levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

  1. morcy27

    morcy27 sezgin yılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    11
    Şehir:
    giresun
    Abi ben giresun merkezde bulunuyorum. Levrek avı için bildiğin bi yer varsa bana yardımcı olabilir misin. Saygılar..
     
  2. CAGBAŞI

    CAGBAŞI KAHRAMAN DOĞAN

    Yaş:
    60
    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    TARSUS
    gerçekten bilmediğimiz konuları öğreniyoruz bu bilgileri bizlerle paylaştığınız için sizlere teşekkürler.ben MERSİN.tarsustan kahraman doğan.selamlar saygılar.
     
  3. rebel_pesimist

    rebel_pesimist ilker Şahin

    Mesajlar:
    38
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    erma starmax 360
    Favori Makine:
    banax bn400
    Selam üstadlara bir sorum olucak bana levrek katili bir rapala önerebilirmisiniz resimli olursa çok memnun olurum şimdiden ilginiz için teşekkür ederim rasgele.
     
  4. fisher33

    fisher33 Levent

    Mesajlar:
    172
    Şehir:
    MERSİN
    Favori Kamış:
    BG 30 DAİWA(rat)-Balzer kamış
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    Sözlerinize katılıyorum ustalık budur,gerisi boştur.
     
  5. RAPÇİ

    RAPÇİ yagmur

    Yaş:
    28
    Mesajlar:
    119
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    alberto sea wave 360
    Favori Makine:
    alba star pion 50
    En İyi Avı:
    m olduğu zaman yazıcam
    bilgiler için hepinize teşekkürler
     
  6. poseidon26

    poseidon26 Sarp

    Mesajlar:
    5
    Şehir:
    izmir
    Eren kardeşim, en sonunda geçtiğimiz cumartesi ilk levreğimi yakaladım. 6 numara kısa pala çapraz iğne, 0,20 neredeyse işi bitmiş yıpranmış bir misina ile aldım kiloluk levreği. ucunda da zar zor duran bir mamun ile :)

    Sardalyam yok diye tutamıyorum sanıyordum o gün, alakasız bir iğneye takılmayacak yemi taktım ve öğlen vakti resimdeki Levrek denk geldi. 7, 8 dakika uğraştırdı ama sabırla yorup aldım kendisini :)

    Herkese benim kadar kısmetli avlar dilerim.

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  7. ascid8871

    ascid8871 sinan

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    eskişehir
    [​IMG]


    yukardaki linkte ters kilit örnek resmi var arkadaslar bu kefali rahatca uzaga atmayı ve iğneden kopup yada olmesini engelliyo
     
  8. Redevil

    Redevil Türker Sinmez

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    DALAMAN
    Slm kardeşler

    Sitede yeni sayılırım..

    Bu başlık altında Asağı yukarı bütün mesajları okudum. Ve acemi bi levrekçi olarak az cok bişeyler öğrendik sayenizde..

    Fakat kafamda hala bazı soru işaretleri var..Öncelikle yeni başlayan biri olarak hangi olta takımı hangi kamış hangi makina misina kanca..? Geçmiş sayfalardan az cok bi karara vardık ama dediğim gibi ilk aşama acısından nasıl bi strateji önerirsiniz..?

    Şimdiden teşekkür ediyorum rasgelsin...
     
  9. Gorgoroth

    Gorgoroth Zafer

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    8
    Şehir:
    İstanbul
    Merhabalar, ilk mesajım levreğe olsun dedim.

    Yaklaşık 2 ay önce uzun süredir ertelediğim balık merakımı yenmek için bir kamış aldım. 0.28 lik bir misina sarılı. 3-4 saatlik toplamda boğazda nafile çpari ile istavrit ve birkaç saatlik maden ocağı göletinde turna denemelerinin ardından şimdi levrek için bir haftasonu ayırdım kendime.

    Öncelikle levrek için bulunacağım mekanı anlatmaya çalışayım;
    [​IMG]

    Resimde görüldüğü gibi bir iskele mevcut ve o iskeleye yine yaklaşık 150 metre uzaklıkta ufak bir liman. Elimde yedek bir kamış daha var. Kendi kamışım ile 7 cm.lik rapala ile iskeleden at-çek yapmayı düşünüyorum. Yedek kamış için ise kendinden yağlı ve kokulu olarak satılan silikon kurt kullanıp dibe sarkıtmayı düşünüyorum. Canlı yem için ne yzık ki hem yemleri bulmak hem de hazırlamak için zamanım yok.

    Sizce bu iskelede bu söylediklerimi yapmak için en uygun pozisyon ve yöntem nedir?

    Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
     
  10. brsdmrc

    brsdmrc Barış

    Mesajlar:
    328
    Şehir:
    Bursa-İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe baia grande 420
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    serrasalmus nattereri, yani bildiğin kırmızı karınlı amazon Piranhası
    Bu gibi yerlerde, yakın zamanda eğer levrek tutmuş biri varsa, tutmanız uygundur. Zamanı ve eldeki materyale göle sistemi tutturursanız, eliniz boş dönmezsiniz gibi geliyor. Sabah hava aydınlanmaya başladığında sahte yemi ( bunun aksiyonu, rengi vb özelliklerİ önemlidir ve levrek konusunda kendini ispatlamış modeller var) spin kamışınız varsa rahatlıkla yorulmadan avlanabilirsiniz. Spin kamış yoksa spirilino (doğrumu yazdım bilmiyorum) ile normal surf kamışı biraz yorularak ve kas yaparak kullanırsanız verim alırsınız gibi geliyor. Umarım levrek üstadları buraya bişiyler karalarlar. Ha bide mevsimi var bunun onuda araştırırsanız daha rahat edersiniz. Yakında haberler gelmeye başlar. :)
     
  11. Gorgoroth

    Gorgoroth Zafer

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    8
    Şehir:
    İstanbul
    Cevabın için teşekkür ederim. Yeri belirtmeyi unutmuşum, bahsettiğim yer Mürefte. Son gittiğimde iskeleden yemli bırakanlar vardı ama sormadım ne tuttuklarını açıkçası. O zaman çapariyle istavrit tutanlar vardı. Ancak bildiğim kadarıyla levrek de var burada. Sabah güneşle birlikte gidip levrek denemeyi düşünüyorum 1-2 saat. Zamanım az olduğu için denenmiş yöntemlerin en iyisiyle başlayayım diyorum. Bu arada rapalayla tutanlar da var aynı mevkide.
     
  12. YILDIRIM DENİZ

    YILDIRIM DENİZ yıldırım deniz

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    ankara
    levrek avında canlı kefal yavrusu oltaya nasıl takılıyor
    anlatırmısın
     
  13. hidalgo

    hidalgo mustafa yarapsanlı

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    165
    Şehir:
    tekirdağ
    En İyi Avı:
    15.600 gr levrek 29.500 gr orfoz
    levrek kimi yerde ilerya yani kefal yavrusu kimi yerde çağanoz kimi yerde çalpari kimi yerde ,kimi yerdede mamun yer. aslında tutulacağı mahal mahal de yemi değişir mesela biz tekirdağ sahillerinde en güzel verimi manda kurdu ve iri canlı tekeyle aldık...
    saygılarımla..........
     
  14. drcıno

    drcıno CÜNEYT

    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İSTANBUL
    merhaba balıkçı;ben aslında işin oldukça çömezi olan ve bu sitedeki birçokları gibi engin bilgi ve tecrübeli insanların tecrübelerine ihtiyacı olan;yeni bir amatör balıkçıyım;bu nedenle öncelikle levrekle ilgili bilgiler için teşekkür ederim.Benim sorum şu olacak;Kefal avlamak için en iyi teknik nedir? 2.cisi tatlı su balıkçılığı ile ilgili;sazan avı hakkında tecrübelerini paylaşırmısın...Teşekkürler...
     
  15. cimini

    cimini .

    Mesajlar:
    20
    Şehir:
    İzmir - Karşıyaka
    70 sayfa bilgi, tecrübe var bu başlıkta. dönüp dönüp okuyorum.

    acemi seviyede balıkçıyım. keyif almakiçin balık tutuyorum ve en büyük heyecan olan levreğe merak saldım. sorum şu yeni foçada bu yöntemlerin herhangi birini kullanan var mı? varsa verim aldı mı?

    bu sitede yeni olduğum için konuya ortasından daldım kusura bakmayın.
     
  16. efebolu

    efebolu feza kurutlu

    Yaş:
    68
    Mesajlar:
    39
    Şehir:
    istanbul
    selam levrek avı için yaşadığım birkaç bılgıyı vermek ısterım .umarım faydası olur .ben üç şekilde avlanıyorum.1.kıbrıs oltası 2.tekli iğne 3.rapala kıbrıs oltasında yem sardalya tekli iğnede sardalya .canlı yem ispari kefal yavrusu kalamar rapala tekneden seyirtme.avlandığım yer çanakkale ayvacık gülpınar beldesi kumbağlar limanı .av zamanı her mevsim cıkıyor.avlanma zamanı bu balık ne zaman saldıracak bellı olmuyor ancak gün batımı ve gün doğumu favori .15-20 dakka bir saldırıyor ne aldın aldın .yem takılıp atıldıktan sonra mısınaya bol kalama verilmeli levrek yemi alır ancak yutmaz 10-15 metre taşır hiç ellememek ve tasma atmamak gerekir .yemin boşta olduğunu anladıgında yutar.yanında kepçe olmalı.bızım lımanda 4-5 kg kadar yakalananı var eger ispandek gelırsw kwpcwsız alınabılır.şimdilik bu kadar bol sans
     
  17. efebolu

    efebolu feza kurutlu

    Yaş:
    68
    Mesajlar:
    39
    Şehir:
    istanbul
    selam kefal avında tecrubelerımı paylasmak ısterım .kefal durgun lımanlık havada su üstüne yakın gezer.dıger zamanda derınlık sevıyesını aramanız lazım kımı zaman orta suda kımı zaman dıpte olur.gezer şamandıra ıle bu derınlıgı ararsınız.yem olarak sardalya.kolorit ekmek kullanıyorum .sardalya ve kolorit kıbrıs oltası ile bazen şamandıra bazen dip olarak atılır ekmek benım olmazsa olmazım.9 veya 12 iğneden hazırladığım kıbrıs oltası ve taze ekmek.şamandıra sonrası 60-70 santim köstekte bağlı kıbrıs oltası ekmege özenle sarılır ve ekmege ıkı düğümle bağlanır su üzerinde gezen ekmek zaman ıcınde yumusar .çok zevklı bır avlanma şeklidir.birde hamur yapabilirsiniz bunun için un .su.peynir parçaları.peynir suyu ve yumurta akı karışımı iyidir cok yumusak olursa içine pamuk karıştırabilirsiniz.tel kadayıf gibi pamuğu açıp hamurla karıştırırsanız kopartamaz ve dağılmaz .bol şanslar
     
  18. efebolu

    efebolu feza kurutlu

    Yaş:
    68
    Mesajlar:
    39
    Şehir:
    istanbul
    selam .bulunduğunuz yere göre önerim1-kıbrıs oltası 2-tekli iğne bunlar için makara kasnak ta kullanabilirsiniz tekli iğnede 4 numara iğne mustad iyidir palası düz olmaması tercihimdir.
     
  19. Cemshit

    Cemshit Cem

    Yaş:
    33
    Mesajlar:
    5
    Şehir:
    Muğla
    bende levrek avıyla ilgili şunları söylemek isterimki levrek kesinlikle taze sardalyeye dayanamıyor . Ben şu ana kadar levreği hep taze sardalye ile aldım tuzlanmış sardalye ilede alınır ama taze sardalye kesinlikle tercihimdir.Avlanacak arkadaşlarada öneririm.:rolleyes:
     
  20. iskrbck

    iskrbck ismail

    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    antalya
    herkese selamlar,aranıza yeni katıldım.değişik balık çeşidi avladım lakin hiç levrek yakalamadım.Yorumları okudum aaba çok uyanık olan levrek,ölmüş olan kefal ile yakalanbilme ihtimali var mıdır?
     
    Son düzenleme: 22 Aralık 2010