levrek avı teknikleri (canlı yem, silikon, sahte yem vs. ile avcılığı)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ist balıkcısı tarafından paylaşıldı.

  1. gbasibek

    gbasibek Gürcan BAŞIBEK

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    174
    Şehir:
    ADANA
    Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Nacizane cevap vermeye çalışayım bırak ölüsünü eğer canlı kefal iğneye takılırken amatörce bağlanırsa ve hayvanın iğne ucunda olduğu belli olursa ona bile gelmez bu namussuz :D Bizzat gözlerimle şahit oldum. Ama bu birazda şans işidir tabiki.
     
  2. balık06

    balık06 ümit alabay

    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    marmaris
    ı bende aranıza yeni katıldım sizler gibi bende balık avı hastasıyım özellikle levrek avı nı cok seviyorum ben marmariste yaşıyorum ve haftada iki sefer levrek avına gidiyorum sizlerle bende tuttugum levrekleri baylaşmak istiyorum bende levrek avında kursunsuz igne ve kıyıdan 20 ile 30 metre arası canlı kefal bırakıyorum ve çok etkili oluyor her seferinde ilerleyen günlerde sizlerle bildiklerimi baylaşmak ve bilmediklerimi sizlerden ögrenmek isterim hep mutlu saglıklı yaşam dilerim saygı deger balık avcıları herkese rast gele
     
    Son düzenleme: 27 Aralık 2010
  3. Seydihan

    Seydihan seydihan

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    665
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    benim tavsiyem levrek avında sitemdede anlattığım gibi kıyıdan avlanıcaksanız bırakma takımı kullanmak. Bunun için şiddetle canlı yavru kefal öneririm, onun haricinde ısparoz ve sarpa yavrusuda olabilir.

    Herzaman dediğim gibi hiç birşey doğal yemin yerini tutamaz.

    Takıma canlı yavru kefal takılacaksa, kefali yakaladıktan sonra hiç vakit kaybetmeden iğneyi sırtıntan bir kere geçirip, ardından balığın kuyruğuna aynı misina ile ters kilit yapmak. Burdaki ters kilidin kefalin iğneden kurtulmasını önlemek, bu kilidi aranızda bilmeyenler olabilir yakın bi zamanda resmini yapıp yollarım buraya.

    Bu 1. sayfada guya resimlerle gosterilecekti ama artık acılmiyor... tekrar resmi upload edebilirmisiniz_?? tskler
     
  4. ali kılıç

    ali kılıç ali

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    9
    Şehir:
    kocaeli
    arkadaslar levrek için rapalalar var kullanan varmı ve ne derece sonuca ulastı paylasabılırmısınız
     
  5. murat kayadelen

    murat kayadelen Murat Kayadelen

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    857
    Şehir:
    İstanbul - Değirmendere
    Ali bu soruya cevap olacak o kadar çok rapor varki, av raporları ve sahte yemler başlıklarını biraz incele. Kafana takılan bir konu olursa burada paylas, ustalar muhakkak cevap verecektir...
    Bu arada ben de gölcük ve Değirmendere cevresinde yaklaşık 1 yıldır Spin deniyorum ama sadece 1-2 takip alabildim. Bu bölge Levrek konusunda pek de cömert değil...
     
    Son düzenleme: 15 Ocak 2011
  6. Serkan.ist

    Serkan.ist Hidayet

    Mesajlar:
    424
    Şehir:
    Ankara
    O bölgede ragotun çalıştığını biliyorum. Özellikle 12 no siyah beyazı çok kullanılıyor.
     
  7. drasty41

    drasty41 Recep

    Yaş:
    63
    Mesajlar:
    1.326
    Şehir:
    Kocaeli
    Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    bu konuyu biraz açarmısın serkan nasıl bişi bu 12 no link verebilirmisin teşekkürler
     
  8. murat kayadelen

    murat kayadelen Murat Kayadelen

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    857
    Şehir:
    İstanbul - Değirmendere
    Teşekkür ederim, tavsiyenizi muhakkak değerlendireceğim.. Aslına bakarsanız son 1 aydır Yucel ustanın tavsiyesiyle ragot ağırlıklı çalışıyorum. Ve zaman geçtikçe bu sade, uygun fiyatli ama bir o kadar aksiyonlu ve kivrak sahtenin daha avcı olabileceğine kanaat getiriyorum. Ama malesef şimdilik sonuc alamadım ...
     
  9. mehmetsahin

    mehmetsahin mehmet şahin

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    97
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    Levrek 14 kg
    Levrek tecrübelerim

    Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar vede rastgele;uzun zamandır levrek avcılığı ile uğraşmaktayım..Bu balık için standart şu veya bu demek çok zordur..Meradan meraya değişiklik gösteririr.Hangi merada yem olarak ne buluyorsa onu yer.Evet kefal,ispari gibi genellemeler olsa da izmarit, gümüş, teke,(irisi çok daha iyi çalışır),kaya balığı gibi de alternatifler devreye girebilir..Yem söz konusu olduğunda ise hiç akla gelmiyecek şeyler(kaşar peyniri makarna kırmızı et kıymalı hamur vb) yemleri dahi yediğini çok gördüm..Ama eğer elde canlı balık yoksa özellikle ispendek vede 2kg a kadar levrekler için yosun kurdunu (kış aylarında çok verimlidir) şiddetler tavsiye ederim..Levrek balığı kefalle (kışın özellikle) amcaoğlu gibi yaşamayı tercih eder.Bu akrabalık ilişkisi karnı acıkıncaya kadar sürer ;fakat burada önemli olan kefallerin boyutudur..Daha ziyade gamit vede hilerya boyutlu kefal sürülerinin bulunduğu bölgeler onun için vazgeçilmez olur..
     
  10. mehmetsahin

    mehmetsahin mehmet şahin

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    97
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    Levrek 14 kg
    Levrek tecrübelerim

    Kefalin derisindeki sertlik levrek yemi kaptığında hemen tasmalanırsa devreye girer ve kanca hayvana takılmadan levrek kefali yada ispariyi kusar...Bu sebeple kancayı kefale takarken çok hassas davranılmalıdır..Ama eğer elde izmarit varsa bu durum tam tersine döner.Çünkü izmaritiin hem derisi hemde eti yumuşak olduğu için tasmalamada kanca canlı yemden kurtularak levreğin ağzına takılır..Yinede ilk anda biraz bekleyip yutaklamasını sağlamakda sonra tasmalamakda fayda vardır..Mümkün olduğunca misinede yük hissettirmemeli vede ince takım kullanılmalıdır..Canlı yem için genelde mevsim kasım ayında başlar vede aralık ayında daha berektli olur ocak ve şubatta da azalır...Diğer periyod ise mart sonunda başlar nisan sonuna kadar verimlilik devam eder..Sular ısınıp kıyıda canlı yem arttıkça levrek yakalamak helede sahte yem kullanarak avlanmak zorlaşır..Levrek balıkçılığı suların serin olduğu dönemlerde daha iyi yapılır..

    Nerde levrek olurun cevabı;Sular soğuyup da küçük balık sahili terk ettiğinde kıyılarda kefalin nerede olduğuna bağlıdır..
     
  11. erols

    erols Erol Safak

    Mesajlar:
    174
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Shimano Catana CX240M 10-30gr, Daiwa CrossFire CFS270MH 10-40gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Mehmet Bey, paylaşım için teşekkürler! Ellerinize, emeğinize sağlık!
     
  12. mehmetsahin

    mehmetsahin mehmet şahin

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    97
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    Levrek 14 kg
    Levrek tecrübelerim

    Levrek balığının nerelerde olduğu tahmininden sonra ;olup olmadığı için gündüz vakti çağırma yapılarak test edilebilir..levrek balığı çok meraklı bir balıktır.Eğer bulunduğunuz kıyıda varsa suya atacağınız 2 yada 3 küçük taş onun 100-200 mt civarda dahi olsa 2 dk içinde taşı attığınız yere çeker ve illaki tam taşların düştüğü yere gelir bakar..:))
    Gece vakti levrek avında bnm tecrübelerim ay durumunun suyun alçalıp yükselmesinin çok etkili olduğunu göstermektedir..Ay yarım ay iken en verimli olduğu zaman olmakla biirlikte akşam suyunun arkasından genelde gece 2330 ile 0230 arası yaptığına şahitlik ettim.Dolunayda ise malesef ki çok vasat olduğunu gözledim.Aysız gecelerde yakamoz çok olduğu için takımlar olabileceğin de altında inceltilmek zorunluluğu mevcuttur..Ben 14 kg luk levreği ASSO Discovery no limit 0.22 mm lik misina ile sahte balık kullanarak çektim..Burada misinanın iyi kalite olmasının yanında makinanın fren ayarının da çok bilinçli bir şekilde kullanılmasının balığın yakalandıktan sonra bu incelikteki misinaları koparmamasında büyük rol oynadığını söyleyeblirim.
     
  13. mehmetsahin

    mehmetsahin mehmet şahin

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    97
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    Levrek 14 kg
    Levrek tecrübelerim

    Sözüm meclisten dışarı; misinalar tek bir hayvan için üretilmiştir ki o da zaten balıktır bize düşen balık gibi davranmayarak misinanın kopmasına mani olmaktır.Bu da kamış makinalı yada el oltası da olsa misinaya vereceğimiz gücün misinanın kaldıracağı güç kadar olması yük arttıkça elle kaçırmak, makina kullanıyorsak da frenini misinanın kaldıracağı maksmum yükün iki üç çıt altına dayanacak şekilde ayarlamaktan geçer..Balık oltaya takıldıktan sonra onu hemen çekmeye çalışarak misinanın kopması durumunda TÜHHHH VAHHHH çekmek değildir balıkçılık...Ne kadar zaman alırsa alsın o balığı karaya almak .Ağzında takım vede misina ile balığı denize göndermemektir...Unutmayın ki sizin kopartarak kaçıracağınız iyi bir balık (lider büyüklükte ise) yanındaki tüm sürüyü de alıp o meradan uzaklaşmasına sebebiyet verir...Hal böyle olunca sizin balık kaçırmanızın dışında etraftakilerinde rızıklarına engel olmuş olursunuz... Ayrıcada özellikle mart nisan döneminde büyük bir balık aldıysanız unutmayın ki levrek illaki kendi boyundaki bir balıkla çiftleşir etrafta mutlaka o iri balık cüssesinde bir yada bir kaç balık daha vardır...!!!
     
  14. buck

    buck ilyas

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    94
    Şehir:
    ADANA
    Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin 2.40, Cormoran bullfighter 2.70, remixon sea lion 1.80 jigging
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000FD, Okuma trio40, Ryobi oasys 4000,Daiwa BG20
    En İyi Avı:
    işte orası henüz bir netlik kazanmadı
    Mehmet bey öncelikle paylaşımınız için teşekkurler,
    size bir sorum olacak benim avlandığım bölgelerden birinde(henuz levrek tutamadım ama) derenin denize açıldığı bir yer var, oralarda genel olarak bulunan balık çogunlukla mırmır ve daha az olarak kefal
    genelde secmemiz gereken sahteler bunların renklerine mi uygun olmalı sizce?
    o bölgede balon balıkları çokça bulundugu için şu aralar bu balıklara bile rastlamak cok mumkun degil gerçi....
     
  15. alparslan07

    alparslan07 izzet

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    509
    Şehir:
    antalya-manavgat
    Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selamlar mehmet bey kardeşim verdiğin değerli bilgiler için öncelikle teşekkürler.yav hep canlı yem olarak kefal gümüş teke vs.bahsediliyor ee bizim burda mırmır bol canlı yem olarak mırmır taksak acaba levreğin menüsünde yer alırmı:) ...
    hoşçakal....
     
  16. murat kayadelen

    murat kayadelen Murat Kayadelen

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    857
    Şehir:
    İstanbul - Değirmendere
    Mehmet abi çok güzel ve önemli bilgiler vermişsin, eline klavyene saglık. 0.22 misına ile 14 kg. Balığı almak her ustaya nasip olmaz.
    Bu arada cuma aksamı merada yuzyuze verdigin bilgiler ve önemli detaylar için , deneyimlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere, selamlar...
     
  17. mehmetsahin

    mehmetsahin mehmet şahin

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    97
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    Levrek 14 kg
    Teşekürler herkese:)

    Yörede daha çok mırmırın olması levreğe canlı yem olacak manasına malesef ki gelmez.Mırmır balığının en büyük özelliği kafa yapısında saklıdır.Bu hayvan en küçük bir tehlikeyi sezdiğinde burnu sayesinde hemen kendini kuma yada erişteliğin içine gömer hal böyle olunca da malesef ki yem olma özelliği yada verimli bir yem olması şansı ortadan kalkar..Dere ağızlarında avlanmada da o merada yem olabilecek hayvanların benzeri sahteler kullanmak illaki iyi sonuç verir.Bununla birlikte dere ağızlarında uzun kurt benzeri silikon sahte yemler de iyi çalışır..Bununların dışında yakalanan balıkların içini temizlerken muhakkak bağırsaklarının içine bakılmalıdır.Bu bize o balığın o merada neyle beslendiğinin sırrını verecektir..İlk defa avlandığım bir merada tuttuğum sargozun içinden hep deniz atı çıkmıştı ve ben hayret içinde kalmıştım.Şamandralı sistemde denedim sonuç olumlu oldu:)
     
  18. mehmetsahin

    mehmetsahin mehmet şahin

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    97
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    Levrek 14 kg
    Levrek Tecrübelerim

    Levrek balığı çok aklıllı bir balıktır..Özellikle kışın yemin azaldığı dönemlerde enerjisini hiç boşa sarf etmez...Lüfer gibi avlarını çılgınca kovalayarak avlamaz..Pusu kurar ve avı garantilediğinde saldırır.Neredeyse burnunun dibinde olmasını bekler.Bu sebeple kış vakti sahte balık yada silikon türevi yemlerle avlanırken bunların çeşitliliğinin dışında makina ile çekiş hızı da çok önem arzeder.Bir gece yediği sahte yemi ertesi gece yemeyebilir.bu sebeple yanımızda ne kadar çok çeşit olursa vede bıkmadan denersek o kadar iyi olur.Tabiiki bu sahteler bulunduğumuz meradaki yem olan hayvanlara benzemek zorundadır.Bu yemlerle yapılacak at çeklerde sarma hızı hiçbir zaman sabit olmamalı vede hızlı olmamalıdır.iki üç sarım normal çekimden sonra az bi durmalı sonra bir sarım hızlı çekilmeli sonra tekrar iki üç sarım normal yapılmalıdır(topal balık).Bu şekilde yapılan sarımlarda levrek hırslanarak avcı duyguları devreye girer ve hiç atlamıyacağı varsa dahi illaki yeme atlar.Sabit ve hızlı sarımlarda levrek takibe başlasa da eğer sahte hızlı ise boşa enerji sarf etmez ve takibi bırakır..Ay'lı geceler levrek için tam avlanma zamanıdır.Sırtı siyah olduğu için yüzeydeki balıklar onu göremez ama o arada sırada yan dönerek yüzeyi rahatça görür ve ona göre saldırır..
     
  19. mehmetsahin

    mehmetsahin mehmet şahin

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    97
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    Levrek 14 kg
    Levrek tecrübelerim

    Eğer avlandığımız yerde ışık varsa levrek o ışığın denize vurduğu yerin tam dışında dolanır.O karanlıkda durur ve aydınlıkta kalan yemleri kontrol altında tutar.Eğer sahte yem kullanıyorsak muhakkak bu karanlık kısma düşürmeliyiz ki yem aydınlığa geçerken levrek saldırsın..Böylesi bir durum söz konusu değilse de levrek yakamoza göre hareket eder.Bu sebeplede eğer sahte yemi hızlı çekecek olursak oluşacak yakamoz sahte yemi olduğundan da büyük göstererek yemin cazibesini kaybettirir ve levreği korkutur..Sığ sularda avlanıyorsak sahtenin dalarlığı çok önemliiidir ama 5-10 mt gibi iskele üstü yada tekneden avlanıyorsak illaki 4-5 mt dalar sahte kullanmamız şarttır..yada önde iskandilli silikonu dibe yatırdıktan sonra yavaş yavaş yukarı doğru çekmeliiyiz.Sabah ve gün batımı saatlerinde bu derinliklerde OSKAR marka 024-026( maximum) hayalet misinalar çok iyi iş yapar..Ama ille de makina freni ayarlı olmalıdır..!!!Eğer bir merada trofe değeri olan levrek olduğunu biliyorsak o bölgede5-7-9 cm lik sahte yemlerle bu balıkları tutmayı beklememeliyiz.Bu tip balıklar dişinin kovuğunu doldurmaycak avların peşinden koşmazlar yakalansa bile şanstan öte değildir.Böyle yerlerde 11-14 cm lik sahte yem kulanılmalıdır..
     
  20. mehmetsahin

    mehmetsahin mehmet şahin

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    97
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    Levrek 14 kg
    Levrek tecrübelerim

    Sevgili dostlar bugün üye olduğum bu aileye şimdilik anımsadığım şeyleri aktarmaya çalıştım..Bununla birlikte vaktinde benim de yaptığım bir hata konusunda dostları uyarmayı kendime bir görev olarak görüyorum.bu sitedeki albümleri izlediğimde ve dediğim gibi zamanın da benim de yaptığım levrek avcılığında palaz diye nitelenecek kadar küçük balıklarında tutulduğu ve denize bırakılmadığı....!!!!!!Tüm doğa dostu balıkçı arkadaşlarımdan ricam, bu kadar küçük levreklerin tutulsa dahi öldürmeden yada ölecek derecede zarar verilmeden tekrara denize bırakılmalarıdır..Unutmayalım ki hepimiz büyük balıklar tutmak istiyoruz..Eğer onlara şans veririsek bu hayaliimiz gerçek olur ama 10-15 kilo olacak bir hayvanı 100-200 gramken yakalayıp geri salmamak kendimize ihanetten başka bişey değildir ....saygılarımla