için. Ben dedim genelde spin için ama arada tekneyle dip içinde kullanabilir miyim dedim. O zaman 4000 lik almanda hiç bir skınca yok dedi tek fark aradaki 100 gr ağırlık farkı dedi ve makara çapı. Sanırım onları alıcam ve son olarak forumda misina ve yem markalarını da yazdım. Burdan almamın sebebi de 4 malzeme sağlayan dükkanla konuştum hiç biri garanti vermedi makinelere bi tek bu Çağlar av 2 yıl garanti veriyor. Hoş yaptığım araştırmalara göre shimano kolay kolay bozulmuyor ama ne olur ne olmaz garantiside olsun istedim.Bunları yaparken de biri Okuma 40 trio makinesiyle girdi aklıma ama sanırım tercihim shimano olacak yine.
 
Özelden tel numaramı gönderdim. Çağlar av bilirim genelde alış verişi oradan yaparım. Oğuzhan vardır orada çalışan her türlü yardımcı olur. Rapala maxrap modelinde içinde ki kursunlarda takılma problemi çıkıyor. Yüzüşü ve aksiyonu bozuk oluyor veya bozuluyor arada. Düzgün yüzmuyor. Mümkün mertebe elden kontrol ederek almaya çalış. Muğlada da efeler avda mevcut sanırım oradanda temin edebilirsin bazı malzemeleri. Neyse hayırlısı olur umarım. Bol trofeler yakalamak nasip olur yeni makinenle inşallah. Güle güle kullan.
 
Özelden tel numaramı gönderdim. Çağlar av bilirim genelde alış verişi oradan yaparım. Oğuzhan vardır orada çalışan her türlü yardımcı olur. Rapala maxrap modelinde içinde ki kursunlarda takılma problemi çıkıyor. Yüzüşü ve aksiyonu bozuk oluyor veya bozuluyor arada. Düzgün yüzmuyor. Mümkün mertebe elden kontrol ederek almaya çalış. Muğlada da efeler avda mevcut sanırım oradanda temin edebilirsin bazı malzemeleri. Neyse hayırlısı olur umarım. Bol trofeler yakalamak nasip olur yeni makinenle inşallah. Güle güle kullan.


teşekkür ederim. haberleşelim arada gideriz beraber bu aralar biraz yoğun okul akşam8 e kadar fln okulda kalmak zorundayım. ilk fırsatta görüşelim ararım ben seni. teşekkür ederim her şey için
 
Olur ya müsait bi zamanda. Bodrum güvercinlik için tekne organizasyonu düzenlemeye çalışıyoruz bu aralar. Ama malesef ki 3 ay boyunca tekneler haftasonları dolu. Bu yüzden hafta içi olacak. Niyetin olursa haber ederim. Zaten siteye de konu açacağım.
 
tamam bende uygun olursan gelirim. haberleşiriz yine teşekkürler her şey için
 
Back
Yukarı