levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. sedatk

sedatk Sedat

bunun için önerebileceğin yer varmı

2. olcay

olcay

Favori Kamış:
    Olta...
    En İyi Avı:
    Kral LEVREK
    Arkadaslar daha onceki mesajlarımda bahsetmistim sanırım. Onemli olan hangi canli yemi kullanmak istediginiz degildir. Levrek sizin seciminize gore yem yemek zorunda mi? :)
    Nerede levrek yakalamak istiyorsaniz o bolgede gezinen sığ su balıklarını inceleyin oncelikle. Yani soylemek istedigim 30-40mt acilmanin da, ispari ya da kefalin bir etkisi yoktur.
    Levrek sığ suya yemlenmeye gelir ki o bolgenin sığ su balığı ne ise yem olarak oncelikle ondan edinin kendinize. Daha sonra yemli takımınızı o kadar uzaga atmanıza gerek kalmaz.
    Kıyıya 5mt'de duran takımımdan levrek yakaladım defalarca...
    Rastgelsin...

3. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    haklısın abi ben kaya balığı takıyorum evet daha kıyıya alamadım istediğim trofeyi ama geldiğinden emin olduğum bu kaya balığı oda buralarda çok

4. balikci

balikci

Merhaba,

Öncelikle aramıza hoş geldiniz, bahsettiğim sahilden yani kıyıdan 0,1mt derinlinten itibaren başlayan bölgeler içindir, kıyıdan 10 yada 20mt.lik uzaklıklar, bırakma takımı için en ideal uzaklıklardır, sonuçta levrek sığ su balığıdır, yemlenmek bir karış suya bile gelir, limanlarda 4-5 metre uzaklığa atmanız bu durumda yeterli oluyor.

Yemin dağılmasını önlemek için şöyle bir ipucu vermiştim:

Oltanızı kasnak yada mantarda muhafaza ediyorsanız, takım suya bırakıldıktan sonra misina gerginleştirilmeden hafif salındıktan sonra, küçük bir taşa misina 2-3 defa dolanarak taş yere koyulur, taşın arkasında ise en az 5-6 metre uzunlukta misina salınır, çünkü levrek balığı ağzına aldığı gibi yutmaz, ilk önce avını yakalar ve hemen bölgeden uzaklaşmaya başlar, bu süre zarfında misinanın gerilmesi yada herhangi bir sebepten dolayı levreğin rahat hareket edememesi, yemi tamamen kusmasına sebep olurki levrek avın tuzak olduğunu anlar.

Son düzenleme: 8 Temmuz 2008
  5. cutloose

cutloose

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 2 kilo
    benim levrek bırakması yaptığım yerler oldukça sığ ve kumluk yerler...doğaldır ki gün içinde buralarda yakaladığım her türlü küçük balık burada gezen levreğin menüsünde yer alır...çok kere canlı yem olarak lidaki kullanmışımdır ve sabah suyunda levrek almışımdır...bırakmayı bırakacağınız mesafe tamamen size kalmıştır...5mt de olur 50mt de...bu arada ben de 4 bırakma yaparım ve meraya yayarım tümünü...sığ olduğu için de bırakmalarımı suya girerek yaparım...pet şişe şamandıralı takım yaparım...geceden bıraktıklarımda mıngıri yakalamak kaçınılmazdır...erken kalkıp sabah suyuna yetiştirmek daha iyi sonuç verir...zemini kumluk hafif kayalık ve eriştelik ve sığ olan heryer levreğin sabah suyunda uğrayacağı yerlerdir...hepinize rastgele...

Son düzenleme: 8 Temmuz 2008
  6. olcay

olcay

Favori Kamış:
    Olta...
    En İyi Avı:
    Kral LEVREK
    Yemin atılacağı mesafeye kafanızı takmayın arkadaslar.
    Örnek1: Eger sığ kumluklu bir koy icine bırakma atacaksanız. Kayalık yok ise en fazla 5mt'yani diz boyunu asmayan suya birakma gonderin. Savursaniz bile yeme birsey olmaz.
    Örnek2: Derin oldugunu bildiginiz bir burun ucundan (ya da gecis burnu) birakma yapiyorsanız. 2-3mt mesafeye yemi birakin.

Arkadaslar unutmayin kabadayı levrek en kenara sığ suya gelir yemlenmek için.

Takim duzenegi ile ilgili kucuk bir hatirlatma: Gezer iskandil kursundan sonra yem ve acik kalamayı unutmayın....

7. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Arkadaslar unutmayin kabadayı levrek en kenara sığ suya gelir yemlenmek için.

Takim duzenegi ile ilgili kucuk bir hatirlatma: Gezer iskandil kursundan sonra yem ve acik kalamayı unutmayın....[/QUOTE]

taşın için teşekkür edrim abicim :D kafam yarıldı :)

8. senso

senso CENK

Balıkçı,

Oncelikle bilgiler için çok teşekkürler
    ( Notlarımı aldım defterime :) )
    Ben kasnakla oltayı ileriye atamıyorum
    Kamış kullanarak bu işi kolaylaştırmak istiyorum;
    Kamış ve makina seçim,nde bana yardımcı olurmusun.

Tsk

9. Tugay22

Tugay22 Tugay

ya burdaki beden 0,60mm çok kalın değilmi? bazı üyeler balık kalın misineden kaçar demiş? Bununla Saros Körfezinde avlanacağım akıntı e dalga hiç yok diyebilirim. Acil yardım yarın gidiyorum

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    taşın için teşekkür edrim abicim :D kafam yarıldı :)[/QUOTE]

Sevgili Hızır Şeref
    Sözümü unutmadım levrek konusunu tekrar ele aalacağım.
    Bu arada bırakmaya kafayı takıyorsan yapılacak iş şudur.
    Bir kere levrek avcısının iyi bir göğüs cizmesi olmalıdır.Bırakma yapılacak balık kamışla yada kasnakla savrulmamalııdır.En iyisi dolaşmayacak sekilde misina ve takılı balık elle bırakılacak yerin yakınına kadar götürülmeli ve zarif bir hareketle az ileriye bıraklımalı ve geri dönülmelidir.beş,altı kulac sonra bir agırlık bırakılmalı ve sonrasında kasnağı bir yüzen straforla takviyeli olarak su üstüne bırakmalıdır.
    Balık icten kulağından girilip,galsemaları zedelenmeden gecirilen iğnenin ağzın yanında balık ağzını actığında belirgenleşen ince bölgeye takılmalıdır.
    Elbette başka türlüde olur.BU türlü takılışta uygun yem ilerya veya kaya balığıdır
    Sevgiler

11. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Vedat amcam bu sene buralarda levrek geçen senelere göre daha az var ben yemlik bırakma olarak kaya balığı ve ispari yavrusu bıraktım ama daha vuran da olmadı yengeç attım onada olmadı :)

Sabahları rapala atmaktan kollarım ağrıdı onada vuran olmadı başka bir yol kaldımı :) Heralde levrek için temmuz fırtınalarının geçmesini bekleyeceğiz ;) Öğle değilmi amcam :)

12. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ahmet Cem
    Zaten yaz ayları önemli levrek avı zamanı değildir.Ancak istikrarlı kovalanırsa-havasıda uygun olursa birşeeyler alınabilecektir.
    Ben bu aralar peşinde bile değilim.Ama şöyle ekim sonrası helede aralık ortalarından iti
    baren peşine düşerim.
    Levrek konusunda biraz daha birşeyler yazacağım.Belki faydalanırsın.
    Sevgiyle kal

13. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Teşekkürler vedat amcam ;) Lüfer sürülerinin karadenizde kol gezmesi ile levreklerde gezmeye başlarmış artık dediğim gibi temmuz sonrasını ve senin değerli bilgilerini bekliyoruz.

Samsundan sevgilerle :)

14. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Levreğin kolay yem bulduğu şu aylarda bırakma veya at-çek takımlarla başarıya ulaşmak oldukça zor, sabırla bıkmadan denemek lazım, sabah yapacağınız denemelerde güneş doğana kadar şansınız var güneş doğduktan sonra boşuna yorulursunuz.

15. hasan_BASRİ

hasan_BASRİ Hasan Basri

Favori Kamış:
    ıtalyan surf 3.90cm banax makına
    En İyi Avı:
    Av olsun bana yeter
    sen boşuna yorulmamışsın belli:D:D kollarında güçlenir kevrekkte be :D:D

16. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    arkadaşlar bence levrek takip ettiğim kadarıyla söyleyebileceğim kıyılarda gezmeyi çok sever ama sanki siesta yapmaya geliyor pek bi nazlı sanki değilmi her bulduğu şeylere de hemen atlamıyor sadece merakına yenilerek onu alıyor ve derinlerde onu inceliyor onu kıyılarda yeme getirmenin sorunları çok gürültü görüntü vs sahte ile avcılığının kıyıdan bahsediyorum dalgalı deniz lodos ve poyraz da çok kıyıya yanaşabiliyorlar tam yakalanılacak derken en büyük problem sahteye dolaşan pislik otlar oluyor yemlide ise su sığ olduğu yerlerde suıyun üstündeki hareketleri çok inceliyor diyebilirim bu yüzden suyun içinden olmyan canlıları orda görmek onu avcılığğa tetiklyor olabilir malüm daha önce de deyinilmişti fare konusu bu hayvan kırmızı eti de seviyor demek ki bu kerten kele de olabilir veya dana burnu bunları en yakın zamanda kendim tatbik edip sonuçları sizlerle burda paylaşacağım ama bir kez gözümle şahit olduğum olay var ki beni bu konuyu araştırmaya itti iyi de oldu diyebilirim dere ağzında yem arıyordum ortalık gayet sessizdi ileride çalışma vardı ve su bulanıktı dereden aşağı bir dana burnunun aktığını gördüm karşıya geçip almaya hareket ederken suda bir patlama ve artık hayvan yok :) su yaklaşık 40 ila 50 cm arası ve yem serbest yüzüyordu demek ki herzaman yemi suya batırmaya gerek yok tabii trout baba dan fikirlerini bekliyoruz

17. olcay

olcay

Favori Kamış:
    Olta...
    En İyi Avı:
    Kral LEVREK
    Size su kadarini soyliyeyim arkadaslar... Bu levrek isinin saati, yeri, yurdu, denizin durumu, yem vs tabi onemli. Ama benim resimimde gordugunuz levregi ben öğlenin 12.30 civarında yakaladım.
    Diger kamislarimda cipura icin mamun ve yengec vardi. Oylesine dursun diye birakma takimi koymustum kenara bir yere ve sonuc...

ARKADASLAR: ONCELIKLE MERANIZDA BALIK OLMALI... (Nasip isi yani bunlar :) )

18. ??fatih

??fatih fatih

En İyi Avı:
    benim için hepsi en iyi av
    bence kefala daha çok büyük levrek vuruyo ve pekte kıyıya yanaşmıyorlar ama küçük levrekler daha çok kıyıdaki karides vs şeyler için kıyıya daha çok yaklaşıyorlar bence yem olarak karides kullanmalısın

19. ömer çetin

ömer çetin ömer çetin

En İyi Avı:
    ZARGANA + KARA GÖZ YAVRUSU +KAYA BALIĞI HERHALDE 5GR FALANDIR
    ÇOK DOĞRU KARDEŞ BEN ACEMİ BİRİ OLARAK SANA ÇOK KATILIYORUM

20. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    asıl büyük kıyıda

hayır arkadaşım yanılıyorsun aslında kefal için düşüncelerin doğru olabilir ama kıyıya yaklaşan levrekler genelde trofe denecek balıklardır o kadar kendilerinen emin olurlarki korkmadan sığları ziyaret ederler ancak tezat şurdaki onlar kolay kolay yakalanmazlar yakalansalarda misinanın veya başında bekleyenin o kadar sabrı olmayacaktır kopma noktası yaii :) bi büyüğümüzün dediği gibi ( büyük balık bir seferde yakalanmayacak kadar değerlidir )