levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    abi levrek bize ALLAH ın bir lütfudur yine almışlar 4 k,loluk ido iskelesinden kemal abimiz

2. homer7

homer7 ömer

ben esasında acemiyim; öyle böyle değil, bayağı acemi. levreği ne gördüm, ne yedim ama bu konuyu okuduktan sonra levrek aşığı oldum; tabiki levrel tutmak hayalim.
    öncelikle levrek yazıp google da aratacağım; görüntüsünü öğrenicem?!
    sonra da silivri sahilinde iki derenin oralarında levrek avlamaya çalışıcam.
    zemin kum ve sığ, bklu derelerde çok kefal var; onlara güveniyorum.
    mendrekten sahile paralel atmayı düşünüyorum; sahilden 100 mt, derinlik tahmini 1 boy (150-200 cm), sahil plaj gibi ama gündüz pis olduğu için kimse girmiyor. sahilde çok yoğun olmayan bir yol var; gece 24 civarında yada sabah05 civarında sakin ve sessiz olur diye düşünüyorum.
    ağır bir surf kamışım(dam) ve biraz daha hafif adi kamışım var.

sizce neyle, nasıl avlanmalıyım?

3. homer7

homer7 ömer

şimdi siz o kadar anlattık diye düşünebilirsiniz; kafam karıştı.
    ne kadar ses, ne kadar ışık kabuledilebilir.
    0 no kaşık ve pins minnow(F)(floating) sırtı yeşil noktalı sahte var. bir kıbrıs takım aldım; kefal tutabilir miyim sizce(levrek için).
    tatlı su deltası ve mendrek olmayan ışıksız ve sessiz bir yer var. denizci fenerini(gaz yağı) alıp, kayabalığı ile yada sahteyle dnesem nasıl olur?
    ne yapmalıyım (levrek tutabilmenin en yüksek ihtimalli bir şekli var mı?):confused:

4. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    dosyom kaya balığı da olur kefal de sen ikisini de dene neye gelir belli değil ama kesin gelir büyük ihtimal yani sanr,ırım

5. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    Kurt Her Zaman En Iyi Sonuç Verir Levrekete...........

6. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Hafta sonu Didim Akbükdeydim bol bol kefal vardı hiç levrek yakalamayan biri olarak levrek varmıdır diye merak ettim akşam üstü 18:00 civarı kefal yakalamak için baya uğraştım 1 tane zar zor yakaladım.hemen liman ucundan levrek için 3 numara mustad iğneyi kefalin ağzından taktım ve rasgele diye salladım suya.5dk sonra böyle bişey ilk defa başıma geliyor kamış öyle bir eyildiki u şeklini aldı ben panik şekilde kaptım kamışı ve kendime şöyle bir asılıyım dedim ama acemilik işte iğne balığın ağzında kaldı sanıyorum iğnesiz misinayı çektim.Bu konuda kendime çok kızdım halada kızıyorum kullandığım misina 0,25 beden 0,22 iğne 3 no mustad birde okuduklarımı tatbik etmedim yani misinaya boşluk vermek vs. şunu çok merak ediyorum bu kadar güçlü asılan levrekmiydi? yoksa başka bir balık bunu yapabilirmi?

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Abi hatırladığım kadarıyla senin makinanın kalama çalışmıyordu keşke teli açık bıraksaydın, bu arada yemini vatoz da kapmış olabilir yeri bilmediğim için yorum yapamıyıcam ama levrektir büyük ihtimalle.

8. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    geçmiş olsun abi valla şu yemli avcılıkta çok başıma geliyor dün akşamda kayalıklardan düştüm kamışım kırıldı bende kendime çok kızıyorum aynı mesele kalama açmamışım

9. HUNTER07

HUNTER07 TURGUT

Favori Kamış:
    REMİXON
    Favori Makine:
    REMİXON
    En İyi Avı:
    7 KİLO .SAZAN
    Öncelikle böyle bir siteyi kuran ve bizlere ışık tutan kuruculara teşekkürü bir borç bilirim.Kocaman bir bilgi deryası burası yüz,sörf yap ,açıl açılabildiğin kadar tüm üye arkadaşlarımıza merhaba diyerek rasgele...........:)

10. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    merhaba,
    cumartesi gunu ogleden sonra bende akbuk lımanındaydım. amacım gun batımına dogru levrek ıcın sılıkonlarımı denemektı. ama hava muthıs sıcak oldugundan ve oglumun ve esımın sıcaktan rahatsız olmasından hemen donmek zorunda kaldık. hava bu kadar sıcak olmasa belıde sızınle karsılacakstık ve bu ana sahıt olacaktım bende . neyse kısmet degılmıs.
    rastgelsın

11. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ustalara sorulur levreğin yemi seçerken en uygun yem boyutu ne kadar olmalı bu balıktan balığa değişirmi batan değilde yüzen misine daha iyi olmazmı aslında buda bir başlı başına konumudur saygılar

12. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bence en iyi yem boyutu başparmak büyüklüğünde teke veya kayabalığı kullanıcaksan serçe parmağı boyunda ve inceliğinde kayabalığı, kefal için yaklaşık 1 işaret parmağı boyunda kalınlığı 1.5 parmak. Yüzer misina olması hiç de iyi olmaz ince ama batar olması her zaman iyidir. Misina olabildiğince ince olmalı maksimum 0.28 ama kalitelisinden. Önemli olan misinanın hareket etmemesi, ne kadar ince olursa olsun hareket ettiği sürece levrek misinayı görüp yeme titrek kaçmaya hazır şekilde yaklaşacak ve büyük ihtimalle vurmayacaktır. At çek sahte veya silikon kullanırken misina çok da önemli değil zira levrek ekseriyetle yeme arkadan daldığı için misinayı görmüyor. Kıyıdan levrek almanın bir yoluda yüzey sürtmesi diyebileceğimiz takım, ancak bu takım 2-3 kg levreklerin bolca olduğu yerlerde gece iş yapar. Misina ve beden 0.30-0.35 iğne 2 numara, yem kuyruktan takılmış canlı teke, iğne en uçta olacak ve 40 cm arkasından bir fırdöndü ve üstüne 10-15 gr gezer kurşun. Bu takımı çok hafif kamış veya elle kullanabilirsiniz. Atış tekniği; yaklaşık 10-15 metre atıldıktan sonra dibe indirip 1-2 metre kadar dipten çektikten sonra seyirtme yaparak su üstüne kadar çekiyoruz, su üstünde seyirtmeye devam edip yemin ses çıkarmasını sağlayarak çekiyoruz. Levrekler tekenin bu hareketine mutlaka cevap verecektir, eğer avlakta levrek var ise bu düzeneğe mutlaka vurur, 5-6 atıştan sonra yer değiştirilmelidir.

13. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Vatoz olduğunu sanmıyorum çünkü iskeledeki balıkçılar şahit oldular 5 kg.üstünde levrektir dediler.

14. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Öylesi de bir kez denk gelir, sıranı savmışsın abi :p

15. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yücel abi gece sahte ile avcılık diye bir konu açmıştım bunları da o konuya eklersen sevinirim çok kısır kaldı abi konu herakde kimse ilgilenmiyor bide sahte için uygun kamış arıyorm serkan abi ve erdal abi yardımcı oluyor sende yardım edermisin saygılar iyi çalışmalar

16. senso

senso CENK

Kıyıdan Levrek-Çipura-Karagöz Nasıl Avlayabilirim?

Merhaba,

Kıyıdan avlanma derken;

Direkt sahilden kamış dogrultusuna paralel olarak kamışı sallayarak mı 30-40 mt
    yada bır ıskeleden ( 3-4 mt derinlikte ) 30-40 mt sallayarak mı

Kamışı savuruken yemin dağılmasını nasıl önlemek lazım

Balığın yakalandığı anlamak ; misineye taş baglayarak beklemek ile mi sağlanır;

Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.

17. cutloose

cutloose

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 2 kilo
    levrek genelde yaz aylarında sığ sulara geldiği için tavsiyem , bırakma takımınızı 30-40 mt kadar suyun içinde ilerleyerek nazikçe bırakmanızdır...hem biraz serinlemiş olursunuz ve bırakmayı bırakacağınız zemini seçme şansınız olur)))

18. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    PEKİ USTA HER 1 SAATTE bir geminin girdiği yere sence bu yöntem uygun mu :)
    zaten bırakma yapmak için geceyi bekliyoruz oda :( çeşitli hırsızklıklara vesile oluyor :)

19. Tugay22

Tugay22 Tugay

arkadaşlar bu yavru kefal olayına takıldım ben bu balığı kepçeyle felan tutamaz mıyım ve bize yakın göl gölet denize açılan böyle bir yer (yakın değil) yok. Bu yavru kefal hani yüzerken denizde balıklar varya ufak onlar olabilir mi? ve ya beyaz et felan iş yapmaz mı ne dersiniz? Enezde olan varsa bana canlı yem alabileceğim bir balıkçı önerebilir mi

20. Levreğe bırakmada illaki ilarya olması şart değil..Ben kibrit kutusu büyüklüğünde ispari ilede oldukça verim aldım..Sinek kanca ile yakalaması kolay..

İlaryayı gece fener yardımı ile kepçe ile yakalamak mümkün