levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. aybey

aybey hasan

aynı zamanda da bu tek iğnenin yanısıra gezer iğneli takm d ayapıp karidesi bir kuyruktan bir de karidesi öldürmeyecek şekilde kafadan takıp atıyorum...ki, levrek veya başka bir balık yemin kafasından da kuyruğundan da ısırmaya veya koparmaya çalışırsa yakalanmaması için hiç bir sebep olmasın...çünkü tekli iğnedeki makara bazen ani bir dönüş yapıyor ve bir bakıyorum ki tekenin veya karidesin kafası yok çünkü iğne kuyruktan takılı....

2. volkiboy

volkiboy Volkan Korkmaz

Favori Kamış:
    alba kamış dedemden kalma
    Favori Makine:
    dedemden kalma
    En İyi Avı:
    500gr çupra
    kadim dostlar ...
    sabrettım
    azim ettim ve ilk levregımı aldım :) pek büyük bişe sayılmaz ama yıne de benı oldukca mutlu etti :)

3. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Volkancim sirin ispendegin hayırlı olsun, daha büyüklerinide yakalarsın umarım.. Bu hafta ben de çok mesai harcadım ama bir ispendegim bile yok henüz ..

4. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

arkadaşlar benmi çok hasas davranıyorum yoksa kanunlara göre limitlermi belirlenirken çok dandik baştan savma yapılmış

tamam lüfer yılda 3-4 ay verimli av veriyo 3-4 ay içerisinde lüfer sarı kanat ve çinekop olarak sezonun sonuna doğru avlar küçülerek av verir. peki bunu anlarız

peki levreğin en verimli olduğunu kış aylarında avlandığımızda neden bukadar küçük levrek yakalanır üstelik gitgide yok oluştan dolayı ispendek gibi isimler takarız hadi bu balık kiloya gelse neyse ama yanına ölçü olrak koyulan pet şişe 0,5lt pet şişeden biraz büyük 700gr

ayrıca bu balık sağdece kışın yakalnmaz yazında av verir hemde benim kanatimce yazın yapılan levrek avı daha zevkli geçer çünkü yazın balık daha kurnaz daha zor ama imkansız değil yazın raplaya gelmez ama canlı kefale sarpaya karagöze hayır demez birde levrek oltadaki canlı yemi köpek gibi saldırıp hallaç pamuğu gibi havaya atması seyeri ve avın yapılışın zevi çok daha yüksek aynı boydaki balığı yazın yakalımış olsanız kilo ve üzeri olmuş olur ve ilk yumurtalarını atmış veya döllemiş olabilirdi

kışın avının kollay olmasının nedeni balığın kış ayı olduğu iiçin yağlanma ihtiyacı ve bu yüzden bula bldiği kadar besini tükete bilmek ister bunun okadar hat safhada olmasının bir belirtiside aslında kurnaz ve çok yem secen bu balığın kışın suni yemlerlede verimli avlar vermesine sebep olur. ayrıca suyun akıntılı ve yaz mevsimine göre daha bulanık olması oltadaki sardalya mamun hamsi gibi yemlerin yaralıbalık gibi akıntında yada dalgada kumun üstünde harket eder buda ilgi çekici gelir aynı şekilde yağlanma ihtiyacını bunlarada ilgi göserrek netice alabilirsiniz usta balıkçılardan öğrendiğim bilgiye göre kışın bubalığın avının bir avantajıda levreğin kendine has üstünde bulunan lez denilen salgısı levreklerde çeteleşme yada guruplar halinde gezerler 3-4 balık ve liderleri en iri olan dişidir o lez kokusu çömez erkeklere dayanılmaz parfüm gibi gelir derler eğer avlandığınız bölgede dişiyi çekerseniz muhtemelen grup liderini kaybetmiş olucak ve onu n lez kokusunun yayıldığı bölgede bikaç tur atıcak bu bilgiyi usta zıpkıncı abilerimdende duydum onlar lezi dalıştan önce elbiselerine sürüyorlar

kış avı için bukadar bilgilendirme ve av çeşitliliği açısından yöntemler kolaylık sağlar inşallah bundan sonraki avlarınız daha büyük kiloluk lewvrekler olur dah küçüklerini alı koymaz sınız hayatlarına birşans daha verirsiniz

tebrikler

5. volkiboy

volkiboy Volkan Korkmaz

Favori Kamış:
    alba kamış dedemden kalma
    Favori Makine:
    dedemden kalma
    En İyi Avı:
    500gr çupra
    sagol murat abi inş. sana da nasip olur :)

6. adoturk

adoturk Adem TİRYAKİ

En İyi Avı:
    1 adet kraçe
    haliç unkapanı yada sarayburnu kısmında teke çıkartılcak bi mevki varmıdır acaba ? ben şimdiye kadar levrek avına çıkmadım ama bu konuda öğrenmek istediğim çok şeyler var aslında kendim deneme yanılma yapmak istiyorum tek istediğim tekeye yabancı olduğum için çıkartılcak bi alan... kendi çapımda yıllardır balığa gidiorum ama bu denizlerin kralına kafayı taktım :) öğrencek herzaman birşeyler vardır ve hepsinin sırası zamanıda vardır. bi abi güzel yazmış formda çok balık değil tek balık die...

7. uckunmetin

uckunmetin METİN UÇKUN

Adem arkadaşım selamlar. ben teknemiz variken, tekeyi tekne altından çıkartıldını öğrenmiştim, kepçe ile teknelerin sağını solunu gezdirip teke alıyorduk, ama uzun zamandır yapmadım bu toplama işini, kısmetse cumartesi eski teknemizin bağlı oldu yere gidip, çıkartıp, deneyeceğim menekşe sahilinde.

8. adoturk

adoturk Adem TİRYAKİ

En İyi Avı:
    1 adet kraçe
    seLamlar metin kardeşim.. o tekeyi toplucak bi tekne kenarımız bile yok bizim :) nede menekşe sahilimiz :( şakası bi yana benin öğrenmek istediğim haliç unkapanı galata sarayburnu kısımlarında çıkartabilceğim bi mevki varmıdır.. gerçi bu pazar günümü buna ayırmak istiyorum nasipse en azından bi pazarımızı teke çıkarmayı öğrenmeye ayırmak ilersi içinde faydalı olur. herkese rast gelsin.

9. dj-nursi

dj-nursi nursel

Favori Kamış:
    ......
    Favori Makine:
    d.a.m
    En İyi Avı:
    8.900 sazan
    Ben silivride oturuyorum tekke kayıkların bağlandııı sahillerde olur kepçe ile süzülür.gece kuytu köşerede saklanırlar kayalı araları gibi gündüz ise açıklık ise bulundukları su yosun aralarına gizlenirle.

10. poseidon26

poseidon26 Sarp

Bütün sayfaları hiç atlamadan okudum ve hazmettim.
    Çıkardığım bir sonuç var.
    Pek çok kişinin söylediği gibi Levrek balığı çok akıllı, çok tedirgin ve avlanması zor bir balık değil, aksine yemeği gördüğü zaman, uygun tabirle bodozlama atlayan bir balık türü. Doğru yerde bulunup, çok sırıtmayan, kendini çok belli etmeyen düzgün bir takım ile, rast gelirse çekebileceğiniz bir balık olduğunu anladım. Ben de bu levrek olayı yeni merak sardığım için heryerde levrek avı hakkında araştırma yapıyorum ve bulduğum sonuç bu. Her levrek çeken arkadaş, levrek çekmenin formülünü buldum sanıyor ama bu iş doğru avlakta olup, kısmetinin de açık olması ile ilgili bence.
    Bu sonuç ışığında, benim gibi yeni arkadaşlara önerim, kafayı çok yormayın. Çipura çekmek levrek çekmekten daha zor gibi görünüyor :)

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Çipura çeken arkadaşlar da, "levrek çekmek, çipura çekmekten zordur" diyorlarmış. Onların sayfalarını okuyup hazmettiğimden, ben de bu sonuca vardım.:)

Kafayı fazla yormayın demişsiniz ancak, biraz yormaktan zarar gelmez sanırım.:rolleyes: :confused:

12. poseidon26

poseidon26 Sarp

68 sayfayı okuyarak yordum zaten. Başka bir site bunun üstüne koyacak ekstra birşey sunamaz sanırım. Saygılar.

13. murat ziya

murat ziya ziya şenel

Favori Kamış:
    banax albastar dam
    En İyi Avı:
    sazan 5kg
    balık işi tamamen kısmet işidir. kısmetse gelir hint'ten yemen'den kısmet değilse ne gelir elden.

14. Tarzan

Tarzan Erman

merhaba arkadaşlar
    Dün gece saat 24.00 gibi balığa çıktım yer çeşme dalyan zaten mevsimide değil biliyorum ama sizde bilirsiniz oltanın suda olması insana rahatlık veriyo:) 2 tane dip takım attım sardalya kullandım yem olarakta bu arada bi yandanda kalamara atıyorum 1 sübye 1 ufak ahtapot 3 tane hanos dışında hiç bişey yakalıyamadım neyse sadete geleyim ben avlanırken gözüme çevrede dolanan iri levrekler takıldı onları takip ettim limanın ucunda bir baktım 10 belki 15 kadar levrek hepside tatmin edici boylarda arada büyükleride vardı kayaların dibinde duruyolar arada bir ordaki ufak gamitlere falan dalıyolardı ama genelde hareketsizlerdi bende hemen kalamar sırtımı bozup rapalamı taktım attı 1 saat uğraştım kafasını çevirip bakan olmadı :D aralarından geçiyo rapala bakmadılar bile :)sonra değiştirdim silikona döndüm aynı tepkiyi silikonada verdiler baktım buda olmuyo sardalyanın filatosunu çıkarıp kurşunsuz iğneyle aralarına attım buna biraz daha baktılar ama ona doğru yönelip tekrar döndüler ki attığım sardalyanın derisi ayna gibi parlıyodu arada harekette verdim oralı olmadılar en son sabah 6 bucuk oldu :)sülünez denedimm aralarına ne bakıyolar ne kaçıyolar artık pes edip evime döndüm.bu levreklerin tepkisizliği nedir yem seçimimmi yanlış görüşlerinizi bekliyorum.
    saygılar. bu arada misinam 0,25 fluocarbon misinaydı

15. serrkan

serrkan serkan

s.a levrek konusuna bır kac bıseyde benden.levreğin en iyi yemi kefal yavrusu fakat kefal yavrusu olmayan yerlerde ise dalganın cok oldugu ertesi sabahı taşlık kıyılarda beyaz midye aramaya çıkın ve bir bıçak sayesinde içini açıp ayıklayın.oltaya takarken ise yumusak yerinden iğneyi sokup sert yerinden çıkarmak.böylece beyaz midye oltada daha sağlam olur.levrek balığı aşırı büyük dalgalarda kıyıya gelmez çünkü dalga balığın belini kırar.dalga orta ve su ise bulanık olacak.oltamızı ise fazla gerilerek uzağa deği taşlığa yakın yerlere yani kayanın üzerindeseniz 15-20 metre ileri atın.ben bu yazdığım takdikle günde 3 tane aldım tabi sabah 6 akşam 4.her keze bol şanslar.(rastgele)

16. yüksell

yüksell yüksel

selamlar levrek konusunda benimde söyleyecek çok sözüm var

17. zokacı

zokacı ömer

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    3kg levrek zıpkın
    karaburun

arkadaşlar avrupa yakasındayım karaburuna gidicem hafta sonu malum karadeniz ve kayalık levrek canlı yem deniyeceğim sizce olurmu zamanımıdır?

18. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Sarp abicim söylediğin çok doğru ve herşeyi çok iyi anlamışsın gerçekten. Bulunduğun şehir bakımından levrek konusunda şanslısın diyebilirim (= Sadece Doğru malzeme, doğru teknik ve doğru zamanı tutturduğun zaman bu balığı tutamama gibi bir ihtimal yok gibi bişey. Sende bir kere levrek tuttuktan sonra bu balığın peşini bırakmayacaksın. Bundan eminim =)) En kısa zamanda güzel levrek raporlarını görmek dileğiyle rast gele...

19. ahmetto

ahmetto ahmet

En İyi Avı:
    3kg lüferdi sanırım.Kemaneleri saymazsam.
    paylaşımlar için teşekkürler.

20. legend__1971

legend__1971 ahmettokaç

yavru kefalleri nasıl tutacağız