levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. promap

promap

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Balina yemdi...
    Merhaba;
    Levrek sahteleri konusunda bir kaç modelde benden. Dalgalı ve rüzgarın kıyıya doğru estiği havalarda lucky craft wander (renk kodu: american shad) dan şaşmam... Bu sahte bu havaların bir numarasıdır ve kış sezonu yemidir.
    Yazın daha çok su üzerinden gelen modelleri tercih ederiz... Rapala, Yo-zu-ri ve super spook markaları tercihimdir...

Bütün bunların yanında içine mum ve kurşun dökülüp, ucuna 3 lü bir kanca eklenmiş turuncu tornavida sapıyla da (yanlış duymadınız) yakalandığını gördüm bu arsızın...

Sevgi ve saygılarımla...

2. floryalı

floryalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    8 kilo akya,kofana,lüfer,kırlangıç,lambuka,çıplak.
    Ben buradan amd_athlon kullanıcı adını kullanan Emre Ağabey başta olmak üzere Yeşilköy ve Florya civarında avlanan arkadaşlara sormak istiyorum, bu bölgelerden levrek çıkıyor mu? Benim balık tutmaya başladığım yer Yeşilköy'dür, gerek tekneyle gerek kıyıdan Yeşilköy ve Florya sahillerinden çeşitli balıklar aldım fakat levreğe atmak aklımın ucundan dahi geçmedi. Bilenler bilir Florya sahili (şu an kayalarla döşeli durumda olan Marmara moteller ve dinlenme evleri arası bölge) özellikle dinlenme evleri önünde neredeyse tamamen kumluk olup 50 metre gidilse dahi bel hizasını geçmeyecek kadar sığdır. Mantık olarak sığ ve kumluk olan bölge her türlü yırtıcı balık için uygun ama bugüne kadar levrek yakalayan görmediğim gibi duymadım da. Buradan yemlik yavru kefal yahut gümüş almakta hiçbir sorunumuz olmaz, öğrenmek istediğim Çiroz ve Florya arasından son birkaç yıl içerisinde levrek alan olup olmadığı. Bu bölgede avlananlara teke, gümüş ve kayabalığı için Yeşilköy limanını tavsiye ediyorum, üçü de bol miktarda bulunur, fareyle avlanacaklar bilhassa geceleri fare de bulabilirler :) Yeşilköy-Florya sahillerini çok özledim, inşallah 15-20 güne döneceğim.

Saygılar.

3. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    arkadaşlar levrek için canlı yemlen bırakma yaptığımızda kullandığımız misinanın fc mi olması gerekiyor yoksa örgü misina mı olması gerekiyo.Yazılanlardan okuduğum kadarıyla ne kadar ince misina kullanırsak o kadar verimli bir av geçirebileceğimiz kanaatinde herkes.Örme misina kullandığızmızda bu misinanın fc misinaya göre görülebilme farkedilebilme ihtimali ne kadardır sizce.İşin özü fc mi yoksa örme misina mı daha verimlidir bu canlı yemli bırakma olayında.Af buyurun daha önce bu balığı hiç yakalamadım ama yazlığa gittiğim zaman şansımı denemek yavaş yavaş öğrenmek amacındayım.Çünkü bu balığı tutamassam kendimi gerçekten ksik hissedecem.Eğer sorum saçma bi soruysa kusura bakmayın .Yardımcı olursanız sevinirim .
    Avınız bol olsun ......

4. celen.mustaf

celen.mustaf

Favori Kamış:
    kamış el oltası
    En İyi Avı:
    akya+çipura,1400,1100gr
    Deniz beni çağırıyor

Selamlar Orhan kardeş,eğer bırakma yapacaksan,misinanın sağlam olması yeterlidir kalınlık çok'da önemli değil,yeter'ki yemlik balık iğneyi ve misinayı taşıyabilsin,bu zamanlarda gece geç saat'te 24-01 gibi başlayıp,06-saatleri arasında denemeni tavsiye ederim şansın bol olsun.:)

5. deePblue

deePblue na

merhaba abilerim-kardeşlerim-ablalarım :)
    bende levreğe niyetlendim,bu başlık sayesinde pekte çok şey öğrendim.
    böylece daha bilinçli bir levrek avı gerçekleştireceğimi düşünüyorum.
    benim niyetim canlı yemle levrek alma yönünde.
    ancak bunun yanında at-çek yapmayıda düşünüyorum ve bu yönde yozuri pins minnow almaya karar verdim
    http://www.albashop.com.tr/asp/listgroup.asp?group=PINS MINNOW
    burda kafamı tek karıştıran şey boy konusu..7cm lik bi rapala levreğin ürkmemesi açısından daha cok tavsiye ediliyor.
    fakat bununda 4gr gibi bir ağırlığı var..ancak 9cm lik olan modelinin ağırlığı tam iyi bence..7gr. işte bundada levrek ürker mi diye tereddüte düştüm.
    bu balık konusunda tek tecrübem bu ve bir kaç daha başlık..:p
    7cm ve 9cm.. tavsiyelerinizi bekliyorum.
    şimdiden teşekkürler
    NOT:daha cok kıyıdan at-çek yapacağım..
    renk kodu olarakta m99 düşünüyorum.üstü acık yeşil,altı beyaz

Son düzenleme: 10 Temmuz 2007
  6. mlh_denizhan

mlh_denizhan

levrek avcılığı

yapmanız gereken tek şey ince sağlam silikon misina
    birbirine paralel bağlanmıs 2 olta
    sardalya

bu şekilde 4 5 olta hazırlayıp bırakın
    30 dk sonra 1 levrek garanti
    Ama tabii bu işi sert havada korfez olan 1 yerde yapcaniz

7. mlh_denizhan

mlh_denizhan

canlı sardalya 1 e 1

8. simendifer

simendifer Sennur

Merhaba, öncelikle hoş geldiniz...

Bilgiler için teşekkür ederiz ancak sitede levrekle ilgili sağlam bilgilerin olduğu sabit bir konumuz zaten mevcut. Konu açmadan önce forumda bununla ilgili olarak arama yapar ve ilgili konunun altına mesajlarınızı yazarsanız daha sağlıklı olacaktır.

Bir de, profilinizden imza ayarlarınızı yaparak isim, yaş, bulunduğunuz şehir ve kan grubu bilgilerinizi yazarsanız seviniriz.

Açmış olduğunuz bu konuyu, av teknikleri bölümündeki levrek konusu ile birleştiriyorum bilginize...

Keyifli paylaşımlar dilerim...

9. selimlee

selimlee

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kıyıdan3 mt.10cm.suda1200gr.levrek
    Çok değerli bilgileriniz için teşekkürler arkadaşlar.Levreğin bir arkadaşımızın dediği gibi o an canı ne çekewrse onu afiyetle yer yeterki yemli oltanız onun geçiş hattında olsun.İğne seçimide çok önemli am bir kaç yıl önce 1 hafta tatil yaptığımda 5 numara 1.5 cm. civarı iğne kullanmak zorunda kalmıştım.yem PHOLAS.Yemler bölümünde doğal fosfor adı altunda konu açmıştım.çok kıymetli bir yemdir.
    GECE HEMkoku hemde yaydığı fosfor sayesin de iyi netice alabileceğiniz mükemmel bir yemdir.
    o küçücük iğnelerle balıklıovada çok güzel levrekler yakalımıştım. gece sülüneste denk gelmesin yoluna hemen yutar sülünesi.arkadaşlarımızın dediği gibi yemleme de yaparsak özellikle sardalye güzel levrekler sepetimize. Herkese rast gele

10. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Ben askerliği orada yapmıştım ya.

sene 1990 offf

11. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    Peki bu sardalyayı varsayalım taze bulduk fileto çıkardık.bunu 2 li 3 lü dip oltası yapıp mı atıoruz yoksa tekli olta yapıp yine misinaya 8-9 m boşluk verip bırakıyoruz arkadaşlar

12. kadirozkan

kadirozkan kadir özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    Istanbul.da Levrek Nerede Tutma şansim Var

Arkadaşlar merhabalar,
    İstanbul.da kıyıdan levrek nerelerde tutabilirim kabataş,dolmabahçe,fındıklı gibi yerlerde şansımı denesem ne kadar başarılı olabilirim.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

13. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    her zaman dediğim gibi levreğin en iyi canlı yemi canlı ufak trakonyalardır, levrek kumluklara özellikle bu balığı bulmaya geliyor, levrek kovalayarak avlanmayı o kadar da çok tercih eden bir balık değil, trakonya levreği görünce kaçmaz sırt dikenlerini dikip kendini kuma gömmeye çalışır, levrek de kumu karıştırarak balığı çıkarıp vakum gibi ağzına çeker(ağzında bekletmez direkt yutar) bizatihi deniz dibinde tarafımdan gözlemlenmiştir, özellikle çakmak boyunda trakonyalar 5kg lık levreklerin en sevdiği yemdir.Benim ç.kalede ilk bırakma oltamda kullandığım yemde trakonyaydı, 4 tane bırakmamdan 3 üne biri 4.8kg olmak üzere 3 tane 2-3 kg civarı levrek gelmişti.+ trakonyanın avantajı levrek trakonyayı ağzında bekletmeden yuttuğu için balığı kaçırma ihtimali yok.Oltaya tasmayı attığınız anda iğne en kötü ihtimalle solungaçların arkasında takılı kalacaktır, exseriyetle midesinden çıkarırsınız iğneyi.Ancak bizim yaptığımız bırakmaları biz fırlatmak yerine denize girip elle bırakıyoruz, malum trakonya kefal kadar sert etli bir balık değil eti yırtılıyor hemen, tek dikkat etmeniz gereken trakoonyanın dikenleri tabii biz elimizde naylon eldivenle takıyoduk ne olur ne olmaz diye

14. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Bir kere denemiştim bu trakonyayı.Levrek gelir diye düşündüm.Yöntemler aynı.Denize girip bıraktım ve ağzından taktım oltayı.Gece 4 civarı olta gerildi.Bende bir sevinçle yapıştım ve çekmeye başladım.Gayet ağı geliyordu ama kıyıya çıkarınca hüsrana uğradım:( :eek: Yakaladığım balık 60-70 cm civarı bir vatostu.Şu uzun kuyruklulardan:eek: :) :D

15. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    11

o kadar büyük vatozun o kadar kıyılaması şaşırtıcı yumurta mevsimi falandı herhalde

16. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Yok abi burası 4 mevsim vatos kaynıyor.Bu küçük bi vatostu.Burada açıkta çıkanlar 1 1.5metre oluyor.Tabi ince uzunları.Yuvarlak geniş kanatlılar kısa ama 40 kiloyu aşanlar oluyor.

17. özer

özer

Favori Kamış:
    genellikle kıyı avcılıgı yaptıgımdan sahte balık ve çok iğneli oltalar
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 kğ ve karagöz 1.3kğ
    selam

rastgele arkadaşlar bol avlardiliyorum ben amtör bir balıkcıyım sanırımsizlerden ögrenecegim çok şeyler var şimdiden teşekkürler emegi geçenarkadaşlara

18. özer

özer

Favori Kamış:
    genellikle kıyı avcılıgı yaptıgımdan sahte balık ve çok iğneli oltalar
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 kğ ve karagöz 1.3kğ
    arkadaşlar levrek çıplak(kuzu) avında sahte karidesler çok güzel işe yarıyor akdenizde tabi diger yerleri bilemiyecem şahsen ben güzel av aldımtavsiye ederim.

19. kadirozkan

kadirozkan kadir özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    merhabalar,
    istanbulda nerede levrek tutma şansım olur, kabataş tarafında olabilirmi?
    ilginize teşekkür ederim.
    kadir özkan

20. kadirozkan

kadirozkan kadir özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    merhaba,
    levreği istanbul.da nerelerde tutma şansım olabilir,beni bu konuda aydınlatırmısınız.iyi avlar sağlıklı günler dilerim.
    Kadir ÖZKAN