levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

  1. erkan10

    erkan10 erkan

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    3
    değerli bilgiler için teşekkürler
     
  2. kofana_hakan

    kofana_hakan hakan

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    15
    Şehir:
    niğde
    Favori Kamış:
    cormoran
    Favori Makine:
    banax
    En İyi Avı:
    kofana,4kg,aynalı sazan 6 kg
    nazım kardeşim merhaba verdiğin bilgiler için teşekkürederim profilinde mersinli oldugunu gördüm zahmet olmazsa bir kaç şey sormak fikrini almak isterim . ben bu hafta sonu adanaya taşınıyorum ve en geç 1 hafta sonrada mersin taşucuna tatile gideceğim istanbulda marmara denizinden tecrübeliyim fakat levrek hiç tutmadım en büyük hayalim levrek tutmak nerelerde avllanabilirim bana kısa da olsa bilgi verirsen çok memnun olurum bir hafta kalacağım ve her gün balığa çıkacağım hatta müsait olursanız beraber bile çıkabiliriz . şimdiden teşekkürediyorum .
     
  3. volkiboy

    volkiboy Volkan Korkmaz

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    44
    Şehir:
    Aliağa/İzmir
    Favori Kamış:
    alba kamış dedemden kalma
    Favori Makine:
    dedemden kalma
    En İyi Avı:
    500gr çupra
    merhaba arkadaşlar.. şu levrek bırakması için bir türlü balığa sağlam iğne geçiremiyoruz :) her iğne soktuğumuzda balık ölüyor bir iki dakika içinde .. kimsede bunu bize göstermiyor doru dürüst. acaba biri şöyle adam gibi video çekme şansına sahipmi ? takımlarımız var ama iş balığı tamkaya gelince malesef kilolarca balık öldürdük yani :)
     
  4. Yusuf Artan

    Yusuf Artan Yusuf Artan

    Yaş:
    29
    Mesajlar:
    43
    Şehir:
    İstanbul
  5. nazım maral

    nazım maral nazım maral

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    26
    Şehir:
    mersın
    Favori Kamış:
    Cormoran black Bull 2.70
    Favori Makine:
    okuma helios 4000
    En İyi Avı:
    Kuzu 42 kg
    merhabalar yukarıda yazan akya avını gorunce benımde eskı anılarım canlandı.. :) 2002 yılında mersınde bır kanalın agzında bende aynı sekılde bır akya yaklamıstım.. mavı sırtlı kefallerın cıftlesme donemıydı.mersın marına dan 3-4 adet 800gr- 1 kg cıvarında kefal yakaladık (çarpma ile) sonra buyuk bır bıdonda muhafaza ederek 30 dk sonra bahsettıgım kanalın onune gırrık 100.0 mm mısıne ile yaklasık 400 m kadar. resımde gosterılen sekle yakın bır teknıkle(dikiş sistemi)kefalı suya yatırıp yuzdurmeye basladım.. yanımda sureklı beraber avlandıgım kuzenım de vardı..su cok bulanıktı hava bıraz serttı o gun nese kefal yaklasık 40-50 m kıyıdan acıga dogru yuzdu..bu arada kefalı ozellıkle mavı sırtlı ya da altınbaş kefal kullanmak cok onemlı cunku bu ıkı tur yuzeyden gıtmeyı tercıh eder ve akyanın av bolgesıne daha uygundur..mavruk dedıgımız kefal turu kayalara gırer ve takımı dolastırabılır..her neyse aradan 10-15 dk gectı ve elımdekı mısıne bır anda gerılerek hızla acıga dogru cekılmeye basladı..anladıım tabı akyanın yemı yuttugunu ama kuzene ınandıramadım cunku oncesınde cok esprı felan yapmıstım..yalancı coban hılayesene dondu..ama uzun surmedı... cunku akya kuzenın elınde duran kelebı de uucurdu allahtan ben suyun ıcındeydım yetıstım ve mısıneyı bosa cıkardım yaklasık 30-35 dk ugrastıktan sonra balıgı kıyıya getırdık.bırazda hassas davrandık cunku kıyının 20 m. acıgında plaka kayalıklar vardı..balık son olarak dalganın kırıldıgı bolgeye kadaar geldı ben suya atladım tekrar 1-2 dk bogustukk..(resmen gurestık :)) )ve balıgı kucaklayıp kumsala attım...arkamı donup kuzene baktım agızlar kulaklarda tabıı zevkten ucuyoruz...daha sonra farkettım kı bulundugumuz yerın hemen arkasında bır lıse vardı tam okulun cıkıs saatıne denk gelmısız...derken bır anda bır suru ınsan bızı alkıslamaya basladı... yanı ınnın bana sankı bır lig kurulmus ve amac balık yakalamak.. bızı alkıslayanlarda trubunlerdekı seyırcıler... unutamıyacagım bır gundu.... herkese rasgelsınn...
     
  6. balli

    balli m.nuri akkaya

    Yaş:
    59
    Mesajlar:
    9.049
    Şehir:
    erzurum
    Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Nazım merhabalar,

    Yemlik balık olsa bile çarpma kullanmasak, hele de, yumurta döneminde.

    Paylaşım için teşekkürler.:)


    X.. Konu, Av Hikayeleri bölümüne taşınabilir mi?
     
  7. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    77
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Delikanlı
    Birde şöyle dene.6/0 mustad 1299 beyaz düz iğneyi,yemlik balığın solungaclarının icinden ilkönce iğne ucunu galsemalarını asla zedelemeden gecir,ağzından cek ve hicbir yere saplamadanağzından hafif cıkacak şekle getir ve o şekilde bırak.15 cm'ye kadar ilerya icin bu uygundur.Şayet yemliğin daha ufak boydaysa iğneyi ufaltabilirsin.
     
  8. levrekavcısı61

    levrekavcısı61 Ekrem

    Mesajlar:
    74
    Şehir:
    Trb-İst.
    Favori Kamış:
    El oltası.
    Favori Makine:
    yok
    Levrek avı ile ilgili.
    Kıyıdan Trabzon Sahilinde Gece Levrek Avı.
    Levrek av bölgeleri Trabzon:Yomra deresi,Trabzonspor tesislerinin çevresi,moloz üst geçit altı,Faroz liman girişi kahvehanenin sağ tarafı,Ayasofya mah. derelerin ve küçük lağım akan yerlerin yani kefal balığının bulunduğu yerlerin kıyıdan 20-30 metre uzakta bulunan kayalık alanlarda ve deniz derinliğinin 4-6 metre olduğu yerler.Not bir kaç sene önce Yomra levrek çiftliklerinden kaçan levrekler Asrinden Trabzon Beşirli mahallesi arası kayalık bölgelere yuva yaparak gittikçe yayılmakta ve karadenizdeki en iyi levrek avlak yerleri Trabzon’da bulunmaktadır
    Av zamanı: Eylül ve Ekim ayı daha verimli. Gece avı ve ayni anda Mavruş(eşkina) avlandığı zaman fakat misina ve el oltası biraz farklı yani bir tasla iki kus vurmak gibi birşey.
    Av zamanı 2:Akşam sahilde ve trafik nedeniyle sessizliğin başladığı an ben genel olarak levrek avımı saat aksam 8 ile 11 arası yapıyorum daha sonra sabaha kadar vurmuyor ve Mavruş avına devam ediyorum.
    Kullanılan takım:2 köstekli el oltası fakat kullanılan misina kesinlikle koyu yeşil öneriyorum beyaz misina gece sahil ışıklarının etkisi ile is yapmıyor fakat köstekler dipte kalacağından beyaz olabilir. Gece avında misina ile birlikte kesinlikle beyaz kanca ve fırdöndü beyaz kullanmıyoruz takim tamamen koyu renkte olmalı çünkü kullanacağımız yem ganzilis(teke) yada travla (boru kurdu) kancalar bu yemle renkleri tutmalı levrek hiçte aptal balık değildir aklınızda olsun (not: 3 köstekli takım kullanabilirsiniz ben 2. ve 3. Kösteğin ortasına aşağıda anlattığım şekilde kendi yapımım olan bu takımı kullanarak zamandan ve de yemden tasarruf ediyorum.
    El oltası: İki köstekli el oltası ilk köstek Mavruş için kurşundan 5-10 cm yukarda olmalı kullanılan yem boru kurdu kanca yarim numara çift kat kalın siyah düz.İkinci köstek birinci kösteğin düğüm atılan yerinden 10-15 cm yukarı kanca gelecek şekilde aynı kanca kullanılan yem Ganzilis(teke) canlı ise kuyruğunun ikinci boğumundan geçirin atin değilse benim terciğimde bu kafasını ve kuyruğunu kesip büyük olanlar için yaklaşık 1-1.5 cm kalacak geriye baş taraftan yarım numara kancayı geçirip içinden kanca ucu tekenin yüzeyine paralel olacak şekilde takılır yani kancayı saklıyoruz balık yemi alıp giderken zımbayı vurduğumuzda zaten yumuşak olan gansilizi parçalayıp balığa saplanıyor.
    Misinanın Atılış sekli:30 metre alana atılacak misina her zaman pay verilmeli yani kurşun suya taş attığınız gibi kendi ağırlığıyla inmeli misina makinenize ve elinize çarparsa kurşununda ağırlığıyla zaten yumuşak olan ganzilis yada boru kurdu kancadan çıkar isterseniz çapraz yada çentikli kanca kullanın fark etmez.
    Gece saat 11 kadar birinci köstekte travla ikincisinde ganzilis olacak şekilde avlanıyoruz daha sonra tamamen travla yada boru kurduyla Mavruş(eşkina) avına devam.
    Unutmadan köstek boyları 15cm ve misinayı gerdiğimizde arkamızda 2-3 metre misina boşluğu bırakın levrek avı alıp gidiyor hemen yutmaz aldığını zaten misinanın güçlü bir şekilde gidişinden anlarsınız bu 2-3 metre boşluk levreğin ganzilisi(tekeyi) yutması için verilen boşluk değil zaten küçük olan yem levreğin ağzındadır bu mesafe sizin baliğin giderken hazırlanıp o güçlü zımbayı vurmanız için bir zaman ayarı gibi denilebilir ve hemen boşluk vermeden çekin (eğer canlı yem balık kullanıyorsanız balığı yutmasını bekleyin o zaman 4-5 metre boşluk verin ve köstek boylarını 20cm veya daha büyük tutun).
    Misina kalınlığı ben genelde 0.50 yüksek çeker koyu yeşil misina ve köstekler için 0.40 normal beyaz ya da yeşil misina kullanıyorum. Kursunlar deniz dalgalı ise köşeli kurşun ağırlığını ise akıntıya Göre arttırıyorum kurşunun kesinlikle atıldığı yerde sabit durması lazım eğer akıntı yok ise 30-40 gramlık kurşunlarla başlamayı ekonomik olarak tercih ederim.
    Not:Yıllardır zıpkınla balık avcılığı yapan ağabeylerimin şu tavsiyesini sizinle paylaşmak isterim..Levreğin ve Mavruşun anası vurulmaz..Levreğin 4 ile 6 kg olanı ve Mavruşun 3 kg ve daha büyük olanı kıyıya yakin kayalık bölgede yuva yapar ve kendi kolonisini burada oluşturur bu kayada kofana gibi yırtıcı avcılardan koloniyi korur eğer onu avlarsanız diğerleri bölgeden ayrılarak sürüler halinde dolaşmaya ve daha büyük sürülere katılır yani uzun bir zaman o bölgede avı unutun artik.iki yıldır Eylül ayında av yaptığım Trabzon Ayasofya’da 1 hafta önce balık alamamaya başladım ve herkese sordum duyduğum şu 4 kg levrek ile 3 kg Mavruş ayni kişi aynı gece yakalamış o mutlu ama ne yaptığının farkında değil artik umudumuz başka sonbahara kaldı artik burada bize ne levrek nede Mavruş avı yok.En lezzetli levrek 1.5-2 kg arası olanlar hem de bu mevsimde deniz hafif soğumaya başlayınca daha büyükleri bu kadar iyi lezzetli değil tuttuğunuza çokta sevinmeyin bence ama olsun denizlerin kralını oltayla gece yemle tutmak herkese nasip olmaz birde levreğin büyüğü dipte olur.
    Unutmadan ganzilisi(teke) çıkaracağınız yerler balıkçı barınaklarına akşam hava kararınca gidin el feneri ve kepçeyle suya tutun ışığı ve kepçeyle toplayın.
    Birde kendime özel el oltasında bahsedeyim el oltam kurşuna kadar 0.50 koyu yeşil yüksek çeker misina kurşuna basit bir şekilde bağlıyorum takılınca kurşun çıksın diye köstekler hazır 0.40 yeşil misinaya bağlıyorum fırdöndü kullanmıyorum takılma riskini düşürmek için bazen oda midyelerin arasına giriyor yani takılan köstek ya da kurşun ise sadece o kopup gitsin diğerleri kalsın zaman çok önemli kurşun ve de köstekleri aynı anda kaybetmek insanın canını sıkıyor fakat köstekleri sağlam bağlayın.
    Arkadaşlar size kısaca Karadenizde ayni anda Mavruş ve levrek gece nasıl avlanır bunu anlatmaya çalıştım unutmuyoruz gece avında misina, kanca, fırdöndü koyu renk gündüz avında tam tersi hepsi beyaz parlak .
     
  9. Kenan KOC

    Kenan KOC Kenan

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    5
    Şehir:
    Trabzon
    En İyi Avı:
    1 Kg Kötek
    Ekrem abi güzel anlatmışsın..Bende bi kaç sahte yem (ragot raglou) aldım ilk fırsatta deneyecektim yomra tarafında. Mavruşa yıllardır gidiyorum ama hiç levrek alırım belki diye aklımdan bile geçmedi. Belkide levreğe özel bişeyler yapmadığımız içindir. En son sürmenede 1 kg civarı bi kötek yakaladım. O da mavruş niyetine atılan oltayla...Şu sıralar levreğe kafayı taktım neredeyle levrekle igili tüm forumları okudum. Ne yer ne içer hangi oltaya hangi saatte vurur ezberledim. Bakalım bunları icraata dökebilecekmiyim.
     
  10. lodoscubarbaros

    lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

    Mesajlar:
    273
    Şehir:
    BALIKESİR-İZMİR
    Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    sabah kıyıda zargana ve ya kefal oynadığını görmeden at-çek pek yapmam çünki levrek bu balıkları iki karış suda bile kovalıyor (zaten sahtem çok hafif uzağa atamıyorum)
    geçenlerde geri geri giden zargananın kafasını gördüm fakat onu yutan levreği göremedim sabah erkenden kıyıcıkta 2-3 metre uzaklıkta kaçışan zargana ve kefallere şahit oldum sadece sabah değil öğleden sonra da
    ayvalık
     
  11. lodoscubarbaros

    lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

    Mesajlar:
    273
    Şehir:
    BALIKESİR-İZMİR
    Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    şöyle yapmayı düşünüyoruz;

    yarım litrelik su şişesine (veya 1 litrelik) 2-3 metre saçak yapıp
    (şişenin ağzı kapalı ve ya 20*20 mantar da olur)

    arada fırdöndü var mustadın canlı bırakma iğnesi diye bilinen (galvanizli) iğneyi bağlıyoruz bir taka ile mendirekle kıyı arasına
    takım ve canlı küçük çay kefalimizi götürüyoruz orada yemlik balığımızın sırt yüzgecinin altcığına geçiriyoruz akşam bırakıp sabah alıyoruz
    mendirekle kıyı arasını ya da iskele içini tercih etmemizin sebebi
    balığın şişeyi götürüp dışarı çıkıp çok uzaklaşamaması için
    nasıl olsa o pet şişe suyun üstünde duracağı için balık yorulup pes edecektir
    fakat bu yapacağımız olta paragat sistem ve sınıfına dahilse amatör olarak yapamayız
     
    Son düzenleme: 3 Ekim 2009
  12. levrekavcısı61

    levrekavcısı61 Ekrem

    Mesajlar:
    74
    Şehir:
    Trb-İst.
    Favori Kamış:
    El oltası.
    Favori Makine:
    yok
    Kenan kardes levrek avı icin levrek avlak yerlerini once tespit et yada gittigin yerde birilerine sor nereden levrek tutmuslar.denizin dalgalı suyun bulanık ve havanın kapalı oldugu geceler sansını denemen daha verimli olur.Genelde levrek kayalık bir yerde bulunur aksam ve sabah saatlerinde gezinir.Bu hafta hava guzeldi ve levrek yada mavrus avına gitmedim ama hayatımda ilk defa tesadufen kiloluk izmarit yakalama sansım oldu ama sinek kanca...gunduz faroz limanınında gezerken karagoz dolastıgını farkettim sudan cok rahat kıyıda balık gorunuyordu ılk fırsatta o kayalıgın oldugu yere ava gıdecem.Orda avlanan birisi 2 adet kiloluk izmarit cıkardı nedense kimse oraya misina sallamıyor herkez misinayı 20 30 metre ileri atmaya calısıyor kursun takılmasın diye fakat balık sadece 5-6 metre onumuzde.Simdiden sana levrek avında bol sans insallah yakalar banada bir resmini gosterirsin.
     
  13. Kenan KOC

    Kenan KOC Kenan

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    5
    Şehir:
    Trabzon
    En İyi Avı:
    1 Kg Kötek
    Bu hafta içi faroz limanına gitmeyi düşünüyorum..Akşam 8 den sonra balık tutan oluyor mu limanda ?
     
  14. ilkbadu

    ilkbadu ali barış duran

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    istanbul/mimarsinan
    Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 2.300 gr
    merhaba balık dostları.

    bu yaz sultaniçe limanından kıbrıs sarma ve sardalye ile bi hayli verim aldım levrekde.

    bu siteyi daha yeni öğrendiğim için resim çekip kaydetmek aklıma gelmedi. ama bundan böyle yakaladığım balıkların bırakın resmini çekmeyi videosunu bile çekip yayımlarım artık.

    saygılar.
     
  15. şanssızbalıkçı

    şanssızbalıkçı Furkan

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    61
    peki sahteyle levrek için nasıl bir takım?

    arkadaşlar, sahteyle levrekte nasıl verim alabiliriz kıyıdan? nasıl bir takım iş görür? ağırlık sahtenin aksiyonunu bozar mı? klips kullanmalı mıyız? yoksa direk misinanın ucuna sahteyi mi bağlamlıyız? hangi sahtelerden verim alırız? sahteyi çok ileri atmamız şansımızı arttırır mı? bu soralarıma üstadlar cevap veririse çok mutlu olacağım.. tavsiyelerinize uyup kendime bu sahtelerden edinmek istiyorum.. büyüklüklerlini ve modelini belirtirsenşz sevinirim...
     
  16. arayadis

    arayadis Özgür Türkekul

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    İzmir
    En İyi Avı:
    Kıyıdan 2Kg Levrek
    Selam Furkan. Sahteyle levrek avlamak istiyorsan ilk basta ekipmanini ona gore ayarliyacaksin. Kamisinin atari dusuk olmali 5 30 arasi ve misinanda cok kalin olmamali (28 mesela)ki hic kursun kullanmadan istedigin mesafelere sahteni ulastirabilesin. Mesafe derken levrek avinda sahteni genellikle kiyiya paralel ve 30 60 derecelik acilarla atmaya calis. Dumduz ileriye yaptigin atislarin cogundan verim almiyacaksin.
    Havanin cok soguk, ruzgarin cok siddetli oldugu gunlerde sabah suyunda at cek yapmaya calis. Ruzgar levrek avinda cok onemlidir vede levregin heryerde olabileceginide bilmelisin yani cok sig dedigin yerden 2kg lik levrek cikabilir.
    Sahte konusunda da cok para harcamak iyi balik yakalamani saglar diye bir sey yok bunu icin ucuz sahtelerden baslamani oneririm.
     
  17. şanssızbalıkçı

    şanssızbalıkçı Furkan

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    61
    özgür bey cevabınız için teşekkür ediyorum, bu mesajı yazalı eper oldu ama kimseden cevap gelmedi malesef.. formu biraz inceledim ve şunları tespit ettim dediğiniz gibi ekipman önemli, angel kiss misina tavsiye ediliyor tamam onu tedarik edicem. bende 2 adet ragot raglou var, lineaffe spin kamışım var yeni aldğım s-flex 3,00 ve okuma salina 40 makinam, bu atçek için yaptığım takım... peki misina tamam silikonu direk misinaya mı bağlıcaz, yoksa fırdöndü kullanıcaz mı? ağırlık takmamız gerelirse nasıl bir düzenek kullanıcaz? bir de formda görmüştüm limon denilen sahteler varmış iyi avcı bunlar hakkında bilginiz var mı? sahte alacağım ne önerirsiniz?
     
  18. volkiboy

    volkiboy Volkan Korkmaz

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    44
    Şehir:
    Aliağa/İzmir
    Favori Kamış:
    alba kamış dedemden kalma
    Favori Makine:
    dedemden kalma
    En İyi Avı:
    500gr çupra
    merhaba balıkcı arkadaşlar. ben bu işte oldukca amatörüm öğrenci olduğumdan pek fazla araştırma yapacak vaktim yok (malum öss :)) her neyse ben hiç bir şekilde bırakma yapamıyorum izmirde ikaamet etmekteyim. geçenlerde direk balık malzemeleri satan dükkandan bırakma levrek oltası dedim adam bana verdi bişeyler ama hiç verim alamadım sonra sinirlenip oltayı attım :) şimdi yavaş yavaş kapmaya çalışıyoruz işi .. eğer bana biri yardımcı olursa en çok verim alabileceğim oltayı iyice şekil üstünde gösterip malzemeleri güzelce yazarsa çok müteşekkir olurum.. ve tabi şu canlı yem takma olayını videolu olarak bir şekilde varmı :) çünkü her denememde balık ölmektedir :)
     
  19. PEHLİVAN

    PEHLİVAN mehmet

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    433
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    levreği istanbul.da,hangi kıyıdan,yakalayabiliriz,

    istanbul'da hangi kıyılardan,levrek alınıyor ,ve nasıl bir takım düzeneği kullanılıyor bilgi verirlerse sevinirim:)
     
  20. enginson

    enginson engin

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    2.161
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    istanbulda bilmiyorum da iş yerinde çalışan bir abimiz anlattı geçen tuzla da adamın biri 2 tane iri levrek almış.. nasıl aldığını bilmiyorum dedi yalnız adamın olta attığı yerin çok derin olduğundan bahsetti devamlı ordan kum çekiliyormuş. 2 tane levrek tuttuktan sonra adam gitmiş ordan...