levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

  1. ist balıkcısı

    ist balıkcısı

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    653
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    sen ciddimisin yoksa şakamı yapıyorsun. ayrıca teke bol miktarda çıkıyor orada. balıkçı barınağının ilerisinde fenerin orada kayalıkları kepçe ile tararsan teke çıkarırsın. hem mırmır hemde levrek için tercih edilen bir yemdir.
     
  2. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Levrek vs. için, mesele avın boyu, posuna bağlıdır. Levrek gibi balıkların ağızları çok çok büyük açılabilir. Ufak bir balığı alttan dalıp lüp diye yutması mümkündür.

    Bu iğneler, circle hook olarak bilinir. Ben türkiyede sadece Mustad 39950 BLN modelini bulabildim. İstoç'ta filan diğer modellerde mevcut olabilir. Bu iğnelerin ayırt edici özelliği, iğnenin ucunun dimdik bedene bakıyor olmasıdır.

    [​IMG]

    Bu resimdeki MUTU tipi olanlar, uygundur normal levrekler için. Circle Hook'ları diğer iğneler göre daha küçük seçmek gerekir. Basitçe, balığın ağzının yarısından biraz daha küçük olmalıdır, ağız açıklığı. Çok küçük iğneler ise, çok büyük balıkları yakalamaz malum.. Levrek için, 2 ... 2/0 aralığı genelde yeterli olur..

    İğnenin öyle takılması vs. çok kritik değil çiçek. Zaten o iğne balığın ağzından çıkarken yakalar balığı. Hangi yönden yutulduğu filan pek önemli olmaz.. Bu iğnenin esprisi, tasmalama gerekmemesi, hatta bilhassa yapılmamasıdır.
     
  3. arm59

    arm59

    Mesajlar:
    304
    Şehir:
    Tekirdağ/Antalya
    Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Serdar kardeşim üstteki iğnelere benzer iğneleri ben levrek avında kullandım. Canlı yem avı benim tercihim olduğu için bu iğnelerden randıman alamadım iğneler içe çok kıvrık olduğu için teke,kayabalığı,ispari ve kefali çok yıpratıyor ve canlı yemi neredeyse öldürüyor. Çok dikkatli takılması lazım yoksa canlı yem ölebiliyor.
    Belki yaprak yem, ölü yem için çok iyi olabiliyor. Ama canlı yemde bir tek ağzından takılması gerekiyor.Sırtından ve kuyruğundan takılırsa yemin etini darmadağın ediyor. Av sonunda canlı yemi tekrar suya atmak gerekirse iğneden çıkarırken canlı yemin eti iyice parçalanıyor. Bence kısa pala çapraz olmayan iğneler canlı yemle avcılıkta daha ideal.
     
  4. poseidon911

    poseidon911 Umit

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    199
    Şehir:
    Izmir
    Favori Kamış:
    Daiwa r'nessa RN 802 MHFSAF --- Shimano AX27MH --- Shimano beastmaster AX240MH
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinal
    En İyi Avı:
    levrek 7.00gr
    Selam.Bugun girdigim yabanci bir sitedeki levrekler hakkindaki yaziyi sizlerle paylasmak istedim eger imla ve cumlelerde bozukluklar varsa affedin.

    Levregi taniyalim

    Levreklerin disi olanlarinin burunlari erkeklere oranla birazdaha sivridir.Erkeklerin ise biraz daha yuvarlaktir.
    Benekli levrekler(Dicentrarchus punctatus),isminden anlasildigi uzere sirtlari beneklidir.
    [​IMG]

    Dikkat akdeniz levregini ve atlantik levregini karistirmayalim.
    Bilinen genc levreklerinde (yaklasik olarak 10 cm) genel olarak vucutlarinda benekler mevcuttur.Bu benekler yaslarinin ilerlemesi ile kaybolur.
    Manche denizinde,Atlantikte,Akdenizde avi yapilir.Atlantikte, Morocco dan Norvec e kadar avlanilabilir.
    Levrekler 2° den 32° dereceye kadar isisi olan sularda yasayabilirler.
    7° dereceden az isisi olan sularda avlanma yapmazlar.
    Tercih ettikleri su isisi 15 - 25° dir.Mukemmel su isisi ise 22° dir.
    0,5% den 40% a kadar daha az veya daha cok tuz orani olan sulara rahatca uyum saglayabilirler.(Denizin tuzluluk orani 35% dir)
    Levregin derinlik olarak 40 ile 50 mt maximum 90 metrede bile avini yapabiliriz.
    Levrekler kayalik,kumlu zeminleri sevdigi gibi bataklik zeminli yerleri sevmezler.
    Dalgali , calkantili,akintili sulari cok severler.Genellikle firtinali zamanlarda avlanmayi tercih ederler ama sakin sularida severler(nehir agizlari vs).
    Gucu,dayanikliligi,etinin kalitesi amator balikcilarin favori hedefi olmasina sebebiyet verir.
    Akdeniz levrekleri Atlantik levreklerine oranla ergenlik caglarina daha cabuk ulasirlar.
    Akdenizde erkek cinsleri 2-3 yasinda 23-30 cm uzunlugunda disiler ise 3-5 yasinda 33-42 cm uzunlugunda ulasirlar.
    Atlantikte ise erkek cinsleri 4-7 yasinda 32-37cm iken(akdenize oranla daha buyuk)disiler ise 5-8 yasinda 33-42cm e ulastiklari zaman cogalmaya baslarlar.
    Yumurtlama yerleri genellikle en az 10 mt derinlikte bulunan kayalik yerlerdir.Cok kucuk ebatta olan yumurtalarin(yaklasik olarak 1mm),larvalarin gelismesi oldukca hizlidir.Dort veya yedi gun arasinda larvalar 3.5mm boyunda olurlar.

    Uc santimetre boyuna geldiklerinde bilinen levrek seklini almaya baslarlar.
    Dort santimetre boyuna ulastiklari zaman herhangi bir tehlikede yarim dakika yeva tam dakika olmak uzere kendilerini kumun icine saklama yetenegine sahip olurlar.Buyukleri ise tehlike durumunda kuma gomulu sekilde saklanmayi surdururler.
    Filelerden kumun icine gomulerek kurtulma yeteneginede sahiptirler.
    Gelismekte olan yavrular kucuk deniz kabuklularinin planktonlari ve cok kucuk diger yavru baliklarla beslenirler.
    Boylari yirmi santimetreye ulasan levreklerin migdelerinde teke,kum yengeci turu canlilar gormeye baslariz.
    Elli santimetreyi gecen levrekler avlanmalarini azaltirlar fakat boyut olarak daha buyuk yemlere yonelirler.
    Buyume hizlari suyun isisi ile ilgilidir.Sicak sularda buyume suresi daha hizlidir.Levregin cinsine gorede degisir.Disi levrekler erkeklere oranla daha hizli bir gelisme gosterirler.Buyume hizlari balik ciftlesme yasina geldigi zaman yavaslama gosterir.
    Levrekler aciklarda grup halinde iken sardalya , anchois vs.gibi balik surulerinin icinde avlanirlar.Levreklerden biri surunun icine dalar ve sardalyalari panik halinde geriden yavas ve dikkatlice gelen levreklerin uzerine dogru surer.
    [​IMG]
    Levrekler genelde suyun icinde avlarinin parildayan isiltilarina yonelirler.Levrek avini arkadan veya yan tarafindan yakalar bir sure bu pozisyonda bekler ve avini yutmak icin ters cevirir , avinin kafasindan baslayarak yutar.
    Levrekler ozellikle dalgali havalarda tek olarakta avlanirlar.Akintilara karsi durmayi severler.Akintinin icinde akinti ile kacmaya calisan baliklari avlarlar.
    Ozellikle firtinali havalardan sonra plajlara iyice yaklasarak dalgalarin yerlerinden soktugu yengec kurt vs turu deniz canlilarini toplarlar bu yuzden bu tur havalarda surf casting yaparak avlanmalari biraz daha kolay olur.
    Levrekler seslere karsi hassastirlar.Ornek olarak bir buldo veya attigimiz kursun ses yaparsa levrekler sesin geldigi yone dogru yonelirler.Bu tur sesleri 15-20 mesafeden hissedebilirler.
    Yakalanmis levreklerin migdelerinden ortamlarinda o an icin mevcut olan canlilar cikar.Sardalya ve anchois lar o an icin cok ise hemen levreklerin avliklari olurlar.Ama bu bazi durumlarda bu degisebilir.Mesela gri karides bulunduklari ortamda cok olsa bile levregin tercihi pembe karides ve teke olacaktir.
    Levrekler genelde beraberce suru halinde yasarlar.Genc olanlari kefallerle ayni frekanstadirlar beraber gezerler.Yavrulari ise bir metrelik suda genellikle dipte gormek mumkundur.En buyukleri ise genelde daha derinlerdedir.
    Suru gece ve ozellikle deniz dalgali oldugu zaman dagilir.
    Levrekler bol oksijenli sulari severler.Oksijensizlige kisa sureli olmasi sartiyla dayanabilirler.Deniz suyunda oksijen orani azaldigi zaman(sicak ve simsekli havalar,asiri yosunlu denizler)levrekler ilk etkilenen baliklardandir.Su yuzune sersemlemis sekilde cikarlar.
    Bazilari ise levreklerin ,plaj boyunca olan dalgalari(kumluk veya kayalik) bol oksijenli bulduklari icin sevdiklerini dusunurler.Ama unutulmamasi gereken levreklerin dalga kiranli limanlarda ve suyun pek temiz olmadigi,oksijenin arasira azaldigi bolgelerde cok iyi yasayabilmesidir.
    Tehlikede olan bir kral!Alicilar tarafindan cok arzulanan bir balik turu olmasi,profesyonel balikcilar tarafindan cok avlanmasina hatta kaynaklarinin nerede ise tuketilmesine sebebiyet vermektedir.
    Bir levrek ne kadar yasayabilir?Sète sehrinde cok buyuk bir levrek uzman tarafindan incelendi.Incelenen levrek 15-16 yasinda,92,5cm boyunda ve 11 kilo agirligindaydi.Akdenizde levrekler nadir olarak alti yasini gecerler,ama15 kilonun uzerinde rekor alimlar olmustur demek oluyorki kesinlikle cok yasli idiler.
    Atlantik levrekleri daha uzun yasarlar.Fransiz enstitusu biolojistleri yirmi yasinda bir levrek bulmuslardir.Irlanda kiyilarinda ise yirmidort yasinda bir levrek kesfedilmistir.(fakat kesfedilen levrek sadece 78 cm boyundadir,cunki kuzey denizlerinde yasayan levreklerin gelisimi belirli bir yastan sonra durur)
    Bilinen en yasli levrek ise Amsterdamda bir akvaryum tutkununun besledigi levrekti:1963 yilinda 30 yasinda.
    Hepimizin ruyasi olan 10 kiloluk bir levrek bir hayvan ! kac yasinda?Akdenizde yaklasik olarak onbes yasinda diyebiliriz.Atlantikte ise yaklasik yirmi.
    Buyuk levrekler genelde disilerdir:cunki erkeklere oranla daha iridirler....cunki erkeklere oranla daha uzun bir sure yasarlar.
    Noktali yada benekli levrekler bilinen levrek turlerinden her zaman icin daha kucuk kalirlar,60 cm yi gecmezler.Bu tur levrekleri guney taraflarinda Senegal den Gascogne korfezine(nadir olarak mans denizine kadar)ve akdenizde bulabiliriz.Noktali levrekler kumlu,bataklik,kayalik ve rengi kavuniciye kacan sularda bulunur.Bu tur levrekler deniz kabuklulari,kurtlar ve baliklarla beslenirler.Buyume hizlari bilinen levreklere oranla daha yavastir:1 yasinda 10cm,4yasinda 31cm,7yasinda 41cm dir.Eti ise mukemmeldir.
     
    Son düzenleme: 26 Mart 2007
  5. morrigan

    morrigan

    Mesajlar:
    314
    Favori Kamış:
    olta,çapari,kaşık,rapala,silikonlu yem vsvs..
    En İyi Avı:
    zargana-levrek-uskumru bide kaya balığı:)
    Serdar abi,iğneyi canlı yemin gözünün üstüne dikin diyor zaten, canlı yeme geçirin demiyor.
     
  6. SahEmre

    SahEmre Emre

    Mesajlar:
    2.481
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Bu en baştaki iğneyi aldım 2li hale getirdim photoshopta. NAsıl olur acaba, hem sağa hem sola dönüp gitmeye çalışan balık için mesela.

    [​IMG]
     
  7. YAŞAR TAŞKIN

    YAŞAR TAŞKIN yaşar taşkın

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    230
    Şehir:
    MERSİN/ÇANAKKALELİ
    Favori Kamış:
    OLTA

    selam arkadaşım yengecin kıskaclı ayaklarını kırıp oltayı oradan geçirip atıyordum ben levrek çok seviyor fakat hava aydınlanmadan orada olman gerek
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Temmuz 2009
  8. gürkan1977

    gürkan1977

    Mesajlar:
    38
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    10 kilo üzeri mıgrı
    levrek bence en çok gümüş balığı ve kefal yavrularını sever.hatta bizzat zıpkınla avlandığım zamanlarda telaşla kaçışan küçük kefal yada gümüş sürülerinin ardından gelen levrekler bunun en iyi kanıtıdır(bu arada gördüğüm levrekler tabiki zıpkında:) )neyse bence en güzel avı gezer kurşunlu oltanın ucuna bağlanan fırdöndüden sonra 1 metre kadar beden ucuna da çelik iğnemiz.yem olarak 8-10 santimlik ilarya canlı olacak.oltamızı atıyoruz.burda en önemli husus oltayı attıktan sonra aşağı yukarı 7-8 metre kadar boşta misina bırakacağız ve bu kısmı sabitlemicez.çünkü levrek yemi aldığında olta yavaş yavaş akmaya başlar ama anlık bir gerilme hissederse hemen bırakır yemi.sonra vah tüh demeyin.levreğiniz bol olsun
     
  9. arm59

    arm59

    Mesajlar:
    304
    Şehir:
    Tekirdağ/Antalya
    Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Canlı yem için gümüş balığı dayanıksız oluyor ama ilerya çok dayanıklıdır.
    Levreklerin en büyük özelliği sürü halinde avlanmasıdır. Yani bir levrek oltaya vurdumu civarında başka levreğe atan varsa muhakkak onlarada levrek vurur.
    Benim kişisel tecrübelerime göre hergün aynı saatlerde levrek yeme gelir.Başlarda tesadüf sanıyordum ama her bölgede bu değişiyor benim avlandığım yerde %90 saat 23:00 ile 00:00 arası canlı yeme geliyordu eğer bir tane levrek yakalayıp livarda onu canlı tutarsanız onun çırpınışlarından denizdeki levreklerle aynı olduğunu anlarsınız içgüdüsel olarak aynı tepkileri veriyorlar. Levrek avında önemli bir ipucu dur.
    Bulunduğunuz yerde levreğin avlanma saatini tespit edebilirseniz çok başarılı olabilirsiniz.
     
  10. adrian

    adrian

    Mesajlar:
    2
    Şehir:
    Edirne
    Favori Kamış:
    zıpkın,kıbrıs olta,hırsız iğneli dip oltası
    En İyi Avı:
    10,5 kg aynalı sazan,550 gr levrek
    levrek avında yeni bir yöntem olabilir

    herkese selam, forumda ziyaretçi olarak 2-3 saat dolaştktan sonra üye olup aranıza katılmaya karar verdim. levrek (ispendek) ve diğer balıkları tutmakta limandan kullanılan bir çeşit kıbrıs olta takımı olan yöntemi sizinle paylaşmak istedim.klasik 7 numara 8 adet çelik olta aralarında 1,5-2 cm boşlukla aynı bedene bağlanıyor.bunun üstüne fırdöndü ve klips.klips üzerine 20-30 gr içi delik gezer kurşun var.kurşunun üzerinde büyük , misinanın içinden geçtiği samandıra ve derinlik ayarı için stoper.buraya kadar herşey normal yem olarak ekmek değil sardalya kullanıyorsunuz.derinlik ayarını 1 metrelerde tutup kefalde alabilirsiniz. bu yöntemle küpez.kolyoz,iri istavrit,ispendek,çupra,ve kefal avladığım oldu.umarım işinize yarar. herkese rastgele..
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 22 Haziran 2007
  11. OrhanCinoglu

    OrhanCinoglu

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    344
    Şehir:
    kucukyalı istanbul
    Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    Arkadaşlar kıyıdan canlı yem atacağımız zaman ne kadar mesafe atmamız lazım.yardımcı olursanız sevinirim
     
  12. srcn.41

    srcn.41

    Mesajlar:
    75
    Şehir:
    İsZMiT-Kocaeli-KöRFeZ
    Favori Kamış:
    Milennıum 60 ve Beta 60 Albastar makina,dragon ve discovery kamiş,el oltası,hassas kamiş
    En İyi Avı:
    Resimdeki eşkina,İstavrit,lüfer,zargana,meszgit
    Levrege çıkacam yem olarak istavrit kullanıcam sizce canlı mı takmak iyidir yoksa keserek parça şeklinde mi kanca olarak kaç no kullanıyım? Olta sistemini nasıl hazırlamalıyım?
     
  13. olcay

    olcay

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    149
    Şehir:
    Denizli
    Favori Kamış:
    Olta...
    En İyi Avı:
    Kral LEVREK
    Sercan Kardesim,

    Teke ya da baska bir yem taktin ve benim resimde oldugu gibi bir levrek yakaladin onu nasil tutacaksin :) . Yakalamak istedigin balik levrek ya da hangi balik olursa olsun, avlak yerinde yakalayacagin baligin sevdigi yem ne ise onu kullanman lazim. Ornek vereyim sen hayatin boyunca Cin ya da Japon yemegi yememissin sana yem olarak bu sunuluyor. Bu degisik yemi mi tercih edersin yoksa bildigin doner kebap mi? :D

    Avlak yerinde av yapan balikci ya da buyuklere bir sor kisa bir arastirma yap. O bolgede hangi balik hangi yemle calisiyor. Kisa bir arastirma sadece. Bizim verecegimiz bilgilerden daha saglikli olacaktir. Ornek vereyim: resimde gordugun levregi ben subye ile yakaladim yanimda duran arkadaslar sardalya atmislardi bir numara yoktu...

    Kal saglicakla rastgelsin...
     
  14. srcn.41

    srcn.41

    Mesajlar:
    75
    Şehir:
    İsZMiT-Kocaeli-KöRFeZ
    Favori Kamış:
    Milennıum 60 ve Beta 60 Albastar makina,dragon ve discovery kamiş,el oltası,hassas kamiş
    En İyi Avı:
    Resimdeki eşkina,İstavrit,lüfer,zargana,meszgit

    Abi levrek gelsin de tutarım her türlü :)
    Sonra abi burda herkes çapari ile istavritçi bilmezler burda benide istavrit sarmıyor levreke cıkacam burda bilgi ediniyorum büyüklerimden abi :)

    Sende KaL Saglıcakla RastGeLE
     
  15. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Levek için kaya balığı son derece iyi bir seçimdir..

    Kaya balığı bol ve kolay bulunur.. En azından teorik olarak, ben geçen hafta bir tane bile bulamadım, Eskihisar'da akşama kadar kaya balığı tutcam diye, lapin, mezgit, gümüş, kefal vs. hepsinden tuttum, bir kaya balığı denk gelmedi :( Neyse, kaya balığı, dibe yapışık yaşar.. Stratejisi gizlenmektir.. Levreği görünce bilhassa, dibe kaçmak ister.. Eğer, kaya balığını dibe ulaşamayacak şekilde şamandıra vs. ile salarsanız suya, levreğin taaa nerelerden görebileceği bir yeminiz olur.. Dibe gitmek için ikide birde zorlayacaktır. Şamandıra dalacak çıkacak, şapırt şupurt edecek, dikkat çekecektir. Levrek yönlenince iyice zorlayacak, levreği daha çok kıskandıracaktır..

    Karides veya teke.. Bunlarda çok iddialı yemlerdir, ama bulmak biraz güçtür. Bilhassa canlı karides veya iri boy teke..
     
  16. SahEmre

    SahEmre Emre

    Mesajlar:
    2.481
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Bir tavsiye,

    Kayabalığı bulmak için.
    Hani limandan teke çıkarıyoruz ya, kepçe ile, işte o kepçenin sapı biraz daha uzun olursa normalde limanın duvarına sürdüğümüz kepçeyi biraz daha ileriden kumluktan çekmeye bağlarsak içine ilerideki kyabalıkları da girecektir.

    Bu olay son 15 günde 4-5 kere balığa gittiysem hepsinde tekrarlanmıştır. Eğer kepçeye iren irili ufaklı kayabalıklarını muhafaza etseydim toplamda elimde 20-30 tane kayabalığım olurdu. Yani teke ile aynı anda bu iş görülebiliyor. Yalnız tek şart geniş ve uzun saplı kepçe. Kullandığımız kepçeden de bahsedeyim neredeyse 1 m2 genişliğinde kepçe ve sapı 3 metre civarı bu kepçeyi limanın içindeki duvarın hemen önündeki yada dibindeki yosunlarda gezdiriyoruz. Tekeye nazaran kayabalığı da giriyor. Oltayla uğraşmaya değmez, hemde ağzına falanda zarar vermeden almış oluyoruz.
     
  17. levrekci_burak

    levrekci_burak

    Mesajlar:
    62
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 5,5 kg
    levrek avında teke canlı olarak kıç tarafından iğnenin ucunda sallanacak şekilde iğneye takılır ve bu takımın misinasının kalınlığı 0,30 u geçmemesi gerekir kurşun yada fırdöndü gibi herhangi bir ağırlık takılmaz iğneninde orta boy ve mat renkte olması tüm balıkçılar tarafından tercih edilir teke kancada sürekli hareket eder taki dibe düşünceye dek dibe düştüğünü hissettiğinizde misinayı 15 20 cm çekmeniz yeterlidir gene harekete devam eder avcı bir balık gördüğünde hareketlenme hızlanmaya başlar bunada çakma denir, canlı yemli bırakma takımlarında ise kaya balığının tercih edilme sebebi kancada düzgün takıldığı zaman günlerce ölmemesidir, kefal yada izmarit yada ufak gümüşler çok kısa zaman içinde ölür çünkü o balıklar sürekli hareket eder ayrıca levrek dikenli simsiyah olan kayabalıklarını milyonda bir yer açıksarı dikensiz olanları herzaman daha iyi iş yapar saygılar.......
     
  18. olcay

    olcay

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    149
    Şehir:
    Denizli
    Favori Kamış:
    Olta...
    En İyi Avı:
    Kral LEVREK

    Burak kardesim gercekten cok guzel aciklamali bir yanit vermissin. Bu sekilde cevaplar hepimize cok faydali olacaktir. ama ben yine de tekrarliyorum. Av yapmak istediginiz avlakta en cok bulunan yem ne ise ona ragbet etmek gerekir. Bu tecrubeyle sabittir. Kokulu mis gibi sardalyaya levrek gelmezken, ortamin kaya baligi kocaman levregi yakalatir adama :)
     
  19. Hectic

    Hectic Eren

    Mesajlar:
    251
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Bu kaya balığını yakalamak bizim yazlıkta kolay fakat abilerim bu kayabalığını tuttuktan sonra iğneye nasıl takıyoruz acaba şekil yada fotoğraflı bir anlatım varmı bu konuda? Birde bu işlem için kaç numara iğne kullanmak gerekiyor acaba?
     
  20. levrekci_burak

    levrekci_burak

    Mesajlar:
    62
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 5,5 kg





    kaya balığının iğneye takılma şekli oldukça basittir balığı avcunuza sırt kısmı aşağıda olacak şekilde tutun kancayı solungacın alt kısmından etine batırmadan yavaşça yukarı doğru iktirin ve oradaki şeffafımsı deri kısımdan çıkarın ama bu sistemde fazla sallamadan yemi atmalısınız yoksa kancadan hemen çıkar bu şekilde takılan yemler av yapamasanız bile kancadan çıkarınca hiç yara almamış gibi yaşıyor eyerki gezer kurşunlu takımla uzağa atmak istiyorsanız bu sefer deri kısmından deil yanak kısmından kancayı çıkarmak gerekiyo o zaman istediğiniz kadar savurarak yemi atabilirsiniz yemin çıkma ihtimali çok düşüktür ....